Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login

peki arkadaşlar 159 için en konforlu yay hangisi sizce hatta dahada ileri gideyim orj. denk veya daha fazla konfor sunan var mı?

Eibach en konforlusu derler hep. Ama orjinal gibi olmaz bence. Ne olursa olsun araç daha az esneyecek çünkü.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Arkadaşlar 147 me 30 mm eibach yay alirsam orijinal amortisör leri degistirmek gerekir mi? Su anda aracta 15 inc jant var 17 ye gecsem 30 mm yeterli olur mu? Birde 4 yay neye mal olur ortalama?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

yigitekimdemir

peki arkadaşlar 159 için en konforlu yay hangisi sizce hatta dahada ileri gideyim orj. denk veya daha fazla konfor sunan var mı?

Eibach en konforlusu derler hep. Ama orjinal gibi olmaz bence. Ne olursa olsun araç daha az esneyecek çünkü.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Arkadaşlar 147 me 30 mm eibach yay alirsam orijinal amortisör leri degistirmek gerekir mi? Su anda aracta 15 inc jant var 17 ye gecsem 30 mm yeterli olur mu? Birde 4 yay neye mal olur ortalama?

orijinal amortisörlerle olur ancak spor amortisör olmadıkça yay ve amortisör uyumsuz çalışır, neticesinde zıp zıp gidersiniz yollarda
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

tolga_ozhan

3 cm eibach'ları güvenle ve rahat rahat standart amortisörler ile kullanabilirsiniz.
Bu yaylar zamanında fabrikanın orijinal aksesuar olarak eibach'a ürettirdiği ve kendi yedek parça kutularına koyup, kendi parça numarasını vererek sattığı yaylardır.
Eğer orjinal amortisörler ile kullanılamayacak olsa bunu en başta üreticinin kendisi kullandırtmazdı.
Fabrikadan bu yaylar üzerinde olarak çıkmış halde otomobiller bile vardır.
Kaldıki Eibach'ın kendisi 3 cm'lik prokit'ler için orjinal amortisörler ile kullanılır, 5 cm'lik sportline'lar için ise spor amortisör ile kullanılması tavsiye edilir diye lanse etmiştir bu ürünleri.

Yollarda zıp zıp gitmeyeceksiniz ve hatta büyük olasılıkla aradaki farkı çok nadiren hissedeceksiniz.

Benim geçmişteki kullanım tecrübelerime dayanırsak da asfaltı kaliteli olmayan Türkiye yollarında bu zıp zıp etkisine spor amortisörler daha fazla sebep olmakta. Sert oldukları için sönünleme kapasiteleri daha düşük.

sarpgrey

3 cm eibach'ları güvenle ve rahat rahat standart amortisörler ile kullanabilirsiniz.
Bu yaylar zamanında fabrikanın orijinal aksesuar olarak eibach'a ürettirdiği ve kendi yedek parça kutularına koyup, kendi parça numarasını vererek sattığı yaylardır.
Eğer orjinal amortisörler ile kullanılamayacak olsa bunu en başta üreticinin kendisi kullandırtmazdı.
Fabrikadan bu yaylar üzerinde olarak çıkmış halde otomobiller bile vardır.
Kaldıki Eibach'ın kendisi 3 cm'lik prokit'ler için orjinal amortisörler ile kullanılır, 5 cm'lik sportline'lar için ise spor amortisör ile kullanılması tavsiye edilir diye lanse etmiştir bu ürünleri.

Yollarda zıp zıp gitmeyeceksiniz ve hatta büyük olasılıkla aradaki farkı çok nadiren hissedeceksiniz.

Benim geçmişteki kullanım tecrübelerime dayanırsak da asfaltı kaliteli olmayan Türkiye yollarında bu zıp zıp etkisine spor amortisörler daha fazla sebep olmakta. Sert oldukları için sönünleme kapasiteleri daha düşük.
Tolga bey çok teşekkürler açıklamalar için bu benim için iyi haber çünkü bütçeyi bir türlü toparlayipta istediklerimi alamıyorum.  En son bugün bagaj alti krom çıtası monte ettim 147 me , ne yapalım böyle ufak şeylerle kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz. Ama büyük te olsa küçükte olsa yapilan herşey daha güzel gösteriyor.
Durumum musait olunca sizle 17 lik gta jantlari için temesa geçmek istiyorum. Şu an için en büyük hayalim bu. Aracim su anda 25656  de be piril piril bir 2006 147 ve her şeyi hakettiğini düşünüyorum.  Zamanla olacak umarım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

tolga_ozhan

Kendi eski 156'ım da ve şimdi kullandığım 166'da 3 cm Eibach Prokit yay kullandım. Özellikle 166'da aradaki fark belli bile olmuyor.
Kendi arabalarım dışında da sayısız arabada tecrübe etmişimdir.
İçiniz rahat olsun.

O kondisyondaki bir 147 size uzun yıllar yeter. Acele etmeden içinize sinerek yaparsınız umarım tüm değişiklikleri.

sarpgrey

Kendi eski 156'ım da ve şimdi kullandığım 166'da 3 cm Eibach Prokit yay kullandım. Özellikle 166'da aradaki fark belli bile olmuyor.
Kendi arabalarım dışında da sayısız arabada tecrübe etmişimdir.
İçiniz rahat olsun.

O kondisyondaki bir 147 size uzun yıllar yeter. Acele etmeden içinize sinerek yaparsınız umarım tüm değişiklikleri.
Tekrar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ormanci

Yaylı araba sadece yoldaki küçük dalgalanmalarda rahatsız edebiliyor.
Bende de 3cm Eibach var mesela, normalde pek sıkıntı yok, konfor çok kötüleşmedi falan filan. Ama mesela yoldaki çok küçük dalgalanmalarda o zıpzıp efekti oluyor biraz.

Hoş, o zıpzıp efektini, yayları kesik, "pıstırılmış" araçlardaki ile karıştırmayın.

Düzgün yay ve amortisör ile o hareket yoldaki o engebe olduğu sürece olur. Genelde insanları biraz o rahatsız eder ve "sekiyor yavvv" der kimisi. Aslında bu sekme değil. Asıl sekme, bu yayları kesik veya artık amortisörün çalışma mesafesi sonuna indirilmiş araçlarda oluyor. Adam bu tip bir ufak tümsekten geçiyor, ama arabanın burnu 10 defa sallanıyor. Asıl "sekme" bu :)

Bizlerdeki zıpzıp efekti, amortisör küçük darbeleri daha az emecek hale geldiği için oluyor.

ku2

Ben de 3 cm Eibach kullanıyorum.
Kendi amortisörleri ile kullanıyorum..değiştirmedim.

Eibach yayları 500-600 TL civarı SIFIR alırsınız..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ar.159

Cevaplar için teşekkürler bir Başlıkta eibach yayların Gui Nın orjinal yayından daha konforlu olduğu söyleniyordu demek 159 için geçerli değil ama illa yay değince de eibach ortaya cikiyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ku2

Cevaplar için teşekkürler bir Başlıkta eibach yayların Gui Nın orjinal yayından daha konforlu olduğu söyleniyordu demek 159 için geçerli değil ama illa yay değince de eibach ortaya cikiyor

Yoo..illa Eibach çıkmıyor. 156'ımda 40 mm Vogtland yay kullanmıştım. Çok da memnun kaldım. Amortisörlerim de Bilstein B4'lerdi.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

rain man

Arkadaşlar bu konuda acemiyim ancak bir kaç sorum olacak stok 147 q2de kule gergisi var mıdır sonradan takılabilir mi?

Stok yayların ömrü ne kadardır?araç bir süre helezonların üzerine vermiş baskıyı amortisörler bitmiş o süre zarfında zarar görmüş müdür?ön salıncak üst takımları değişti,şu an için sorun yok ancak meraktan soruyorum?alınması gerekirse 30mmlik bir yay alınmalı mı?ben araçları alçaltmayı sevmiyorum açıkçası,ayrıca yaşadığım yerde alçaltırsam heralde çarpışan oto benzeri full temaslı giderim gibi hissediyorum yollar asfalt ancak sacmasapan yükselti ve çukurlar mevcut olabiliyor şu an bile korkarak geçiyorum kasislerden.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

shadycome

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Peki bu yaylar Sportline mi prokit mi kac cm Oldugunu nasıl anlarım vs standart amortisorler ile kullanabilirmiyim ?

OnurCangir

Prokitler siyah eger yanilmiyorsam...

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login Isıl işlem, pres, bakla kesme gibi abidik şeyler veya herhangi bir nedenle paslanma olmadığı sürece yayın ömrü olmaz, çok uzun yıllar hizmet eder. 147 kule gergisi ile satılan bir araba değil. Sonradan takılabilir.

You are not allowed to view links. Register or Login Prokit, 30mm ön ve arka. Kullanabilirsin.

shadycome

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkür ederim.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler üstad. Peki orjinal komponentlerin üzerine kule gergisi takmak ne derece başarılı olur? Sonuçta aerodinamiği vs'si orjinal ürünlerle tasarlanmış olsa gerek, ekstradan yapacağımızın performans-güven üzerinde artı etkisi olacağı kesin midir?

mythos

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler üstad. Peki orjinal komponentlerin üzerine kule gergisi takmak ne derece başarılı olur? Sonuçta aerodinamiği vs'si orjinal ürünlerle tasarlanmış olsa gerek, ekstradan yapacağımızın performans-güven üzerinde artı etkisi olacağı kesin midir?

Ben Marea HLX'te ilk kule gergisini takmistim araca... Bir iki ay kullandiktan sonra yay ve suspansiyon aldim. Orjinal haldeyken etkisini hissetmek icin araci cok iyi tanimali ve dikkatli bir surucu olmaniz gerekiyor... Ama diger parcalari takinca etkisini cok daha iyi hissedebildim...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

yigitekimdemir

Alfa Romeo da Pro kitler diğer markaların aksine kırmızı. Sadece bizim markada var böyle bir şey o nedenle karıştırmamak gerek :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

master

Ben aldığım bütün Alfa Romeo'larıma kule gergisi taktım. Yol tutuşta bir transformasyon beklememek lazım, ancak aracınızı iyi tanıyorsanız virajlara daha bütün ve keskin girdiğini, limitlere doğru esnemenin azaldığını hissedersiniz. Sadece ön kule gergisi takmak komple süspansiyon düzeninde basit bir hareket, bu yüzden anormal değişimler yapmaz. İçiniz rahat olsun.

Buna ek olarak orjinal arabanın aerodinamiği vs'si orjinal ürünlerle tasarlanmıştır, ancak maliyet kaygısıyla tasarlanmıştır. Fabrikadan komple Novitec coilover'lı, Eibach ARB'li, kule gergili araba çıkarırlarsa o arabayı sattıkları paraya satma şansları kalmaz, fiyatı artar, ek olarak bir nebze olsun konfor bekleyen insanı memnun edemezler.

Bu yüzden aracınızdan ne istediğinizi biliyorsanız, aldığınız parçaları da güvenilir firmalardan alırsanız beklentilerinize göre artısı olur, o konuda içiniz rahat olsun.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah abi sağolasın. Çok tecrübeli bir şoför değilim ancak oldukça hassassım. O yüzden farkedeceğimi düşünüyorum. Virajlardaki performansını bir tık daha öteye taşımak için onu da sıraya kattım hocam :D yaylar şimdilik kalabilir ancak kule gergisini alacağım kısmetse.

kuti147

Merhaba Arkadaslar
Helezon icin arastirma yaparken amortisorlere de bir göz attim.Koni de bilinen sari ve birkac yil once cikan turuncu secenegi var.Citroen C4 VTR aracimda sari koni ve 40 mm yay vardi. O sari konileri ilk taktigimizda orta ayar yaptik ve yillarca hic dokunulmadi. Cokta memnundum.
Bu turuncu olan STR.T konilerde sertlik ayari yok. Sitesinde sari koninin orta ayarina denk diyor. Fiyatlar ise yari yariya.
Ama yurt disi sitelerde ise kullananlar sari koninin en yumusagina denk diyor. Bu konuda tecrubesi olanlar var ise cok sevinirim...
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

ali kaynak

Kule gergisi almak istiyorum bulamıyorum. Amortısorçü bi arkadaşım sanayide yaptırabileceğini söyledi sitede veya tanıdıgınız kule gergisi yaptırıp kullanan arkadaşlar varmı acaba
Lancia delta III

Gouki

Kule gergisi almak istiyorum bulamıyorum. Amortısorçü bi arkadaşım sanayide yaptırabileceğini söyledi sitede veya tanıdıgınız kule gergisi yaptırıp kullanan arkadaşlar varmı acaba

sefalet

Semih'in yaptirdigi yerde ben de yaptirmistim kule gergisi. Ellerinde kalibi var. Tabi bu sekilde yapilan gerginin zarari veya dezavantaji var midir bilemiyorum. Ama memnunum ben.
2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

sefalet

Bir de bu eibach prokit'i nerden bulucaz? Deli gibi ariyorum ama yok. Gercekten imkansiz mi bulmak?
2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)