Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Rüya gibiydi.. Audi A3 1.4 TFSI Sedan

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

159 tehlikeli gerçekten.Sonuçta önden çekişli sedan bir araç.Ama verdiği güven hissinden dolayı abuk subuk hızlarla viraja You are not allowed to view links. Register or Login gün bende kötü bi tecrübe yaşamıştım bununla ilgili.Sapmam gereken yeri geçip düz devam etmek zorunda kalmıştım :)

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

max-ime

159 kısmen hissiz diye yorumlar okudum, irkildim :) Yapmayalım arkadaşlar 159'dan daha iyi bir direksiyon daha görmedim, sanırım birde e60 5 serisidir okadar net ve çevik, yol hakkında bilgi verebilen.

Ayrıca kendisi mekanik direksiyonun son kalesiydi, 159'dan sonra hiçbir direksiyon eskisi gibi olmayacak.

Doğa Tosun

En azından 147 ve Gt ye göre hissiz bence abi :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
En azından 147 ve Gt ye göre hissiz bence abi :D

GT'yi test etmeden inanmam :p

agucba

Aybah yaylı ve kule gergili, ısınmış lastikli 145 hepsinden iyi.  :lol:

Kendi yazdığıma kendim bile inanmadım...  :))

///////////////

ozoozo

Az çok 156,147,GT,Giu,159 hakkında bilgi sahibiyiz biraz daha güncel modeller olduğu için belki de..

Benim harbiden merak ettiğim özellikle "kullanıcı yorumları" 145,166,33,77 vs bunlarda durum nedir ? Eski model olmalarına rağmen o zamanda Alfa nasıl bir yol izlemiş , rakiplerine göre iyi mi yol tutuş olarak :)

Serkan abi 145 , Mehmet abide 75 hakkında bilgi verebilir belki , 166 içinse tabiki de Tolga abi :) belki tuğrul abide test etme şansı bulmuştur.

Bu arada sayılan araçların hepsinin internette karşılaştırmaları olduğunu biliyorum ancak kullanıcı yorumları,kullanıcılar arası farklı yorumlardan bilgi edinmek keyifli oluyor özellikle anılar ve kişiden kişiye beklentinin nasıl değiştiği :)

OZO..!!!

faik

You are not allowed to view links. Register or Login Benim kuzende A7 3.0 tdi quattro var. Bir kaç kere şehir içinde kullandım. Ama geçenlerde bir yere acil yetişmek için çevreyolunda 250 yle sürekli seyredip 200 üstü hızlarda yere You are not allowed to view links. Register or Login gibi yapışarak şerit değiştirerek ilerlediğini görünce yalan değil korktum  :) Hatta kuzene kızdım  :) Audi nin üst segment güçlü 4 çeker sedanları yol tutuş olayını aşmış.
Anlattığınız arabayı pek bilmiyorum ama 4×4 dediğiniz zaman subaru ve bmw derim ha birde buna hızı katarsanız kesinlikle subaru legacy spec b yada subaru impreza wrxsti den başka bir aracın iyi yol tutuşu sağlayacağını düşünmüyorum isterseniz bunları bir araştırın internette detaylı videolar var

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

milano 75

Az çok 156,147,GT,Giu,159 hakkında bilgi sahibiyiz biraz daha güncel modeller olduğu için belki de..

Benim harbiden merak ettiğim özellikle "kullanıcı yorumları" 145,166,33,77 vs bunlarda durum nedir ? Eski model olmalarına rağmen o zamanda Alfa nasıl bir yol izlemiş , rakiplerine göre iyi mi yol tutuş olarak :)

Serkan abi 145 , Mehmet abide 75 hakkında bilgi verebilir belki , 166 içinse tabiki de Tolga abi :) belki tuğrul abide test etme şansı bulmuştur.

Bu arada sayılan araçların hepsinin internette karşılaştırmaları olduğunu biliyorum ancak kullanıcı yorumları,kullanıcılar arası farklı yorumlardan bilgi edinmek keyifli oluyor özellikle anılar ve kişiden kişiye beklentinin nasıl değiştiği :)

OZO..!!!
156 dışındakileri kullanmadım,giuyu istanbulparkta bi tur kullandım ama o farklı bi durumdu,ilk turu pilotla attık herif virajlara girerken baya korktum ilk başta takır takır abs vuruyo falan ananı diye bağırdım bi ara  :)) frenlerini çok beğendim.75 in gerçekten şaka gibi yol tutuşu var,üzerindeki starmaxlarla bile virajlarda korkutmuyo beni,tutup 215 taban  kalite bi lastik takılsa ,arkaya yay atılsa çok fenaa sonuçlar alınır.arkayı sapıtınca toplaması çok rahat ve zevkli.haaa dediğim gibi hissiyat farkeder,bana hızlı giriyomuşum gibi gelebilir diycem ama pek değil,denediğim virajlar oldu sahil yolunda daha yeni bi kaç araçla. 156 yı kullanırken ondan daha fazla güven veren tek yanı bana frenleri,frenler zayıf halka 75 de ama arka denge çok iyi, bunda çoğu araçtan farklı olarak kullanılan de dion denge sistemi etkili,arka tarafı çok iyi kontrol ediyo virajlarda
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

iskoc

OZO..!!!
Balıklama atlamış gibi olmiyim ama 156 ile ölümüne girdiğim virajlara 166 ile vites küçültüp en geniş açıdan almak zorunda kalıyorum.yoksa kafadan kaymaya çok meyilli 3.0..

2.0 TS eminim 156 gibi hatta iyide olabilir bunu kullananlar cevaplayacaktır  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

iskoc

Bir de 156 ya prokitleri taktıktan sonra virajlarda yan koltukta oturanların çoğu defa eyvah patlicaz diye yüzünü kapadığına şahit oldum  :D hepsi de VAG kullanıcısı arkadaşlarım  :p
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

HAKAN-K

2.5 senedir 166 TB kullanıyorum henüz kıçının kaydığına kendini bıraktığına şahit olmadım .TS daha iyidir belki ağırlık dağılımı olarak bilemiyorum ama yavaş ve keskin dönüşlerde v6 ağırlığından dolayı kafadan kayma kaçınılmaz oluyor .
Onun haricinde uzun ve hızlı virajlarda alışınca aslında cüssesini belli etmiyor tabi o hafif yatmayı saymazsak. Koni ve eibach kombinasyonlu yürüyen ve iyi lastiklerle nasıl olur çok merak ediyorum .

The Schuey

Bazen stabilize yolda sert kontratlar yapıyorum 147 ile hafif arkadan kopma yaşatıyor ama hiç kopartamadim tamamen.  Sadece kışın bu kontratları tamamen Karlı yolda yaptığımda önden kayıyor.
Önden kayma buyuk risk aslında. Toparlama ihtimali çok düşük.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Understeer için yapılabilecek pek bir şey yok tabi ama aracın arkasının bir anda atmasından daha güvenli bence. Dozunda ve kontrol edilebilir olmak kaydıyla önden kayma tehlikeli bir şey değil bana kalırsa.

fatihmehmet

Bazen stabilize yolda sert kontratlar yapıyorum 147 ile hafif arkadan kopma yaşatıyor ama hiç kopartamadim tamamen.  Sadece kışın bu kontratları tamamen Karlı yolda yaptığımda önden kayıyor.

Understeer için yapılabilecek pek bir şey yok tabi ama aracın arkasının bir anda atmasından daha güvenli bence. Dozunda ve kontrol edilebilir olmak kaydıyla önden kayma tehlikeli bir şey değil bana kalırsa.

Düşük hızlarda sorun olmuyor ama yüksek hızlarda çok tehlikeli. Aslında bunu şöyle anlıyorum, kışın verdiğim kontralar yüksek hızın prototipi gibi. Evet yavaşken gazdan ayağı çekiyoruz. Belki daha profesyoneller el freni bile kullanıyordur ama yüksek hızda o direksiyonu nereye cevirirsen çevir çapraz gitme egilimi olursa iş cok zor.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

The Schuey

Düşük hızlarda sorun olmuyor ama yüksek hızlarda çok tehlikeli. Aslında bunu şöyle anlıyorum, kışın verdiğim kontralar yüksek hızın prototipi gibi. Evet yavaşken gazdan ayağı çekiyoruz. Belki daha profesyoneller el freni bile kullanıyordur ama yüksek hızda o direksiyonu nereye cevirirsen çevir çapraz gitme egilimi olursa iş cok zor.

Evet yüksek hızda önden kaymayı kontrol edebilmek için illaki tecrübe gerekiyordur.

rain man

İlçe içinde eğimi ve acısı ters bir viraj var.147q2nin potansiyellerini ilk aldığım zamanlarda test etmek için o viraja sert girerek sıkıştırdım. Bir saniyeliğine arkayı kaybeder gibi oldum hatta kaybettim de. Asr devreye girdi direksiyonu benden alıp kontrolü sağladı sonraki sn içerisinde.devreye giren sistem asr mi vdc miydi bilmiyorum ama bayağı korkmuştum. hatta ön tarafın katılığindan ziyade arka taraf için tutuşu ağırlığı artırabilecek birşeyler yapılsa eminim daha iyi olur diye düşünmüştüm.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

alihsans

Yok yaw beni ciddiye almayın, takılıyorum sadece :)

Arada babamın arabasını kullanınca çukur mukur çok hissetmeden ve tak tuk pat küt sesler çıkmadan aşırı konforlu gidiyorum da, benim arabadan sonra uçan halıda gidiyomuşum gibi geliyor, S serisine falan binsem ölücem herhalde :D
Sürekli düşündüğüm ama adını koyamadığım tam tanımı bulmuşsun. Uçan halı.  :D Helal.
Hele de Giulietta ile uzun yoldan gelip başka bir araca binince dehşet hissediliyor. Kucağında bomboş bir direksiyonla sağa sola yaylanan bir araba.  :D

Yanımda az da olsa araba meraklısı biri varsa, onlarla iddiaya girmekten çok hoşlanıyorum ben de. "Şu virajı kaçla döneriz, tepeye vardığımızda hızımız kaç olur, şu anda hızımız kaç?" gibi. Tahminleri hep boş çıktı.  :clover: :nazar:

Polo GTI'ınız hayırlı olsun. Umarım gittiği gibi durabilir ve şanzıman sorunu çıkarmaz. Tipini, iç tasarımını geçersek keyifli bir kullanışı olsa gerek.  :yukari-ok:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

misket

156 ile en uzun viraj deneyimlerim

Sahilden:
Antalya>İzmir>Aydın>Muğla>Denizli>Balıkesir>Çanakkale>İstanbul-Edirne-Tekirdağ (arada Manisa Bergama Troya vs. ören yerleri)

Antalya>Mersin>Adana, keza Mersin pozantı üzerinden, Konya Seydişehir Akseki (giden gelmez dağları virajları) Antalya.

Tümünde de hızlı-yavaş virajlarda sıkıntı çektim diyemem, yalnız yolcular 156 ların virajda dönüşü biraz fazla hissettirmesinden dolayı tedirgin olabiliyor, bu ilk başlarda beni de tedirgin etmedi değil ancak bir süre sonra alışıyorsunuz hatta ben böyle olmasını seviyorum zira yolu daha iyi kavramama ve analiz edebilmeme yardımcı oluyor, tabi birde her girinti çıkıntıyı hissetmemi sağlayan dokunmatik direksiyon var  :)  diğer Alfa ları bu bağlamda deneme fırsatım olmadı ama diğer bir sedan olarak 155, sw olarak da 156 yı uzun yolda denemek isterdim.

Alfalar ile (en azından 156 da) uzun yolda ilk 2 saatten sonra adeta bütünleşiyorsunuz bu hissi yaşadığım çok oldu. 

+ O kadar güzergah arasında en deli trafik pozantı Adana arasındaki hat ve izmir dolaylarındaki yollar diyebilirim. Pozantıda genelde ölümüne sürüyorlar, İzmir ve civarında ise her an tetikte olmak gerek zira kimin nereden kıracağı ya da fırlayacağı belli olmuyor, ha birde konu dışı olacak ama İstanbul-Edirne arasındaki rampalar kadar tatlı iniş çıkışlar görmedim :)

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

canselmo

Arkadan kopma olayına şöyle bir acıklama getirmek istiyorum. Aslında 147 q2 , mini cooper gibi kısa dingil mesafeli araçların en can alıcı noktaları kopmaz kopmaz koparsada ciddi bilek gerektirir. Özellikle arkanın gitmesi bazı acılardan tedirgin edebilir.

Tabi tecrübesiz insanların genel olarak viraj içinde gaz çekme , frenleme yapmları ani agırlık degişimine yol açarak aracın arkasını baya baya kopararak 360 derece bile döndürebiliyorlar buna sahit oldum malesef.

147 q2 kullanmıştım ve denemiştim q2 cok efsanevi fark yaratmıyo diger klitili diff lere göre. Ama ciddi etkisi var önden kaymayı baya baya azaltıyo. Zaten önden kayan arabadan korkun derler . Arkayıda ufak ufak bırakması kontrol acısından en mantıklısı  :D
2.memleket  = İtalya

Ormanci

159 veya 156 kullanma şansım olmadı, bu yüzden karşılaştırma yapamayacağım ancak Giulietta'nın viraj performansından oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Dynamic'e alıp, köprüden gelirken FB stadının önünde döndüğünüz son viraja giriyorum denemek için :) Hem yokuş yukarı oluşu, hem de asfaltın nispeten diğer yerlere göre iyi oluşu sayesinde arabanın uçup gitmesi için pek risk kalmıyor.

Önceden 106 Quiksilver'la 165'lik lastiklerle 70'le gelip çizgiye oturtup 90'la cayır cayır çıkıyordum :) Tabi onda ayağı gazdan çekince arka taraf hemen hareketleniyodu, hafif frene dokununca ise aynı anda kontrayı vermezseniz iş spine doğru gidiyodu, çok şükür hiç spin atmadım, kontrayı zamanında pis veririm :P :D

Giu'yla da denemek için girdim, Dynamic'te elektronik de olsa diferansiyel yönlendirmesi baya hoş oluyor, arabanın burnu cart diye içeri giriyor birden. Bu anlamda kilitli diferansiyelsiz 156 ve 159'un baş edebileceğini pek sanmıyorum açıkçası.

Arka tarafın oynaklığı konusunda da Giu baya stabildi. Ha tabi ki küçük sınıfa göre karşılaştırılmaz, ancak HB araçların arkası olmadığı için bu tip viraj hareketlerinde bana daha avantajlılardır gibi geliyor. 156 ve 159'u da böyle zorlayıp görmek lazım herhalde :)

csumer

Arada babamın arabasını kullanınca çukur mukur çok hissetmeden ve tak tuk pat küt sesler çıkmadan aşırı konforlu gidiyorum da, benim arabadan sonra uçan halıda gidiyomuşum gibi geliyor, S serisine falan binsem ölücem herhalde :D
Sürekli düşündüğüm ama adını koyamadığım tam tanımı bulmuşsun. Uçan halı.  :D Helal.
Hele de Giulietta ile uzun yoldan gelip başka bir araca binince dehşet hissediliyor. Kucağında bomboş bir direksiyonla sağa sola yaylanan bir araba.  :D

Yanımda az da olsa araba meraklısı biri varsa, onlarla iddiaya girmekten çok hoşlanıyorum ben de. "Şu virajı kaçla döneriz, tepeye vardığımızda hızımız kaç olur, şu anda hızımız kaç?" gibi. Tahminleri hep boş çıktı.  :clover: :nazar:

Polo GTI'ınız hayırlı olsun. Umarım gittiği gibi durabilir ve şanzıman sorunu çıkarmaz. Tipini, iç tasarımını geçersek keyifli bir kullanışı olsa gerek.  :yukari-ok:

Çok teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için çok sağolun :) Tipinin normal Polodan biraz farklı olması için Tek Kapı ve Sunrooflu aldım o yüzden seviyorum arabamın duruşunu, iç tasarımından hele aşırı memnunum, kırmızı dikişler, sportif alttan kesik direksiyon, yumuşak plastikler falan çok memnunum :) Şanzıman daha önce bi kere değişmiş, allah tekrarını göstermesin :) Kullanışa gelince şanzımanın S modu çok sevkli, azönce aşşşırı derecede kaşınan ve götüme girerek beni rahatsız eden bir 4.20d'ye sapladım keyif sigaramı yaktım  :rock: Tekrar teşekkür ederim :)
Cimbom Başı Dik Yürür..

Fatihob

..

csumer

MiTo alın :p

Öneri için teşekkürler, şimdilik arabamızdan çok memnunuz :)
Cimbom Başı Dik Yürür..

Doğa Tosun

Çok teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için çok sağolun :) Tipinin normal Polodan biraz farklı olması için Tek Kapı ve Sunrooflu aldım o yüzden seviyorum arabamın duruşunu, iç tasarımından hele aşırı memnunum, kırmızı dikişler, sportif alttan kesik direksiyon, yumuşak plastikler falan çok memnunum :) Şanzıman daha önce bi kere değişmiş, allah tekrarını göstermesin :) Kullanışa gelince şanzımanın S modu çok sevkli, azönce aşşşırı derecede kaşınan ve götüme girerek beni rahatsız eden bir 4.20d'ye sapladım keyif sigaramı yaktım  :rock: Tekrar teşekkür ederim :)
bi arkadaşımın abisinde turbo 106 var. O da polo gti'lara, ibiza cupra'lara, rocco'lara saplayıp sigara yakar :) siz öyle deyince o geldi aklıma...
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

csumer

bi arkadaşımın abisinde turbo 106 var. O da polo gti'lara, ibiza cupra'lara, rocco'lara saplayıp sigara yakar :) siz öyle deyince o geldi aklıma...

Benim de ruh hastası bir arkadaşım 91-92 model falan yumurta kasa Honda Civic'lere yeni motor yapıp onları 500 beygir üstüne çıkarıp gelene geçene saplıyor :) Da ben usturuplu kullanırım, canımı sıkmadıkları sürece yapmam öyle şeyler, şehiriçi ortalamam 7,7 sen düşün :)
Cimbom Başı Dik Yürür..

alihsans

Tipi ve iç tasarımı derken yanlış anlatmış olmayayım diye ufak açıklama yapma gereği duydum.
Bence tip olarak Polo, Golf'ten çok daha güzel bir araba. İç tasarım da bütün VW araçlarında aynı olduğu için bir özgünlük yok.
Amacım aracı kötülemek değildi yani. Giulietta ile karşılaştırıldığında geride kaldığı için söyledim.
Hatta Polo GTI, Giulietta'dan önce kısa bir dönem benim de seçeneklerim arasında yerini bulmuştu.  :D
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY