Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar aracimda 0 km alinirken kaputa koruma amacli seffaf film cekilmis.bunu sokturmek istiyorum nerde sokturebilirim anadolu yakasinda ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
İnşallah sokturdukten sonra kötü bir sürpriz ile karsilasmazsiniz. Kaput filmleri ile ilgili bir sürü olumsuz yorum okumuştum.

Sanirim bu gidisle sokturemeyecegim.O riski goze alamiyorum kimsede kesin konusmuyor :)

erdem1904

159 un cam açma grubunun olduğu parçalar kötü durumda. Bej renk normalde ama yer yer siyahlaşmalar var. 156 da bunun yepyeni yapılması oldukça basitti ama bunda boyamada gerekecek. Plastidipin renk gruplarına baktım benzer renk göremedim. Bu hafta sonu söküp yapayım istiyorum. Ama ne ile boyayacağım hakkında fikrim yok :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

francobaresi

plastidiple yapılınca çok dayanıklı olmuyo, ben hepsini fırın boyaya verdim. Sıfır gibi oldu, 400 tlye  yaptılar  4 kabı. Çok memnunum fakat fiyat olarak çok yüksek buluyorum.Benim aracın sayfasında (virus alfa) resimleri vardı.
Cuore sportivo

erdem1904

plastidiple yapılınca çok dayanıklı olmuyo, ben hepsini fırın boyaya verdim. Sıfır gibi oldu, 400 tlye  yaptılar  4 kabı. Çok memnunum fakat fiyat olarak çok yüksek buluyorum.Benim aracın sayfasında (virus alfa) resimleri vardı.

çok çok çok yüksek :) 400 tl ye 4 kapıyı boyuyorlar :) Siyahlarda plastidiple yapan çok var... Bejde rengini nasıl tuttururum onu düşünüyorum...

Bu camotan krem diye geçiyor. En yakın renk bu gibi geldi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

francobaresi

dby detailing de berkaya iç temizlik yaptıracaktım, o ben boyarım demişti. İsterseniz bi konuşun, neyle boyandığı konusunda tecrübesi vardır belki. Ben fırın boya istediğimden berkaya yaptırmamıştım ama içime oturmuştu parası :)
Cuore sportivo

ES53

Plastidip dusunmeyin bence surekli temas ve tirnak gelebilcek bir yer

400 tl fazla degil cok fazla degil cok cok fazla.4 Jant boyuyorlar o fiyata

Gouki

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ES53

Arkadasim dedesinin taksiden cikma erasini komple 400 olmasada 600 e boyatmisti

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login nasıl yapıcaz ?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ES53

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login nasıl yapıcaz ?

O malzemenin dışı cok uyuz birsey,ustunde ince folyo varmis gibi bi yapisi var.Annemin aracinda da ayni sekildeydi boyadik piano black yapmaya calistik plastik astar atmadigimiz icin cok kotu oldu.Uygun renk boyayi bulduktan sonra boyamak cokta zor is degil zimpara plastik astar halledilebilir ama biraz kumar isi malzeme cok farkli cunku diger araclarda ki gibi olsa sorunsuz boyuyorduk biz piano black vs

Ben cariuma zeki ustaya bakima gittigimde bir 156 nin ayni malzemeyi boyatmisti sordugumda da 50 lira You are not allowed to view links. Register or Login sormak lazim

muğlalı

400 liraya Fiat 126 Bisi boyatırım   ;)
bunun la ilgili konu açmıştım ben her şey dahil, arka klima, buton yerleri, iç kapı kolu yeri, kısacası soyulan heryer için 300 tl fiyat almıştım alfistiye özel kozlar garaj diye biryer en güzel yöntem fırın boya , diğerleri hemen atıyor.

wolkanku

benim buna bir çözümüm yok abi :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Erkay KAHYA

Erdem Abi,
Çözüm 1: Bize bir pazar vakit ayıracaksın. Yeni arabayı kutlayacağız.
Keyfimizi hoş edersen elimize de yapışmazsa yaparız.  :D

Çözüm 2: Muğlalı'nın dediği yerde Osman Usta var. Boya işi gayet muntazam.
Tavsiye ederim. Önümüzdeki ay bende bir kaç iç trim boyatacağım.  :yukari-ok:

universeee

Şöyle bir fırsat var belki ilgilenenler olur diye paylaşayım dedim. Kalitesini, firmasını, vs hiç bir şey bilmiyorum.

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

erdem1904

Erdem Abi,
Çözüm 1: Bize bir pazar vakit ayıracaksın. Yeni arabayı kutlayacağız.
Keyfimizi hoş edersen elimize de yapışmazsa yaparız.  :D

Çözüm 2: Muğlalı'nın dediği yerde Osman Usta var. Boya işi gayet muntazam.
Tavsiye ederim. Önümüzdeki ay bende bir kaç iç trim boyatacağım.  :yukari-ok:

Pazar gününüzü işgal etmek istemem kardeşim :) Osman Usta ya beraber gidelim o zaman önümüzdeki ay ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kibitzer

Şöyle bir fırsat var belki ilgilenenler olur diye paylaşayım dedim. Kalitesini, firmasını, vs hiç bir şey bilmiyorum.

Benim böyle birşeye çok ihtiyacım var. Bunu veya bu tarz bir alet tavsiye edebilecek olan var mı?
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

francobaresi

Arkadaslar klima uflecinin gri renginin plastigi soyuldu, ben gri boyayla gectim ama olmadi, oneriniz var mi? Arka taraftakilerle degistireyim dedim, ama bu gri parcanin oldugu yer cikacak gibi degil. Yarin boyaciya gitcem en azindan kotu gruntuyu hafifletir diye umuyorum. Yenisi sordum yetkili servis 218 tl dedi. Saglam ufleci de sirf bunun icin degistirmek istemiyorum,  onerilerini bekliyorum :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login çözüm geliyor ;

herşeyden önce bu izgaraları sökmeyi biliyor olmalısın. eğer hiç fikrin yoksa en ortadaki flap'in arasına bükerek 2 tane kablo cırtı sok, elinle gerdir ve ortalama bir baskı ile kendine çek. havalandırma kapakları elinde.

havalandırma kapaklarını dikkatli incelersen ön gri paneli, arkada siyah tırnaklara takılı, tırnaklardan ayırırsan tamamen sökmüş oluyorsun.

arkadaki havalandırma vent'lerini de sök, ve aynı şekilde ayırıp değiştir.
boyamak istediğin parçayı da altına bir vida sıkıştırıp, kartona saplayıp, sprayi sıktığında parçayı uçurmayacak şekilde boyayabilirsin  :serefe:

boya olarak da ısıya dayanıklı gri boyayı kullanabilirsin, hem homojen dağılıyor hem de hızlı kuruyor.
üstüne de uzaktan 2 kat mat vernik at, bitti gitti.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

volkan cok sagol ben boyayim derken mahvettim aslinda gri parcayi :)) siyah kanallar beyazlamisti onu boyarken kagit bantla kapamama ragmen gri yerlerede boya gelmis. Onu sileyim derken gri kisim elime geldi ufalandi daha dogrusu. Sonra daha da sivadim duzelteyim derken :D  gri kisimlari sokmeyi anlayamadim cunku halka seklinde gecmis, siyah tirnaklar sokulurse cikar yani anca, sabit sandim ben , sokebilir miyim hic bilemedim tirnaklari. Ventilleri disari cikarmak kolayda o gri kisimda beceremiyorum anlasilan

Cuore sportivo

wolkanku

volkan cok sagol ben boyayim derken mahvettim aslinda gri parcayi :)) siyah kanallar beyazlamisti onu boyarken kagit bantla kapamama ragmen gri yerlerede boya gelmis. Onu sileyim derken gri kisim elime geldi ufalandi daha dogrusu. Sonra daha da sivadim duzelteyim derken :D  gri kisimlari sokmeyi anlayamadim cunku halka seklinde gecmis, siyah tirnaklar sokulurse cikar yani anca, sabit sandim ben , sokebilir miyim hic bilemedim tirnaklari. Ventilleri disari cikarmak kolayda o gri kisimda beceremiyorum anlasilan

ventleri çıkarmak max 30 saniye
tırnakları ayırmak da 30 saniye.
gerçekten kolay bir iş.
ben kazara sökmüştüm venti, telefon tutacağını sabitlemeye çalışıyordum bi çektim geldi :D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

:)) ufleci komple disari cikarmak gercekten kolay ama gri yeri nasil ayircam cozemiyorim bos bos bakiyorum:)) Yuvarlark sekilde sarmis durumda [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

wolkanku

:)) ufleci komple disari cikarmak gercekten kolay ama gri yeri nasil ayircam cozemiyorim bos bos bakiyorum:)) Yuvarlark sekilde sarmis durumda [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

üfleci çıkartırmısın şu an lütfen :)
çektiğinde zaten o gri kısım ile birlikte dışarı gelecek.

arkası da böyle

arkasındaki 4 tırnağı karşılıklı ittirip, ya da tek tek ittirip altına ufak bir kredi kartı sıkıştırarak tek tek açarsan gri parça tamamen ayrılacak..korkma.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

159  doktoru diyebiliriz sana :) simdi cikardim komple, gri mekanizmaya geccem. Anladim anlatmak istedigini cok cok sagol:)

Cuore sportivo

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login korkmaya gerek yokmuş di mi :)

dediğim boyalarla sakin sakin boya..acele etme..tam kurumasını bekleyerek hareket et..
tertemiz olacak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia