Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Tofaş bence şu anda uzatmaları oynamak için vakit geçiriyor. Yani 2016'ya kadar süreye oynamak zorundalar. Haziran'da "tanıtımı" yapılacağı söylenen 952 Projesi'nin ne ve nasıl olacağını kimse bilmiyor, Türkiye'den birisinin merak ettiğini de düşünmüyorum (Merak eden de ancak otomobillere ve Alfa Romeo'ya meraklıdır diye düşünüyorum). 952 Haziran'da tanıtılsa Avrupa'da ancak Ekim, Kasım hatta Aralık gibi piyasaya çıkar muhtemelen. Farklı markalarda bazen Avrupa ile Türkiye'de aynı zamanda satışa başlanan modeller olsa da Tofaş'tan Alfa Romeo için böyle bir şeyi düşünemiyorum. Yani en iyi ihtimalle 952 Projesi eğer Türkiye'de satılacak ise, önümüzde en az bir yıl var daha. Bu süre zarfında Alfa Romeo'yu kaybetmemeleri gerekiyor. Bundan dolayıdır ki Tofaş, şu anda sadece satış yapmış olmak için Giulietta'ları nerede ise zararına satıyor.
MiTo QV'nin fiyatına gelince de aslında Volkan'a hak vermiyor değilim. Hyundai İ10, Skoda Citigo gibi otomatik vitesli "boş" otomobillerin fiyatlarının 40.000 TL'ye, Polo, İbiza, Clio gibi modellerin "elle tutulur" vesiyonlarının 60.000 TL'ye dayandığı veya geçtiği bir ortamda MiTo QV TCT'nin 85.000 TL olmasını yadırgamıyorum.
Neyse, konuyu daha fazla bölmeyeyim.

///////////////

ealprsln

Mito QV'nin 85.000TL olaması bana da hiç şaşırtıcı gelmiyor. Cooper S, Clio RS, Audi 1 herkes bahsetmiş zaten fiyat aralıklarını. Ibiza Cupra bile 60k civarında.Lütfen kimse yanlış anlamasın ama  forumdaki insanların birçoğu Seat'a tü ka.. yaparken fiyatları karşılarştırmak konusunda VAG grubunu neden referans alıyorlar, MiTo QV nin global olarak testlerde  karşına çıkarılan  2 araç var isteyen açar global otomobil dergilerine bakar araştırır. 1. Cooper S , 2. si Audi 1 serisi; global otomobil marketi bunu çok açıkça ortaya koyarken, burada başka marka ve modeller ile kıyaslma yapmak isteyen fiyat ve performans konusunda kıyaslma yapsın, hali hazırda yapılmış onlarca test var.

1.4 Multiair 170ch ünite Mito'yu QV yapmaz demek gerçekten anlaşılması zor, 1.8 TBI olsa idi mi QV olacaktı ancak? 1100 kg arac 235ch ünite  koymak,  yakıtı ters mantık , vergi desen ters mantık , emisyon değerleri desen keza. Bu mantık ile az satan MQV anca daha az satardı sadece TR'de değil emin olun global olarak az satardı. TCT MQV SABELT koltuklar ile gördünüz mü hiç acaba, aracın içindeki trim detaylarını gördünüz mü. Şuan ekonomik olarak imakın olsa, 2011 QV'mi 2015 QV ile değiştirmek çok isterdim.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Passione

You are not allowed to view links. Register or Login
Mito QV'nin 85.000TL olaması bana da hiç şaşırtıcı gelmiyor. Cooper S, Clio RS, Audi 1 herkes bahsetmiş zaten fiyat aralıklarını. Ibiza Cupra bile 60k civarında.Lütfen kimse yanlış anlamasın ama  forumdaki insanların birçoğu Seat'a tü ka.. yaparken fiyatları karşılarştırmak konusunda VAG grubunu neden referans alıyorlar, MiTo QV nin global olarak testlerde  karşına çıkarılan  2 araç var isteyen açar global otomobil dergilerine bakar araştırır. 1. Cooper S , 2. si Audi 1 serisi; global otomobil marketi bunu çok açıkça ortaya koyarken, burada başka marka ve modeller ile kıyaslma yapmak isteyen fiyat ve performans konusunda kıyaslma yapsın, hali hazırda yapılmış onlarca test var.

1.4 Multiair 170ch ünite Mito'yu QV yapmaz demek gerçekten anlaşılması zor, 1.8 TBI olsa idi mi QV olacaktı ancak? 1100 kg arac 235ch ünite  koymak,  yakıtı ters mantık , vergi desen ters mantık , emisyon değerleri desen keza. Bu mantık ile az satan MQV anca daha az satardı sadece TR'de değil emin olun global olarak az satardı. TCT MQV SABELT koltuklar ile gördünüz mü hiç acaba, aracın içindeki trim detaylarını gördünüz mü. Şuan ekonomik olarak imakın olsa, 2011 QV'mi 2015 QV ile değiştirmek çok isterdim.
Valla tebrik ederim yazmaya usendiklerimi bir bir yazmissiniz
"centocinguantanove"

LUCI0

Ülkemizin genel durumu düşünülürse bence tüm araçlar pahalı ama konu Mito QV fiyatı ise bence karşılaştırmalı düşünürsek kesinlikle uygun diyebilirim.Ben açıkçası Mitoyu Clio, Polo, Ibiza, Fabia, 207 gibi araçların üstünde görüyorum.Mitoyu A1 ve Cooperla karşılaştırmak daha mantıklı.Malzeme ve işçilik olarak Cooperdan kötü değil kesinlikle, belki A1 bir miktar daha iyidir...

Fatihob

Anaam CooperS 135.000TL :D A1 ise 92.000TL. Tamam vazgeçtim bu liste fiyatı gayet iyi ama satış adetleri ayda 1 olursa öpsün başına koysunlar :)
..

Passione

Cooper S 1.6 litreden 2.0 litreye cikardi motor hacimini ve beygir gucu ayni kaldi ve bu araba catir catir satacak ben ona yaniyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

ozoozo

Cooper S ve audi ile kıyaslıyorsunuz da bugün borusan ve audi ye git bu arabalar için sıra bekliyorsun :) Sizce Alfa Romeo aynı müşteri potansiyeline sahip mi ki bu fiyat politikasıyla ilerliyor ? Senin piyasada arabandan 10 tane yok , adamlar sıra bekliyor. Mantıklı fiyata ver ki satılsın,ön yargı kırılsın millet neyin ne olduğunu anlasın. Uzun uzun gececiler gündüzcülerde yazdım tekrar yazmaya üşendim aynı muhabbet :D

agucba

Tartışmaya diğer tarafta devam edelim, burasını haberlere saklayalım ki konular arasında kopukluk olmasın.  ;)

///////////////

Tolga033

halil

vay be.4 c nin motoru ferrari imiş. :S :o
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

muğlalı

hafta sonu fiat 500x modeline baktım, ilk defa fiatın bir modeli sınıfının çok üstünde, gerçekten bakılması gereken bir araç ancak fiyat anlamında aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef 80-90(ful opsiyonlusu 100) bin tl ye bu ülkede kimsenin b sınıfı tarzı bir araca hemde marka fiat olunca vermeyeceğini anlaması lazım artık koç grubunun.

Hawk

Son birkaç senedir Alfa Romeo galerileri maalesef sadece Mito ve Giulietta'dan oluşan ürün gamı oldukça kısıtlı bir seçenek listesi sunarak Alfistlerin içinde bir burukluk bırakıyordu. Fakat bu durum 4C'nin gelişi ile değişmeye başlamıştı. Bu değişim rüzgârı ise hemen kesilecek gibi durmuyor. 2018'e kadar 8 farklı model serisine sahip olmayı planlayan Alfa Romeo; bu modellerin temellerini atmaya şimdiden başladı. Hem güncel hem de gelecek olan modellere iki yeni motor hazırlayacak olan Alfa Romeo Fiat'ın güncel motorlarını kullanmak istemiyor.

Daha ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı motorlar üretmek isteyen Alfa Romeo yüksek güçlü bir dört silindirli motor ve Ferrari temelli bir V6'yı üretmeyi planlarken; Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne Alfa Romeo'nun İtalya'daki Termoli tesisinde iki yeni motorun üretimine başlayacağını doğruladı.

Alfa Romeo'nun geri dönüşünde özellikle önemli bir rol oynayacak olan motorlar hakkında detaylı bilgiler açıklanmasa da her iki motorunda benzinli ve dizel versiyonlarının olacağı belirtildi. Benzinli motorların 2.0 ve 2.9 litre olması beklenirken dizel motorların ise 2.2 ve 3 litre olması bekleniyor.

Çift turbo ile beslenmesi beklenen direkt enjeksiyonlu V6'nın 480 Hp civarında bir güç üretmesi beklenirken bu ünitenin yüksek performanslı Alfa Romeolara ayrılacağı tahmin ediliyor. Diğer bir dedikodu ise Ferrari'nin bu turbolu V6'yi gelecek modellerinde temel alarak kullanacağı yönünde.

Termoli tesisi ise ihtiyaç duyulacak olan yüksek üretim rakamları için güncellenmeye şimdiden başladı. 200.000'den fazla üretim kapasitesine ulaşacak olan tesis Alfa Romeo'nun 2018'deki motor ihtiyacının yarısını karşılayacak. Planlar kulağa çok hoş gelse de Marchionne'nin yaptığı açıklamaya göre iki motorun geliştirilmesi ve Termoli tesisi için harcanacak rakam dudak uçuklatıyor; devasa yatırımın değeri tam 500 milyon Euro.

Üretimine başlanacak olan ilk model ise emekli 159'un yerini alacak ve önümüzdeki haziran ayında gün yüzüne çıkacak.
Alıntıdır.

Kaynak
[url="http://i.hizliresim.com/4ZOy3A.jpg"]http://i.hizliresim.com/4ZOy3A.jpg[/url]

agucba

Fiat Chrysler daha az otomobil satmasına karşın kazancını yükseltti

Euro'nun zayıf seyri yılın ilk çeyreğinde kendini Fiat Chrysler'da oldukça yüksek bir şekilde belli etti. Bir önceki yıla göre daha az otomobil satılmış olsa da ciro, beşte bir oranında artarak 26,4 milyar Euro'ya çıktı. Böylelikle şirket tekrardan 92 milyon Euro'luk bir kar elde etmiş oldu. Geçen sene aynı dönemde 173 milyon Euro'luk bir zarar kaydedilmişti.

Global bir işletme olarak ülkeler arasındaki büyük farklara maruz kalmak kaçınımaz oluyor. Avrupa pazasındaki işler peşpeşe ikinci çeyrekte de kazanç gösterirken, G. Amerika pazarında yüksek kayıplar yaşandı. En yüksek ciro ve kazancın yaşandığı pazar yine ABD oldu. Burada özellikle Ram ile Jeep markaları büyük başarı göstermekteler.

///////////////

agucba

İstanbu Motor Schow'da Fiat'ın yeni kompakt sedanının dünya tanıtımı yapılacak

İstanbul'da 22 Mayıs ile 31 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı'nda Fiat, resmi olarak kompakt sedanının tanıtımını yapacak. Bu model FCA Centro Stile ve Tofaş R&D'nin, ki Tpfaş R&D Fiat Chrysler Automobiles (FCA)'in çatısı altındaki en büyük ARGE Merkezi'nden biri, ortak çalışması sonucu ortaya çıkan bir model. Klasik sedan formunda olan bu model, İtalyan tasarımını harmonik çizgiler, başarılı bir iç mekan ve bagaj hacmi tasarımı ile yüksek kondor ve modern teknolojiyi birleştiriyor.

Bu model Bursa, Türkiye'de bulunan Tofaş Fabrikası'nda üretilecek ki bu fabrika, dünyadaki en modern otomobil üretim tesisleri arasında sayılıyor. Zaten bu fabrika çok kısa bir süre önce de World Class Manufacturing kriterlerine göre "Gold Status" ile derecelendirildi.

Fiat'ın bu sedanı, iç mekan konforu ve yükleme imkanı ile göze batarken ayrıca çok sayıdaki versiyon ve farklı stil seçenekleri ile çok ilgi çekmekte. Türkiye'de Kasım 2015'de satışına başlaması beklenen bu model, daha sonra kırktan fazla EMEA Bölgesi Ülkesi (Avrupa, Orta Doğu, Afrika)'nde satılacak. Bu model ile bahsi geçen ülkelerde FCA, pazardaki pozisyonunu geliştirip kompakt sedan klasmanındaki liderliğini pekiştirmiş olacak.

///////////////

ar.159

Bi de gulia ya laf ediyoruz 50 gün kaldı yok diye
Aha 10 gün sonra tanıtılacak Fiat bile saklıyor kendini
Not: o nasıl bi plâka takmadir ya plakayida kamuflaja dahil etmisler ya

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

THG

Görükle'de gezip duruyorlar batman arabası gibi:)
2008 - Alfa Romeo 147 (02.09.2014 - 22.06.2017)
2007 - Subaru Forester (03.07.2017 - 29.07.2019)
2011 - Audi A3 Sportback S-Tronic (07.08.2019 - ...)

ykilinc

Cooper S ve audi ile kıyaslıyorsunuz da bugün borusan ve audi ye git bu arabalar için sıra bekliyorsun :) Sizce Alfa Romeo aynı müşteri potansiyeline sahip mi ki bu fiyat politikasıyla ilerliyor ? Senin piyasada arabandan 10 tane yok , adamlar sıra bekliyor. Mantıklı fiyata ver ki satılsın,ön yargı kırılsın millet neyin ne olduğunu anlasın. Uzun uzun gececiler gündüzcülerde yazdım tekrar yazmaya üşendim aynı muhabbet :D
Durum net budur... piyasani, pazarlamani yapamadiktan sonra yeterli algiyi olusturamadiktan sonra satamazsin. Ancak biz gibi meraklıları cooper ile mitonun fiyat performans oranini hesaplamaya kalkar...

Bu konuda hyundai yakin tarihte satis pazarlamada efsane yazmıştır... Yanlis anlaşılmasın arabalarin beni cezbeden bir yani yok. Ama 2000lerin basinda inanilmaz ucuza sattıkları accent ile kirilmasi imkansiz diye düşünülen reno-tofas hakimiyetini ele gecirdi. (Taksilere bakın yeter) sonra kalite ve fiyat her sene artti.. Alfa aynisini yapsin demiyorum ama rakip olarak gördüğü sinifa gore once fiyatta bir cazibe olustursa bir kac seneye ortalik karışır... Bu durum başlarda  birazda alfayi daha az alicisi oldugu icin daha cok seven bizlerin belki biraz uzulmesine neden olur ama bollasan sadece arac sayisi olmaz servis kalitesi vesair gibi noktalarada ciddi etkisi olur diye düşünüyorum.

agucba

Sergio Marchionne çok kızgın.

Kanada'daki bir Maserati ve Alfa Romeo Bayisi'nin açılışına katılan Fiat-Chrysler Şefi Sergio Marchionne, yine birilerini rahatsız etmeyi amaçladı. Konuştuklarına bakılırsa dünyadaki bir çok üst düzey yönetici ile bir araya gelen ve otomobil endüstrisi hakkında görüşler paylaşan Marchionne, dev otomobil üreticilerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelemiyor.

Marchionne, Apple Başkanı Tim Cook ile görüştüğünü, Tesle Başkanı Elon Musk ile çok yakın olduklarını ve hatta Google Car'da bile turladığını söylerken dünyanın önde gelen otomobil markalarının başkanlarından termin alamadığını belirtiyor. Çünkü yeni bir partner arayışı içerisinde olan FCA, ne yazık eldeki boş sepet ile yetinmek zorunda kalıyor.

FCA Başkanı her seferinde büyük şirketlerin birleşmeleri gerektiği konusundaki ısrarını sebepleri ile yinelemekte. Büyük şirketlerin birleşmelerinin önünün hala daha kapanmadığını, bu şirketlerin kazançlarının şu anki kazançlarının gelecekte garanti altında olmadığını ve hala daha iyileştirilecek şeylerin olduğunu belirtiyor.

Bu konuda karşıt görüş bildiren basın mensuplarının görüşlerine katılmadığını, kendi görüşüne göre geleceğin hala daha şüphelerle dolu olduğunu belirtiyor.

FCA Başkanı, yıllardır FCA'nın uzun süreli başarılı olabilmesi için daha da büyümesi gerektiğini, dünya genelinde satılan altı milyon araç ile başarılı olunamayacağını söylüyor. Motor gibi geliştirme masrafları çok yüksek olan elemanların bu masraflarını küçük tutabilmek için, çok yüksek sayıda üretim yapılması gerektiğini belirtiyor.

///////////////

wolkanku

modern ülkelere bakılarak otomobil satışı yapılmamalı.
çünkü adamlarda metro altyapısı, ulaşım altyapısı, bisiklet kullanımı vs. çok yaygın.

bizim gibi cahil ülkelere bakıp, zenginin sürekli servetini arttırdığı, yoksulun daha da yoksullaştığı vergi sistemli ülkelerde diğer markalar neyi peynir ekmek gibi satıyor bakmak lazım.

bizde yok satan 1.6tdi dsg'ler , US pazarında yer bulamıyor bile.
eğer US pazarı hedeflenip satış yapılırsa, satış adetleri yine düşük kalacak.. 2x2=4
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Alfa Romeo,  Mille Miglia'ya Altın Sponsor oluyor

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Mille Miglia tarihinde elde ettiği 11 yarış zaferi ile bir rekoru elinde bulundururken aynı zamanda da en başarılı marka konumunda. Uzun yıllardır geçilen bu 1.000 Mil ((Mille Miglia) uzunluğundaki güzergah Brescia'dan başlayıp Roma'ya ve tekrar oradan geriye gelinerek tamamlanıyor. Alfa Romeo bu yine Altın Sponsor olarak destek veriyor.

2015 Mille Miglia 14 Mayıs Perşembe başladı ve Pazar gününe kadar devam edecek. Fabrika Müzesi Centro Storico Alfa Romeo bu yıl iki Roadster ile katılım sağladı. Birincisi Alfa Romeo 1900 Sport Spider (1954) ve ikincisi Alfa Romeo 750 Competizione (1955) olan takım, 1.760 km'lik yarışta Brescia-Roma-Brescia arasında 460'dan fazla rakip ile mücadele edecek.

Büyük Enzo Ferrari'ye göre Mille Miglia yarışı, tartışmasız "Dünyanın en güzel yarışı" idi. 1977 yılında Oldtimer yarışı olarak tekrar canlandırılan yarış, aynı zamanda "En etkileyici yürüye Müze" olarak da tanımlanır.

14-17 Mayıs arasında düzenlenecek olan 2015 yılındaki yarışta daha önce olduğu gibi yine en hızlı olmaktan ziyade en dakik sürüş önem arz etmekte. 84 farklı etap arasında saniyenin yüzde biri kadar bir zaman hedefi ile etabın tamamlanması beklenmekte. 1.760 km'lik yarış İtalya'nın bir tablo güzelliğindeki Brescia-Rimini (Perşembe) güzergahı arasında başlarken, Cuma günü Roma'daki dönüş noktası, oradan Cumartesi günü Parma üzerinden ve Pazar günü de saat 13:00'te tekrardan Brescia'ya varış şeklinde devam etmekte. Katılımına izin verilen araçlar daha önce tarihi yol yarışlarında katılım sağlamış araçlardır. 42 farklı ülkeden 464 takımın katıldığı yarışta üç düzineden falza Alfa Romeo markalı araç var.

///////////////

agucba

Artık tüm Alfa Giulietta motorları Euro 6 normunda

Alfa Romeo, Giulietta'nın gelişime devam ederken şu anda tüm motorları Euro 6 normuna sahip oldular. Daha önce sadece benzinliler Euro 6 normunda iken artık dizel motorlar da Euro 6 sınır değerlerine sahip oldular.

Buna göre yeni Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 16V (Almanya fiyartı 23.150 Euro'dan başlamakta) daha öcenki haline göre 15 BG daha fazla güç üreterek 88 kW (120 BG)'ye çıkmakta.

Azami sürat de bununla birlikte 10 km/s artarak 195 km/s oldu. 100 km/s hızlanma performansında da 2015 versiyonu 1,3 saniye hızlanarak tam 10,0 saniyeye düştü.

Gelecek olan egzoz gazı emisyon normu olan Euro 6, şu anda henüz daha geçerli olan Euro 5 normuna göre daha sıkı (düşük) hidrokarbon ve azot oksitler değerlerine sahip. Dizel motorlarda NOx (Nitrik Oksit) salınım değeri kilometre başına 180 miligramdan 80 miligrama çekilerek nerede ise yarıya yarıya azaltıldı. Oksitler ve hidrokarbon (HC) değerleri için Euro 6 normu ile beraber toplamda en fazla 170 mg/km değerine izin verilmekte. Bu değer Euro 6 ile 230 mg/km idi.

Böylece Giulietta 1,6 Jtdm'in neden sadece 105 BG olduğunu görmüş oluyoruz, değil mi.  ;)

///////////////

ar.159

Artık tüm Alfa Giulietta motorları Euro 6 normunda

Alfa Romeo, Giulietta'nın gelişime devam ederken şu anda tüm motorları Euro 6 normuna sahip oldular. Daha önce sadece benzinliler Euro 6 normunda iken artık dizel motorlar da Euro 6 sınır değerlerine sahip oldular.

Buna göre yeni Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 16V (Almanya fiyartı 23.150 Euro'dan başlamakta) daha öcenki haline göre 15 BG daha fazla güç üreterek 88 kW (120 BG)'ye çıkmakta.

Azami sürat de bununla birlikte 10 km/s artarak 195 km/s oldu. 100 km/s hızlanma performansında da 2015 versiyonu 1,3 saniye hızlanarak tam 10,0 saniyeye düştü.

Gelecek olan egzoz gazı emisyon normu olan Euro 6, şu anda henüz daha geçerli olan Euro 5 normuna göre daha sıkı (düşük) hidrokarbon ve azot oksitler değerlerine sahip. Dizel motorlarda NOx (Nitrik Oksit) salınım değeri kilometre başına 180 miligramdan 80 miligrama çekilerek nerede ise yarıya yarıya azaltıldı. Oksitler ve hidrokarbon (HC) değerleri için Euro 6 normu ile beraber toplamda en fazla 170 mg/km değerine izin verilmekte. Bu değer Euro 6 ile 230 mg/km idi.

Böylece Giulietta 1,6 Jtdm'in neden sadece 105 BG olduğunu görmüş oluyoruz, değil mi.  ;)
walla ben anlamadım uero 6 euro 5 ten daha sıkı genelde daha sıkı olan değerlere ulaşmak için beygir düşer  burda tersiz bi operasyon olmuş ve gui dizel neden 105 bg anlamadım :-[
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Ormanci

Hocam iyi de Lancia Delta ve Bravo'da aynı motorun 120'liği kullanıldı? :)
Normla vs ile alakası yok ki, yazıdaki bilgi sallama bence :)

Yoksa ar.159'un dediği gibi, deli gibi kısılan normlar falan yüzünden son dönemde 1.4 turbolu aletlerin gücünü düşürüyorlar, veya aynı gücü daha büyük hacimle veriyorlar. Ki yüksek sıkıştırmalar yüzünden coşan salınımları biraz daha aşağı çekmek için...

agucba

Biraz daha araştırayım bakalım. Ne çıkacak görelim.

///////////////

agucba

Maserati, patent enstitüsüne Lavente ile ilgili ayrıntıları bildirdi

Bir çok yayın organında yayınladığı üzere Maserati, SUV modelinin çizimlerini patent ofisi ile paylaştı. Tahminlere göre Levante daha Detriot 2016 Fuarı'nda tanıtılacak ve akabinde hemen ABD'de satışa sunulacak. Daha önceki resimler ve tahminler ile fuarlarda boy gösteren örneğin aksine Levante, X6 tasarmında olacak. Yani Fiat-Chrysler Holding için Coupé formu muhtemelen en doğru karar olarak göründü.

Motor versiyonları gibi ayrıntılar henüz belli değil ve Hybrid seçeneği de daha sonra konu edilecek.

///////////////