Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Far Yükseklik Sensörü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emree

Merhaba,

159'larda sol ön salıncağa bağlı bulunan ve far seviyesini otomatik olarak ayarlayan sensör benim aracımda yok, yani aldıktan sonra olmadığını fark ettim :) bu sensörü salıncağa bağlıyan kol da yok :) ikisi de çıkartılmış veya kopmuş bir şekilde. Bu haliyle uzun yol çok sıkıntı oluyor haliyle.

bu iki parça 500 TL'yi geçiyor sıfır alırsam. Bu kadar vermektense çıkma bulmaya çalıştım ama şuan için bulamadım. A3, A4 ve TT'lerin bazı yıl üretimlerinde de aynı zenon beyni kullanıldığını öğrendim, sensörünün de uyabileceği söylendi ama emin olamadık deneme yanılma gerekiyor sanırım ve buna vakit ayırıp uğraşabilecek bir usta :)

Bu konuda başka fikirlere ve çıkma parça konusunda yardımlara açığım :)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba,

159'larda sol ön salıncağa bağlı bulunan ve far seviyesini otomatik olarak ayarlayan sensör benim aracımda yok, yani aldıktan sonra olmadığını fark ettim :) bu sensörü salıncağa bağlıyan kol da yok :) ikisi de çıkartılmış veya kopmuş bir şekilde. Bu haliyle uzun yol çok sıkıntı oluyor haliyle.

bu iki parça 500 TL'yi geçiyor sıfır alırsam. Bu kadar vermektense çıkma bulmaya çalıştım ama şuan için bulamadım. A3, A4 ve TT'lerin bazı yıl üretimlerinde de aynı zenon beyni kullanıldığını öğrendim, sensörünün de uyabileceği söylendi ama emin olamadık deneme yanılma gerekiyor sanırım ve buna vakit ayırıp uğraşabilecek bir usta :)

ilker kemal ile görüştün mü?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

emree

Merhaba,

ilker kemal ile görüştün mü?

Görüştüm abi İlkerle. A3,A4 ve TT bilgisine ondan ulaştım zaten.
Bu işle uğraşacak bir usta bulmak lazım, ondan da önemlisi Audinin parçası uyum göstermezse geri verebileceğim bir çıkmacı bulmak gerekir, işleyiş nasıldır bu konularda pek bir fikrim yok.

wolkanku

cariumdaki onur abi ayrılmamış olsaydı bayılırdı böyle antin kuntin işlere. bütün gün bununla uğraşır ama yine çözerdi... aklıma bu iki isimden başka bir şey gelmiyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

emree

Artık ya kendisine bir şekilde ulaşmaya çalışacaz ya da onun gibi bu işlere vakit ayıran bir usta bulacaz. Bir de Nisan ortasında 10-15 günlüğüne İtalyaya gideceğim yüksek ihtimalle. Oradan bu parçayı (ve bana lazım olabilecek diğer parçaları da elbette) daha ucuza bulma ihtimalim var mıdır? You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

Artık ya kendisine bir şekilde ulaşmaya çalışacaz ya da onun gibi bu işlere vakit ayıran bir usta bulacaz. Bir de Nisan ortasında 10-15 günlüğüne İtalyaya gideceğim yüksek ihtimalle. Oradan bu parçayı (ve bana lazım olabilecek diğer parçaları da elbette) daha ucuza bulma ihtimalim var mıdır? You are not allowed to view links. Register or Login

hiç italya tecrübem yok valla :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tunerviper

Turbo Twin Spark

emree

Teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
Sorunu çözdüğüm zaman burada paylaşırım.

emree

Sorun dün akşam itibariyle çözüldü. Öncelikle You are not allowed to view links. Register or Login  tekrar teşekkür ederim, yönlendirdiği kişi sayesinde 550 civarında tutacak parçayı 220 TL civarına hallettik. İlker diye bir arkadaşla telefonda görüşmüştüm ve 159'lar ile A3, A4 ve TT'lerin aynı zenon beynini kullandığını, sensörlerinin de ortak olabileceğini söyledi. Piyasada çıkma 159 sensörü bulunamadığı için ben de Audiciler baktım ve ümraniyedeki oto 2000'de bu parçayı buldum. Bu arada Audi'nin 2004-2006 arası üretim yıllarına ait sensörlerin uyduğunu düşünüyorum, diğerlerinden emin değilim. Zaten aşağıda resimleri paylaşıyorum, oradan da inceleyebilirsiniz. Son bir not, parçanın uymaması durumunda iade edebileceğinizi teyit ettikten sonra alın parçayı, sonuçta soketteki bir diş bile uymasa, sensör çalışmayacaktır.
Sensör tamam fakat sensörü salınacağa bağlayan parça audide plastik iken 159'larda metal ve şekilleri de farklı, doğal olarak bağlantı kolu uymadı. Onu mecburen sıfır sipariş ettik, kdv dahil 70 TL'ye yakın bir ücreti var. Onun da resmini paylaşıyorum.Montaj bittikten sonra sanayide bir tur attım, meğerse benim arabamın farları varmış ve baya da yol gösterebiliyormuş :) geç de olsa öğrendik bunu :)
Son bir not, herhangi bir sebeple sol öndeki üst salıncağın sökülmesi gerekirse, salınacağa bağlı o metal kolun düzgünce çıkarılması konusunda söken kişiyi uyarın, farkedilemiyebiliyor ve benim gibi 2 metreden uzağı göstermeyen bir far ile yolculuk yapmak zorunda kalabiliyorsunuz :)

Bu sensörün kendisi, kırık olan. Audi'lerde üzerindeki yazılar farklı doğal olarak, onun resmini çekemedim aceleden;

Bu sensörü salıncağa bağlayan kol;

Bu da montajı yapılıp bitmiş hali;

Son olarak, çıkma sensör alırken bakılacak en önemli nokta, tırnaklar ve soketin dış yapısı (Bir taraf düz hat diğer taraf oval), ben biraz çıkarım yaparak şansa almıştım, şansım tuttu ve uydu :)

ArinFırat

öncelikle gözünüz ve farınız aydın..sorunun aynısı bendede var,arka soldaki sensörün bağlantı kolu kırık, sensörde sorun yok..kırık kolu, japon vb güçlü yapıştırıcılar ile yapıştırırsam sorunun çözüleceği söylendi..sizde keşke önce bu yöntemi deneseydiniz belkide 200 tl vermekten kurtulurdunuz

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login hadi gözün aydın.

benim nacizhane bir tavsiyem daha olacak.
hazır ilkerle iletişime geçmişken, 200 TL verip sadece bixenon merceklerinizi değiştirtin. aydınlatmaya inanamayacaksınız.

benim arabam 2006 model, ilker merceği çıkartıp fotoğrafını attığında gözüme inanamadım, mercekin rekfletör tası tamamen kararmış , yani sadece ampuldeki ışık mercek tarafından yola düşüyordu.

ilker yepyeni mercek taktı, şimdi hem ampulden direkt olan ışık, hem de merceğin reflektör kısmında toplanıp merceğin ortasına odaklanan ışık yola yansıdığı için çok keskin ve net bir aydınlatmam var.

mesela You are not allowed to view links. Register or Login 'in arabasıyla yanyana geldiğimizde ışığın kesilme çizgisi bile çok farklıydı.

2 hafta önce caddede bir ara sokakta tam sokağın ucunda köşeye park ettim arabayı, follow me home'u açık bırakmıştım, 70-80 metre sonra arkama dönüp baktığımda "bu aydınlatma benim arabamdan mı geliyor" diye düşündüm,  capcanlı ve keskin bir ışık geliyordu.

tavsiye ederim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

emree

Kendisiyle konuştuğumda da aynısını söylemişti, ama önce sensör işini çözüp normalde ne kadar aydınlatıyor ona bakmak istedim. Şu hali bile memnun etti beni ama, daha keskin bir ışık isterim elbette. İlkerle konuşup onu da yaptırırım yakın zamanda, eminim dediğin kadar bir fark olacaktır. Çünkü farın aydınlattığı alan şuan gayet tatmin edici ama ışık şiddeti daha iyi olabilir tabi ki. İşlem bitince onu da bu başlıkta iletirim. Tekrar çok teşekkürler volkan.

wolkanku

Kendisiyle konuştuğumda da aynısını söylemişti, ama önce sensör işini çözüp normalde ne kadar aydınlatıyor ona bakmak istedim. Şu hali bile memnun etti beni ama, daha keskin bir ışık isterim elbette. İlkerle konuşup onu da yaptırırım yakın zamanda, eminim dediğin kadar bir fark olacaktır. Çünkü farın aydınlattığı alan şuan gayet tatmin edici ama ışık şiddeti daha iyi olabilir tabi ki. İşlem bitince onu da bu başlıkta iletirim. Tekrar çok teşekkürler volkan.

farkı görmek istersen bir gün buluşalım bakarsın, ona göre yaptırırsın.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

emree

İsterim tabi, hem o kadar emek verilmiş bir 159'a yakından bakmak isterim. Bizim daha çok yolumuz var, rehber olur yaptıkların bize :) Hafta sonu bir gün müsait olduğunda uğramak isterim yanına, cadde tarafındasın zaten, sanıyorum.

wolkanku

İsterim tabi, hem o kadar emek verilmiş bir 159'a yakından bakmak isterim. Bizim daha çok yolumuz var, rehber olur yaptıkların bize :) Hafta sonu bir gün müsait olduğunda uğramak isterim yanına, cadde tarafındasın zaten, sanıyorum.

caddebostanda oturuyorum.
haftasonu cadde-ataşehir arasındayım. telefon numaram profilde var, istediğin zaman arayabilirsin, buluşur bakarız duruma.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tolga_ozhan

öncelikle gözünüz ve farınız aydın..sorunun aynısı bendede var,arka soldaki sensörün bağlantı kolu kırık, sensörde sorun yok..kırık kolu, japon vb güçlü yapıştırıcılar ile yapıştırırsam sorunun çözüleceği söylendi..sizde keşke önce bu yöntemi deneseydiniz belkide 200 tl vermekten kurtulurdunuz

Daha önce o plastik kolu kırılan bir 147 için önce yapıştırdık kısa süre de attı.
Daha sonra o kolu metalden yaptım, hala saat gibi kullanılıyor.

emree

You are not allowed to view links. Register or Login hocam açıkcası ben sensörün hiç olmadığını düşünüyordum, yani önceki ustam öyle söylemişti. ben de parçayı alana kadar hiç bakmayı akıl edemedim açıkcası. yeni alınan parçayı takarken farkettim sensörün kolu kırık bi halde orada durduğunu. Fakat o halde onu görseydim bile yine de alırdım parçayı. Malum sert süspansiyonlara sahibiz ve en ufak kasise bile patır kütür giriyoruz. istediği kadar sağlam bi yapıştırıcı olsun kırılacaktı o. Ayrıca salıncağa bağlanan kola uygun vida yuvası bulmak da zor olacaktı sensörün üzerindeki kolun plastik olduğunu düşününce. Umarım bu problemi yaşayan ve yaşayacaklara faydalı bir başlık olmuştur.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login hocam açıkcası ben sensörün hiç olmadığını düşünüyordum, yani önceki ustam öyle söylemişti. ben de parçayı alana kadar hiç bakmayı akıl edemedim açıkcası. yeni alınan parçayı takarken farkettim sensörün kolu kırık bi halde orada durduğunu. Fakat o halde onu görseydim bile yine de alırdım parçayı. Malum sert süspansiyonlara sahibiz ve en ufak kasise bile patır kütür giriyoruz. istediği kadar sağlam bi yapıştırıcı olsun kırılacaktı o. Ayrıca salıncağa bağlanan kola uygun vida yuvası bulmak da zor olacaktı sensörün üzerindeki kolun plastik olduğunu düşününce. Umarım bu problemi yaşayan ve yaşayacaklara faydalı bir başlık olmuştur.
tabiiki faydası tartışılmaz,elinize kolunuza fikrinize sağlık..açıkçası sizin başlığınızdan olmasa o sensör bulunmaz diye kolu yapıştırıp gittiği yere kadar deyip öyle devam edecektim ama artık yapıştırıcı iş görmezse referans olarak tecrübenizden faydalanmış olacam(z)

ArinFırat

Daha önce o plastik kolu kırılan bir 147 için önce yapıştırdık kısa süre de attı.
Daha sonra o kolu metalden yaptım, hala saat gibi kullanılıyor.
benimkinin kırılma şekli You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımızın vites körüğü üzerinde çektiği fotoğraftakinin birebir aynısı..hafta sonu bakıma girecek onuda yaptıracam,randıman vermezse eğer dediğiniz çok mantıklı aynı ölçülerde tornacıdan veya demirciden aparat yaptırmak..

ArinFırat

nihayet resim yükleyebildim.156dan sonra 159 aydınlatması tatminkar ama belkide bozuktur ve onarırsam daha daha iyi olacak..aydınlatma konusunda referans alabileceğim farklı bir 159 daha olsaydı keşke.

hsyn_159

Merhaba Arkadaşlar... 2008 Model bir 159'a yeni sahip olduğum içi n foruma da yeni üye oldum... Bursada yaşıyorum ve 35 yaşındayım... aracı alalı henüz 1 hafta oldu ancak farlarından memnun değilim pek aydınlattığı söylenemez. yükseklik ayarı içerinden kumanda edilemiyor bende ilk aldığımda otomatik olarak çalışıtığında bir alçalıp sonra olması gereken seviyeye gelecek diye beklerken olmadı tabi öyle birşey bende manuel olarak far yükseklik ayarı yaptım. sanırım arkadaşın açtığı konu benim de sorunuma çözüm olur gibi duruyor... yardımcı olursanız sevinirim... ayrıca xenon ampuller ya ömrünü tamamladı ya da mercek içi kararma var çünkü gerçekten yükseklik ayarı iyi olmasına rağmen hiç yol göstermiyor farlarım  :(

Rotweiler

Aracınız hangi donanım paketi? Öncelikle onu söylerseniz daha net yardımcı olabiliriz. Distinctive ve üstü ise yüksek ihtimalle bi-xenon mevcut zaten aracınızda. Öncelikle yukarıda fotoğrafları gösterilen parça sağlam mı, yerinde mi bi ona bakın. Özellikle menual yükseklik ayarı yoksa zaten elle mnuel ayar yapmayın aracınıza. Yukarıdaki parçaları kontrol edince biyerde açık olduğunu görürsünüz zaten.
Bir de genellikle bizim merceklerimiz ve far plastiklerimiz dışarıdan temizlenemiyor. O yüzden farı içten açtırıp temizletme BİR KEREYE MAHSUS geçici bir çözüm olabiliyor. Ondan sonrasında yanan reflektör ve d1s mercekleri yenileri ile değiştirebilirsiniz. Çapları uyuyorsa Megan mercekleri piyasadaki en kalitelilerinden biri. En azından f/p açısından en uygun olanları. Ondan sonra Mercedesinkiler geliyor. Çaplarını ölçmeniz lazım ama. Bizim farlarımız çok çok dar yerde aydınlatma sağladığı için far içindeki ısı maalesef kolay tahliye olmuyor ve o senelerde bunu sağlayacak bir sistem yapmamışlar. Dolayısı ile xenon gibi gaz ile yanan aydınlatmalarda tüm o yüksek ısı reflektör ve mercekte birikiyor, birkaç sene içinde yakmaya başlıyor.

Kısa keselim, siz yukarıdaki adımlardan başlayarak teker teker sistemleri kontrol ettirin. Hatta sorununuz basit olacak ama, belki bir önceki sahibi yeni ampul taktırdıysa ve ucuza kaçtıysa bu bile olabilir.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ES53

Benim 159da far yukseklik ayari yok ? Bu neyi gosteriyor kendi mi ayarliyor benim baska bir sekilde ayar mi yapmam lazim.mercekler bixenon degil

Sent from my iPhone using Tapatalk

hi_cazz

Benim 159da far yukseklik ayari yok ? Bu neyi gosteriyor kendi mi ayarliyor benim baska bir sekilde ayar mi yapmam lazim.mercekler bixenon degil

Araçta xenon olmadığına emin misiniz? Eğer ayar düğmesi yoksa xenon vardır mutlaka

ES53

Araçta xenon olmadığına emin misiniz? Eğer ayar düğmesi yoksa xenon vardır mutlaka

Xenon var ama bixenon degil yani selektor yaptiginda patlatmiyor