Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

aracım ilk marşta çalışmıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

misket

kontağı çevirdiğiniz de aynı anda gaz pedalına basarak bir deneyin
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

selcuk

You are not allowed to view links. Register or Login

kontagı actım ısıkların sönmesini bekledim kontagı kapadım tekrar actım kaza basarak marsa bastım yarım marsta calıştı sabah motor sogukken tekrar yaparım bunu, arac yine çalışırsa nasıl bi sonuca varamamız gerekiyor sizce?

sp4rc0

Arkadaşlar aracinizda lpg varsa boşu boşuna macera aramayın. Kontak çevirip acmalar benzin pompa motorunu değiştirmeler falan geçici çözümler. Bu arıza %90 oring kaynaklı. Önce bunu değiştirin, maliyeti 10 kuruş. Düzelmezse regulator ve termostat üzerindeki ısı müşürleri, bunlar sağlamsa regulator diyaframi... Şeklinde ilerlemezseniz boş yere çok para harcarsınız...
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

selcuk

Arkadaşlar aracinizda lpg varsa boşu boşuna macera aramayın. Kontak çevirip acmalar benzin pompa motorunu değiştirmeler falan geçici çözümler. Bu arıza %90 oring kaynaklı. Önce bunu değiştirin, maliyeti 10 kuruş. Düzelmezse regulator ve termostat üzerindeki ısı müşürleri, bunlar sağlamsa regulator diyaframi... Şeklinde ilerlemezseniz boş yere çok para harcarsınız...

eski paylaşımlarınızı okuyodum az önce o ring değişimi yapmışsınız bunu sanayide bulabilirmiyim ve herhangi bir usta değistirir mi sizce

sp4rc0

parçayı Çok rahatlıkla bulursunuz, ancak bunu anlatabileceginiz usta bulmak biraz zor..

selcuk

parçayı Çok rahatlıkla bulursunuz, ancak bunu anlatabileceginiz usta bulmak biraz zor..
günaydın ümit bey bu sabah mars basarken biraz gaza bastım ilk marsı brz uzun tuttum arac nerdeyse çalışıcaktı ama fazla uzatmadım mars basma olayını, 2. marsı yaptıgımda direk calıştı devir dalgalanmadı titreme yoktu ama gerci esas sıkıntı biraz güneşin altında bekleyince oluyor sizin tecrübe ettiğiniz sıkıntı buna benzermiydi tam olarak? ve arabanın burnu yokus asagı oldgunda biraz daha rahat calışıyor gıbı geldi. eger derseniz ki bende bunları yasadım ve ring olayı çözdü sizin önerinizi yapıcam bi usta bulup bu iş yaptırmak için ugrasıcam
   bu ring tam olarak nerde bulunuyor benzin pompasını söktrünce yerini fark edebilcekmiyiz çünkü ben bunu burdaki ustaların daha önce yapmadıgına eminim. sunuda belirtiyim bu aracın sanırım daha önce benzin pompası motoru değişmiş ve ondan sonra bu 2. mars olayı baslamıs bana bende önceki sahibinin anlattıgı tabi ki bu. yardım ve önerileriniz için saolun iyi günler

misket

kontagı actım ısıkların sönmesini bekledim kontagı kapadım tekrar actım kaza basarak marsa bastım yarım marsta calıştı sabah motor sogukken tekrar yaparım bunu, arac yine çalışırsa nasıl bi sonuca varamamız gerekiyor sizce?
eksik yazdım kusura bakmayın arızanız giderilenedek uzun kontaklar sonucu marş motorunda sıkıntı çıkmasın diye düşünmüştüm, aküde bir sıkıntı yoksa bana da yakıt sistemi gibi geliyor.

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

selcuk

arkdaslar az önce sanayiden geldim ümit beyin resimlerini paylaştığı oring değişti ve arac yarım marsta calışıyor devirde düşme yok motorda titrme yok gunesin altında 5 saat bekleyen arac tık diye calıştı  :haydi: keyfim yerinde umarım yarın sabahta aynısı olur  :D

sp4rc0

arkdaslar az önce sanayiden geldim ümit beyin resimlerini paylaştığı oring değişti ve arac yarım marsta calışıyor devirde düşme yok motorda titrme yok gunesin altında 5 saat bekleyen arac tık diye calıştı  :haydi: keyfim yerinde umarım yarın sabahta aynısı olur  :D
Haydi geçmiş olsun.. şimdi sırada sağlam benzin pompasini degistiren ustanizi değiştirmekte...

pallas00

Haydi geçmiş olsun.. şimdi sırada sağlam benzin pompasini degistiren ustanizi değiştirmekte...
Hayırlısıyla birde ben bi usta bulup oringi değiştirebilirseniz kurtaracağım inlaşallah geçmiş olsun Selçuk bey 😄😄😄

selcuk

Haydi geçmiş olsun.. şimdi sırada sağlam benzin pompasini
degistiren ustanizi değiştirmekte...
Tekrar paylasimlariniz icin tesekkur ederim elinize saglik sizin paylastiginiz resimler elimde gittim ustaya

Incablue

... gunesin altında 5 saat bekleyen arac tık diye calıştı ... :haydi: keyfim yerinde umarım yarın sabahta aynısı olur  :D

Sanırım bu bilgi benim de işime yarayacak. 4-5 gündür yaşadığım soruna nokta atışı bir yaklaşım yapmışsınız. Geçtiğimiz kış ya da gece dışarı çıktığımda tık diye çalışan motor, fabrika önünde güneşin altında tüm gün bekledikten sonra bayıla bayıla çalışıyordu. Hatta tam çalıştı derken tık diye stop edip 2. marşta çalışıyordu. Yaptırdığınız onarım umarım benim de işime yarar. Konuda emeği geçen herkese teşekkürler  :alkis: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

pallas00

... gunesin altında 5 saat bekleyen arac tık diye calıştı ... :haydi: keyfim yerinde umarım yarın sabahta aynısı olur  :D

Sanırım bu bilgi benim de işime yarayacak. 4-5 gündür yaşadığım soruna nokta atışı bir yaklaşım yapmışsınız. Geçtiğimiz kış ya da gece dışarı çıktığımda tık diye çalışan motor, fabrika önünde güneşin altında tüm gün bekledikten sonra bayıla bayıla çalışıyordu. Hatta tam çalıştı derken tık diye stop edip 2. marşta çalışıyordu. Yaptırdığınız onarım umarım benim de işime yarar. Konuda emeği geçen herkese teşekkürler  :alkis: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Biraz önce sanayiye gitmek için aravıma bindim ve aynı sorunu yine yaptı.sanayiye gidip kendim söktüm oringi aldım ve onuda kendim taktım.pompayı tekrar yerine oturttum ve marşa bastım.normalden hızlı aldı ama asıl ölçümü uarın sabah belli olacak.inşallah olurda kurtarırız.memur adamı sanayide usta yapacak bizim ustalar.valla ustamdan daha titiz çalıştım bugün :alfisti:

alfaadana

Biraz önce sanayiye gitmek için aravıma bindim ve aynı sorunu yine yaptı.sanayiye gidip kendim söktüm oringi aldım ve onuda kendim taktım.pompayı tekrar yerine oturttum ve marşa bastım.normalden hızlı aldı ama asıl ölçümü uarın sabah belli olacak.inşallah olurda kurtarırız.memur adamı sanayide usta yapacak bizim ustalar.valla ustamdan daha titiz çalıştım bugün :alfisti:
dostum bence akşam birara evden inip bir marş bas durumu daha erken görelim, kolay gelsin
2011 Giulietta 1.4 170 Hp.

pallas00

dostum bence akşam birara evden inip bir marş bas durumu daha erken görelim, kolay gelsin
Şimdi işte geldim.arabanın marşını saat 13te kapattım sanayiden geldikte sonra.saat 5 te tekrar marş bastım ve tek marşta aldı.akşam olunca fazla bi süre geçmeyecek o yüzden biz bu işi sabaha bırakalım ve marşa bastıktan hemen sonra yine yazıy6m.garanti iş olsun.sonra You are not allowed to view links. Register or Login  arkadaşımıza inşşalah bol bol teşekkür edelim  :alkis:

Incablue

Benim yaşadığım sorun %90 hava sıcaklığı ile alakalı. Gece ya da serin havada sorun yok. Şu bir kaç gündür hava sıcaklığı yüksekken, (özellikle öğle sıcağında karşılaştım) marşa basınca motor isteksiz çalışıyor. You are not allowed to view links. Register or Login sizin yaşadığınız sorun da hava sıcaklığı ile alakalı değil mi?

pallas00

Benim yaşadığım sorun %90 hava sıcaklığı ile alakalı. Gece ya da serin havada sorun yok. Şu bir kaç gündür hava sıcaklığı yüksekken, (özellikle öğle sıcağında karşılaştım) marşa basınca motor isteksiz çalışıyor. You are not allowed to view links. Register or Login sizin yaşadığınız sorun da hava sıcaklığı ile alakalı değil mi?

Normalde sabahları 2 marşta alıyordu.adana bugün yanıyor ve öğle sıcağında marşa bastım yine almadı.sanırım benimkisi havayla alakalı değil.resmen dalga geçiyo benle ☺ ama sabaha az kaldı.oringi değiştim yine olmazsa müşürüde değişecem yine olmazsa zaten araçlarda takımtılı biriyim arabayı değiştireceğim.bu espiri değil emin olun bende de böyle bi huy var.159 u almak içinde bir bahanem olur :alfisti:

sp4rc0

Bu arizada bence kontrol şu sıra ile yapılmalı:
1) oring
2) lpg ayarı (kesninlikle yolda kalibrasyon yapilmali, otomatik kalibrasyon hiçbir işe yaramaz  Bu konuda da gerek yok diyen kişilere güvenmeyin)
3) termostat Isı müşürü
4) lpg regulator üzerindeki Isı müsürü
5) lpg regulator diyaframı
6) Debimetre
7) oksijen sensörleri
8) bujiler
9)buji kabloları
... şeklinde devam etmeli.
Hala çözülemediyse Enjektörler, boğaz kelebegi gibi diğer ilgili parçalara sonra bakilmali

pallas00

Bismillah dedim saat 07.30 itibariyle ışuklar sönünce marşa bastım ve arabam marşı ilk kontakta aldı.yaşasın  :alfisti: teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login  sayende bi olayım daha son buldu sanırsam :alkis: :alkis:

alfaadana

Bismillah dedim saat 07.30 itibariyle ışuklar sönünce marşa bastım ve arabam marşı ilk kontakta aldı.yaşasın  :alfisti: teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login  sayende bi olayım daha son buldu sanırsam :alkis: :alkis:
abi senin adına sevindim harika
2011 Giulietta 1.4 170 Hp.

pallas00

abi senin adına sevindim harika

Çok teşekkür ederim.biraz önce sabahtan beridir bekleyen aracıma bindim ve yine tek marşta aldı.şükür kurtardım.darısı başınızaaaa :alfisti:

selcuk

Sevgili arkadaslar bugun 3 4 gun aradan sonra lpg aldim 100 km yakin yol yaptim araci stop edince ilk marsta calisti fakat devur dusurup stop etti bunu surekli tekrar ediyo nerdeys yarim marsta calisiyor fakat devir dusuruyor stop ediyor brz gaza dokununca sikinti yok acep lpg ayarinda mi bi sikinti var yoksa baska bsy mi bilemedim canim sikildi yine kabus geri mi dondu yoksa

Alfadanadam

LPG ayarı kötüyse bu durum aracın sensörlerinde yanlış okumalara sebebiyet verdiğinden "benzin düzeninde" yanlış çalışmalara sebep olur. Genelde lpg'ye alınca araç düzgün çalışıyor gibi göründüğünden, arızanın lpg'den kaynaklanMAdığı sanılır.
Ya bir süre sadece benzinde kullanacaksınız yada benzin beynine reset atacaksınız. Hiç lpg ile kullanmadan lpg'cinize gideceksiniz. O da "ben bir deneyeyim" demeyecek ve direk ayara geçecek.

selcuk

LPG ayarı kötüyse bu durum aracın sensörlerinde yanlış okumalara sebebiyet verdiğinden "benzin düzeninde" yanlış çalışmalara sebep olur. Genelde lpg'ye alınca araç düzgün çalışıyor gibi göründüğünden, arızanın lpg'den kaynaklanMAdığı sanılır.
Ya bir süre sadece benzinde kullanacaksınız yada benzin beynine reset atacaksınız. Hiç lpg ile kullanmadan lpg'cinize gideceksiniz. O da "ben bir deneyeyim" demeyecek ve direk ayara geçecek.
aracim sogukken hic bi sikinti yok hatta benzindeykende hic bi sikinti yok ama aracimi lpgde kullandigimda stop edip tekrar calistrdgimda motor sicakken devir dusuruo stop ediyor dediginiz gibi lpgdn kaynaklandigini dusunuyorum bursada iyi bi lpg ustasi bulmaya calisicam oneri ve tavsiyelere acigim aracimda brc sirali sistem var

blueoyester

aracim sogukken hic bi sikinti yok hatta benzindeykende hic bi sikinti yok ama aracimi lpgde kullandigimda stop edip tekrar calistrdgimda motor sicakken devir dusuruo stop ediyor dediginiz gibi lpgdn kaynaklandigini dusunuyorum bursada iyi bi lpg ustasi bulmaya calisicam oneri ve tavsiyelere acigim aracimda brc sirali sistem var

dün 50km yol yatım. 10dk sonra araba çalışmadı. marş alıyor çalışıyor hemen stop ediyor. lpg düğmesini benzine geçirip denedim çalıştı ama lpg ye alınca yine stop etti. prins servisine gitttim. cihaza bağladılar sorun görünmüyor. lpg tankı vs heryere baktılar. lpg beynin fişini çıkartıp taktılar araç çalıştı. sorun lpg beyni kendini kilitlemiş.tekrar olursa fişleri çıkarıp takın düzelir dediler. sizin sorunda belki böyle bişeydir.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]