Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 AD 9078 ARTIK YOK . . .

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bfd

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Alıntı yapılan: Doğa Tosun
Birkaç şey dikkatimi çekti. İstanbul Park'da katıldığım sürüş akademisinde (147 ile) önce ilk eğitim olarak dip fren yaptırdılar. 70'le gidiyorduk sanırım, 18 metre gibi birşeyde durdum. ABS devreye girip pedala vurdukça hafif hafif çektim. Doğrusunun bu olduğunu düşünyordum.

fakat sonra herkesten alabildiği tüm kuvvetle aynı hızda frene basmasi bilhassa fren pedalını kırması istendi. Ve 15 metre civarında durdum bu şekilde. Yani saglıklı çalışan bir abs'li sistemde en kısa sürede durmak için frene sonuna kadar basılması gerektiğini ögrendim.
Konu eski madem hortlatilmis şu ABS konusunu netlestirelim. ABS, anti blokaj sistem yani blokaji, bir başka ifadeyle kizaklamayi önleme sistemi, ABS siz araçla panik frende pedal bırakılmazsa blokaj gerçekleşir kızaklama baslar, ABS li araçta bu olmaz, dolayısıyla araç çizgisinden sapmadan durma gerçekleşir, viraj içinde limitlerin üzerindeki frenajlarda ise kafadan veya kictan kayma denilen understeer/oversteer a ABS nin yardımı maalesef olmuyor.

Netleşmiş hali mi bu?

ABS'nin asıl amacı, panik fren anında manevra yapabilmektir.
Yazdıklarımdan zaten sizin ifadeniz cikiyor öyle degilmi