Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

89 model Alfa 33 1.7 i.e. almayı düşnüyoruz nasıl bi araçtır:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali kaynak

Arkadaşlar Merhaba
89 model Alfa Romeo 33 1.7 i.e. almayı düşnüyoruz nasıl bi arabadır alırken nelere dikkat etmemiz gerekir kasa ve kozmatik olarak almayı düşündügümüz arac temiz ,fakat motor durumu .yedek parca teymini ve kronik sorunları hakkında hiç bir bilgim yok , araç benzinli km de nekadar yakıt tüketimi olur,1,7 i,e motor a sıralı sistem lpg mi takmamız lazım . yardımcı olabilecek arkadaşlardan rica ediyorum aracı peder e alıcaz yarın mahcup olmak istemiyorum.
Serceye ye sahin e binecegine alfa ya bin baba dedim aklına girdim bakalım hayırlısı artık  ;)
Lancia delta III

Ormanci

Valla zamanında bir arkadaşımın arkadaşında varmış. 1.7 miydi hatırlamıyor, fakat hatırladığı, durmaz, yol tutmaz, fena birşey, fakat filtre kutusunu sök, 5 sokak öteden müthiş ses garanti diyordu :D Zamanında çok gazlamışlar o arabayla :)

ilbey666

Hocam valla orta halli genel bakımları yapılmış bir 1.7 ie ise size sıkıntı çıkaracağın sanmam. LPG'li bir 1.7 ie'ye binmiştim, performanstan biraz düşse de az yakıyordu gayet. Enjeksiyon tek nokta mı çift nokta mı acaba ?

Bu arada 89 ve öncesi kasaların kaporta parçalarının yeni kasadan zor bulunduğu tecrübe ile sabit.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

milano 75

Babanin hayir duasini istyorsan birakk serceye bimsin.33 75 gibi arabalar em sorunsuzzu bile sanayi ile hasir nesir ister.dilinden anliyan az ve sikinti.kendi ugrasamiyanlara gitmez.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

The Schuey

ali kaynak

You are not allowed to view links. Register or Login
Araç karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlu mu?
araç enjeksiyonlu tek nokta enjeksiyon luymus
Lancia delta III

ali kaynak

Babanin hayir duasini istyorsan birakk serceye bimsin.33 75 gibi arabalar em sorunsuzzu bile sanayi ile hasir nesir ister.dilinden anliyan az ve sikinti.kendi ugrasamiyanlara gitmez.
Bugün araca baktık genel olarak düzgün ve bakımlı.  pederin de içine sindi. Pzt gunu tekrar gidicez.
Fiyati da butceye uygun

İnşallah hayırlısı olur

Lancia delta III

Alper

Bence düzgün bi 164 daha iyi olur babanıza.
Hem bagaj olarak hemde sorunsuzluk olarak TS motor parça vs durumu olarakta.
Zincirli triger olması ve yakıt olarakta en az yakan alfa olma durumunda.
Hemde çok daha üst segment bir araç konfor olarak tabii.

ali kaynak

Bence düzgün bi 164 daha iyi olur babanıza.
Hem bagaj olarak hemde sorunsuzluk olarak TS motor parça vs durumu olarakta.
Zincirli triger olması ve yakıt olarakta en az yakan alfa olma durumunda.
Hemde çok daha üst segment bir araç konfor olarak tabii.
164 veya 155 almayı bende cok istedim fakat fiyatlar malum biraz yükselmiş bu aracı 164 lerini yarı fiyatına alabiliyoruz onun için tercih ettik cok fazla sorun çıkarmasın yeter peder en fazla senede en 3000km yol yapar ,33ün sahibi arkadaş benim 156 yı satın alan arkadaşın tanıdığı ve aracı toplamış ve bayağı emek ve bi okadar da para harcamış yalıtım ,komple boya .taban zift ,motor vs vs ,fiyat bize makul geldi .arac bakımlı olmasa bende 33ü düşünmedim zaten :)

Bu arada kafam baya karıştı baba ile tekrar konuşup bi daha mı düşüncelerim acaba ;(

Lancia delta III

tayfun

Atilla YANIK'ın topladığı araç deyilmi bu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

milano 75

yok You are not allowed to view links. Register or Login ondaki 75.fakat 33 çok diri,iyi toplanmış.başta söylediklerimi unutun,alın bunu  :D senede 3-5000 ölüsü gider gelir

erdem1904

Ali geçenlerde ilk alfam olan 146 1.7 16 valfi sanayide gördüm. Ben satalı 8 yıl oldu... Araç perişan olmuş... Boxerdan da çok çok iyi anladığını bildiğim servisler bile uğraşmıyorlar artık boxerla... Kendine alacak olsan al derdim ama babaya gelmez bence... Gerçi senede 3000 km yapacak olmasıda pozitif yonde kafa karıştırıyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erdinc küflü

Ben göremedim , fiyatı nedir bu aracın ? Uygun yazmışşınız ..

ali kaynak

yok You are not allowed to view links. Register or Login ondaki 75.fakat 33 çok diri,iyi toplanmış.başta söylediklerimi unutun,alın bunu  :D senede 3-5000 ölüsü gider gelir
Başta söyledikleriniz beni korkuttu yahu :) Araç sonuçta nerdeyse 25senelik muhakkak ki masraf olacaktır benim korkum parça vs de sıkıntı olmasın , bu araçtan beklentimiz çok cok fazla değil açıkcası  kapıda dursun çarşıya pazara götürsün yeter
Lancia delta III

ali kaynak

Ali geçenlerde ilk alfam olan 146 1.7 16 valfi sanayide gördüm. Ben satalı 8 yıl oldu... Araç perişan olmuş... Boxerdan da çok çok iyi anladığını bildiğim servisler bile uğraşmıyorlar artık boxerla... Kendine alacak olsan al derdim ama babaya gelmez bence... Gerçi senede 3000 km yapacak olmasıda pozitif yonde kafa karıştırıyor :)
Erdem boxer motorla neden uğraşmıyorlar paramı kazandırmıyor,tamiri mi zor ? yada ayarmı tutmuyor ?yoksa arac onlara göre en alt segment olduğu için mi uğraşmak istemiyorlar acaba. ustam var ama genelde merak ettim?
Lancia delta III

ali kaynak

Ben göremedim , fiyatı nedir bu aracın ? Uygun yazmışşınız ..
Erdinç bey fiyat yazmadım aracın piyasasını bilmiyorum ama bizim bütçe ye uyuyor
Alırsak 5,000 veya 5,500 gibi bitecek
Lancia delta III

agucba

Eğer fotoğraflardaki gibi ise ve kaportaya verilen önem motor vesaireye de verildi ise, bence alınası çok çok yüksek bir Alfa. Enjektörlü olması da bence avantaj.
Ama ne olursa olsun, biraz eski bir Alfa olması, hangi yollarda nasıl kullanılacağının önemini çok yükseltmekte. Ne olursa olsun, özellikle Alfa 33'ler çok nazik modellerdir ve kesinlikle hor kullanılmaya ve bu yaşında ihmal edilmeyi kaldıramazlar bence. Yıllık kullanılacak kilometre 3 veya 5 bin olsa da. Eğreti bir köy yoluna girersiniz, cenazeye gitmek için cümbür cemaat yerleşip bir de öğle namazına yetişmek isterseniz, "iyi olmayan yollarda" bir süre sonra, ben oynamıyorum diyebilir.
Heee, dersiniz ki, "Babam bununla sadece hafta sonları eşe dosta gidecek, zaten çok çok dikkatli kullanır.", o zaman alınabilir.
Bu haldeki bir 33'ü almak için, bence bunun yanında bir ikinci otomobili şart kılar. Çünkü bu hale getirilmiş bir 33'ü kıymamak gerek.

///////////////

Erdinc küflü

5000 tl fiyatı , bence uygun ve ugrasılmış bir araç , Ancak baba daha önce kuş serisi araç kullanıp , far dedığınde 30-40 tl heryerde bulduysa , ön takımı arıza yaptığında köyde bile bulup yaptırıyorsa ,
Bu araçtaki en ufak bir parça seni uğraştıracak , yukarıdaki yoruma katılıyorum , keyif için nostalji yapıcaksan mantıklı , parası sorarsan bu gün ilana girsin , mutlaka zevk için alan cıkacaktır , cünkü arz +talep =fiyat doğru orantılı olursa satılmayan araç yoktur ,

Alfadanadam

erdem1904

Erdem boxer motorla neden uğraşmıyorlar paramı kazandırmıyor,tamiri mi zor ? yada ayarmı tutmuyor ?yoksa arac onlara göre en alt segment olduğu için mi uğraşmak istemiyorlar acaba. ustam var ama genelde merak ettim?

Parçaları kolay bulunmuyor eskisi gibi.. Uğraştırıyor, düzen tutmuyor vs... Kenarda 5000 tl m olsa bunu alır kenara koyar sadece hafta sonu binerdim orası da ayrı konu.. :) Sırf yenilemesine harcanan miktar 5000 tl den fazladır. Fiyatı bedava...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ilbey666

Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

ali kaynak

Araba almaya Ereğli'ye gelmişsiniz haberimiz yok :)

Biraz acele gidiş geliş oldu yoksa haberleşirdik :)

Lancia delta III

ali kaynak

Bugün Eregliden aracı aldık gelirkende sol şeriti kapattık geldik maşallah gitmem demiyor  :nazar:
ama durmuyor :)  (bu arada 1,7 baxer motorun sesi neydi öyle şahane )
Çaglar kardeşim aracı gercekten güzel toparlanmış  motor durumuda güzel ufak tefek 1.2 kozmetik sorunlar hariçinde  1 vites den 2 ye atarken bi cirtlama var  birde frenleri renault clio gibi frene basınca lastikler kitleniyor araba kızaklanıp fren mesafesi uzuyor ,onun dışında beklentimizi karşılayacak bi araç
İlgilenen Tüm Arkadaşlara degerli yorumları için çok teşekkür ederim...
Lancia delta III

Erdinc küflü

milano 75

hayırlı olsun. 2  ye atarken cartlama 75 lerde kronikmiş,33 leri bilmiyorum,vites atrken biraz yavaş hareket istiyor benimkisi.gazlayıp yükseltirsek vitesi,yada ani düşürürsek kesin cartlıyor,frenlerde 75 aldığımda kitleyip bi tarafa akıyodu,zeki usta mercedes merkeziyle yeniletti,x2 oldu frenler ama yeni nesil abs sizlere göre bile yinede zayıf.