Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV çeki demiri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

Teşekürler.

400kg frensiz römork, 1000kg frenli römork çekebiliyormuş GTV.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ATA

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bir 916 arkasina olsa olsa bu romork olur :)
Edit: Jantlarida alfa janti olur :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Erdinc küflü

milano 75

burda herkes olur dese bile eminim yapmazsın erkin.ben bu nakliye işini nasıl çözerim derken lannnn deyip aklına geldi sanırım,römorkdu,gtv de yürüre muhakkak ki vereceği yükle artan baskı v.s gibi parçaların değişim maliyetiydi falan derken ohooooo.sen bi starex al hem ucuz hem gtv den az yakar(benzinde).römork ata nın attığı gibi bişey gerektiğinde tabiki takılabilir,diğer türlüsü fantazi olarak kalsın daha iyi.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

Jet ski 'de güzel olmaz mı You are not allowed to view links. Register or Login;)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
burda herkes olur dese bile eminim yapmazsın erkin.ben bu nakliye işini nasıl çözerim derken lannnn deyip aklına geldi sanırım,römorkdu,gtv de yürüre muhakkak ki vereceği yükle artan baskı v.s gibi parçaların değişim maliyetiydi falan derken ohooooo.sen bi starex al hem ucuz hem gtv den az yakar(benzinde).römork ata nın attığı gibi bişey gerektiğinde tabiki takılabilir,diğer türlüsü fantazi olarak kalsın daha iyi.

Evet, dediğin gibi sadece bir düşünce..

Sürekli çekmeyeceğim. 40 yılda bir.. Katalogda yazandan çok daha az ağırlıkta küçük bir şey..
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ykilinc

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bir 916 arkasina olsa olsa bu romork olur :)
Edit: Jantlarida alfa janti olur :)

Tapatalk
Hedef bu olmalı;)

ykilinc

Hocam kartal al bir tane daga taşa vur... Motorsiklet taşıyacak olsan tatil vesair için o zaman biraz mantıklı olurdu...hem de gayet sekil olurdu;) ama senin zaruriyetin baska gibi...

erk1n

Kesinlikle cekilir , Ancak GTV 'nin yeri ayrı olduğu için alfacılara ters gelebilir
Suzuki Gsxr 1000'ni sepetli. Düşünmek istemem ...

Benim için de yeri ayrı olduğundan şu anda GTV'em var. Ayrılmamak için alternatif arıyorum.

Mecburiyetten satılığa çıkardım, bakalım "Alfacılar" arasında gerçekten ayrı bir yeri var mıymış? Değişensiz, kazasız, bakımlı GTV. 2 gündür ses seda yok. 159'u da 166'yı da satılığa çıkardığımda telefon yağmuruna tutulmuştum ilk 3 gün.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Alper

O lpg yi taktırmayacaktın...
Gtv düşünen birisinin en son yapacağı hareketlerden biriydi özelikle de istanbul gibi kapalı otoparkı bol olan bir yerde insanlar otomobillerini özellikle de gtv gibi özel bir aracı kapalı otoparkta saklayamayacaksa almazlar kolay kolay.

ATA

Lpg sokulur ya 1 saatlik is.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erk1n

Gtv düşünen birisinin en son yapacağı hareketlerden biriydi özelikle de istanbul gibi kapalı otoparkı bol olan bir yerde insanlar otomobillerini özellikle de gtv gibi özel bir aracı kapalı otoparkta saklayamayacaksa almazlar kolay kolay.

İstanbul'da henüz giremediğim kapalı otopark olmadı. İstemeyen LPG kiti söker.

Zevkler ve renkler farklı tabii.. Bence 45TL ile 220km yapmanın tadı paha biçilemez. Atladım Kırklareli Kakava festivaline geldim. GTV'nin tadını çıkarıyorum, geziyorum. Size de tavsiye ederim çok keyifli ;). Benzinle 100km gezeceksem aynı paraya 200km gezip GTV'nin tadını iki kat çıkarıyorum. Bunu yaparken havayı daha az kirlettiğimi bilmek güzel.

Tüm benzinli otomobillere tavsiye ederim alternatif yakıtları.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Deniz

Zevkler ve renkler farklı tabii.. Bence 45TL ile 220km yapmanın tadı paha biçilemez. Atladım Kırklareli Kakava festivaline geldim. GTV'nin tadını çıkarıyorum, geziyorum. Size de tavsiye ederim çok keyifli ;). Benzinle 100km gezeceksem aynı paraya 200km gezip GTV'nin tadını iki kat çıkarıyorum. Bunu yaparken havayı daha az kirlettiğimi bilmek güzel.

doğru söze ne hacet

ali kaynak

Römork  Boşta  görünce  gec baba nasıl  duracak deyip  bi resim  çektim :)
Lancia delta III

Murad

Benzinle 100 km gezeceğinize, aynı paraya 200 km gezince zevk mi katlanıyor anlayamadım. Biraz açar mısınız? Yada ben şimdi benzine bu kadar para veriyorum diye birşeyi eksik mi yaşamış oluyorum?

Alper

Benzinle 100 km gezeceğinize, aynı paraya 200 km gezince zevk mi katlanıyor anlayamadım. Biraz açar mısınız? Yada ben şimdi benzine bu kadar para veriyorum diye birşeyi eksik mi yaşamış oluyorum?
Sandık motor olarak ben 2.0 v6 koyacağıma 1.3 Multijet koysam varya ne keyif sürermişim Murat :)
Nasıl aklıma gelmedi bu yaa
Kafama mıçayım

916GTV

Yok biz enayi, Erkin çakal oluyor.

Erkin az paraya çok yol yapıp, keyif sürmek istiyorsan bisiklet çok güzel tercih olur şöyle sepetli mepetli bişeyler taşıyabilecek. LPG yerine de hazır çorba tercih et, çok daha ucuza gelir.
Zaten ts makine ne yakıyor ki, birde lpg takıp ekonomi yapıyoruz ediyoruz diyorsun? Bana göre orta halli bir spor otomobil Gtv ve ben kesinlikle hiçbir spor otomobile lpg'yi yakıştıramıyorum.

Hiç sevmem bu lafı ama aslan besleyen yemini düşünmez.

Kimse bana maddiyattan da bahsetmesin. Bugün gtv'ye biniyorsan demek ki bazı şeyleri gözün kesmişte almışsındır.

Gtv'yi aldığımdan beri 1 senede 11000 km yapmışım ki bu bence v6 gtv için azımsanmayacak bir değer, günlük neredeyse 30 km'ye denk geliyor. Heleki son 6 ayda neredeyse günlük 50-70 km arası yol yapıyorum.

Çoğu arkadaşım yazık şuna verdiğin benzin parasına diyor, belki de gerçekten yazık ama bu benim hobim ve insanlar hobilerine para harcayarak mutlu olurlar.

Bugün kalkıp deseydin ki gtv'nin arkasına tekne bağlıycam, römork lazım. Herkes vay ne güzel fikir çok güzel görünür derdi ama senin daha ne çekiceğin belli değil.

Üstüne basarak söylüyorum 1 senedir alfa romeo kullanıyorum ve tam olarak ne modellerini nede tarihini biliyorum ama bu markanın dna'sını kavrayabildim. Alfa bazı şeyleri kabul etmiyor, denersen de eğreti duruyor ve sırıtıyor. Sen de inatla dna'yı bozmaya çalışıyorsun.

Tolga033

Römork  Boşta  görünce  gec baba nasıl  duracak deyip  bi resim  çektim :)

Bu 156'yi bizim burada gormus gibiyim. İci mk2 miydi.?

ealprsln

Bu tip araçlara LPG takılmasına ben de sonuna kadar karşıyım, öncelikle arabanın üretim felsefesine ters. GTV ve benzeri araçlar sürüş tutkunları için üretilmiş araçlar ki, bu insanlar için yaptığı km den çok o km'leri yaparken hissettikleri önemlidir diye düşünüyorum. GTV TB ile mukayese edilmez ama benim de etrafımdaki arkadaşlarım salakmısın bu kadar para veriyorsun her ay benzine diyorlar, ama bunları hiçbirinin özel olarak tabir edilebilecek bir aracı yok. Doğru demişsiniz evet biraz yorucu bu kadar yakıt masrafı ama zevk ve keyif olarak geri dönüşü de tartışmasız en büyük keyiflerden, en azından kendi adıma böyle. Bir ikincisi 916'nın arkasında Ducati çekmek ile sizin bahsettiğiniz gibi "buzdolabı" çekmek arasında kelimler ile tasvir edemeyeceğim farklılıklar var. Herhangi bir Alfista yada otomobil aşığı GTV arkasında buzdolabı gördüğünde eminim ki öncelikle otomobile acıyacaktır hakettiği değeri görmediği için, bu bahsettiğim kesimdeki insanlar sizin LPG takmış , ekonomi yaptığınızı düşünmeyecektir. İnsanların ne düşündükleri ve söyledikleri hiç umurunuzda olmayabilir, mal sizindir sonuç olarak.

Ama bazı durumların, maddelerin varoluşsal değerleri olduğu da aşikardır ki maddenin doğasından, amacından ötürü bunlar üzerinde bir takım tasarruflar uygularken ikinciye düşünmek gerekir. GTV benim gözümde bu tip otomobillerden biridir.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

erk1n

Herkesin farklı tercihleri olabilir. Herkesin ekonomisi de farklı. Ben LPG ile kullanıyorum çok mutluyum. Hem havayı daha az kirletiyorum, hem de cebinden daha az para çıkıyor. Cebimdeki para ile otomobilimin keyfini daha çok çıkartıyorum. "Keyif aracı LPG takılmaz" konusuna gelince LPG takılınca sürüş keyfi azalmıyor ki?

Alfa Romeo bugün İtalya'da fabrika çıkışı LPG'li Giulietta satıyor. LPG'ye düşmanlık nedir çözemedim :)  Kimse kimseyi LPG takın diye zorlamıyor, ama benim tavsiyemdir.

Bir başka LPG'li Maserati (Quattroporte):

LPG'li Giulietta reklamı (GPL İtalyanca LPG demek):

Forumda 3.0 V6 bussolara LPG takanlar var. Ben TS'ye takmışım çok mu :)

Marmarisliyim ve Marmaris'e taşınıyorum. Evet, tekne de çekeceğim, jet-ski de çekeceğim, elektrikli motorsikletimi de çekeceğim. Yeri gelecek  fabrikaya küçük buzdolabı gerektiğinde, ofis koltuğu gerektiğinde, seyahate çıktığımda bavullar için küçük brandalı bir trailerde çekeceğim. Kullanma klavuzunda "bu otomobil römork çeker, kapasitesi de budur" deniyorsa, o otomobil römork çeker.

Avrupa yollarına çıkarsanız yolların treyler hatta karavan çeken otomobillerde (Alfa Romeo dahil) dolu olduğunu görürsünüz. Daha geçtiğimiz 2 ay içerisinde İtalya, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerde 4000km yol yaptım. Römork çeken Maserati bile gördüm.

You are not allowed to view links. Register or Login Gayet de yakışıklı ve havalı durmuş :)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Murad

Kimsenin lpg ye bişey dediği yok. Forumda tanıdığım birçok arkadaşım kardeşim dediğim insan da Alfa Romeo'larında lpg kullanıyorlar. Ancak lpg takılacak araç var, takılmayacak araç var. Benim söylemek istediğim, kurduğunuz cümlede ben tüple keyfini çıkartıyorum zevkimi ikiye katlıyorum deyip, benzinle kullananları beyni yokmuş yada ekonomiyi düşünemeyecek kadar zeki değillermiş gibi konumlandırıyorsunuz. Yinede ilk yaptığım yorum şahsım adına yargılamak anlamında değildi. Yani olay neden lpg taktınız değil, ister lpg, ister apg takın, isterseniz borla çalışan araba yapın. Açıkçası bu beni ilgilendirmez. Gtv zaten, coupe formatında, arkaya ancak çocuk oturabilen, bagajına 2 litre kola koysanız başka eşyaya yer kalmayan bir otomobil. Söylemek istediğim kendinize de Gtv'ye de bu işkenceyi yapacağınıza, alın bir sportwagon 156, veya muadili bir araç, hem Alfa'dan kopmamış olun hemde keyifle geniş geniş binin.

erk1n

Kurduğunuz cümlede ben tüple keyfini çıkartıyorum zevkimi ikiye katlıyorum deyip, benzinle kullananları beyni yokmuş yada ekonomiyi düşünemeyecek kadar zeki değillermiş gibi konumlandırıyorsunuz.

O kurduğum cümleyi kopyalar mısınız buraya? Nerede kimi nasıl konumlandırmışım, nasıl hakaret etmişim? Merak ettim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

evrenalpar

Koca Edirne otobanında en sol şeritte 100'le giderek mi keyfini çıkartıyorsunuz GTV'nin?  :lol:

Ekonomi yapıcam derken, dikiz aynasına bakarak ve sağdan gitmenizi de ayrıca tavsiye ederim. Sonra sinirlenip selektör korna vs yapmanıza gerek kalmaz hem.  ;)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

erk1n

Koca Edirne otobanında en sol şeritte 100'le giderek mi keyfini çıkartıyorsunuz GTV'nin?  :lol:

Ekonomi yapıcam derken, dikiz aynasına bakarak ve sağdan gitmenizi de ayrıca tavsiye ederim. Sonra sinirlenip selektör korna vs yapmanıza gerek kalmaz hem.  ;)

Kırklareli'ne giderken otoyolda 130-140km/h ile gittim.

Yavaş gidilerekte çok güzel keyifi çıkartılabilir GTV'nin. Camlar indirilir, sunroof açılır...

Ayrıca o kadar hızlı gidilirse Pininfarina tasarımı gözlere nasıl bir şölen sunabilir ki? ;)

Ferrari alanların otoyollarda 300km/h gitmeleri mi gerekiyor sürekli?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ATA

Bu konuyu hayretle takip ediyorum :)
Yazdim yazdim sildim ama yazdiklarimin ozeti olarak; TS motor stock kullanilacak ise, lpg ile kullanmak bence de cok mantikli. Benzin fiyatlari ortada. 4 yil kadar yazilimli lpgli 156 ts kullandim. Yakittan yana hic bir sorun yasamadim.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts