Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

Gergileri kendiniz de takabilirsiniz. İşçiliği kolay.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

muğlalı

bende değiştirmiştim 159 da aynı sıkıntı giuliettada da var aracı tüm karizmasını silen bir ses,rezillikten başka bir şey değil.

hi_cazz

Bugün gittiğimde kapılarda. Ses geliyordu baya azalttım dedi kaportacı. Baktım cidden eskisiyle alakası yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

harunk

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün gittiğimde kapılarda. Ses geliyordu baya azalttım dedi kaportacı. Baktım cidden eskisiyle alakası yok.

Konunun konusulmasinin ustune cok duses olmus :)
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

hi_cazz

Konunun konusulmasinin ustune cok duses olmus :)

Aynen öyle oldu.

agucba

Volkan, biri iki fotoğraf ile başlığını güncelle lütfen...  ;)

///////////////

wolkanku

Daha bu sabah yan ve arka binadaki inşaatların iki günde  toz toprak içinde bıraktığı anın fotosunı çekmiştim, isteğin üzerine paylaşayım abi You are not allowed to view links. Register or Login
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Volkan bu aynı senin araba ya. Ama üzeri tozlu o yüzden değildir dedim. :)

agucba

///////////////

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login abi sorma sorma, yan tarafta inşaat, arka tarafta 15 küsür katlı inşaat, fenalık geldi tozdan topraktan..ne kadar kendim yıkasam da yine kılcal çizikler başladı.

You are not allowed to view links. Register or Login mecburen içeride kalıyor, spacer takamıyorum bu jantlara, zaten 2mm kastırarak kullanıyorum , spacer ile riske atmak istemiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login abi bu arada sana bir sorum var..az önce motul xcess 5w40 siparişi verdim. esterli olduğu ve yüksek performanslı, sıkıştırılarak kullanılan araçlarda uygun olduğu belirtilmiş.. bunun bir de xclean diye bir versiyonu var estersiz ve DPF'li araçlar için uygun deniliyor. bende dpf iptali olduğu için özellikle xcess 5w40 olarak verdim siparişi, sen ne dersin bu konuda mühendis gözüyle?

daha önce castrol edge 5w40 turbodiesel kullandım 2 bakımda, geçen yazki bakımda mobil esp 5w30 aldım ama hiç memnun kalmadım, araba son 3 çalıştırmamda change oil uyarısı vermeye başladı ki daha bakım zamanı gelmedi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login abi bu arada sana bir sorum var..az önce motul xcess 5w40 siparişi verdim. esterli olduğu ve yüksek performanslı, sıkıştırılarak kullanılan araçlarda uygun olduğu belirtilmiş.. bunun bir de xclean diye bir versiyonu var estersiz ve DPF'li araçlar için uygun deniliyor. bende dpf iptali olduğu için özellikle xcess 5w40 olarak verdim siparişi, sen ne dersin bu konuda mühendis gözüyle?

daha önce castrol edge 5w40 turbodiesel kullandım 2 bakımda, geçen yazki bakımda mobil esp 5w30 aldım ama hiç memnun kalmadım, araba son 3 çalıştırmamda change oil uyarısı vermeye başladı ki daha bakım zamanı gelmedi
aynı sorunun cevabını merakla beklemekteyim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

agucba

Kişisel fikrim, sıkıştırarak kullanmadığın xcess 5-40'a gerek yok.

///////////////

ar.159

Birde özellikle motor sesine etki edecek bir yağ var midir? :) bu soruyuda hep merak ettim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

Kişisel fikrim, sıkıştırarak kullanmadığın xcess 5-40'a gerek yok.

Abi ben tempolu kullanıyorum, yani muhtemelen en yüksek yazılımlı 1.9 jtd değerleri bendedir. Haftanın 5 günü sürekli dur kalk trafikte işe gidip geldiğim için tahammülsüz bir kullanım tarzı gelişti istemsiz şekilde, ve sokak araları hariç en ufak boşlukta bile gazladığımı fark ediyorum.  Engel de olamıyorum:/ 

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Kitapçıkta 5w 40 yazıyor ama. Bende Castrol 5w 40 kullanıyorum.

ES53

Ben en son bakimimda 5w40 xcess kullandim.Ama baya ucuza aldim orjinal mi emin degilim

ar.159

Ben en son bakimimda 5w40 xcess kullandim.Ama baya ucuza aldim orjinal mi emin degilim

Bi fark hissettin mi peki?

34 AV 0020 COMING SOON!!

ES53

Bi fark hissettin mi peki?

Acikcasi hissetmedim.Daha once arac ara sira daha zor calisiyordu ama suan daha rahat calismasinin sebebi havalar sanirim.Hepsiburada da 160 tl ben 135 e filan almistim sanirim nasil bu kadar ucuz bende anlamadim cok buyuk ihtimal sahte aldim.Ondan oncede havoline marka yag konmustu cariumda.

Uzun lafin kisasi ben bi farklilik hissetmedim

ar.159

135 e var piyasada arkadaşlar orjinal oldugunu onaylamisti

34 AV 0020 COMING SOON!!

ES53

135 e var piyasada arkadaşlar orjinal oldugunu onaylamisti

Valla bende 5 bin kmdir her araci calistirdigimda aklimi kurcaliyordu sahte mi diye Rahatladim biraz.gerci aldigim yer 5-6 milyar lik motul yag satiyodu varille oda sahte olcak hali yok

Motul genel olarak ben motosikletimde cok memnun kaldigim icin aracta da kullandim

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login abi sorma sorma, yan tarafta inşaat, arka tarafta 15 küsür katlı inşaat, fenalık geldi tozdan topraktan..ne kadar kendim yıkasam da yine kılcal çizikler başladı.

You are not allowed to view links. Register or Login mecburen içeride kalıyor, spacer takamıyorum bu jantlara, zaten 2mm kastırarak kullanıyorum , spacer ile riske atmak istemiyorum.

Mühendis demek herşeyi bilen demek değil önce onu belirteyim.
Ama yağ marka ve cinslerinden ayrı olarak kitapçıkta yazılanlar (eğer o kitapçık 147-156'lar gibi nuh zamanından kalmamışsa) en mantıklı seçimlerdir. DPF'siz olması bence birşeyi değiştirmez. DPF'li araca uygun olması aslında DPF'e zarar verecek katıklar ve dolayısıyla atıklar içermiyor demektir benim mantığımda. Sende iptal dahi olsa DPF'i düşünen yağ motoru zaten korur diye düşünüyorum. Sıkıştırarak kullanılan vs vs süslenen "rakamlara değil kelimelere dayanan" beyanlar bana akılcı gelmiyor.

Ben QV'de kitapçıkta bahsedilen ve istenen FIAT spesifikasyonuna uygun yağ tercih ettim. MOTUL X-Clean. QV için iyi ve yeterli olan bir yağ herkese yeter bence ya :)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login yok abi senin çok ilginç ve nokta atışı görüşlerin oluyor o yüzden sana danışmak bu tür konularda farz :)

teşekkür ederim bilgilendirme için, siparişi değiştirebilirsem değiştireceğim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

07.06.2015 pazar günü arkadaki inşaat sebebiyle arabam çok tozlu olduğu için kendim yıkamak yerine tazzikli su ile yıkatayım dedim. ve daha önce yıllarca gidip, uzun bir aradan sonra el değiştirdikten sonra gidip hüsrana uğradığım meguiars kızıltoprak'a yine gittim.

hatırlayanlar olacaktır, bu hüsran sonrasında meguiars türkiye distribütörü arkadaşım olan kerem ile irtibata geçip şikayetimi dile getirmiştim. pazar günü o defteri kapadım ve tekrar gittim.

detayı okumak için kısaca yazayım, GİTMEYİN, 25 TL 'YE SADECE DIŞ YIKADIM DİYİP ARABANIZI ÇİZİYORLAR

detaya gelecek olursak, arkadaş arabaya su tuttu tozunu kirini attı, yukarıdan aşağı kuralına uymadan, marşpiyeldeki çamuru kiri vs'yi alttan alıp üstlere yaydıra yaydıra şampuanladı, ve öldürücü darbeyi, sol paneller tamamen bittikten sonra aynı eldiven ve kova ile sol iki jantı yıkayıp, sadece kovada durulayıp, bagaj kapağından devam edip, sağ panellere geçerek devam etti.

14 nisanda yaptığımız uygulamadan sonra 18 nisanda kendim yıkamam sonrasındaki sağ arka C sütunu bu şekildeydi;

bu da pazar günü meguiars yıkaması sonrasında;
(bu iki yıkama arasında toplamda 3 kez kendim yıkadım aracımı.)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login cumartesi-salı çeşmeye gidiyorum :) erken saatte izmire varırsak uğrarım abi sabahtan :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia