Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben cintirato p7 sonrası conti sc5 taktım. 225/45/17. Daha 2000 km oldu. Ilk izlenimlerim ses daha az, konfor daha yüksek, ıslak zeminde daha güvenli. Ama lastiklerin daha yumuşak olmasından kaynaklı mıdır bilmiyorum virajlarda lastiğin esnemesinden kaynaklı daha çok yatma hissi var ve öncesinde ip gibi viraj dönen araç şimdi yata yata dönüyor.
sp5 ler continin en yumuşak serisi,sp3 yada 2 olsaydı yatma yapmazdı bende de Goodyear eagle f1 var lastiğin esnediğini çok rahat söyleyebilirim virajlarda

umutqx

Bugun nokian z line lari taktim.uzun uzun kullanma firsatim olmasa da henuz memnun kaldim ses olarak gercekten cok azaldi.tabi oncesinde kislik lastikler takili oldugu icin ben daha fazla hissettim :) disklerim,balatalarim yeni olmasina ragmen frenleri cok kotu olan aracimin frenlerinin aslinda basarili oldugunu anladim taktirdiktan sonra :) kislik lastiklerim yeni saniyordum araci alirken oyle soylenmisti bende hic bakmadim ama cikarttigimizda farkettim ki 2008 uretimmis lastikler :)

Bu fiyata nokiani tavsiye ederim.taktirmaya goturdugum yerde aldigim fiyatin cok uygun oldugunu ve cok iyi bir lastik oldugunu soyledi ( bridgestone bayisi ) . 50 den sonra 45 yanaginda gorunumu soyle oldu,cok bir fark goremedim acikcasi.sanki araba daha yukseldi lastikleri taktiktan sonra

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhabalar

Lastikten genel anlamda memnunsunuz sanırım,bende 166 var almayı düşünüyorum,eksileri artıları nedir acaba lastiklerin?
166 V6 TB

ES53

Bugun nokian z line lari taktim.uzun uzun kullanma firsatim olmasa da henuz memnun kaldim ses olarak gercekten cok azaldi.tabi oncesinde kislik lastikler takili oldugu icin ben daha fazla hissettim :) disklerim,balatalarim yeni olmasina ragmen frenleri cok kotu olan aracimin frenlerinin aslinda basarili oldugunu anladim taktirdiktan sonra :) kislik lastiklerim yeni saniyordum araci alirken oyle soylenmisti bende hic bakmadim ama cikarttigimizda farkettim ki 2008 uretimmis lastikler :)

Bu fiyata nokiani tavsiye ederim.taktirmaya goturdugum yerde aldigim fiyatin cok uygun oldugunu ve cok iyi bir lastik oldugunu soyledi ( bridgestone bayisi ) . 50 den sonra 45 yanaginda gorunumu soyle oldu,cok bir fark goremedim acikcasi.sanki araba daha yukseldi lastikleri taktiktan sonra

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Merhabalar

Lastikten genel anlamda memnunsunuz sanırım,bende 166 var almayı düşünüyorum,eksileri artıları nedir acaba lastiklerin?

Merhaba.

Evet lastiklerden genel anlamda memnunum.Deneme amacli sartlari zorladim biraz.Yol tutusu son derece iyi.Yalniz lastikler isinana kadar biraz kayiyor,isindiktan sonra sikinti yok.hiz endeksi y oldugu icin biraz gec isiniyor.Bunun disinda asiri sessiz bir lastik.

Bu fiyatta kesinlikle tavsiye ediyorum.Kullanici yorumlarini cok arastirdim sikayet eden yok.Bazi kisiler cabuk bitiyor yazmis bazilarida aksine cok uzun omurlu diyor ama bu benim icin cok onemli degil iyi performans verdigi surece

erk1n

Nokian Z G2 kullandım, çok başarılı lastik. Tavsiye ederim.

Nokian Z Line daha güncel bir lastik, Z G2'nin geliştirilmiş versiyonu, kullanıcıları çok memnun.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

umutqx

Nokian Z Line daha güncel bir lastik, Z G2'nin geliştirilmiş versiyonu, kullanıcıları çok memnun.

Goodyear 225/45R17 91V FP EFFICIENTGRIP//Nokian zLine 225/45 ZR17 94Y XL bu ikisini karşılaştırsak hangisini tercih edersiniz arada 30 TL fark var
166 V6 TB

sabrican

EfficintGrip Performans kullanıyorum hız endeksi W. Lastik ısınmadan önce normal frenlerde bile abs devreye giriyor.

Nokian'ı kullanmadım bilmiyorum ama kısa mesafelerde kullanıyorsanız hız endeksi V olan lastik tercih edin mutlaka.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

erk1n

Goodyear 225/45R17 91V FP EFFICIENTGRIP//Nokian zLine 225/45 ZR17 94Y XL bu ikisini karşılaştırsak hangisini tercih edersiniz arada 30 TL fark var

İki lastik farklı segmentlerde. zLine sportif lastik, Efficient Grip Performance ise normal kullanım için. Ben olsam 200+hp'lik 166 'ya zLine alırım.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

umutqx

Kalite açısından hangisi olur?ben aracı çok kullanmıyorum zaten senede 2 kere uzun yol yaparım,birde hafta sonu kullanımlarım olur.
166 V6 TB

erk1n

Kalite açısından hangisi olur?ben aracı çok kullanmıyorum zaten senede 2 kere uzun yol yaparım,birde hafta sonu kullanımlarım olur.

Bence Nokian zLine.

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

umutqx

Bence Nokian zLine.

Goodyear 225/45 R17 91Y Eagle F1 Asymmetric 2 & Nokian mı?
166 V6 TB

krm1983

Bence goodyear

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

alperuzi

Conti SP5'ler bugün beni muayeneden bıraktı :(

iki tanesinin iç tarafı baya aşınmış. Ağır kusur sayılıyormuş. Daha yeni de lastikler, 2013 üretimi.

2 tane Goodyear EGP alıp arkalara takmayı ve tekrar muayeneye girmeyi düşünüyorum.

umutqx

Neden böyle birşey olmuş, enteresan.
166 V6 TB

erk1n

iki tanesinin iç tarafı baya aşınmış. Ağır kusur sayılıyormuş. Daha yeni de lastikler, 2013 üretimi.

2 tane Goodyear EGP alıp arkalara takmayı ve tekrar muayeneye girmeyi düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun.

Rot ve balans ayarı bozuk olarak ya da yanlış lastik basıncı ile kullanmış olabilir misiniz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

mertcancagla

Surekli el freni felanmı cektınız acaba >:D

Erkay KAHYA

Naçizane tavsiyem,
Lastiklerinizdeki aşınma düzenli değilse ön düzen ayarlarını mutlaka kontrol ettirin.
Bazı rot balansçılar, kontrol makineleri araç modeline göre işlem yapmadığı için kamber ve kaster açılarını yanlış ayarlayabiliyorlar.

alperuzi

159'ların arka aksında negatif kamber var zannedersem, bazı araçlarda yol tutuşunu iyileştirmek adına oluyor diye biliyorum.

Başka bir forumda da benzer bir şikayet gördüm SC5ler hakkında:

tolga_ozhan

Eğer lastikte düzensiz aşınma varsa kamber ayarında sorun vardır.
Benim bildiğim bütün otomobiller fabrikadan belirli bir eksi kamber ile çıkar. Fakat bunun boyutu 2-3 derece gibi bir rakama varırsa, lastik ömrü 5 bin km'ye kadar düşer.
Yeni aldığınız lastiklere de yazık olmaması için arka kamber açınızı kontrol ettirin.

NTT

Merhaba,

159 1.9 JTD aracımdaki, Michelin Primacy 3 lastikler ömrünü tamamladığı için lastik arayışına girmiştim. Araç henüz 5.000 km.'dir bende ve bu zaman zarfında, üzerindeki lastiklerin, eskimiş olması dışında, bir eksiğini görmedim (yanaklardaki balonlar hariç).

Yeni lastik için; aynı lastikten veya Conti5 arasında karar vermeye çalışırken, bir öneri üzerine "Michelin CrossClimate" lastikleri inceledim. Yeni bir lastik olduğu için çok fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Kağıt üzerinde, İstanbul için kullanışlı bir lastik gibi gözüküyor.

Kullanan veya bilgisi olan bir arkadaşımız var mıdır?

ES53

Merhaba,

159 1.9 JTD aracımdaki, Michelin Primacy 3 lastikler ömrünü tamamladığı için lastik arayışına girmiştim. Araç henüz 5.000 km.'dir bende ve bu zaman zarfında, üzerindeki lastiklerin, eskimiş olması dışında, bir eksiğini görmedim (yanaklardaki balonlar hariç).

Yeni lastik için; aynı lastikten veya Conti5 arasında karar vermeye çalışırken, bir öneri üzerine "Michelin CrossClimate" lastikleri inceledim. Yeni bir lastik olduğu için çok fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Kağıt üzerinde, İstanbul için kullanışlı bir lastik gibi gözüküyor.

Kullanan veya bilgisi olan bir arkadaşımız var mıdır?

Hic duymadim crossclimate i ama ayni araci kullanan biri olarak nokian zline oneriririm kullanan biri olarak

alperuzi

Cross climate baya iddialı bir lastik,

kışın kış lastiği kadar iyi performansı olduğu iddia ediliyor. Ayrı bir set kış lastğiniz yoksa deneyebilirsiniz bence.

NTT

Yanıtlar için teşekkürler.

Lastikleri aldım, bu gün takılacak arabama. 

Forumda bu lastiği ilk kullanan ben olacağım sanırım. Biraz yol yaptıktan sonra deneyimlerimi paylaşırım.

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

umutqx

En sonunda Nokian Zline aldım,henüz yorum yapacak kadar yol yapmadım maalesef,genel olarak yumuşak bir lastik izlenimi verdi.
166 V6 TB

ES53

En sonunda Nokian Zline aldım,henüz yorum yapacak kadar yol yapmadım maalesef,genel olarak yumuşak bir lastik izlenimi verdi.

Hayirli olsun bende kullaniyorum suan olumlu yonde fikirlerim.Kullandikca deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim