Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

159 ile sehir ici 7 lt yakiyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

saskuran

You are not allowed to view links. Register or Login

trafik yok heralde hiç ? ben otomatikte full trafik 9-9.5 yakiyorum

SAS....

ES53

Aşırı bir trafik yok ama hep kisa mesafe dur kalk.Hic basmiyorum.Full trafikte cikiyor 8.5 lere

The Schuey

Ne kadar yaktığını ölçmedim ama şehir içi ve şehirlerarası tüketim farkının yaklaşık olarak 5 lt olduğunu biliyorum.

Doğa Tosun

trafik yok heralde hiç ? ben otomatikte full trafik 9-9.5 yakiyorum

SAS....
ben de ankara'da qtronic ile bazen 7'lere düşüyorum. 9'u basmaz isem görmüyorum. O yüzden şaşırmadım. gaz pedalını okşayarak kullanınca çok yakmıyor 159 (tabi trafiğe de fazla girmezse).
ha yazılım dpf iptali falan var, gazlayım deyince ortalamadan ziyade mazot ibresinin düşüşü  2.0 jts GT gibi oluyor o ayrı :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

francobaresi

Ankara antalya manuel 159, 5.2 lt yaktim ortalama 100 km hizla

Cuore sportivo

kemal_live

Dizel qtronic 159 ile (yazılımsız, dpfli) uzun yolda;
-120km sabit hızla 5,9 lt/100km
-120km-150km arası 6,4 lt/100km
-150 km hız üstü 7,4 lt/100km

Şehir içinde yaz lastiği ile 8,5 lt/100km, kış lastiği ile 9lt/100km civarında değişiyor.

esatay

Giulietta Tct ile ızmit kemer arası şehir içleri ve isiklar hariç  120 nin altına inmedim maksimum 200 anlık olarak genelde 150-16O km hızla 8.5 yol bilgisayari verisi.
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

muğlalı

stok dizel giulietta , ankara şehir içi 6.4

vieri

147'imle şehir içinde 13 litrenin altına düşersem kutlama yapacağım.Dizel araçların yakıt tüketimi gerçekten imrendirici.Ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım.

Bugün bir test daha yaptım.Trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde gereksiz gazlamalardan kaçınarak baya bir kastım açıkçası.Sadece şehir içi kısa menzilde ortalamam 10 litre oldu.Tabi bu yol bilgisayarının söylediği sonuç.Yani dikkatli kullanım ve çok yoğun olmayan trafikte 9-10  litre mümkün gözüküyor.Ben demek ki farkında olmadan çok basıyormuşum.  :)

Dikkatimi çeken bir diğer hususta yol bilgisayarının araç rölantideyken anlık tüketim değerini göstermemesi.Sonuçta rölantideyken de araç yakıt harcıyor.Acaba doğru bir ölçüm yapmış oluyor muyuz ?

rain man

147 q2 karma kullanım, bu aralar özellikle aracı test etmek için 2500 3000 aralığından aşağı inmiyorum yol bilgisayarı ortalama 7.5 gösteriyor ama depo hesabına göre 6.5 oluyor ne iş anlamadım :)

147'imle şehir içinde 13 litrenin altına düşersem kutlama yapacağım.Dizel araçların yakıt tüketimi gerçekten imrendirici.Ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım.

Bugün bir test daha yaptım.Trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde gereksiz gazlamalardan kaçınarak baya bir kastım açıkçası.Sadece şehir içi kısa menzilde ortalamam 10 litre oldu.Tabi bu yol bilgisayarının söylediği sonuç.Yani dikkatli kullanım ve çok yoğun olmayan trafikte 9-10  litre mümkün gözüküyor.Ben demek ki farkında olmadan çok basıyormuşum.  :)

Dikkatimi çeken bir diğer hususta yol bilgisayarının araç rölantideyken anlık tüketim değerini göstermemesi.Sonuçta rölantideyken de araç yakıt harcıyor.Acaba doğru bir ölçüm yapmış oluyor muyuz ?

Aynı şey benim araçta da var abi. Hatta viteste gaza basmadığınızda yol alıyorken aslında yakıt yakmaz boşta olursa yakar diye biliyordum bende her ikisinde de 2.0 lt yakıyor görünüyor o yüzden anlamadım :) Hem o hesabın garantisi depo hesabı ile yol bilgisayarını her zaman karşılaştırmaktan geçiyor abi :)

Ayrıca sakin kullanımda 10 lt seviyesine düşebileceğinizi düşünüyorum. Kötü bir rakam değil fabrika verisine bakarsak, ama hala çok sanki :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

vieri

147 q2 karma kullanım, bu aralar özellikle aracı test etmek için 2500 3000 aralığından aşağı inmiyorum yol bilgisayarı ortalama 7.5 gösteriyor ama depo hesabına göre 6.5 oluyor ne iş anlamadım :)

Aynı şey benim araçta da var abi. Hatta viteste gaza basmadığınızda yol alıyorken aslında yakıt yakmaz boşta olursa yakar diye biliyordum bende her ikisinde de 2.0 lt yakıyor görünüyor o yüzden anlamadım :) Hem o hesabın garantisi depo hesabı ile yol bilgisayarını her zaman karşılaştırmaktan geçiyor abi :)

Ayrıca sakin kullanımda 10 lt seviyesine düşebileceğinizi düşünüyorum. Kötü bir rakam değil fabrika verisine bakarsak, ama hala çok sanki :)

Bence de depo hesabına göre yapıp bir karşılaştırmak lazım. Yol bilgisayarımı ona göre dikkate alacağım.   :) Rampa inişi benim de 2 litre gösteriyor.Ben de yakmıyor diye biliyorum ama forumlarda çeşitli tartışmalar var bununla ilgili.

Sanırım bütün yollar lpg'ye çıkıyor.Doya doya binebilmek için bunu yapmak şart.Ama biraz daha böyle devam etmeyi düşünüyorum.Bakalım zaman ne gösterecek.  :) 1.9 motora da 6.5 litre çok iyi bir değer bence. :yukari-ok:

rain man

Bence de depo hesabına göre yapıp bir karşılaştırmak lazım. Yol bilgisayarımı ona göre dikkate alacağım.   :) Rampa inişi benim de 2 litre gösteriyor.Ben de yakmıyor diye biliyorum ama forumlarda çeşitli tartışmalar var bununla ilgili.

Sanırım bütün yollar lpg'ye çıkıyor.Doya doya binebilmek için bunu yapmak şart.Ama biraz daha böyle devam etmeyi düşünüyorum.Bakalım zaman ne gösterecek.  :) 1.9 motora da 6.5 litre çok iyi bir değer bence. :yukari-ok:

Çok basmıyorum ama genel olarak :) hız sınırlarına uygun gittiğim için 5. vites 2000 dd 2300 dd aralığında seyrediyorum sanırım ondan dolayı. Bir de dur kalk trafiğim yok. Rampa ve yokuşum çok olsa da dur kalk olmamasından daha iyidir sanırım :) 5 ayda yaklaşık 10 bin km yaptım ve taş çatlasın 500 km dur kalktır :D

Zaten çevremdekiler 1.9 motor deyince çok yakar diyorlar, söylüyorum oha nasıl yani muhabbetine çeviriyorlar  o konuda maşallahı var.  Eğer benim aracı yaparken 1.3 mjet koymamışlarsa gerçekten başarılı bir değer benim için de.

vieri

Çok basmıyorum ama genel olarak :) hız sınırlarına uygun gittiğim için 5. vites 2000 dd 2300 dd aralığında seyrediyorum sanırım ondan dolayı. Bir de dur kalk trafiğim yok. Rampa ve yokuşum çok olsa da dur kalk olmamasından daha iyidir sanırım :) 5 ayda yaklaşık 10 bin km yaptım ve taş çatlasın 500 km dur kalktır :D

Zaten çevremdekiler 1.9 motor deyince çok yakar diyorlar, söylüyorum oha nasıl yani muhabbetine çeviriyorlar  o konuda maşallahı var.  Eğer benim aracı yaparken 1.3 mjet koymamışlarsa gerçekten başarılı bir değer benim için de.

Bence de kaputu açıp bir bakmak lazım.Herhalde 1.3 multijet koymuşlar yanlışlıkla.Eğer öyleyse ödediğin fazla vergilerde cabası :D Maşallah diyeyim nazar değmesin.  :nazar:

rain man

Bence de kaputu açıp bir bakmak lazım.Herhalde 1.3 multijet koymuşlar yanlışlıkla.Eğer öyleyse ödediğin fazla vergilerde cabası :D Maşallah diyeyim nazar değmesin.  :nazar:

Neyseki 2. dönem vergisini ödemedim henüz :D eğer kazıklamışlarsa ödemeden iade edeyim motoru :D Eyvallah abi sagolasın.

radar54

Hafta sonu seçim için memlekete gittim şehir içi max 30 km gerisi şehir dışı 18 krş yaktı bizimki. Beni de söylediğim herkesi de şaşırttı valla helal olsun  :D araç 156 1.6 TS lpg li...
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

sp4rc0

Anlık tüketim değeri lt/100km olduğu ve durarak hiçbir zaman yol kat edemeyeceğiniz için yani, bölüm değeri her zaman sıfır olduğu için aslında anlık tüketimin hiçbir değer göstermemesi en doğrusu. Ama tabiki bir sarfiyat var.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Doğa Tosun

Ben de 147 ile bolu'ya gidip geldim. Eski yoldan gitmeme rağmen 16,5 kuruş yaktık. Şehiriçi bu ara pek dikkat etmiyorum, 22 krş yakmışım son fullemeden sonra.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

radar54

Ben de 147 ile bolu'ya gidip geldim. Eski yoldan gitmeme rağmen 16,5 kuruş yaktık. Şehiriçi bu ara pek dikkat etmiyorum, 22 krş yakmışım son fullemeden sonra.

Bolu'ya otobandan git gel yaptığında ölçüm yaptın mı başkan? Sanki otobanda daha çok yakıyor yoksa devir 4000 lerde geziyor ondan mı :D
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

vieri

Anlık tüketim değeri lt/100km olduğu ve durarak hiçbir zaman yol kat edemeyeceğiniz için yani, bölüm değeri her zaman sıfır olduğu için aslında anlık tüketimin hiçbir değer göstermemesi en doğrusu. Ama tabiki bir sarfiyat var.

Bendeki birazda klasik Türk mantığı.Toplamda ne yakıyorsa görmek istiyorum o tabloda.Ama dediğiniz gibi litre/km olarak yapıyor hesabı.Tabi şehir dışı yolculuklarda daha sağlıklı verilere ulaşılabilir.

blackeyekenan

166 2.0 ve 2.0v6 kullanan dostlar lpg değerleri nedir şehir içi dışı..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

tayfun

166 2.0 ts prins lpg. Şehir içi 15 litre. Güncel lpg fiytları ile 30/32 kr civarı yakıyor benim aracım.

blackeyekenan

166 2.0 ts prins lpg. Şehir içi 15 litre. Güncel lpg fiytları ile 30/32 kr civarı yakıyor benim aracım.

bu değerler çok güzel. V6 lar nasıl peki lpg de.

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

tayfun

O yorumu v6 sahipleri yparsa daha doğru olur.  Ama lpg ile 50 kuruş yaktığını duydum. 100/35 fark var.

agucba

Son depomuz ile tam 700 km'yi 53,7 litre ile tamamladık. Bu demek oluyor ki ortalama 7,6 litre harcamış. 145 QV'lerin deposunun 61 litre olduğunu düşünürsek 800 km mümkün olabilir benim kullanımım ile.
Mesafenin yaklaşık 200'ünde bagaj tıka basa dolu, ön koltuk dolu, arkada eşim ve kızımız vardı.
Güzergah otoyol, şehir içi, şehirler arası, köy yolları şeklinde idi. Çok hızlı gitmedik ama yavaş da değildik.
Eğer ki ekonomi yapacak şekilde gitmiş olsaydım, sanırım 900 km civarı yapabilirim.
19 yaşındaki bir Alfa için bu değerler sanırım iyidir. :)

///////////////