Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Nasıl bir iştir bu ya 3 gündür Giulia'nın foto ve videolarına bakıp bakıp duruyorum. Alete hasta oldum. Eşim bile kıskanmaya başladı. :)  Tam da 2016'da 1.6 dizel 9 ileri otomatik yeni CR-V almayı planlarken, bu hiç iyi olmadı. Bakalım ne edeceğuk  :D

E dön artık zaten yeter Honda kullandığın  :yukari-ok:

Şaka maka Giulia baktıkça güzelleşiyor

wolkanku

giulia bmw forumlarında hayranlık uyandırmış... m3'den daha da ötesi demiş bmw fanları :)

hadi bakalım, amerikaya bu şekilde girip , satışları ,karları arttırıp güzel modellerle geri döner bu marka inşallah.

bu arada arkalar çift kaliper :o
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Incablue

Kim ne derse desin, giulia harika görünüyor. Bmw, mercedes, audi vb. hepsinden daha ilgi çekici olacak. Sahip olabilecek durumda olsam başka hiç bir marka model düşünmezdim. Hayran olduğumuz yol tutuş, motor sesi gibi Alfa Romeo'ya has bir tarza da sahip olduğunu düşünüyorum da direksiyonunun başına geçmek manyak bir duygu olurdu.

cem meric

fevkalbeser12

Benim bi sorum olucak, Gulianın bütün motor seçenekleri arkadan itişli mi olucak yoksa sadece bu ferrari motoru mu?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

max-ime

Benim bi sorum olucak, Gulianın bütün motor seçenekleri arkadan itişli mi olucak yoksa sadece bu ferrari motoru mu?
Tum motor secenekleri arkadan olacak. Hatta yeni Giulietta da.

depeche101

Giulia ve bundan sonra üretilecek olan modellerde arkadan itiş kullanılacak. Önden çekiş bitti.

fevkalbeser12

Giulia ve bundan sonra üretilecek olan modellerde arkadan itiş kullanılacak. Önden çekiş bitti.
Ooo süper haber:) Hayırlı uğurlu olsun herkese.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tughan

İlk 10 saniyeye dikkat.
Ayrıca yakın çekim görüntüler var.

İlk 10 saniye sanki karşıdan bir GT geliyormuş gibi hissettim :) Farları yanarken karanlıkta adeta bir GT görüntüsü. Bu arabada her modelden biraz var sanki  :yukari-ok:
Tuğhan.
156 Selespeed

The Schuey

Ooo süper haber:) Hayırlı uğurlu olsun herkese.
Hakikaten süper haber. Umarım bu arkadan itiş apaçilere değil Alfistilere hizmet eder.

Sent from my Discovery using Tapatalk

Tolga033

İlk 10 saniyeye dikkat.
Ayrıca yakın çekim görüntüler var.

İlk 10 saniye sanki karşıdan bir GT geliyormuş gibi hissettim :) Farları yanarken karanlıkta adeta bir GT görüntüsü. Bu arabada her modelden biraz var sanki  :yukari-ok:
Aynen o hisse bende kapildim.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

h.t

Bende beğenenler arasındayım ve ilginçtir ki her geçen gün daha çok heyecanlanıp daha çok seviyorum  :alfisti: :clover:

ssg

Bende beğenenler arasındayım ve ilginçtir ki her geçen gün daha çok heyecanlanıp daha çok seviyorum  :alfisti: :clover:

Ön sipariş geçicekmişsin Hür Can abi :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

fatih159

159 a veda Guilia ya merhaba fakat 159 a veda edene kadar yaşadığım sorunları siz arkadaşlarımla paylaşmak isterim;

1- İkinci vitese geçişte motor titremesi sarsıntılı olarak ve jik jik diye ses yaparak tekleme yapması
2- Ön takımın çok çabuk dağılması ( aks, salıncak parçalarının kalitesizliği )
3- Sunrooftan su alma sornu
4- Otomatik camların kapama duşuna basıldıktan sonra cam yukarıya kalkması lazımken pat diye aşağı düşüp içeri kaçması
ve bir daha camın kapanmaması
5- Direksiyon kutusunun bozulması
6- Koltuk ısıtmanın bozulması
7- Otomatik koltuğun aküsünün bitmesi
8- Xenon farların bozulması
9- Otomatik vitesteki mandalın bozulması, geri vites ve tiptronik e almaması ( kaç sefer bu yüzden yolda kaldım )
10- Anahtarlığın takıldığı yerden mermi gibi arka koltuğa fırlaması ve anahtarın yuvasından çıkıp fırlamasına rağmen aracın çalışmaya devam etmesi
11- Yakıt pompasının bozulması + yakıt göstergesinin bozulması
12- Motorun fazla yağ yakma sorunu
13-Klimanın bozulması
14- Camlardan ve kapılardan gelen gacur gıcır sesler
15- Pahalı yetkili servis fiyatları ve işten anlamayan ustalar, kalitesiz boya yapılması ve seviyesi düşük servis ortamı

2007-2012 arasında 2+2 yıl garanti uzatmalı arabamda olan sorunlar. Siz varın Birmot un kapısını kaç kere aşındırdığımı. Yani 159 da bu kadar sorun yaşamışken bu yeni yapılan arabaya nasıl güvenip alalım?

Çok güzel model evet kabul. Görünce insanın içi kıpır kıpır oluyor. Fakat markanın sorunlu olduğu gerçeği değiştirir mi?Nasıl riske girip bu arabayı alabilecez ki?

Giulia Fan!

alperuzi

10 numara bana da oldu bir kere :D :)

depeche101

agucba

Fatih Bey, burası 159'unuzun sorunlarını paylaşabileceğiniz yer olarak yanlış. İsterseniz bunu başka bir başlıkta paylaşın.

Yalnız bir şeye değinmeden edemeyeceğim.

Fakat markanın sorunlu olduğu gerçeği değiştirir mi?Nasıl riske girip bu arabayı alabilecez ki?

Siz 159'u alırken, özellikle ve daha fazla sorun 156, 147, GT'de de mevcuttu. Bunlar bilinirken gittiniz 0 km Alfa 159 aldınız.
Alfa Romeo'nun yeni logosunun altında "Yeni bir başlangıç" gibi bir ibare var. Bu derslerini çok iyi çalıştıkları anlamına geliyor. Kaldı ki öyle bir şey diyorsunuz ki sanki dünyada tek sorunlu marka Alfa Romeo, diğerleri muhteşem ötesi. Yok öyle bir şey. Sanayiler BMW, Mercedes servisleri ile kaynıyor ve servisler de otomobil kaynıyor.
Otomobillere merakım olduğundan ve az çok Avrupa'yı da takip ettiğimden, özellikle premium diye geçinen markaların ne tür sorunlar yaşadığını, ama şirketlerin çoğunun bunu açık etmeyip rutin servis ziyaretlerinde "Müşteri Memnuniyeti" adı altında hallettiğini, ancak başa bela olabilecek büyük sorunlarda otomobilleri geri çağırdıklarını biliyorum. VW'nin 1,2 litrelik motorlarının kışın soğuktan çatladığı, egzantrik ile yaşadıkları problemleri, DSG'nin nasıl sorunlu olduğu, Mercedes'in dizel motorlarının yaşadığı enjektör sorunlarını bir türlü çözemediği... Daha uzatabilirim.
Bana kimse hikaye anlatmasın.

Neyse, lütfen Giulia'dan devam edilsin. Eylül ayında Yeni Giulia için yeni bir başlık açarız.

///////////////

Murad

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Murad

fatih159

You are not allowed to view links. Register or Login 159 çıkarken arabayı 158 yapmadık o kadar güzel oldu ki çağ atladık 159 çıkarttık diye yaptılar bende güvenip aldım sonuç ortada severek kullandık ama araba adamı kanser etti anlattıklarım hikaye değil gerçekler.. Arabanın sorunlarını paylaşmamın sebebi 159 çıkarken de çağ atladıklarını söylemeleriydi sonuç ortada yeni arabada çağ atladılarsa bilemem hep birlikte görürüz ama Sadece model yetmiyor bunlara karnımız tok tecrübeler ile sabittir daha da konuyu uzatmayayım teşekkürler...
Giulia Fan!

agucba

Karnınız tok ise, almazsınız olur biter, başınız da ağrımaz. Nasılsa dünya kadar başka marka var.  :))

///////////////

Tolga033

SW guzel olmus.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tunerviper

Yıllardır Alfistiler arkadan itiş olsun,güçlü olsun yenilikçi olsun deyip durdular. Nerede eski Alfalar dediler. Alfa yaptı şimdi beğenmeyenler var. Kapı kolu vs bunlar benim için önemsiz detaylar. Kapı kolu, kelebek camı için bu kadar teknik detay hiç ediliyor bence. Aracın yenilikçi yönleri tartışılması gerekiyorken.
Turbo Twin Spark

OnurCangir

giulia bmw forumlarında hayranlık uyandırmış... m3'den daha da ötesi demiş bmw fanları :)

hadi bakalım, amerikaya bu şekilde girip , satışları ,karları arttırıp güzel modellerle geri döner bu marka inşallah.

bu arada arkalar çift kaliper :o

Şahsi fikrim, bu konu altında arabanın ne kadar hakkı yendiyse BMW forumunda da o kadar hakkını vermişler arabanın. Hatta arabaya laf söyleyenlere bizden fazla sahip çıkılmış. Her kesimde heyecan uyandırdığı kesin. İnşallah çıktığında da eski modellerde yaşanan sorunlar yaşanmaz, çünkü arabayı beğenen hatta almayı düşünenler bile "acaba bozulmadan ne kadar gidebilir" gibi laf sokmaktan da kaçınmamışlar :)

rain man

Yıllardır Alfistiler arkadan itiş olsun,güçlü olsun yenilikçi olsun deyip durdular. Nerede eski Alfalar dediler. Alfa yaptı şimdi beğenmeyenler var. Kapı kolu vs bunlar benim için önemsiz detaylar. Kapı kolu, kelebek camı için bu kadar teknik detay hiç ediliyor bence. Aracın yenilikçi yönleri tartışılması gerekiyorken.

Beğenmeyen aynı arkadaşlar bmw sahipleri olsaydı burası da bmw forumu olsaydı şu an giulia'yı övüyor olurlardı :)

Teknik verileri destekleyen videolar gelinceye kadar benzer şeyler yaşanacak. Ben hala o bir dakikalık videoyu baştan izliyorum motor sesinin hangi saniyede ne kadar değiştiğini ezberledim. Çok güzel araç, günden güne daha da güzelleşiyor.

Dipnot: kırmızının alfa ferrari ile özdeşleşmiş olması çok hoşuma gidiyor gerçekten.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009