Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

11 MiTo QV (ealprsln)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa owne'da arka trimleri sökmekle ilgili konu.

You are not allowed to view links. Register or Login gerçekten bu trimleri sökmek, yalıtımı yapmak kendi elinden geliyorsa ne mutlu abi. Ben şahsen kendim yapmaya cesaret edemezdim ama Alfa Owner'daki konuyu paylaşman süper olmuş. En azından Eskişehir'deki ustam ile başladığımızda referans alabileceğimiz görüntü ve bilgiler oldu. Sanayiye giderken yanıma bilgisayarıda alırım yol gösterici olur bizim için.

Yalıtım malzemesi konusunda ise bahsettiğin malzeme için müşteri yorumları oldukça pozitif, negatif bir yorum ile henüz karşılaşmadım.Abi nacizane tavsiyem şu "DYNAMAT" denen malzemeye de bir bakman olacaktır. Spesifik olarak bu iş üretilen bir malzeme. Gerçi açıp malzeme bileşeni nedir, nelerden oluşur bakmadım yalanım olmasın.Belki de büyük oranda benzeşiyorlardır. Lakin malzemenin piyasaya sürülüş amacı bu, ve Avrupa ve Amerika'da referans gösterilen malzeme. Tabi ki maliyet X'den 10X'e çıkıyorsa kullanılması çok da makül olmaz. Ben TR'de satan firmalar bulmuştum fakat henüz fiyat için iletişime geçmedim.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Fatihob

Sökülmüş MiToyu görünce tüylerim diken diken oldu. Arka koltuğu söktükten sonra yan döşemelere baktık şöyle bir, çok üşendik zor duruyordu. Şimdi koltuğu takmaya bile üşeniyorum.
..

ealprsln

Sökülmüş MiToyu görünce tüylerim diken diken oldu. Arka koltuğu söktükten sonra yan döşemelere baktık şöyle bir, çok üşendik zor duruyordu. Şimdi koltuğu takmaya bile üşeniyorum.

Takmaya gerek var mı?  :D

Alfadanadam

Dynamat'a da baktım. Tedariki kısmen sıkıntılı ve ayrıca daha pahalı. Yorumlara bakıldığında esasen çok farklı olmadığı ancak Dynamat'ta ek olarak aluminyum bir kaplama daha olduğu söyleniyor. Benim yapacağım ses sistemi hiç te profesyonel noktada olmayacağı için MXS yeterli olur diye düşünüyorum. Ki onu da kapıları o kadar açmışken uygulamamak olmaz diye yapacağım yani.

Fatihob

Takmaya gerek yokta Tüvcüler istiyorlar. 7 ay oldu muayenesizim :D
..

misket

Bitüself de yalıtım konusunda iş görür bir araştırın derim hem fiyat olarak uygun hemde çok daha ulaşılabilir bir malzeme benim Alfa nın tüm kapılarına hem iç sac hemde kapı içi direkler olarak iki katman halinde kendim uyguladım yaklaşık iki senedir gayet memnunum.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

ealprsln

Takmaya gerek yokta Tüvcüler istiyorlar. 7 ay oldu muayenesizim :D

20 Temmuzda da benim TUVTURK maceram olacak, hazırlıklara başlamam gerek artık.

ealprsln

Cumartesi günü periyodik bakımımızı gerçekleştirdik, yapılan işlemler aşağıdaki gibi;

- Selenia Pure Energy Multiair 05-40W yağ
- OEM hava filtresi
- OEM yağ filtresi
- OEM polen filtresi
- Buji değişimi ( NGK IRIDIUM IKR9J8)
- You are not allowed to view links. Register or Login den satın aldığım Cruise Control ekipmanın montajı ve sistem üzerinden aktivasyonun gerçekleştirilmesi.

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşime cruise contol konusunda gösterdiği yardımlardan ötürü teşekkür ederim.
  İstanbul'dan You are not allowed to view links. Register or Login  ve Yılmaz Usta'da yardımcı oldular, teşekkürler.

ealprsln

BU hafta sonu, 10.000 bakımı planladım. Yağlar, filtreler vs. değiştirilecek. Geçtiğimiz hafta Scudetto'mdan en uzun krom parçası çalınmıştı, scudetto'nun da bir tarafı kırılmış bu işler olurken. Sercan'dan yeni scudetto da temin ettim. Bakım sırasında onu da yeniliyeceğiz.

Asıl uzun zamandan beri beklediğim bi-xenon değişimini bu haftasonu yapmayı planlıyoruz, Osram D1S orjinal ampuller kullanılacak. Hella Gen5 Ballast ve Hella mercek montajı yapacağız(sığarsa intemo olacak). Uzunlardaki H1'ler iptal edilecek. Sonuçları için şimdiden çok meraklanıyorum. Tamamlandığı zaman buradan paylaşırım merak edenler için.

Ayrıca Sonv xav-602bt montajından sonrasında araçdaki hoparlörler sırası ile patladı. Neredeyse şu an arka sağ dışında sağlıklı çalışsan hoparlör yok. Onlar içinde siparişimi geçtim. Yapabilirsek bu hafta sonunda onuda sıkıştıracağız. Önler için  Sony XS-N 1620 C 16 cm 350 Watt Mid Bass Takımı Komponent ve arka taraf içinse Sony XS-XB 160 16 cm  coax siparişi verdim. Temiz ses almam benim için yeterli olacak, bu sebeple aktif sub veya tüm sistem için anfi düşünmüyorum. Belki gelecekte olur ama bu setup benim için yeterli olacak, en azından bugün bu şekilde düşünüyorum.

Gelecek planlamalarım arasında, bi-xenon ve ses sistemi sonrasında sadece coilover kaldı. Aracımı 40k'de almıştım. 1 ay sonra 3. yılımızı tamamlayacağız ve km  sayacı bugün 98k gösteriyor  :D Hala her direksiyonunun başına geçtiğimde beni heyecanlandırmaya devam ediyor. Hala üzerine titreyip bakmaya,özen göstermeye iyi kondisyonda tutmaya çabalıyorum ki yaptıklarımın zaten bunların göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Sanırım MiTo QV'yi nüfusuma aldım ama haberim yok  :)) Umarım coil işinide tamamlayıp, aracı ilk aldığım günkü setup haline getirmiş olacağım.  :clover: :clover: :clover:

E.Ç.M. (MiTongin)

İşte en sevdiğim MiTo kullanicisi   :arkadasim: yap emrem herşeyi bizede ışık tut  :yukari-ok:

Birde merak ettim.  Mid basslari anfisiz nasil çalışacak ?

Intemo mercegide merakla bekliyorim  :serefe:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ealprsln

Teşekkürler Engin, sende hızlısın oldukça... Komponentler tabi ki anfi ile çalıştığı gibi çalışmayacak yani tam performans. Ama mevcut ünitenin desteklememe gibi bir durumu yok. Sadece komponent ve coaxlerin kapasitesinin belki %40'ını kullanabileceğim ama temiz ses alacağımki hedefim bu. Hepsinden öte yıllardır bi-xenon aklımdaydı, yaptırıyor olmak güzel hissttiriyor şuan. Sonuçları da yıllardır olan bekleyişime değer umarım. İntemo montaj edilebilecek mi bilmiyorum ama hertürlü hella olacak mercekler, Gen5 bulabildik; bu çok ayrı sevindirdi beni. Bakalım, bekleyip göreceğiz...

OğuzCanAlantor

Hadi hayırlısı olsun :)

Coil bende düşünüyorum .

ealprsln

Teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login  , You are not allowed to view links. Register or Login  coil ile en yumuşak ayarda bile çok sert olduğunu söylüyor ama merak ediyorum, benimkinin şuanki durumundan daha sert midir? H&R'lar MiTo'yu oldukça sertleştiriyor. Şehiriçi OK'de uzun yolda bu derece sert araba gerçekten yoruyor bir yerden sonra. Blistein B14'ler için oldukça pozitif yorumlar var. Kendimi ayarlayabilirsem B14 olur umarım...

Fatihob

Haftaya araba çıkar servisten, İstanbula beklerim bir deneme sürüşüne :)
..

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login  abi acayip isterim açıkçası. O zaman bir sonraki İstanbul ziyaretimde rahatsız ederim. T-Jet'in son halini inanalımaz merak ediyorum zaten... :clover:

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Aklimda deli sorular, malzemeyi aldik ama henüz montajını gerceklestiremedik. Amfi olmadan pür-pak ses alabilecekmiyim acaba? Aklim çok fena şekilde SONY Xm-N1004'e kayıyor. Alip almamak konusunda karar veremiyorum. Bir bilene danişmam lazım. Yardımcı olabilecek olan var ise çok sevinirim...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Alfadanadam

Benim mitoda clarion dounle din vardı. Ön kapılara ben de komponent alıp teybe direk bağladım. Gayet iyi olmuştu ama teybin çıkışları orjinal üniteden yüksekti. Ben bir de aktif subwoofer takmıştım. İkisi de Alpine marka. Oldukça memnundum kombinasyondan. Alan arkadaş fiyatı düşmek için sub'ı almamıştı gerçi ama sökülmüş hali de birçok kişiye göre yeterliydi. Arkaları sökmek çok zahmetli olmasa arkalara da takarım diyordum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu gece bi-xenon'laniyoruz

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Coax ve komponentleri Bülent abiden aldiğım face ile amfisiz olarak takmaya karar verdim, sonuçlarını bakıp göreceğiz

E.Ç.M. (MiTongin)

Arka trimleri sokmek ölüm diyorlardi oyle mi  :))
*Smiles per gallon*

ealprsln

Coax leriarkaya montajladik :))

Fatihob

Arka yan döşemelerin dün bir kaç vidasını döşemecide söktük, baktık zaman alıcak işimizi hafif kanırtarak halletik :) Yeni hoparlörlerin hayırlı olsun.
..

E.Ç.M. (MiTongin)

Aklimda deli sorular, malzemeyi aldik ama henüz montajını gerceklestiremedik. Amfi olmadan pür-pak ses alabilecekmiyim acaba? Aklim çok fena şekilde SONY Xm-N1004'e kayıyor. Alip almamak konusunda karar veremiyorum. Bir bilene danişmam lazım. Yardımcı olabilecek olan var ise çok sevinirim...

xm-n1004 de cok para değilmiş aslinda. Keske alabilseydin de kolonlardan %100 sonuca ulasirdin  :-X
*Smiles per gallon*

ealprsln

Tesekkur ederim Fatih, Yılmaz usta da  sökmüştü daha önce baya meşakatli iş gerçekten. Zarar vermeden halketmeye çalişiyoruz.

Engin bu ana kadar sadece arkalari takabildik ki orijinal ekipmandan sonra inanilmaz bir fark var. Eminim komponentler takilinca çok daha iyi olacak. Bu beni uzunca bir süre götürür bence. Bir de amfi eklesek neler olur tahmin edemiyorum.

ealprsln

Tampon inmişken sisleride osram allseason lar ile değiştiriyorum. Fog breaker TR de yok maalesef. Ama bunlarında sis performansı oldukça başarılıymış