Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutqx

You are not allowed to view links. Register or Login

En sonunda Nokian Zline aldım,henüz yorum yapacak kadar yol yapmadım maalesef,genel olarak yumuşak bir lastik izlenimi verdi.

Hayirli olsun bende kullaniyorum suan olumlu yonde fikirlerim.Kullandikca deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim

Tabiki, sizde yeni aldınız sanırım

Sent from my iPhone using Tapatalk
166 V6 TB

ES53

En sonunda Nokian Zline aldım,henüz yorum yapacak kadar yol yapmadım maalesef,genel olarak yumuşak bir lastik izlenimi verdi.

Hayirli olsun bende kullaniyorum suan olumlu yonde fikirlerim.Kullandikca deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim

Tabiki, sizde yeni aldınız sanırım

Aynen bende yeni aldim.Sadece cok gec isiniyor ama isinana kadar gercekten kayiyor lastikler sonrasinda mukemmel yol tutus You are not allowed to view links. Register or Login sessiz lastikler

agucba

17" lastik arayanlar için belki yardımcı olur. Fiyatlar hakkında bilgim yok, fiyatı cazip geldi.

Nerede ise bizim arabanın 15" lastik fiyatına.

///////////////

erdem1904

Muazzam fiyat.. Keşke 225 50 17 olsaydı...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

rain man

17" lastik arayanlar için belki yardımcı olur. Fiyatlar hakkında bilgim yok, fiyatı cazip geldi.

Nerede ise bizim arabanın 15" lastik fiyatına.

Abi lastik özellikleri işi artık hiç güvenilir gelmiyor. Markayı tanımayınca kullanıcı yorumunu duymayınca almak gerçekten çok zor. Semperit nasıl bir marka bilmiyorum ancak şu an hangi lastiğe baksam yazanlar;

yüksek performans lastiği, daha iyi frenleme (neye göre), Islak zeminde daha kısa fren mesafesi (kime göre),  mükemmel deseni ile yol tutuşu???. Bu aralar lastik işi ile içli dışlı olunca açıkçası biraz güvenilirliğimi kaybettirdi bana. O yüzden yorumlarına güvendiğim öneride bulunacak arkadaşların yorumları bana lastikçilerden ve lastiklerin kendisinden daha güvenilir geliyor.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

alperuzi

159 için olacaksa 91 yük endeksli lastik almayın, hatta 94 bile tavsiye etmem. Alfa 98W tavsiye etmiş kitabında, ağır araba olduğu için ebat dışında buna da dikkat etmek lazım.

Incablue

Michelin energy saver mı? Goodyear efficientgrip mi? Michelin için kayıyor, kaza atlattım gibi yorumlar var, sizlere tekrar sormadan edemedim alisti ailesi :)  :alfisti: You are not allowed to view links. Register or Login Evren abi sen Goodyear efficientgrip almıştın, memnun musun ?

kuti147

Michelin energy saver mı? Goodyear efficientgrip mi? Michelin için kayıyor, kaza atlattım gibi yorumlar var, sizlere tekrar sormadan edemedim alisti ailesi :)  :alfisti: You are not allowed to view links. Register or Login Evren abi sen Goodyear efficientgrip almıştın, memnun musun ?

Energy saver ı lastik diye arabama takmam. Hele ki karşısında effiencientgrip varken. Good year benim tercihim :)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

agucba

Michelin lastiklerine de tu ka ka deniyor ya, ilginç geliyor bana.  :) Bunu eleştiri veya yermek için yazmadım ayrıca.

///////////////

kuti147

Michelin lastiklerine de tu ka ka deniyor ya, ilginç geliyor bana.  :) Bunu eleştiri veya yermek için yazmadım ayrıca.

Üstteki yorumum sadece energy saver içindir. Tüm michelin lastiklerine kötü dersek haksızlık etmis oluruz.
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

rain man

Energy saver'ı bilemiyorum ama primacy 3'ten çok memnunum ben.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

agucba

Üstteki yorumum sadece energy saver içindir. Tüm michelin lastiklerine kötü dersek haksızlık etmis oluruz.

Genel olarak kimse Energy Saver'dan memnun değil gördüğüm kadarı ile. Ama bunun tamamen lastiğin üretim felsefesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Adı üstünde zaten, Energy Saver. Ya da bu lastik yine iyidir ve başka markalara göre önde, ama Michelin lastiklerinin genel performansı yüksek olduğu için bu diğerlerinin yanında sönük kalıyor.

Bugüne kadar 1 kez Michelin kullandık, o da babamın ilk 164'ünde. Onda da hatırladığım kadarı ile yanaklar çok dayanıklı değil ve balon yapıyordu. İlk fırsatta Good Year ile değiştirmiştik.

///////////////

universeee

Kardeşim efficient grip ve efficient grip performance ayrı lastikler birbirine karıştırma. Ben "efficient grip performance" olanı aldım. Öyle çok fazla lastik tecrübem yok, ustası değilim bu işlerin ama aşırı derecede memnunum. Yumuşak ve nispeten sesi az bir lastik. Tavsiye ederim. Yazlık olmasına rağmen ıslak zeminde A sınıfı etikete sahip olduğunun altını çizmek gerek bu arada.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Incablue

Michelin kesinlikle kötü bir marka değil, energy saver için yorumlar kötü. Çok da esnek olmayan bütçemi efficient grip performance tan yana kullanacağım sanırım. Performans özellikte olmasına dikkat edeceğim Evren abi. Ses olayı benim için önemli bir kriter değil, zaten ne kadar ses yapabilir ki,  araçlarımızın tarzına uyum sağlasın yeter :)

ES53

Michelin kesinlikle kötü bir marka değil, energy saver için yorumlar kötü. Çok da esnek olmayan bütçemi efficient grip performance tan yana kullanacağım sanırım. Performans özellikte olmasına dikkat edeceğim Evren abi. Ses olayı benim için önemli bir kriter değil, zaten ne kadar ses yapabilir ki,  araçlarımızın tarzına uyum sağlasın yeter :)

Ses olayi gercekten cok farkediyo ya.Suan 159 da kullandigim nokianlar cok sessiz ve yumusak bi lastik.Dusunenlere tekrar tavsiye ediyorum hepsiburada dan aldim cok uygun fiyata geliyor

kuti147

Ses gerçekten ilk metrelerde bile fark ediliyor emin olun :)
Pzero ları çıkarıp Goodyear Eagle F1 lere geçtiğim gün arkadaşımla ilk tepkimiz "ses yok oldu arabada" demek oldu.
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

Incablue

İlk defa arabama lastik alıcam ve haliyle araştırıyorum :) Bir çok kriteri olmasına rağmen lastik diyince aklıma direkt yol tutuş geliyor. Yol tutuşu iyi bir lastik olsun, sesli olsa da sorun etmem diyorum. Araştırmaya nokian la devam ediyorum, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim  :alfisti:

wolkanku

İlk defa arabama lastik alıcam ve haliyle araştırıyorum :) Bir çok kriteri olmasına rağmen lastik diyince aklıma direkt yol tutuş geliyor. Yol tutuşu iyi bir lastik olsun, sesli olsa da sorun etmem diyorum. Araştırmaya nokian la devam ediyorum, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim  :alfisti:

araştırma sonucunda en sessiz , ortalama yol tutuşa sahip lastiği seçmişsin :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Incablue

Goodyear efficient grip performance için yazıyorsanız istemeden olmuş, ben yol tutuşunun iyi olduğunu anlamıştım :)) You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

Goodyear efficient grip performance için yazıyorsanız istemeden olmuş, ben yol tutuşunun iyi olduğunu anlamıştım :)) You are not allowed to view links. Register or Login

hayır nokian için söylüyorum..çok sessiz bir lastik. ama üst düzey yol tutuş karakterine sahip değil..
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

iceberg156

15 gün önce Eagle F1 lastiklere geçiş yaptım. Dün lastikleri kontrol ettiğimde hava basınçlarının belirgin şekilde azaldığını gördüm. Neden kaynaklı olabilir?

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Incablue

hayır nokian için söylüyorum..çok sessiz bir lastik. ama üst düzey yol tutuş karakterine sahip değil..

Yok hocam ben efficient grip performance ı seçtim, Nokian ı duyunca, bir de ona bakayım diyerek araştırayım demek istemiştim :) Çok bir bütçem olmamakla birlikte iyi bir tercih olacak sanırım.

agucba

Pirelli Cinturato P1 ile tecrübesi olan var mı?

///////////////

DcD-Semih

Pirelli Cinturato P1 ile tecrübesi olan var mı?
Hocam 2 aydır kullanıyorum, Eco ve Verde diye iki modeli var bendekiler Verde.

Kısaca anlatmak gerekirse oldukça yumuşak bir lastik diğer Pirelli lerin aksine. Hatta ötme sesinden sıkılıyorum bazen en ufak harekette cayır cayır ötmeye başlıyor. Nefret ettiğim Michelin Primacy Hp lerden sonra özellikle yanal tutuşda çok daha başarılı. Frenaj da fiyatının hakkı neyse o, çok iyi de değil kötü de değil. Sessizlik konusunda da yine Primacy Hp ler ile aynı düzeyde diyebilirim. Onun dışında 156 üstünde kullandığım Primacy Hp, Primacy 3 ve Lassa İmpetus revo + lar ile kıyaslarsam 3 takımdan sonra oh be dedim. Bu 3 takım lastiğe kıyasla sportif sürüşe daha yatkın, pistte denediğim kadarıyla  direksiyon tepkilerine çok daha hızlı cevap veriyor ve en güzeli önden kaymalar bu lastiklerden sonra çok çok azaldı.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

agucba

Teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu. Şimdi kullandığım Bridgestone Adrenalin'den çok çok konforlu olduğunu düşünüyorum.

///////////////