Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Satılık: 2012 41 bin kmde Giulietta 170 Hp TCT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Şu boya olayını bende anlamıyorum bir türlü. Hayırlı satışlar.

mktlmz

Merhaba tekrar herkese,

You are not allowed to view links. Register or Login
Tekrar merhaba, aracın fiyatını genel kanaat çerçevesinde 1.000 TL aşağı çektim :) Bilgi vermek amacıyla yazıyorum. Keyifli günler dilerim.
Keşke çekmeseydiniz.  Pert kayıtlı giu'lar 50000 altına gidiyor ancak. yazdığınız fiyat gayet normal. Hele ki 2005 model teneke hondaya 35.000 istenilen şu piyasada 2012 TCT araç için 47'e çekersen satılır demek abesle iştigaldir.
açıkçası bu fiyatın aracımın ederinin altında olduğunu düşünüyorum. Ben aracı alırken de piyasa değerinin üzerinde almıştım, sırf sahibinin düzgünlüğü ve aracın bakımlı olması nedeniyle. Ancak genel kanaat bu yönde olduğundan ve değişen parça meselesi yüzünden satılması için aşağı çektim fiyatını. Adama garantisi devam ediyor, mekanik anlamda kusuru olmadı hiç, temizliğini bile her hafta bizzat yapıyorum diye anlatıyorum, ama değişeni var cevabını almak can sıkıyor  :asagi-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
Anlatmak istediğimi çok güzel ifade etmişsiniz :)

ihsany

Fiyat uygun bence de. Mekanik sorunlar olmadıkça diğer arkadaşlar ile aynı fikirdeyim.

Sade vatandaşın boya kaporta takıntısının sebebi, acaba kaza oldu da mekaniği zarar gördü mü görmedi mi bilinmemesi.
Motorda neler hasarlı bilinmemesi, şüpheye kapılıyor olması ve dolayısı ile boyalı veya parçası değişenden uzak duruyorlar. Motordan, mekanikten pek anlamazlar. En azından benim çevremde bu düşüncede arkadaşlarım var. Eğer tanıdık bildik bir otomobilde boya sorunu var ise genelde pek takılmazlar, ama geçmişini bilemedikleri bir otomobilde ufak tefek şeylere bile takılırlar. Herkesin düşüncesine saygı duyarım orası ayrı mesele ama benim gözlemlediğim bu şekilde..
Bir önceki 147 mi alırken 5 parça boyalı aldım. Mekanik sorunu olmadığına emin oldum ve gerisini pek düşünmeden aldım, uzun süre masrafsız ve keyifle kullandım.

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

halil

eskiden değişen,boya işlerine hiç bakılmazdı.kaç parça değişirse değişsin,komple boyalı olsada,insanlar aracın motoru sağlamsa alırlardı.kimse kazasını boyanan parçayı, değişen parçayı sormazdı.bu işler internetin yaygınlaşması ile yavaş yavaş başladı.sonraları oto test merkezleri adındaki işyerlerinin  açılması ve boya kalınlığı ölçen cihazların neredeyse bakkallarda satılması ile tavan yaptı.
benim araç satılık ilanda.boyasız orjinal.geçen gün telefon eden bir kişiye aracın orjinal olduğunu söyledim.sonraki soru, çizik göçük var mı?milletçe her işin suyunu çıkarttığımız gibi bu işin de suyu çıktı.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

mktlmz

insanlar sadece kaputu değişmiş olup 30 bin TL üzeri hasar kaydı olan aracı tek değişenli diyerek daha yüksek fiyata satın alıyor. Sormuyor bunun kaputu mu bu kadar hasar kaydına neden olan diye :) Anlam vermek güç gerçekten  :)

rain man

eskiden değişen,boya işlerine hiç bakılmazdı.kaç parça değişirse değişsin,komple boyalı olsada,insanlar aracın motoru sağlamsa alırlardı.kimse kazasını boyanan parçayı, değişen parçayı sormazdı.bu işler internetin yaygınlaşması ile yavaş yavaş başladı.sonraları oto test merkezleri adındaki işyerlerinin  açılması ve boya kalınlığı ölçen cihazların neredeyse bakkallarda satılması ile tavan yaptı.
benim araç satılık ilanda.boyasız orjinal.geçen gün telefon eden bir kişiye aracın orjinal olduğunu söyledim.sonraki soru, çizik göçük var mı?milletçe her işin suyunu çıkarttığımız gibi bu işin de suyu çıktı.

Takıntısı olan aramasın ibaresini ilana iliştirmek şart abi.

Yani çamurluğunda kapısında boya olsa ne olacak, tut ki değişti. Değişmiş olsa ne farkedecek? 10 yıllık aracın değişmeyen kapısı değişene göre daha değersizdir sorun yapmaya müsaittir benim için. O yüzden aracında boya-değişen olmayıp da övünen arkadaşlara muhabbetlerini az ilerde yapmalarını rica ediyorum hep. Anlam veremiyorum çünkü.

Bi çalışanımız volvo marka 2000 model bir araç aldı. Aldım test ettim. Araç dökülüyor. Her tarafından gıcır gıcır ses geliyor. Motoru zaten bitik bir de lpg var vs. Alırken araştırdı. Niye aldın dedim. Değişeni boyası yok dedi. Süpermiş dedim sadece.

Benim için de önemli olan sadece motordu. Aracı aldım öncesinde kullandığım bir kaç araçtan sonra ufak bir karşılaştırma yapacak kadar tecrübe edinmiştim. Koltuğa oturdum, gaz tepkisini vs ölçtüm. O an sestir boyadır umrumda olmadı. Noter nerede diye sordum satıcıya.

Anlamak güç gerçekten bu milleti ve takıntılarını.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

mktlmz

blackgear

Şu forumda satış yapan birisinin satışına neden bu kadar karışılır anlayabilmiş değilim hiç :D

Yahu arkadaş, adam arabasını biliyor, markayı biliyor, piyasayı biliyor. Satışa koyuyor. Yukarıda yazılı olan şeylerin yarısından fazlasını zaten alacak adam söyler satıcıya. Satan kişi satamazsa, gelen bilgilere ve tekliflere göre fiyatını revize eder. Kimse kusura bakmasın ama bize de "hayırlı olsun"  (burada başka bir şey söyleyecektim) demek düşer. Bu kadar. Yarın yüz yüze bakacağınız insanları durduk yere üzmeye de kırmaya da gerek yok.

Bu işin kuralı bu, al-sat yapan arabayı öldürür, al kullan yapacak olan da değerini bilir. Aracın kapısı değişmiş diye kaç Alfa yolda kalmış?

Konu ve araç sahibine hayırlı satışlar dilerim, konu takip dışı artık benim için :) Bana kalırsa siz de fiyatı foruma göre değil, size gelen teklifler ışığında değerlendirin.

Selamlar...

Erdinc küflü

Şu forumda satış yapan birisinin satışına neden bu kadar karışılır anlayabilmiş değilim hiç :D

Yahu arkadaş, adam arabasını biliyor, markayı biliyor, piyasayı biliyor. Satışa koyuyor. Yukarıda yazılı olan şeylerin yarısından fazlasını zaten alacak adam söyler satıcıya. Satan kişi satamazsa, gelen bilgilere ve tekliflere göre fiyatını revize eder. Kimse kusura bakmasın ama bize de "hayırlı olsun"  (burada başka bir şey söyleyecektim) demek düşer. Bu kadar. Yarın yüz yüze bakacağınız insanları durduk yere üzmeye de kırmaya da gerek yok.

Bu işin kuralı bu, al-sat yapan arabayı öldürür, al kullan yapacak olan da değerini bilir. Aracın kapısı değişmiş diye kaç Alfa yolda kalmış?

Konu ve araç sahibine hayırlı satışlar dilerim, konu takip dışı artık benim için :) Bana kalırsa siz de fiyatı foruma göre değil, size gelen teklifler ışığında değerlendirin.

Selamlar...

Formun başlığını tekrar okuyun ,

mktlmz

İlk kez araç satıyorum, satış deneyimlerimi buradan paylaşayım :) Arayan biraz konuşunca ama değişeni var diyor, ben de değişeni olduğunu biliyorum kullanıyorum aracı diyorum :) Değişik diyaloglar yaşıyoruz, hayırlısı bakalım...

Ölü fiyatı verenleri geçiyorum. Hayır aracın piyasası 53 bin lira da ben mi değişensiz fiyatıyla mı koydum anlamıyorum. 58-59 bin lira normal, 53 bin lira değişenli.. Değişen parçası olmasa neden 58 bin liralık arabayı 53'den satayım.. "Değişeni var arayın görüşelim" filan yazsam neyse, belirtmişim bir de orada detaylı detaylı bu tip konuşmalar olmasın diye. Enteresan cidden. Telefon görüşmelerimiz sert geçmeye başladı artık biraz, arayanlara madem değişensiz istiyorsunuz aynı fiyata manuel 2011 araçlar var, ya da 120 hplik 2012 ler, onlara bakın diyorum :) Keşke değiştirmeden boyalı filan halletseydim dedim cidden sonunda :)

Satış diyaloglarına ilişkin bir üst konu başlığı kurulabilir belki forumda :)

wolkanku

şu değişen olayına kılım ya...

ya değiştirdim de reno clio çamurluğu mu taktırdım...

ya da değişmesin diye kastırıp, abuk subuk macunlarla doldurtup üstünü mü boyattım..nedir yani değişen dediğin?

araba yürümez hale mi geldi, ya da yürüyor da sağa sola mı çekiyor...

metal bir aksam, çizilebilir, boyanabilir, değişebilir... bir saat alıyorsun metal kayışlı, 1 senenin sonunda metal kayışı çizik içinde oluyor... bu da araba yani , sokakta kalıyor, yağmur çamur kum toz pislik herşeyi geçiriyor.. e bunlar olduğu gibi de gelip biri vurabilir, sürtebilir , kasti çizebilir, delik açabilir.

napayım, çizik delik ezik büzük mü gezeyim...
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

iskoc

Vakti zamanında tamponda lokal boya var diye pertten çıkma arabaları vatandaşa sattıkları için hasar,boya,değişen ön yargısını doğal karşılamak lazım.Sizi arayan kişinin direkt başına gelmese bile emin olun çevresinde bu tür olay başına gelen vardır ve bir şekilde kulak misafiri olmuştur.Sonuç olarak dili bir kere yanan yoğurdu üfleyerek yiyiyor.

He bana sorarsanız şaselerde oynama olmadığı sürece değişen boya vs hiç önemli değil.Mesela değişmesi gereken bir kaputun yerine o aracın kaputu You are not allowed to view links. Register or Login ın yada Hyundai nin değil  :D

Hayırlı satışlar bu arada  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

tayfun

Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta boyada bir maliyet. Agır kaza vs olmadığı sürece. Ben 156'da 1.000 tl kaza belam olmadığı halde boya parası verdim. Ön tarafı komple, bir kapı ve yan mayşpiyelleri boyattım. Siyah araba minik taş izleri vs vardı. Çevrem; boyatma deyeri düşer vs birsürü yorum yaptı. Ama parama kıydım ve boyattım mis gibide bindim.  Satarkende tavan ve bagaj kapağı hariç boyalıydı ama çiçek gibi arabaydı. Satarken expertizi yapan usta beni hiç tanımadığı halde mekanik herşeyinin tam olduğunu görünce, alıcı boya vs lafı yapınca alıcıya fırça attı; al kaçırma, diye. Çünki iki senede 9.000 tl para harcanmış bi arabaydı. Keşke banada öyle arabalar denk gelse. Şimdiki 166 ise komple boyalı ve o alırken benim için bir + yönde kriterdi. Şimdi 15 yaşında arabaya sıfır araba gibi temiz temiz biniyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erdinc küflü

Arkadaşlar bakın yine konu saptırılıyor ,!!!
Yorum yapan arkadaşlar , ya okumadan yada anlamadan yazıyor ,
Arkadaşın arabası (yeniiiiiiiiiii)  hala 147 156 Gt 166 yazıyorsunuz ! Bu araçlar artık 10 yılı devirmiş burda bakımı ve kozmetiği onemli , tabiki !!
Bunların fiyat ortalaması aynı modelde 10 bin tl farklar olabiliyor..
Şimdi bu aracın modeli geregı emsalleri  garantili ve hala servis bakımlı yani mekanik olarak ucurumlar yok ! Aynı arac donanım mekanik , km birbirine yakın !! Bu araçtan  malum stede 7 adet satılık var ! Yani çok satılmamış bunu anlıyoruz !!!kriter 1.
Aynı araç ve donanımda  3 araç var ! You are not allowed to view links. Register or Login galericilerin elinde ve 55-56 isteniyor , tramer yok deniliyor arka tarafta 2 parça boya deniliyor ( bakmak lazım tabi ) hadi gercekten dogru büyük ihtimalle öyle ... Şimdi
55-56 bin tl isteniyor  ve satılmıyorlar hala,... Satış fiyatı satılmaz ise 54lere düşecek !!! Büyük bir ihtimalle ,
5 parçası değişmiş aynı model aracı alırken , kaça alırsınız ?????????
Satacagınız zamanda kaça satacaksınız ????????
Kimse parasını sokakta bulmuyor ,
Arabayı alırken renk farkı ödüyorsunuz ! Ve aynı aracın beyazı 2. Elde daha fazla para eden bir ülkede yaşıyorken hala  o böyle şu böyle yazmayalım , bu formda giu bakan insan sayısı 156,166 ya göre 10 katıdır , kimse cıkıpta bu aracaı 51 tl vermez , birisi bişey söyleyınce diğeri , topluluk psikolojisi hemen hak veriyor,  Ona yakınsa !!! Git al desen almaz , birisi cıkıp 2005 model   teneke hondaya 35000 tl istiyor ! Diyor... İster Adamın malı , ona bakılırsa , 45 bin tl 'ye 120'lik giularada , 45 tl istenirken, 147'lere 32-33 bin tl para isteyenlerde , var honda formundada adam cıkıp sağ solu dökülen 147 ye, 32-33 verilirmi ? Demezmi ? Kusura bakmasın kimse bazen bu kadar acık sözlü olunca sevmiyorum kendimi , ancak yazdıklarımın mutlaka bir bölümün doğruluk payının olduğunu düşünüyorum ,

Erdinc küflü

Arkadaşlar bakın yine konu saptırılıyor ,!!!
Yorum yapan arkadaşlar , ya okumadan yada anlamadan yazıyor ,
Arkadaşın arabası (yeniiiiiiiiiii)  hala 147 156 Gt 166 yazıyorsunuz ! Bu araçlar artık 10 yılı devirmiş burda bakımı ve kozmetiği onemli , tabiki !!
Bunların fiyat ortalaması aynı modelde 10 bin tl farklar olabiliyor..

Bu arada 147 dökülüyor demem !!adamın  arabasına ö kaka demekse ! Herkes bir ö kakaa diyecek bişey bulur ! Der anlamında , kendim bizzat 2.0 147 aramış birisi olarak bu demem
Şimdi bu aracın modeli geregı emsalleri  garantili ve hala servis bakımlı yani mekanik olarak ucurumlar yok ! Aynı arac donanım mekanik , km birbirine yakın !! Bu araçtan  malum stede 7 adet satılık var ! Yani çok satılmamış bunu anlıyoruz !!!kriter 1.
Aynı araç ve donanımda  3 araç var ! You are not allowed to view links. Register or Login galericilerin elinde ve 55-56 isteniyor , tramer yok deniliyor arka tarafta 2 parça boya deniliyor ( bakmak lazım tabi ) hadi gercekten dogru büyük ihtimalle öyle ... Şimdi
55-56 bin tl isteniyor  ve satılmıyorlar hala,... Satış fiyatı satılmaz ise 54lere düşecek !!! Büyük bir ihtimalle ,
5 parçası değişmiş aynı model aracı alırken , kaça alırsınız ?????????
Satacagınız zamanda kaça satacaksınız ????????
Kimse parasını sokakta bulmuyor ,
Arabayı alırken renk farkı ödüyorsunuz ! Ve aynı aracın beyazı 2. Elde daha fazla para eden bir ülkede yaşıyorken hala  o böyle şu böyle yazmayalım , bu formda giu bakan insan sayısı 156,166 ya göre 10 katıdır , kimse cıkıpta bu aracaı 51 tl vermez , birisi bişey söyleyınce diğeri , topluluk psikolojisi hemen hak veriyor,  Ona yakınsa !!! Git al desen almaz , birisi cıkıp 2005 model   teneke hondaya 35000 tl istiyor ! Diyor... İster Adamın malı , ona bakılırsa , 45 bin tl 'ye 120'lik giularada , 45 tl istenirken, 147'lere 32-33 bin tl para isteyenlerde , var honda formundada adam cıkıp sağ solu dökülen 147 ye, 32-33 verilirmi ? Demezmi ? Kusura bakmasın kimse bazen bu kadar acık sözlü olunca sevmiyorum kendimi , ancak yazdıklarımın mutlaka bir bölümün doğruluk payının olduğunu düşünüyorum ,

Erdinc küflü

Bu arada aylarca mk2 147 2.0 arayan bir kişi olarak 147 laf söylemem söyletmem

mktlmz

Erdinç Bey selamlar tekrar. Savunma gibi oluyor ancak açıklama ihtiyacı duydum :)

Söylediklerinizde tabi ki haklılık payı var, gayet objektif değerlendirmişsiniz. Dediğiniz gibi sitede 3 adet aynı araç var, biri benimki, diğer ikisi galeriden biri 55,5 diğeri 56 bin TL. ikisinde de 2 parça boya var, biri ön soldan diğeri arkadan. Fiyatlarının daha aşağı ineceğini zannetmiyorum, zira zaten yüksek fiyatlardan aşağı geldi bu arabalar.

Şimdi şöyle bir durum var, ben kendi aracımı biliyorum. Aracımı alırken sahibinden almaya ve yetkili serviste ekspertizini yaptırmaya dikkat ettim. Gördüğü işlemler nedeniyle hasar kaydı toplam 8.900 lira. Özellikle parça değişimi istedim çünkü özellikle kaput altı kaynaklı mandallardan bir-ikisi atmıştı eğildiği için. Boyalı olarak yapılabilir miydi? Evet yapılabilirdi. Hatta lokal boya ile bile hallolurdu. Ben sağlam olsun değiştirin dedim. Boyalı - değişen farkına birşey diyemem, alıcı kanaati nihayetinde. Ancak ben ticari olarak değerlendirmediğim için ederinin bu olacağı kanaatini edindim (Bunu alıcı gözü ile de söylüyorum yanlış anlaşılmasın).

Arabayı galeriden nasıl kullanıldığını bilmeden, kiralık olarak mı kullanıldı, hasar arkadan alınmış tramer kaydı yok ama direklerde oynama mı var acaba, hasar önden alınmış ama şasesinde oynama olmuş mu acaba gibi sorularımı cevaplamadan alacağıma, sahibinden, garantisi devam eden, seceresi yetkili servisinde kayıtlı, fiziksel olarak temiz tutulmuş içi hala yeni kokan aracı bu fiyata da alırdım açıkçası. Fiyatı belirlerken de bu şekilde düşündüm. Ben alırken de temiz olduğu için piyasa üst fiyatının yaklaşık 1.500 TL üzerinde aldım çünkü. Bu arada belirteyim, galeriden olan araçları görmeden bir şey söylemek çok doğru değil tabi, ancak benim alıcı olarak bakış açım bu şekilde idi.

Siz söylediğinizde sonuna kadar haklısınız, maalesef araç piyasası böyle. 2 parça boyalı 56 bin TL, 5 değişenli 53 bin TL şeklinde baktığınızda durum böyle diyecek bir şey yok. Ama 5 değişen 8 bin hasar kaydı olan araç var, 1 değişen 30 bin hasar kaydı olan araç var. İyi değerlendirmek, bahsettiğimiz trameri temiz olan araçların hasarları kaskodan yapılsa idi ne olurdu ona bakmak lazım. Pazarlık payım var diye belirttim, makul bir fiyat verilirse ilan fiyatımın altına da inebilirim biraz. Bir iki arkadaşla görüşüyoruz bakalım :) Ama sadece kaporta parçası değişti diye aracı öldürmem, anlaşabilirsek satarım, anlaşamazsak binerim artık :) Hayırlısı olsun diyelim.

saskuran

erdinç bey sizin gibi genç arkadaşlari BMW forumlarinda gormek istiyoruz ....:)

SAS....

balesanist

Kesinlikle araba satın almak gibi bir derdi olmayan ve hatta cebinde delikli kuruş parası dahi olmayan ama bütün ilan sahiplerini arayıp şu fiyata şunu veriyorlar, bu fiyata bunu veriyorlar, şunun değişeni şöyle, bunun boyası böyle diye ortalıkta gezinen bir ekip olduğunu You are not allowed to view links. Register or Login bilir belki de ilan sitelerinin kendi ekibidir.Allah bunların şerrinden satıcıları korusun. :))
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Erdinc küflü

Sonuna kadar katılıyorum , ben sadece konumuz 2 yıllık , Bir araç , Ancak yorumlar , 10 yıllık araçlar üzerinde yapılıyor , kıstas yapmak zor , sizde beni yanlış anlamayın ! Bu gün temiz ve fiyatı uygun araç malum sitede 1 gün beklemez ,  Ben arac için tekrar söylüyorum araç sizin sizde diğer ilandakiler gibi bir fiyat yazarsınız ? İsteyen alır isteyen almaz?keşke başka bir arkadaş sizin aracı , araç sorgulama kısmına koysaydı ? O zaman sizde dışardan yorumları okusaydınız ? Neyse ben artık konuyla ilgili ,  birşey demek istemiyorum , malum sitede  Ask plakalı aracın 79 binlerden 72 bin tl kadar düştüğünü  sonra tekrardan 80 bin tl ilan girdiğini Gördük ,, hayırlısı olsun !

Erdinc küflü

erdinç bey sizin gibi genç arkadaşlari BMW forumlarinda gormek istiyoruz ....:)

SAS....

Giu ile 159 un arkasından sellektor yaparım

saskuran

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]190 hp cikti dinoda ...:)

SAS....

Erdinc küflü

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]190 hp cikti dinoda ...:)

SAS....

Maşallah , Erkek  güçlenmiş ? Fazlada gitme ! Kas yıkımı olmasın

saskuran

SAS....

hehe ....BCAA ile dolduruyom. altini reyis sen nasilsin ..atliyomusun haala

SAS....

Erdinc küflü

SAS....

hehe ....BCAA ile dolduruyom. altini reyis sen nasilsin ..atliyomusun haala

SAS....
[/quote

Devam başladık ? Yoğun , kemalle atlarsak inşallah güzel fotolar koyacagız süpriz  olsun