Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
2000, 156 2.0TS, benzin, klima daima 2-3 üfleme düzeyinde ve 18 derecede ve hep açık, iç sirkülasyonda, motor hava filtresinin değişmesi lazım 10.000 km oldu.

225 km iki kişi 90-110 km arası hız, uzun yol
225 km iki kişi 120-140 km arası hız, uzun yol
100 km tek kişi şehir içi ve otoban sürüşü, otoban kısmı 100-140 km arası kullanım
50 km ise denizlide alfa buluşması sebebiyle konvoy, mini gazlamalar, bol bol şehir içinde durma ve kalkma gibi durumlarla geçti.
Işıklarda genelde agresif kalkış var.

580 km'de lamba yandı. Aşağı yukarı 58 litre yakıt alır bu akşam. Yani ortalamada 10 LT/100 km. 4.59 Shell Nitro+ olarak hesaplarsak  45 kuruş (Ağustos 2015)

Üstad hava filtresi gerçekten çok etkiler yakıt tüketimini. Değişim sonrası olsaydı bu yolculuk muhtemelen çok daha az yakardı :)

İşin doğrusu öyle değil aslında. Karbüratörlü araçlar için geçerli bu dediğiniz. Enjeksiyonlu araçlarda aracın beyni motpra giren havayı ölçerek ona karşılık gelen yakıtı gönderir motora. Az havaya az benzin, çok havaya çok benzin.
Enjeksiyonlu araçlarda hava filtresinin kirli yada kötü olması performansı etkiler.

Tapatalk

yigitekimdemir

2000, 156 2.0TS, benzin, klima daima 2-3 üfleme düzeyinde ve 18 derecede ve hep açık, iç sirkülasyonda, motor hava filtresinin değişmesi lazım 10.000 km oldu.

100 km tek kişi şehir içi ve otoban sürüşü, otoban kısmı 100-140 km arası kullanım
50 km ise denizlide alfa buluşması sebebiyle konvoy, mini gazlamalar, bol bol şehir içinde durma ve kalkma gibi durumlarla geçti.

580 km'de lamba yandı. Aşağı yukarı 58 litre yakıt alır bu akşam. Yani ortalamada 10 LT/100 km. 4.59 Shell Nitro+ olarak hesaplarsak  45 kuruş (Ağustos 2015)

Üstad hava filtresi gerçekten çok etkiler yakıt tüketimini. Değişim sonrası olsaydı bu yolculuk muhtemelen çok daha az yakardı :)

İşin doğrusu öyle değil aslında. Karbüratörlü araçlar için geçerli bu dediğiniz. Enjeksiyonlu araçlarda aracın beyni motpra giren havayı ölçerek ona karşılık gelen yakıtı gönderir motora. Az havaya az benzin, çok havaya çok benzin.
Enjeksiyonlu araçlarda hava filtresinin kirli yada kötü olması performansı etkiler.

Tapatalk

Valla 3500 km'deki 1.2 fiestanın full şehir içi ortalamasının 12.5 litre olduğunu gözlerimle gördükten sonra 12 litreye kadar az yaktığını düşünüyorum 2.0 156'nın  :haydi:
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

ES53

Fabrika verilerinden daha az yakan bi ben varim heralde.Bu arada 159 da manuel/otomatik vites fabrika verileri yakitim tuketimi bu kadar degisken mi gercekten

Sent from my iPhone using Tapatalk

rcpydmr

benim araba biraz fazla yakıyor burdaki verilere göre
ama benim anlamadığım arkadaş altınızda 2,0 alfa varken nasıl olurda 120 140 gidiyonuz o araba 200 ü görmeden rahat edemem ben uzun yol full 170 den aşağı düşmüyorum verin hakkını
74 BU 007

ozoozo

ama benim anlamadığım arkadaş altınızda 2,0 alfa varken nasıl olurda 120 140 gidiyonuz o araba 200 ü görmeden rahat edemem ben uzun yol full 170 den aşağı düşmüyorum verin hakkını

Aüfğspfoausjdk :alkis: :rock: ibre dibe vursun , kesici hatatata :nazar:

OZO..!!!

iskoc

Sakin kullanım.Sürekli klima açık ve şehir içi.20 litre LPG

Sent from my 166
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

yigitekimdemir

Tüp yok çünkü :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

Fatihob

Otoparktan her çıkışımdan sonra geri girmeden önce evin karşısındaki BPden 50TL koyuyorum. Fix hesap var bende, gir çık 50TL :D
..

ozoozo

Otoparktan her çıkışımdan sonra geri girmeden önce evin karşısındaki BPden 50TL koyuyorum. Fix hesap var bende, gir çık 50TL :D

Fazla hızlı çıkıyon sanırım :D

OZO..!!!

tai-fu

tai-fu

156 2.0 ne kadar uğraştıysam 11-12 litre altına düşmüyor bir türlü, 9-10 lt yakan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

yigitekimdemir

156 2.0 ne kadar uğraştıysam 11-12 litre altına düşmüyor bir türlü, 9-10 lt yakan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum
Valla hocam zaten fabrika 12 litre yakar diyor şehir içi ama bi sensörlere bakılabilir. Ben de şimdiye dek uzun yol olmadıkça 8 lere inmedim, ancak full şehir dışı olursa 7leri falan görebiliyor ki bu da fabrika verisini doğruluyor

ozroztrk

Alfa 156 1.6 TS, Şehir içi 11,5 LT LPG, Şehir dışı 10 LT lpg (110 km/h ve üzeri kullanım ile) tüketim değerlerim var. Diğer 1.6 alfa 156 sahibi olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim.

Kibitzer

Bugün Ankara'dan döndüm. Neredeyse daima klima açık, yaklaşık 115km hız sabitleyici ile, arada mecbur kalındığı zaman 170'lere çıkış. Yol bilgisayarına göre tüketim; 4.9lt/100km.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Kibitzer

Alfa 156 1.6 TS, Şehir içi 11,5 LT LPG, Şehir dışı 10 LT lpg (110 km/h ve üzeri kullanım ile) tüketim değerlerim var. Diğer 1.6 alfa 156 sahibi olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim.

Benim 156'ya lpg hiç takılmamıştı o yüzden benim değerler ile birebir örtüşmeyecektir. Şehiriçi değeriniz bir gıdım fazla olsa da normal gibi duruyor ama şehir dışında benzinle 6,5lt civarı yakıyordum. Sizin de 120'nin fazla aşılmadığı sabit bir hızda tüketiminiz lpg ile 8lt civarında olmalıydı.
2013 BMW 1.16i

ozroztrk

Benim 156'ya lpg hiç takılmamıştı o yüzden benim değerler ile birebir örtüşmeyecektir. Şehiriçi değeriniz bir gıdım fazla olsa da normal gibi duruyor ama şehir dışında benzinle 6,5lt civarı yakıyordum. Sizin de 120'nin fazla aşılmadığı sabit bir hızda tüketiminiz lpg ile 8lt civarında olmalıydı.
Yorumunuz için teşekkürler. LPG değerlerini, yol bilgisayarının gösterdiği değelerin 1,2 katı ile çarparak yazdım(Yol Bilgisayarı 8.4 LT olarak gösteriyordu).. Buna ek olarak klima sürekli 4. kademe de açık olarak yolculuk yaptım.

KUY65

Bugün Ankara'dan döndüm. Neredeyse daima klima açık, yaklaşık 115km hız sabitleyici ile, arada mecbur kalındığı zaman 170'lere çıkış. Yol bilgisayarına göre tüketim; 4.9lt/100km.
170 lere nasıl mecbur kalarak çıkıyosun abi :D Öğret bize de bahanemiz olsun  :alkis:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Kibitzer

170 lere nasıl mecbur kalarak çıkıyosun abi :D Öğret bize de bahanemiz olsun  :alkis:

Hepimizin başına gelmiştir ya :)) 3 şeritli otobanda iki şerit sıra sıra kamyon-tırlar ile dolu oluyor bazen, onları geçmek için sola geçiyorsun ama o sırada arkadan da birisi geliyor oluyor, biliyorsun ki o arkadaş kopmuş geliyor ve selektör yapacak sanki onu görmemişiz gibi. Sen de bir an önce kamyonları geçmek için basıyorsun, sonra bakıyorsun ki sağa geçsen kamyonların ortasında 80-90 ile gitmek zorunda kalacaksın, bütün sırayı tüketeyim de rahat edeyim diye mecburen daha da basıyorsun. Zaten araba zart diye 170-180'e çıkıyor. Tüm kamyon sırasını bitirip sağa geçtiğinde bir bakıyorsun ki o süratlere çıkmışsın. Tabii o arkadan geleni de genelde ekmiş oluyorsun.

Yine otobanda hepimizin farkettiği birşey var ki; bu ülkede Mercedes, BMW, Audi ve hatta VW'nin bazı modellerini satarken bir izin belgesi veriyorlar heralde; "Hız sınırlarına uymak zorunda değilsin" belgesi. Otobanda hız sınırı civarlarında giden görmüyorum bunlardan. Artık iki gişe arasındaki ortalama hıza göre de ceza kesiliyor ama mola yerinde bir yemek yeyince ortalama hızını da düşürüyorsun.
2013 BMW 1.16i

KUY65

Hepimizin başına gelmiştir ya :)) 3 şeritli otobanda iki şerit sıra sıra kamyon-tırlar ile dolu oluyor bazen, onları geçmek için sola geçiyorsun ama o sırada arkadan da birisi geliyor oluyor, biliyorsun ki o arkadaş kopmuş geliyor ve selektör yapacak sanki onu görmemişiz gibi. Sen de bir an önce kamyonları geçmek için basıyorsun, sonra bakıyorsun ki sağa geçsen kamyonların ortasında 80-90 ile gitmek zorunda kalacaksın, bütün sırayı tüketeyim de rahat edeyim diye mecburen daha da basıyorsun. Zaten araba zart diye 170-180'e çıkıyor. Tüm kamyon sırasını bitirip sağa geçtiğinde bir bakıyorsun ki o süratlere çıkmışsın. Tabii o arkadan geleni de genelde ekmiş oluyorsun.

Yine otobanda hepimizin farkettiği birşey var ki; bu ülkede Mercedes, BMW, Audi ve hatta VW'nin bazı modellerini satarken bir izin belgesi veriyorlar heralde; "Hız sınırlarına uymak zorunda değilsin" belgesi. Otobanda hız sınırı civarlarında giden görmüyorum bunlardan. Artık iki gişe arasındaki ortalama hıza göre de ceza kesiliyor ama mola yerinde bir yemek yeyince ortalama hızını da düşürüyorsun.
şimdi anladım işte  :yukari-ok: :D
Bu arada o ortalama hız alanlar birtek beni mi okumuyor ? plaka app ve sola dönük diye okumuyor olabilir mi ? ankara didim ve didim ankara arası herbirinden düzgün hızla okusun artık bi göreyim diye geçtim, öndekini okuyor plakasını yazıyor ama beni okumadı hiç. Dünde polatlıya doğru giderken tekrar denedim yine okumadı. E okumuyorsa ortalama hız yok demektir, bastım gittim ben de. Birtek benim mi başıma geliyor bu?

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KUY65

Yalnız değilsin...  :)
"Hız sınırlarına uymak zorunda değilsin" belgesi. O zaman bu belgeden asıl bizde var :D You are not allowed to view links. Register or Login

balesanist

3 sen önce 290 TL ceza yedim Eskişehir-Ankara yolunda.Ben bir miktar hız sınırını aşıp ceza yiyorum, adam 200 le gidiyor bir çay sigara molası ceza yok.Şimdi hangimiz karayolu trafiğini tehlikeye atıyoruz?
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

chao

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu km ' de yakit aldim, tahminim bi 50-100 km daha yapardi. Yolculugun yarisi D'de yarisi N'de :)

Cuore Sportivo
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

master

Süper anlatmışsınız :)

Çeşme otobanında dediğinize sürekli rastlıyorum, artık profil de çıkardım.

Mercedes sürücüleri diğerleri kadar gaz değil, C ve E serileri eğer eski kasa ise genelde normal hızda gidiyorlar, ancak yeni kasa olanları ve daha üst modeller illa ki gazlıyor. Tek istisna, CLS'ler. Çeşme otobanında gazlayandan çok sakin giden CLS oluyor.

Audi A4 ve yukarısı olup da gazlamayan görmedim, bixenonlarıyla selektör yapa yapa sol şeridi açıyorlar.

VW CC'lerden bir tane olsun gazlamayan görmedim, sanırım son kasasını şirket aracı olarak dağıtıyorlar, genelde şirket araçlarına verilen plakalardan oluyor hepsinde. Genelde bunlar gazlarken de önlerinde illa ki F10, F30 veya Audi A4 TDI falan oluyor, onları geçmeye kasıyorlar.

Ve tabii ki BMW'ler. F10, F30 2.0 dizel motorlular kesinlikle ve kesinlikle gazlar. E90'lardan sakin giden olsa da F10 ve F30'lar insana bolca deja vu yaşatıyor. Beyaz renklilerin hayır amaçlı dağıtıldığı güzel İzmir'de otobanda arka arkaya 4 tane F10-F30 karışımı'nın gazladığını da görmüşlüğüm var. Taciz ettiklerinde canımı sıkıyorlar, o yüzden ben de onların canını sıkıyorum :)

Tabii bir de yazın İstanbul semalarından İzmir'e akan veya İzmir'de kışın saklanıp yazın ortaya çıkan M4, M6, Jaguar F-Type, Ferrari 458, Bentley Continental GT gibi araçlar var ki, onların uzayışını ancak gözlerim yaşlı anlatabilirim :) Karaburun düzlüğünde bir ablanın kullandığı Continental GT'nin ben top speedimde giderken sabırla arkamda bekleyip, sağa geçmemle birlikte dalga geçer gibi sollamışlığı var :(
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS