Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta 1.4 170 BG MultiAir veya 1.6 JTD Seçimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caglarozyildirim

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese iyi akşamlar,iyi forumlar.50 - 55 bin lira gibi bir bütçe ile 2. el araç almak istiyorum.Alfa 170 lik düşünüyordum ancak yakıt tüketimi benim kaldırabileceğimin üstünde ve vazgeçmek zorunda kaldım.Giuliettaların tasarımını beğeniyorum ve hiç nasip olmayan Alfa sahibi olmayı istiyorum.100 km de şehir içi 30-35 zorlanırsa 40 lira yakacak bir araç benim için makuldür.Bununla beraber Alfa forumunda söylenir mi bilmem yeni leon fr 1.4 full paket de bakıyorum.Tasarımlarını beğeniyorum ve yakıt tüketimi 140 bg araca göre istediğim düzeyde.Sizlere sormak istediğim şu :

1.6 JTD Giulietta performansı nasıldır ? Ralli yapmıyoruz ancak ana yol da ve kalkışlarda beni utandırsın da istemiyorum.
Fiat grubunun JTD motorları hakkında fikriniz nedir ?
Spor paketlerinin Görünüm dışında bir faydası olur mu ?
Yakıt tüketimi nasıldır ?
1.6 JTD motorların ömrü ne kadar olur ? 4-5 sene sorunsuz binebilir miyiz ?
Dizellerin değer kaybı ne kadar olur acaba?

Farklı araçlar olduğunu biliyorum ancak 1.4 yeni kasa FR mı yoksa 1.6 Giulietta mı tercih ederdiniz?

Zahmet veriyorum,şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler

Hoşgeldiniz ;

Aslında leon fr 1.4 düşünüyorsanız giulietta 170 likte düşünebilirsiniz çünkü arada öyle uçurumlar kadar yakıt tüketimi yok hatta ben hemen hemen aynı yakacağı düşüncesindeyim çevremden edindiğim tecrübeye göre.

Yakın arkadaşım da leon fr var 8-8.5 ltlerde geziyor öyle uçan kaçan bir tip değil normal şehir içi trafikte bu şekilde , özellikle sabahları ve akşam dönüşlerde yoğun trafiğe kalıyor.

Giulietta benzinli kullanan forumda bir çok arkadaşımız var , genelinin tüketimine bakarsak şehir içi 8-9 arasında gidip geliyor , ha 11 yakanda var :) 8 lt yakanda var. Demek istediğim yakıt tüketimi biraz da size bağlı ne kadar basarsanız o kadar yakar , ne kadar sakin kullanırsanız o kadar az yakar. Bu Leon FR içinde geçerli.

Bana göre kullanıcısı olduğum için söylemiyorum tüm samimiyetimle bence giulietta leon fr dan daha güzel duruyor fakat kırmızı,cam tavanlı Leon FR larda çok güzel duruyor özellikle kırmızısı hoşuma gidiyor eğer leon fr düşünürseniz mutlaka kırmızı ve cam tavan olsun, benim arkadaşımın ki cam tavanlı ve beyaz harbiden kötü duruyor kendisine de söylüyorum kırmızı almalıydın diye :)

Stock 1.6 dizel giulietta sıradan normal bir dizel nasılsa öyle diyebilirim , yani yine kişiyle alakalı ben dayanamayıp 10k km de yazılım,egsoz ve dpf iptaline gitmiştim ama belki sizi tatmin eder , en güzeli test sürüşü yapıp görmeniz.

Aracımda yazılım vs varken uzun yolda 120-130 sabit 3.8-3.9 gittiğimi biliyorum , şehir içinde sakin kullanırsam 5.5-6.5 lt arası yakıyordum basarsam max 7-7.5 ları görüyordum. Şuan için ; kısa mesafe git gel yapıyorum ve normal kullandığım söylenemez okul içi vs sürekli gazlıyorum daha 8 lt yi göremedim , az önce eve geldim ortalama 7.2 ydi (büyük turbo ile) , sakin kullandığımda yine 6-7 lt arası gidip geliyorum.

Değer kaybı konusunda ; zaten 2.el alacakmışsınız mutlaka spor paket olsun en azından 18 jantlar ve deri koltuklar olmalı düşüncesindeyim , ben 0 aldım şuan ki aklım olsaydı 2. el alırdım. Forumdan eski alfa kullanıcı arkadaşlarımız ve abilerimizin tecrübesinden yola çıkarak Giulietta 2. el de en iyi değerini koruyan olarak gösteriliyor yani öyle aşırı zarar ederek satmıyorsunuz.

Fiat grubunun JTD motorları zaten kendisini ispatlamış , başarılı motorlar. Piyasada ki bir çok at,eşşek niyetine kullanılan şirket arabalarında JTD motor var , bunların nasıl kullanıldığını az çok biliyorsunuz :) yani iyidir :D

elimden geldiğince bildiklerimi cevaplamaya çalıştım , hakkınızda hayırlısı olsun umarım istediğiniz araca bir an önce kavuşursunuz. :)

Edit : diğer konuya uzun uzun yazmıştım silindi diye görünce boşa gitmesin diye kopyaladım meğer zaten konu varmış önceden :D bende yeni geldiniz sanmıştım.

zahmet vermişsiniz teşekkür You are not allowed to view links. Register or Login ların da kırmızısını ben gerçekten beğeniyorum.opsiyon olarak gırtlağa kadar dolu araçlar ve fiyatları piyasa genelinde uygun kalıyor.Araba kapıda dursun ben otobüsle gideyim yada kasayım yakmasınla uğraşmak istemiyorum.2 senedir iş sebebiyle zaten partner kullanıyorum,hız nedir unutmuşuz.Biraz spor araç merakımız oluştu ama yakıtıyla bu saatten sonra baş edebileceğimi sanmıyorum.Bahsettiğiniz gibiyse eğer jtd 1.6 motorlar almak için makuldür,beni de bu değerlerde 4 5 sene rahat rahat götürür 2012 model bi giulietta.Bakım masraflarınız vs ne durumda acaba ?

ozoozo

Herkese iyi akşamlar,iyi forumlar.50 - 55 bin lira gibi bir bütçe ile 2. el araç almak istiyorum.Alfa 170 lik düşünüyordum ancak yakıt tüketimi benim kaldırabileceğimin üstünde ve vazgeçmek zorunda kaldım.Giuliettaların tasarımını beğeniyorum ve hiç nasip olmayan Alfa sahibi olmayı istiyorum.100 km de şehir içi 30-35 zorlanırsa 40 lira yakacak bir araç benim için makuldür.Bununla beraber Alfa forumunda söylenir mi bilmem yeni leon fr 1.4 full paket de bakıyorum.Tasarımlarını beğeniyorum ve yakıt tüketimi 140 bg araca göre istediğim düzeyde.Sizlere sormak istediğim şu :

1.6 JTD Giulietta performansı nasıldır ? Ralli yapmıyoruz ancak ana yol da ve kalkışlarda beni utandırsın da istemiyorum.
Fiat grubunun JTD motorları hakkında fikriniz nedir ?
Spor paketlerinin Görünüm dışında bir faydası olur mu ?
Yakıt tüketimi nasıldır ?
1.6 JTD motorların ömrü ne kadar olur ? 4-5 sene sorunsuz binebilir miyiz ?
Dizellerin değer kaybı ne kadar olur acaba?

Farklı araçlar olduğunu biliyorum ancak 1.4 yeni kasa FR mı yoksa 1.6 Giulietta mı tercih ederdiniz?

Zahmet veriyorum,şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler

Hoşgeldiniz ;

Aslında leon fr 1.4 düşünüyorsanız giulietta 170 likte düşünebilirsiniz çünkü arada öyle uçurumlar kadar yakıt tüketimi yok hatta ben hemen hemen aynı yakacağı düşüncesindeyim çevremden edindiğim tecrübeye göre.

Yakın arkadaşım da leon fr var 8-8.5 ltlerde geziyor öyle uçan kaçan bir tip değil normal şehir içi trafikte bu şekilde , özellikle sabahları ve akşam dönüşlerde yoğun trafiğe kalıyor.

Giulietta benzinli kullanan forumda bir çok arkadaşımız var , genelinin tüketimine bakarsak şehir içi 8-9 arasında gidip geliyor , ha 11 yakanda var :) 8 lt yakanda var. Demek istediğim yakıt tüketimi biraz da size bağlı ne kadar basarsanız o kadar yakar , ne kadar sakin kullanırsanız o kadar az yakar. Bu Leon FR içinde geçerli.

Bana göre kullanıcısı olduğum için söylemiyorum tüm samimiyetimle bence giulietta leon fr dan daha güzel duruyor fakat kırmızı,cam tavanlı Leon FR larda çok güzel duruyor özellikle kırmızısı hoşuma gidiyor eğer leon fr düşünürseniz mutlaka kırmızı ve cam tavan olsun, benim arkadaşımın ki cam tavanlı ve beyaz harbiden kötü duruyor kendisine de söylüyorum kırmızı almalıydın diye :)

Stock 1.6 dizel giulietta sıradan normal bir dizel nasılsa öyle diyebilirim , yani yine kişiyle alakalı ben dayanamayıp 10k km de yazılım,egsoz ve dpf iptaline gitmiştim ama belki sizi tatmin eder , en güzeli test sürüşü yapıp görmeniz.

Aracımda yazılım vs varken uzun yolda 120-130 sabit 3.8-3.9 gittiğimi biliyorum , şehir içinde sakin kullanırsam 5.5-6.5 lt arası yakıyordum basarsam max 7-7.5 ları görüyordum. Şuan için ; kısa mesafe git gel yapıyorum ve normal kullandığım söylenemez okul içi vs sürekli gazlıyorum daha 8 lt yi göremedim , az önce eve geldim ortalama 7.2 ydi (büyük turbo ile) , sakin kullandığımda yine 6-7 lt arası gidip geliyorum.

Değer kaybı konusunda ; zaten 2.el alacakmışsınız mutlaka spor paket olsun en azından 18 jantlar ve deri koltuklar olmalı düşüncesindeyim , ben 0 aldım şuan ki aklım olsaydı 2. el alırdım. Forumdan eski alfa kullanıcı arkadaşlarımız ve abilerimizin tecrübesinden yola çıkarak Giulietta 2. el de en iyi değerini koruyan olarak gösteriliyor yani öyle aşırı zarar ederek satmıyorsunuz.

Fiat grubunun JTD motorları zaten kendisini ispatlamış , başarılı motorlar. Piyasada ki bir çok at,eşşek niyetine kullanılan şirket arabalarında JTD motor var , bunların nasıl kullanıldığını az çok biliyorsunuz :) yani iyidir :D

elimden geldiğince bildiklerimi cevaplamaya çalıştım , hakkınızda hayırlısı olsun umarım istediğiniz araca bir an önce kavuşursunuz. :)

Edit : diğer konuya uzun uzun yazmıştım silindi diye görünce boşa gitmesin diye kopyaladım meğer zaten konu varmış önceden :D bende yeni geldiniz sanmıştım.

zahmet vermişsiniz teşekkür You are not allowed to view links. Register or Login ların da kırmızısını ben gerçekten beğeniyorum.opsiyon olarak gırtlağa kadar dolu araçlar ve fiyatları piyasa genelinde uygun kalıyor.Araba kapıda dursun ben otobüsle gideyim yada kasayım yakmasınla uğraşmak istemiyorum.2 senedir iş sebebiyle zaten partner kullanıyorum,hız nedir unutmuşuz.Biraz spor araç merakımız oluştu ama yakıtıyla bu saatten sonra baş edebileceğimi sanmıyorum.Bahsettiğiniz gibiyse eğer jtd 1.6 motorlar almak için makuldür,beni de bu değerlerde 4 5 sene rahat rahat götürür 2012 model bi giulietta.Bakım masraflarınız vs ne durumda acaba ?

Bakım masrafları şehirden şehire göre değişiyor , mesela ben ilk bakımımı antepte topçuoğlunda yaptırmıştım aram iyidir , o sıralar alfaların bakımları hakkında hiç bir fikrim yoktu Bülent abi(alfadanadam) periyodik bakım ücretimi duyunca beleşe yaptırsaydın demişti hiç unutmam :D Normal periyodik bakıma 600 den aşağı da bir rakam vermiştim yalan olmasın hatırlamıyorum.

Ankara da 2 defa bakım yaptırdım , 2. periyodik bakımım akota da olmuştu onada 650 civarı bir rakam vermiştim yine hatırlamıyorum ama 700 değildi ondan eminim. 3 bakımda ise parça parça oldu çünkü turboyu değiştirmiştim hemen yağ ve yağ filtresini değiştirip kafam rahat etsin dedim , dışarıdan yağı almıştım , yağ filtresini de Ankara Alfin oto da değiştirmiştim.

Geri kalan filtreleri ise ve 4 balata yı yine Akota yetkili serviste değiştirdim + diskler tornalandı onada yine 500-600 arası bir rakam vermiştim hatırlamıyorum ancak forumda benim başlıkta faturanın resmi olacaktı eski sayfalarda :)

Diğer markaların servisleri nasıl fiyat veriyorsa , Alfa Romeo servisleri de öyle fiyat veriyor diyebilirim yani ne çok fazla ne çok ucuz.

sarpgrey

Merhaba, foruma hoşgeldiniz. M.Air motorlar LPG ile uyumlu değiller, LPGli bir Guli istiyorsanız 120hp olan Tjet motorlara bakabilrsiniz.
Bakımları pahalı diyenler abartıyor, sallama bilgiler. Güncel otomobillerin bakım ve yedek parça fiyatlarıyla aynıdır. Toyota yedek parçası 5TL iken Gulininki 10 değildir. 4-6TL aralığındadır.
Haftada veya günde kaç km yaptığınızı anlamadım ama LPG takmayı düşündüğünüze göre benzinli size uygun değil. Yakıt tüketimi 8Lt civarlarında olucaktır.

internette ki ilanlarda LPG takılmış bir çok guiletta var.nasıl oluyor acaba 170 bg olarak ? Demek ki bilmesek yada bu foruma böyle konu açmasak yanılgıya düşürecekler bizi. 170 bg olanına ben tutuldum ama 100 km yi kaç liraya gideriz acaba ?
Benim bildiğim 1 tane lpgli 170lik Giuleitta ilanı  var.

Şuan teyit ettim haklısınız takılmıyorum.1.6 dizel seçeneğinin de spor paketleri mevcut,belki onlardan biri olabilir diye düşünmeye başladım.Bu memlekette yakıt kadar lanet bir şey yok biliyorsunuz.Benim haftada yapacağım toplam yol 100 km dir bu araçla,170 bg den vazgeçmeye değer mi acaba :/

Haftada 100 km icin dizel almak bana gore cok gereksiz olur.50 tl yakarsiniz 1.4 turboyla 1.6 dizellede 25 30 yakarsiniz.Sizce deger mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
+1
başka bir konuda şu, ben enrikoda 170 lik tct yi test etme imkanı bulmuştum gerçekten seri bir araç, benim 2006 147 den sonra baya seri gelmişti. Bana göre hem dizel giulietta yi hemde 170 lik olanı kullanan birisi ikisi arasında kararsız bir durumda ise iki aracida sürdükten sonra kesinlikle 170 liği tercih eder.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

nate_drake

170 lik giu ya nasıl lpg takılmıyor ? ben ofgaz otogaz ile görüştüm bi tane biz taktık sıkıntı olmaz dediler prins marka.

brc forum sitesinde teknik bi arkadaş takılabildiğini söylemiş hatta sistemin modelini bile söylemiş ki yıl 2013 te. şimdi daha da gelişmiştir takılabilir diye düşünüyorum

Tolga033

170 lik giu ya nasıl lpg takılmıyor ? ben ofgaz otogaz ile görüştüm bi tane biz taktık sıkıntı olmaz dediler prins marka.

brc forum sitesinde teknik bi arkadaş takılabildiğini söylemiş hatta sistemin modelini bile söylemiş ki yıl 2013 te. şimdi daha da gelişmiştir takılabilir diye düşünüyorum
Başka bir forumda 170'lik Giu'ya lpg taktıran oldu.

Mehmet Ulusoy

Merhabalar,

Madem partner kullanıyorsunuz uzun zamandır, bence 1.6 JTD üzerine bir kaç oynama ile sizi memnun edecektir.Dediğiniz gibi ralliye çıktığımız yok hergün.Türkiyede dizel gerçeğinide unutmamak lazım.
Dizel Giu konusunda Ozo arkadaşımız her türlü şeyi denemiş birisi olarak fazlasıyla tecrübe sahibi :) downpipe, egr iptali, büyük turbo, çift çıkış egzos, yazılım, hava filtresi vs vs. 

Böylelikle hem iyi kaçar normal dizellere göre hemde anlık yakıt tüketimine bakmayı unutursunuz.Benzinlide ister istemez bakıyor insan. Petrol istasyonuna gidince de yüzünüz asılmaz mutsuz olmazsınız.Gönlünüzce binersiniz. Yalnız alırken ya kırmızı yada sedef beyazlı renginden olsun ve cam tavanlı mümkünse. Zaten yakışıklı Giu'ya bir kaç dıştan oynama ile daha da yakışıklı yaparsınız. O konularda da zaten sitede ziyadesiyle bilgi mevcut neyin nasıl nerden yapıldığı.Bir yere park ettiğinizde dönüp bakarsınız :)

İkilemde kalabileceğiniz durum otomatik mi manuel mi konusu olabilir bence.Dizelde zaten otomatik yok.Manuel'de sorun değilse bence hayırlı olsun.

Sevgilerle,