Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mantık vs Aşk / GT 06-08 vs WV POLO 14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Hoşgeldiniz. Umarım bir gün gönlünüzden geçen Alfa'ya kavuşursunuz. :) Ben de henüz bakma aşamasındayım, Alfalarıyla uzun süreli ilişki yaşayan arkadaşlardan farklı bir bakış açısı katabileceğime inanıyorum.

Ancak ben sanırım çoğu arkadaştan farklı bir tavsiye vereceğim: Eğer ekonomik durumunuzun haftasonları ve ihtiyaç oldukça kullanılacak ikinci arabaya henüz elvermediğinizi düşünüyorsanız GT almayın. Sizin yaşlarınızda da Alfa bakıyordum ama henüz zamanım gelmedi diye düşünüyordum. İyi ki de öyle düşünmüşüm, o günkü dengesiz ekonomik durumumla muhtemelen ilk birkaç arızada korkup bugün tedirgin olurdum. Bugün de zengin değilim ama en azından garajda yatıp canım isteyince çıkarabileceğim ikinci araba olarak ucuzundan da olsa Alfa düşünebiliyorum.

Birincisi, kullanımınızın büyük kısmı sıkışık trafikte olacak. 2 litre motor durduğu yerde Polo'nun iki katını yakar. Mevcut Vectra'm durduğu yerde 1.2litre/saat gibi bir değer gösteriyor genelde. Beklemekle geçen süre kadar zarar.

İki, 7 km diyorsunuz. :) Soğuk motorla trafiğe girip dur kalklı kısa mesafe gideceksiniz. Yakıt tüketimi farkınız daha da artacaktır. Benzinli olduğundan, litre başına 4.5TL farkedecek bir de. Ayrıca motora da yazık. İşkence yapmayın GT'ye.

Üç, Polo'yu artık almışsınız. Gerçekten para kaybetmeden satacağınıza inanıyorsanız başka ama krediyi açtım-kapadım-bir kısmını yatırdım maliyetlerini de hesaplayın, sadece fatura fiyatıyla ikinci el satış fiyatınızı değil.

Ben şöyle yaptım; ekonomik durumum stabil hale gelene kadar işletme maliyetleri (benim için) düşük bir arabayla devam ettim. Sağolsun arabam da beni güzel taşıdı. Şimdi de ilk Alfa'mı almak için harekete geçtim. Bence siz de bir-iki yıl neyse artık sabredin, üçü beşi hesaplamadan keyfini çıkarabileceğiniz zaman GT'nizi alın, evladiyelik kullanın.

Bunları söylemişken; ben SS'in arıza istatistiklerinin korkutucu olmadığını düşünüyorum. Hele ki "Aynı paraya DSG mi SS mi?" deseler gözüm kapalı SS derim. Hayatta da Audi'nin aşağısında garantisi bitmiş DSG almam. DSG'yi bozmayan kullanıcı SS'i de bozmaz. Kılavuzu okuyup ona göre kullanın yeter. Rampa yukarı kalkışta az ustalık (veya alışkanlık) gerektirmesi dışında hiçbir eksiği yok. O rampa yukarı kaldırma işini de hayatımda ilk kez SS kullandığım gün, ikinci rampada öğrendim ben.

Edit-büdüt: Evin birinci arabasının 15 yaşında olduğunu eklemeyi unuttum. :) Bütçem sadece bir tane "yeni" arabaya yetiyor. Onun yerine iki tane eski araba alıyorum. Açıkçası 15 yaşında Vectra'm bana yeni bir Polo'dan daha kötü de hizmet etmiyor. :)

ben bu postu ve özellikle son paragraflarını like'lamak istiyorum :) hele "doğru" yaşlı arabaların ne denli sağlam ve bazen mantıklı olduğuna bayağı katılıyorum.

Ben sizin bir GT alıp kullanmaya başladığınız ilk günlerde en az 2-3 hafta her gece ortalık sessizleşince çıkıp boş boş dolaşmaya başlayacağınızı görür gibiyim. Tabi ki yüksek devirlerde kullandıkça daha da agresifleştiğini hissetmeye başlayıp benzine acımamaya başladığınızda ve park ettikten sonra dönüp baktığınızda ki bu mutlaka olacak; sizin ona, onun da size teşekkür ettiğini düşünmeye başlayacağınızı da görebiliyorum.

bu post da tam olarak düşündüklerimi anlatmış. Abartı değil yukarıda yazılan. GT ile Shell'den 335 liraya çıkıp "yarasın" dediğim günleri bilirim.. Hayvan ya yine aklıma geldi tekerlekli sandalyede kickdown yapıyorum

C4'ü ben de beğendim. VTS'in de kapısından dönmüştüm 147'ye takas gelmişti. VTR neyse de VTS'in satışı kanser eder diye vazgeçtim. Benim de çok hoşuma gidiyor c4 coupe'lerin tasarımı. İş için de berlingo kullanıyoruz citroen. 400 binlerde ve hala zımba gibi. Bence gayet dayanıklılar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Tesla

Octinum değerli düşüncelerin için çok teşekkürler haklı olduğun o kadar çok nokta var ki . Ama konunun başlığı gibi mantık ve aşk bugun akşam mesaiye kaldım işten çıktığımda yol boşçaydı 50 km sabit hızla 2.6 lt ile 4 litre arasında yakarak geldim ... İşte zaten mantıklı olan kısmı bu bir başka kısmıda 4 sene garanti çok ciddi bir süre gerçi doğuş a güvenmek manasız bende biliyorum doğuşla iş yapmak şans işi iyide gidebilir kötüde ama yinede bir güvence tabi öte yandan bomboş yolda şöför gibi kullandım arabayı otomatik pilotta çünkü cezbedici birşey yok araç tam bir alman sürpriz yok tepki yok yani diyorki ben giderim ağa ister sen kullan ister başkası . c4 ümü cidden özledim bugun c4 üm olsa eve uzun yoldan giderdim eminim Antalya da yaşarken 25 km lik yolu 30 35 e tamamlamışlığım çok inesim gelmiyordu ... Bu hissi özledim tabi yine sizin dediğiniz gibi benim araç dururken yakmıyor start stop tan dolayı hadi onuda kapalı desek 0.6 lt yakıyor sabitken bluemotion kapalıysa .. Yani yakıt olarak bir fark olacagı zaten aşikar önemli olan katlanılabilir bir fark mı olacak yani bana şu an 200-250 liralık yakıt 1 ay giderken bu ne kadara çıkacak kaç km de nasıl bir gt ,almalıyım ki şayet kafama yatarsa
Bana masrafları nasıl olur ve ne olur bunları bilmemekte şimdi 0 ın garanticiliğinden dolayı zaten korkutucu geliyor 0 alfa alacak durumum Olsa belkide hiç düşünmezdim ama 0 alfa alırmıydım oda başka bir konu sıfıra yakın ikinci el bir alfa tercihim olurdu brera gibi.. 2. Bir araç açıkçası biraz bana uzak bir kavram hayatımda yapılacak o kadar şey var ki yeni evlenmiş biri olarak 2. Arabamın olması 40 45 yaşımı bulur ve daha 29 yaşındayım zevkleri ötelemek yeri gelince gerekli ama bu kadar uzun süre mi bilmiyorum ha dediğinizi şöyle yorumlayabilirim 4 seneyi doldurup vw nin taksidi bitirip yüksek model bi alfa bakılabilir onda hem fikirim ki yine brera geliyor aklıma . 
@Doğa Tosun citroenin c2v den sonra en başarılı aracı bence tasarımsal olarak ilerletmediler malesef ds e çevirdiler c4 vts arkadaşımdaydı bendede vtr vardı işte vts yi test ettim vtr den sonra nasıl bir beklentim varsa hayal kırıklığı oldu açıkçası ama şu anki polomu c4vts mi deseniz yine bir düşünürüm çünkü böyle bir yol tutuş görmedim ben (o zamanlar hızı severdim ) ki vts ler ve citroenler sıradışı modelleri ve spor modelleri vts vtr gibi ikinci elde cidden ucuzlar alfalar gibi tertemiz bir cam tavan vts yi 30 a çok rahat alırsınız . Satış konusundada ben 1 haftada aldığım fiyata sattım 6 aydır ilanda olanda var galiba şans 168 000 km de sattım ben vtr yi

Sent from my iPad using Tapatalk
-Tesla-

Kurzuk

Hoşgeldiniz. Umarım bir gün gönlünüzden geçen Alfa'ya kavuşursunuz. :) Ben de henüz bakma aşamasındayım, Alfalarıyla uzun süreli ilişki yaşayan arkadaşlardan farklı bir bakış açısı katabileceğime inanıyorum.

Ancak ben sanırım çoğu arkadaştan farklı bir tavsiye vereceğim: Eğer ekonomik durumunuzun haftasonları ve ihtiyaç oldukça kullanılacak ikinci arabaya henüz elvermediğinizi düşünüyorsanız GT almayın. Sizin yaşlarınızda da Alfa bakıyordum ama henüz zamanım gelmedi diye düşünüyordum. İyi ki de öyle düşünmüşüm, o günkü dengesiz ekonomik durumumla muhtemelen ilk birkaç arızada korkup bugün tedirgin olurdum. Bugün de zengin değilim ama en azından garajda yatıp canım isteyince çıkarabileceğim ikinci araba olarak ucuzundan da olsa Alfa düşünebiliyorum.

Birincisi, kullanımınızın büyük kısmı sıkışık trafikte olacak. 2 litre motor durduğu yerde Polo'nun iki katını yakar. Mevcut Vectra'm durduğu yerde 1.2litre/saat gibi bir değer gösteriyor genelde. Beklemekle geçen süre kadar zarar.

İki, 7 km diyorsunuz. :) Soğuk motorla trafiğe girip dur kalklı kısa mesafe gideceksiniz. Yakıt tüketimi farkınız daha da artacaktır. Benzinli olduğundan, litre başına 4.5TL farkedecek bir de. Ayrıca motora da yazık. İşkence yapmayın GT'ye.

Üç, Polo'yu artık almışsınız. Gerçekten para kaybetmeden satacağınıza inanıyorsanız başka ama krediyi açtım-kapadım-bir kısmını yatırdım maliyetlerini de hesaplayın, sadece fatura fiyatıyla ikinci el satış fiyatınızı değil.

Ben şöyle yaptım; ekonomik durumum stabil hale gelene kadar işletme maliyetleri (benim için) düşük bir arabayla devam ettim. Sağolsun arabam da beni güzel taşıdı. Şimdi de ilk Alfa'mı almak için harekete geçtim. Bence siz de bir-iki yıl neyse artık sabredin, üçü beşi hesaplamadan keyfini çıkarabileceğiniz zaman GT'nizi alın, evladiyelik kullanın.

Bunları söylemişken; ben SS'in arıza istatistiklerinin korkutucu olmadığını düşünüyorum. Hele ki "Aynı paraya DSG mi SS mi?" deseler gözüm kapalı SS derim. Hayatta da Audi'nin aşağısında garantisi bitmiş DSG almam. DSG'yi bozmayan kullanıcı SS'i de bozmaz. Kılavuzu okuyup ona göre kullanın yeter. Rampa yukarı kalkışta az ustalık (veya alışkanlık) gerektirmesi dışında hiçbir eksiği yok. O rampa yukarı kaldırma işini de hayatımda ilk kez SS kullandığım gün, ikinci rampada öğrendim ben.

Edit-büdüt: Evin birinci arabasının 15 yaşında olduğunu eklemeyi unuttum. :) Bütçem sadece bir tane "yeni" arabaya yetiyor. Onun yerine iki tane eski araba alıyorum. Açıkçası 15 yaşında Vectra'm bana yeni bir Polo'dan daha kötü de hizmet etmiyor. :)

ben bu postu ve özellikle son paragraflarını like'lamak istiyorum :) hele "doğru" yaşlı arabaların ne denli sağlam ve bazen mantıklı olduğuna bayağı katılıyorum.

Ben sizin bir GT alıp kullanmaya başladığınız ilk günlerde en az 2-3 hafta her gece ortalık sessizleşince çıkıp boş boş dolaşmaya başlayacağınızı görür gibiyim. Tabi ki yüksek devirlerde kullandıkça daha da agresifleştiğini hissetmeye başlayıp benzine acımamaya başladığınızda ve park ettikten sonra dönüp baktığınızda ki bu mutlaka olacak; sizin ona, onun da size teşekkür ettiğini düşünmeye başlayacağınızı da görebiliyorum.

bu post da tam olarak düşündüklerimi anlatmış. Abartı değil yukarıda yazılan. GT ile Shell'den 335 liraya çıkıp "yarasın" dediğim günleri bilirim.. Hayvan ya yine aklıma geldi tekerlekli sandalyede kickdown yapıyorum

C4'ü ben de beğendim. VTS'in de kapısından dönmüştüm 147'ye takas gelmişti. VTR neyse de VTS'in satışı kanser eder diye vazgeçtim. Benim de çok hoşuma gidiyor c4 coupe'lerin tasarımı. İş için de berlingo kullanıyoruz citroen. 400 binlerde ve hala zımba gibi. Bence gayet dayanıklılar.

Hoşgeldiniz. Ne de güzel açıklamışsınız ve durum tespiti yapmışsınız. Kalabalık olmasın diye temsilen Doğa'nın cevaplarını ve likelarını aldım ama aslında baştan beri dostlarımın yazdığı herşeyi like ettim :) Çok iyi anlatmışlar. Emirhan Bey'in yazdıklarına da katılmamak elde değil. Ben de benzer bir yol izledim temkinli olmak adına. Sonuçta benim GT karşıma çıkınca biraz saptığım oldu ama :D 5-6 yıl planlı bir yol izleyerek amacıma ulaştım. Aslında birçok açıdan süreciniz benimkiyle benzer.  Bir ara benim GT'nin konusuna da bakarsanız anlarsınız. Ben de C2 VTS'den geçtim GT'ye o da bana çok güzel bir iki yıl yaşattı. Gençlikteki 205, 106, 306 GTI'larımın daha "edepli" bir versiyonu olarak "hothatch"lere güzel bir veda oldu.  GT ise işte anlatıldığı gibi, tüm Alfa'lar gibi, insanı gezdiresi, yolu uzattırası,  kredi kartı ekstresinde kendiyle ilgili harcamalarda doğrudan üç sıfır eksik okutası, az votkayla bile çok güzel görünesi  bir cazibesi olduğu doğru.

Ben de GT arama sürecine SS arayarak başladım ve aslında karşıma dizel çıkmasaydı manuel de hiç düşünmezdim. Evet SS ile ilgili kaygılarım vardı ama Doğa'nın da örnek verdiği gibi temiz bakılmış, yıpranmamış bir SS bulunursa öyle çok problemli olmayacaktır. Kaldı ki siz İstanbul'dasınız oralarda hem deneyimli ustalarımız hem de sağolsunlar yedek parça, bilgi ve tecrübe konusunda gönlü bol forumumuz üyesi dostlarımız da var.

Ama işte o arabayı bulmak kolay değil. Herşey gönlünüzce olsun. ben yaklaşık 8-9 ay aktif olarak aradım hatta 3 farklı şehirde 3 GT'ye de bizzat gidip baktım, baktırdım. Sonunda ilk gün dediğim şey oldu GT beni buldu:) Size de aynısını ama önce hayırlısını dilerim.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Tesla

Mutlaka inceliyecegim sırayla her konuyu okuyorum zaten :) bende sanırım o plan evresindeyim mantık çerçevesinde bir aşk olsun üzülmeyelim :)  bencede önce hayırlısı olsun herşeyde vakti gelince olsun tabi bu süredede boş durmayıp öğrenelim hazırlanalım :)

Sent from my iPad using Tapatalk
-Tesla-

ykilinc

Turkiyedeki 2. El piyasası da git gide değişiyor. Eskiden yakiti fazla, coupe, d segmenti, büyük motorlu, parcasi nispeten zor bulunan araclardan öcü gibi kaciliyirdu. Bu durumu ben seviyordum zira çok düşük bir bedelle  cok cok iyi araçlar kullabiliyorduk. Alfalar, eski volvolar (t5, t6 motorlular), audilerin quattro allroad'lari (2.7 biturbo) bile ölümcül düşüyordu. Temizini buldun mu ve iyi bir kullanici isen üzülmeden çok çok iyi araclara biniyordun.. simdi nispeten ahali uyandi. Örneğin bir 1999 model 166 temiz ise eminim inanılmaz zevk veren, inanilmaz iyi giden, inanilmaz egzotik, ve lpg ile yakitida oyle çok oldurmeyecek bir hale gelir... 156 2.0 lar daha fazla piyasada olmasina rağmen,1999 civic 1.4 is parasina güzel donanımlı bir arac alabilirsiniz. Gt' ye gelince ne ile kiyaslayacaksin? Çok fazla rakip yok gibi. Scirocco denebilir,honda crz denebilir. C segmenti hot hatchleri yanina koymak kıyaslamak bence hatali olur. O konuda sedan 147-156 yeni nesilde Gui var. GT nin sinifi zaten niş... Bu noktada gt nin fiyati, bu arabalarin az kiside olmasinin yarattığı farkla cok mantikli bir araç... yakit konusu ise cok değişken. Bendeki gtv,  6 silindir, 12 valve ve turboo bir arac... insan gibi kullandigimda (1 depo için deneyebildim) ortalama 9 ltlere düştü... Ama bu sirf bir idda için...normalde 11ltlerdeyim. Abartirsam ucu acik ilerler...Altinda o tepki varken, ses vs varken o eve dönüşte bahsettiğin 7 kmyi dümdüz giderken bike gulumsemeyle geçecekken o yakit adami germez. Yilda 10000 km icin az yakan ile cok yakan arac arasinda 2 lt oynatsa 200 lt yani 900- 1000 tl yapar. 3 lt oynatsa 1300- 1500 tl... bu mantiksiz mi? Bu parayi polo alirken peşin peşin odediniz. Kredi faiz derken belki daha fazlasi... ama bu peşin odedigin için çok hissedilmiyor. Mesela kime sorsan yurdumda dizel niye almiyorsun diyor, bunun bir fayda maliyet egrisi var o noktaya o kmye kadar yakit amacli dizel aslinda saçma. . Gt q2 ve 147 q2 yi performans ve diff. Noktasinda ayri yerde değerlendirmek lazim. 10000 km yilda yapiyorsanIz bence ihtiyac listenizde yakit sonlarda.  SS konusuda ayni gunde trafikte geçirdiğin saati düşündüğümde tam ortada kalirdim... ama ss klasik bir otomatik degil kullanmadim ama kullananlar bakimli bir ss' in tepkisinin iyiligine, aslinda tercih sebebi oldugyna dikkat cekiyor.. Ben manueli seviyorum. Ama otomatik bir araba kafamda olsaydi yakit sorun kirilimi ile ss i degerlendirmezdim. Manuelle aralarinda yine onemli alis fiyat farkları olabiliyor. Ve arkadaslar kullanımı konusunda kullanıcı odakli hatalar dışında tavsiye ediyorlar. .

Tesla

haklısınız . . . yakıta o kadarda takılmıyorum sanırım yani dediğim gibi ayda 100 lira yakıt farkedecekse hiç önemli değil. Bir yandanda aracın çıkarabileceği masrafları ön göremediğim için hesabı tam yapamıyorum açıkçası bununda önüne ancak bütçeyi olabildiğince yukarı çekip gerekirse 1-2 belkide 3 ay bekleyip daha güzel bir bütçeyle daha temiz düşük km bir araçla nispeten önüne geçilebilir gibi geliyor. Tabi belki bütçe arttırmayada gerek kalmayabilir ve bu aylar içerisinde kafamdaki fiyat aralığında ve kafamdaki kriterlerde bir GT denk gelebilir .Bütçe yukarıya çıkınca 159 a kayarmıyım oda muamma ama . Alfa alırsam ( ki alacağım )  :clover:  159 veya GT olur . Duruşlarındaki agresifliği seviyorum . Bir kaç ay bekleyince fiyatlarında daha makul seviyelere düşeceğini tahmin ediyorum . Tabi ülkemizde her an herşey olabilir . Ama eminimki ilk GT ye baktığım an deneme sürüşü yapar yapmaz söylediklerim uçup gidecek ve temizse alacağım .  Alırken KM olarak hangi aralık önerirsiniz ve takılmam dikkat etmem noktalar nedir sadece GT olarak değil bir Alfa 'da  daha sonra spesifik olarak GT de . Forumda konuyu hatırlamıyorum ama amblemlerin temizliğinden sesin pürüzsüzlüğünden soyulmalardan ufak ipuçları verdiğini zaten okumuştum benim öğrenmek istediklerim kullanıcı yorumları . Örneğin bana biri c4 vtr alıcam dese direksiyonu tam tur çevir kulağını yasla veya ortadaki çekmecenin dişlileri bozulmuştur yan çekmecelerinde sabitlenmişmi yalamamı bak gibi dünya kadar şey sayarım.
Buluşmalarınıza kabul ederseniz bende Alfa'm olsada olmasada poloylada olsa katılmak isterim sırf o Gtv lerinizin ve Spiderlarınızın tarihi görüntüsünü ve o sinirli motorun sesini bir canlı duymak için . Tabi birkaç ta arkadaş edinirsem ne ala :)  :alfisti:
-Tesla-

Koful

Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz.

İstanbul'da 5 sene yaşadığım için trafik ile ilgili durumunuzu anlayabiliyorum, o zamanlar 147'miz vardı ve hanım hergün Kozyatağından Beşiktaşa işe giderdi. Benim ise tam anlamıyla içim giderdi, Alfa'nın hergün o trafikte seyretmesine. (Tabi hanım için de üzülürdüm de, konu bu değil  :p ) Keşke derdim durumumuz olsaydı da Alfa sadece haftasonu aracımız olsa. Şu anda da mesela Ankara'da 159'u yine hanım kullanıyor  :D, otobandan gidip geliyor sıkıntı yok ama ben yine de 159 SW'miz tatil ve haftasonu aracı olsaydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Nacizane kendi açımdan bakınca, diğer bir arkadaşımın da dediği gibi biraz daha bekleyip iki araca çıkmanız mantıklı görünüyor. Ya da mesela ille de GT diyorsanız, bir miktar zorlanıp GT + farklı bir işe gidip gelme arabası alabilirsiniz  :)
Hem bu durumda GT'nin sele olmasına da gerek kalmaz, ne bileyim işte, mesela GT + Pejo206  :D, toplasanız maliyet Polo  + bir miktar daha'yı geçmez diye düşünüyorum.

Tesla

2. araç bana o kadar uzak bir kavram ki hani sizin gibi benim eşimde araç kullanıyor olsa bir tane smart alabilirdim mesela .. Ama eşim araç kullanmaktan pek haz etmiyor . Antalya'da 1-2 km günde kullandırıyordum diye c2 varken İstanbul'a taşındıktan sonra cesaret edemedi hiç bende üstelemedim şöförlüğünü yapmak hoşuma gidiyor  :arkadasim: yani Alfa olacaksa tek araba olacak o kesin fakat şöyle birşey var GT illede şart değil 159 ve GT iki model arasındayım hangisi mantıklı olacaksa ona yöneleceğim . Tabi 159 dersem işim boyutu maddi olarak değişeceği için bir süre daha poloya devam edip taksitleri ödemeye devam edip borcu hafifletip o şekilde bir yol izleyebilirim . Yani aldığım araca kafadan alır almaz araç bedeli + alım işlemleri dışında 3-4 bin ayırabilmeliyim ki aldığıma bindiğime değecek şekle getireyim o yüzden en başta isteğime en güzel 159 mu GT mi cevap verir onu araştırıyorum . Benzin Dizel hiç farketmez . Şuda var ailece Alfisti olmanızda harikaymış  :alfisti: sw bir 159 u benim hanım parkedene kadar bana 4-5 bine mal olabilir . O yüzden şöförlük tercihim :))) Hanıma ilerde smart alabilirim dediğim gibi ama inanın çok ilerde 50-60 yaşlarında markete gidip gelmek için  . çok şeker olabilir .
Ekonomi yapıp taksit düşürmek için Alfa 'nın iyi bir tercih olmadığı çıkıyor aslında genel kullanıcı yorumlarına göre yani 48000 lik aracı satıp 30 bine alfa alındığında benim kullanım şartlarımda ekonomi yapıp taksitlerin düşüşüyle beraber bunun  yakıt /bakım/ parça maliyetleri olarak döneceğini anladım siz değerli arkadaşların yorumlarından . Tabi fikrim değişti mi .. Hayır hala 159 ve Gt istiyorum ama doğru zamanı beklemek gerek belki 'de Ekonomi yapmak için değilde sırf kendim için alabileceğim zamanı mı beklemeliyim diye düşünmeye başladım . Ki zaten mantığa ters ekonomi için Alfa almak  :lol: ekonomi için reno  alınır ne bilim corsa alınır  :duvar: bize böyle öğretildi bilemiyorum  :clover: 2 gün sonra bu başlıkta canıma tak etti bende GT aldım yazabilirim de yani değişik bir durum çoğunuzun zamanında yaşadığı gibi
-Tesla-

Alfadanadam

Çok kısa olarak 30.000'e sizi üzmeyecek bir GT alabileceğinize inanıyorsanız çok yanıldığınızı düşünüyorum şahsen.

Tesla

Evet evet o kısmı atlamışım bende piyasasını araştırdıktan sonra gt için 35 civarına  159 için 40 a çıkmam gerektiğini anladım 147 için ise 30 makul bir fiyat  tabi şu anki piyasaya göre yanlışsam düzeltin beni
-Tesla-

Doğa Tosun

Evet evet o kısmı atlamışım bende piyasasını araştırdıktan sonra gt için 35 civarına  159 için 40 a çıkmam gerektiğini anladım 147 için ise 30 makul bir fiyat  tabi şu anki piyasaya göre yanlışsam düzeltin beni

Bence

30 bine aldığınız 147 kondisyonunda bir Gt için en az 40 bin ,
30 bine aldığınız 147 kondisyonunda bir 159 için en az 50 bin.

(Donanım, boya-değişen katmadan, sadece kondisyon)

Alfa gibi hassas otomobilleri 2.el alırken en alt fiyat diliminden almak büyük risktir benim fikrimce.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Tesla

:alfisti:

Öyle diyorsanız öyledir . Bütçeyi ona göre düşünüp araştırmama devam ediyorum o zaman sizinde gözünüze çarpan veya tanıdığınız araçlar olursa önerirseniz sevinirim . Tabi bu durumda 159 dan vazgeçiyorum çünkü bir araca tekrar 50.000 vermek istemiyorum . Ha bu eder etmez değil tabi ki de eder ama bütçe bütçedir malum ..
Km aralığı ne tercih etmeliyim GT için ?
veya 159 dizel veya jts için
-Tesla-

Kurzuk

Bence

Alfa gibi hassas otomobilleri 2.el alırken en alt fiyat diliminden almak büyük risktir benim fikrimce.

Aynen katılıyorum.

Ben olsam (ki ararken öyle yaptım) 1-2 el değiştirmiş, iyi bakılmış, rutin bakımlar ve yaşla paralel değişimleri dışında zorlanma, yanlış kullanım vb. Nedenlerle çok işlem görmemiş, kaporta boya olarak da temiz ve/veya hikayesi belli, ispatlı olan bir GT SS için 150000km'ye kadar çıkar temizliğine göre 33-35000 TL bandında almaya çalışırdım.

Aynı özelliklerde gerçekten 70000km altındaki boyasız bir GT SS için (kendi araştırmalarım ışığında TR'de 3-4 tane var diye tahmin ediyorum) ben 40000 TL'ye kadar çıkardım. (Bu arabaya sahip kişi 45000 de diretebilir ve haklıdır).

Ancak benim anladığım ve baktığım 2 az kilometreli GT'den öğrendiğim birşey var ki. Eğer doğru kullanılmamış ve bakılmamışsa 50000 km'deki bir SS sistemi çok yıpranmış ve zarar görmüş olabiliyor.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Doğa Tosun

Bence

Aynen katılıyorum.

Ben olsam (ki ararken öyle yaptım) 1-2 el değiştirmiş, iyi bakılmış, rutin bakımlar ve yaşla paralel değişimleri dışında zorlanma, yanlış kullanım vb. Nedenlerle çok işlem görmemiş, kaporta boya olarak da temiz ve/veya hikayesi belli, ispatlı olan bir GT SS için 150000km'ye kadar çıkar temizliğine göre 33-35000 TL bandında almaya çalışırdım.

Aynı özelliklerde gerçekten 70000km altındaki boyasız bir GT SS için (kendi araştırmalarım ışığında TR'de 3-4 tane var diye tahmin ediyorum) ben 40000 TL'ye kadar çıkardım. (Bu arabaya sahip kişi 45000 de diretebilir ve haklıdır).

Ancak benim anladığım ve baktığım 2 az kilometreli GT'den öğrendiğim birşey var ki. Eğer doğru kullanılmamış ve bakılmamışsa 50000 km'deki bir SS sistemi çok yıpranmış ve zarar görmüş olabiliyor. :D
Hocama harfiyen katılıyorum.

Dizel-benzinli 159 konusunda da JTS 159 performans, bakım, yakıt, satış konularında çok çok başarısız dizele göre. Ha 1.8 mpi alınır lpg takılır olur, yada bütçe artar 1.8 TBI olur ne güzel olur derim ben :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Alfadanadam

Orhan bey'in gt ilk tercihim olurdu. Eksertizini yaptırıp zeki abi sen triger mriger değiştir diyip beraber notere giderdim. Genelde de öyle oluyo hep :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tesla

Isim olarak taniyamiyorum Kullanıcı adını verirseniz konusunu bulurum ben eğer varsa

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

-Tesla-

Kurzuk

Orhan bey'in gt ilk tercihim olurdu. Eksertizini yaptırıp zeki abi sen triger mriger değiştir diyip beraber notere giderdim. Genelde de öyle oluyo hep :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
+1
Ah o GT ben ararken çıkmadı ki karşıma. Orhan Bey bakımları, jantları hatta kapı kollarını halletti fabrikasyon olarak boş gelen twitterları bile doldurdu.
2008 MY GT Q2

Tesla

Orhan Bey in GT sinin konusu var mıdir acaba :)

-Tesla-

Kurzuk

Orhan Bey in GT sinin konusu var mıdir acaba :)

2008 MY GT Q2

Tesla

Favorilerime eklediğim tek GT nin forumdan çıkması güzel oldu akşam hanımla konuşayım bir tepki ölçeyim ben malum konuştuğumuz bütçenin üstünde fiyat sonra Orhan Bey 'i rahatsız ederim  8)
-Tesla-

ykilinc

Aynen ben de alacak olsam o GT ye direk giderdim. Uzerindeki jantlar 10 numara...

Tesla

Çok pardon forumdaki diğer konuları okurken Alfa Romeo dışındaki araçlarımızın fotoğraflarının paylaşılmamasına dair bir üyenin uyarıldığını gördüm . O postumu silmeyide beceremedim . Kusura bakmayın  :duvar: . Siz silebilirseniz yönetici arkadaşlar sevinirim. Yöneticilere özel mesaj yollayarak forumu kirletmeden halledeyim dedim ama profilleri göremiyorum yeni üye olduğum için sanırım .
İyi akşamlar
-Tesla-

francobaresi

Çok pardon forumdaki diğer konuları okurken Alfa Romeo dışındaki araçlarımızın fotoğraflarının paylaşılmamasına dair bir üyenin uyarıldığını gördüm . O postumu silmeyide beceremedim . Kusura bakmayın  :duvar: . Siz silebilirseniz yönetici arkadaşlar sevinirim. Yöneticilere özel mesaj yollayarak forumu kirletmeden halledeyim dedim ama profilleri göremiyorum yeni üye olduğum için sanırım .
İyi akşamlar
siz tanıtım amaçlı değil bahsederken paylaşmısınız, kimsenin sorun etceğini sanmam. Bazı arkadaşlar forum ruhuna aykırı şekilde paylaşımlarda bulunmuş olmalı ki uyarılmışlar, içiniz rahat olsun bence kimsenin rahatsız olduğunu sanmıyorum bu başlıktan
Cuore sportivo

Kibitzer

İyi akşamlar

Sizinki gibi paylaşımlara can kurban.

Düzgünce sorulan paylaşılan şeylere saygımız sonsuz. Foruma girdiğinizden beri yazdıklarınız, tarzınız, kullandığınız kelimeler, cümle kalıpları sizin ne kadar düzgün bir insan olduğunuzu zaten kanıtlıyor. Kesinlikle böyle paylaşımlardan rahatsız olunmaz, hangi arabayı paylaşırsanız paylaşın.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Tesla

Huzuru bozmadan buranın bu sıcak havasını bozmadan sizlerden ne kadar dostluk ne kadar bilgi alabilirsem ve tabi ki bendede ne varsa size katabilirsem ne alâ farkında olmadan kural bozmak göze batmak istemem istendiği zaman silinebilir hiçbir şekilde kişisel algılamam güzel şeylerin korunması gerek.. sizler ve iletişiminizde çok güzel ! Sırf bunun için bile Alfa sahibi olmak ister insan ki istiyorum Orhan beyin aracı özetle muh-te-şem . Hanıma gösterdim çok beğendi tabi ki de biraz matematik yapıp %100 emin olmamız lazım daha sonra Orhan Bey i rahatsız edebilirim hersey kesinleşmeden kimseye rahatsızlık vermek istemem . Herkesin zamanı kıymetli. Eşim hep içi kırmızı bir alfa isterdi bu gt ye bayıldı tabi bu tepkiye bende mutlu oldum artık iş mayematikte şimdiden kimyamız tamam GT ile ☺
-Tesla-