Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kendi çapında bir alfistiden 156 ve 159'la herkese merhaba.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vozkol

Bir alfista için böyle temiz bir MK1 156 görmenin mutluluğu başkadır.

Kazasız, belasız ve keyifli sürüşler.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Reha

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah ikisine de.  :nazar:  :nazar:
Çok güzeller, kazasız belasız sürüşler dilerim. Özellikle 156'ya bayıldım.  :nazar: :nazar:
Aramıza hoş geldiniz. Her iki Alfa' da mükemmel ama, 156' nın kondisyonu beni benden aldı. Maşallah  :nazar:
Her iki alfada son derece diri ve alımlı duruyor, eğer 156 yı satmayı düsünürseniz haberimiz olsun  :serefe:
Hoşgeldiniz.  Çok güzeller maşallah. Allah kaza bela vermesin

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:nazar:

[/quote] Hepinize teşekkür ederim. Özellikle yadigar 156'nın ilgi çekmesi beni mutlu etti.
2 araçta çok güzel 159 kışın kadıköy tarafında bir galeri de satılığa çıkmıştı 36 bin fiyatla sonradan rakamı düzelttiler:-) park sensörünede bir el atın.
Akıllara soru işareti getiren gereksiz yorumunuz için size ayrıca teşekkür ederim. Araç nisan ayına kadar zaten yatıyordu. Kışın ilana düşmesi mümkün değil o yüzden. Ayrıca arabayı alana kadar 159 ilanlarında yatıp kalktım. Satılığa çıkmış olsaydı haberim olurdu. Sanırım aracı karıştırdınız.

Reha

Bu arada 156 s.dışı  kaç lt yakıyor ? Benim aracım da lpgsiz ve merak ettim :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun yolda 100 km sabit hızda 7 litrenin çok az altında yakıyor. Normal sanırım.

Muratözdemir

Bu arada 156 s.dışı  kaç lt yakıyor ? Benim aracım da lpgsiz ve merak ettim :)

Uzun yolda 100 km sabit hızda 7 litrenin çok az altında yakıyor. Normal sanırım.
Aynen hocam bende öyle hesapladım 30 kuruş gibi yakıyor. Klimayı açmadıgım zaman :)

muğlalı

Maşallah ikisine de.  :nazar:  :nazar:
Çok güzeller, kazasız belasız sürüşler dilerim. Özellikle 156'ya bayıldım.  :nazar: :nazar:
Aramıza hoş geldiniz. Her iki Alfa' da mükemmel ama, 156' nın kondisyonu beni benden aldı. Maşallah  :nazar:
Her iki alfada son derece diri ve alımlı duruyor, eğer 156 yı satmayı düsünürseniz haberimiz olsun  :serefe:
Hoşgeldiniz.  Çok güzeller maşallah. Allah kaza bela vermesin

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:nazar:

yanlış filan değil hocam demek ki iyi bakmamışsınız galeri nin adı da özkınacı bende baktım çünkü araca hatta ozamanlar, belki onlardan alan kişi size satmış olabilir araç 36 yada 37 den ilana girdi sonra 47 oldu ve ilandan kalktı.
2 araçta çok güzel 159 kışın kadıköy tarafında bir galeri de satılığa çıkmıştı 36 bin fiyatla sonradan rakamı düzelttiler:-) park sensörünede bir el atın.
Akıllara soru işareti getiren gereksiz yorumunuz için size ayrıca teşekkür ederim. Araç nisan ayına kadar zaten yatıyordu. Kışın ilana düşmesi mümkün değil o yüzden. Ayrıca arabayı alana kadar 159 ilanlarında yatıp kalktım. Satılığa çıkmış olsaydı haberim olurdu. Sanırım aracı karıştırdınız.
[/quote]

Reha

Evet ben de aracı Özkınacı'dan aldım. O zaman büyük ihtimal ilk dediğiniz gibi ilanı yanlış girip düzeltti. Çünkü bir galericinin bu kondisyonda bir 159'u o fiyatlara satması saçmalık olurdu.

muğlalı

Evet ben de aracı Özkınacı'dan aldım. O zaman büyük ihtimal ilk dediğiniz gibi ilanı yanlış girip düzeltti. Çünkü bir galericinin bu kondisyonda bir 159'u o fiyatlara satması saçmalık olurdu.
sahibinden.coma giren her 159 dam haberim var misal Alfa modenadaki siyah araç, ilana girdi 20 dk kaldı 50 ye satıldı şuan 61 den ilanda duruyor sorsan kimse görmemiştir ama ben biliyorum mesela:-D

Reha

İyi hoş güzel ama alış ve satış fiyatlarını foruma yazmak etik değil bana kalırsa. Sinek ufaktır ama mide bulandırır. Anlatabiliyor muyum? Hiç birimiz ömür boyu bu arabalara binmeyeceğiz. Ben de önünde sonunda aracımı satacağım. Hiçbir zaman 37000 liraya satılmayan satılması mümkün olmayan bir arabanın böyle telaffuz edilmesi alıcıyı kuşkulandırır. Acaba geçmişinde bir şeyi mi vardı diye düşündürür. Zaten temiz 159 çok az kaldı. O kalanların da değerini düşürmeyelim. Aynı şekilde Alfa Modena da gördüğüm kadarıyla temiz araçlar satan düzgün bir esnaf. Onun da aracı kaç liradan alıp kaç liraya sattığını söyleyerek işine köstek oluyorsunuz. Ederinin altına alıp ederine satarsa aradaki kar bizi bağlamaz sanırım.

alperen08

Hayirli olsun reha bey aramiza hosgeldiniz. Araciniz 159 alma planim oldugu icin onerilmisti ancak o donem butcem el vermedigi icin tesekkur etmistim bu sekilde bir alfistiye gitmesine cok sevindim. Kazasiz belasiz gunlerde kullanmaniz dilegiyle

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

sahibinden.coma giren her 159 dam haberim var misal Alfa modenadaki siyah araç, ilana girdi 20 dk kaldı 50 ye satıldı şuan 61 den ilanda duruyor sorsan kimse görmemiştir ama ben biliyorum mesela:-D

Elbette istedikler fiyatı yazarlar ama, ucundan köşesinden Alfa Romeo'nun ikinci elini takip eden birisi olarak, Sahibinden de Modena'nın verdiği ilanlara girmiyorum bile. Biliyorum ki, olabilecek en şişirilmiş fiyat yazılmıştır. Geçen yıl Zincirlikuyu Birmot'dan satılık bir 159 TBI TI vardı. Küçük bir yanılma payım olabilir ama 55k civarına satılıp, hemen ardından 75k civarı fiyatla tekrar ilanlarda belirince, bu kadarına da pes! demiştim.

Reha

Hayirli olsun reha bey aramiza hosgeldiniz. Araciniz 159 alma planim oldugu icin onerilmisti ancak o donem butcem el vermedigi icin tesekkur etmistim bu sekilde bir alfistiye gitmesine cok sevindim. Kazasiz belasiz gunlerde kullanmaniz dilegiyle

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Çok arabaya baktım ama hiç biri içime sinmedi. Bunu ilanda görmemle gidip almam bir oldu. Elimden geldiği kadar ikisiyle de ilgileniyorum.

muğlalı

İyi hoş güzel ama alış ve satış fiyatlarını foruma yazmak etik değil bana kalırsa. Sinek ufaktır ama mide bulandırır. Anlatabiliyor muyum? Hiç birimiz ömür boyu bu arabalara binmeyeceğiz. Ben de önünde sonunda aracımı satacağım. Hiçbir zaman 37000 liraya satılmayan satılması mümkün olmayan bir arabanın böyle telaffuz edilmesi alıcıyı kuşkulandırır. Acaba geçmişinde bir şeyi mi vardı diye düşündürür. Zaten temiz 159 çok az kaldı. O kalanların da değerini düşürmeyelim. Aynı şekilde Alfa Modena da gördüğüm kadarıyla temiz araçlar satan düzgün bir esnaf. Onun da aracı kaç liradan alıp kaç liraya sattığını söyleyerek işine köstek oluyorsunuz. Ederinin altına alıp ederine satarsa aradaki kar bizi bağlamaz sanırım.
konu o değil bu işinde etik kavramı denilen bir kavramı var, bir araçtan %15-20 kar yapılarak bu iş yapılmaz hem satıcı hemde alıcıyı öldürmüş olursun ben sizin araca 37 demedim yanlışlık olmuştu 47 ye rakam düzeltildi dedim bunda ne gibi bir sıkıntı var anlamadım, biniciler ucuz fiyata araç satamazken galerinin bu kadar kazanç sağlaması bana dürüst gelmiyor.

blackgear

konu o değil bu işinde etik kavramı denilen bir kavramı var, bir araçtan %15-20 kar yapılarak bu iş yapılmaz hem satıcı hemde alıcıyı öldürmüş olursun ben sizin araca 37 demedim yanlışlık olmuştu 47 ye rakam düzeltildi dedim bunda ne gibi bir sıkıntı var anlamadım, biniciler ucuz fiyata araç satamazken galerinin bu kadar kazanç sağlaması bana dürüst gelmiyor.

Tuğrul Bey, yanlışınız -bence- şurada. Alımı satımı yapılmış bir aracın, hiç gereği yok iken fiyatlarından bahsediyorsunuz, bu da konu kirliliğine sebep oluyor. Hiçbirşey yok iken, konu ve araç sahibi insanı da işkillendirmiş oluyorsunuz. Var ise araç ile ilgili önemli bir bilgi, özel mesaj özelliği var, bunu kullanabilirsiniz. Görüldüğü kadarı ile tertemiz bir araba, tertemiz de bir Alfisti arkadaş. İleride aracı ilanda görürseniz, biri de ilgili konularda bu araç hakkında bilgi sorar ise, bu engin tecrübenizi o zaman paylaşırsınız. Bahsettiğiniz mevzu -tekrarlıyorum bence- bu konuda konuşulması gereken bir şey değil  :alfisti:

tayfun

159'a Maşşallah ama 156 inci gibi, bayıldım. Ve dolu dolu sekiz sene, aile fertlerinden biri gibi olmuş artık. Konuyu okuduktan sonra, alfa harici x bi araç araştırıyorum diye kendime kızdım.  Aramıza hoşgeldiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

can4242

Bence arkadaşın söyledigi biraz da yanlış anlaşılmıs, zararlı bir şey söylememiş arkadaş, daha önce aracın satılık oldugu bir zamanda yapılan yanlışlıktan söz etmiş ve ziyadesi ile aracın belirtilenden çok daha göşterişli ve kondisyonlu olduguna da deginmiş. Ha bu konuda söylenmesi ve polemik yaratması dogru mudur orası tartısılabilir :lol:

ali kaynak

Reha bu döşemeler 156 nın orjinal döşemeleri mi kardeşim..
Hız gösterge cerçevesi ve devir saati cerçevesi de orta konsol rengi olsa nasıl olurdu acaba?  ;)
Lancia delta III

Reha

Reha bu döşemeler 156 nın orjinal döşemeleri mi kardeşim..
Hız gösterge cerçevesi ve devir saati cerçevesi de orta konsol rengi olsa nasıl olurdu acaba?  ;)
Orjinal derisi sarıydı. Ama çatladı döküldü. En sonunda da Alfa nakışının olduğı yerden yırtılınca Artcar'ın yolunu tuttum. Değişiklik olsun diye de bu rengi seçtim. Ama şöyle kırmızıya yakın bir bordo renk yaptırsaydım keşke diyorum kendi kendime. Diğer yandan da bu rengi beğenmeyen  olmadı.  Herkes aracın rengine çok yakıştığını söyledi. Çerçeve rengini griye boyatanı gördüm. Ama gri alan çok fazla olduğu için boğuyor. Halka şeklinde ince bir parça olsaydı belki yakışırdı.

Reha

Bence arkadaşın söyledigi biraz da yanlış anlaşılmıs, zararlı bir şey söylememiş arkadaş, daha önce aracın satılık oldugu bir zamanda yapılan yanlışlıktan söz etmiş ve ziyadesi ile aracın belirtilenden çok daha göşterişli ve kondisyonlu olduguna da deginmiş. Ha bu konuda söylenmesi ve polemik yaratması dogru mudur orası tartısılabilir :lol:
Zaten problemimiz burada rakamlardan bahsetmenin gerek olmadığı yönünde. Yoksa yanlış anlaşılma yok.

Reha

159'a Maşşallah ama 156 inci gibi, bayıldım. Ve dolu dolu sekiz sene, aile fertlerinden biri gibi olmuş artık. Konuyu okuduktan sonra, alfa harici x bi araç araştırıyorum diye kendime kızdım.  Aramıza hoşgeldiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet 8 sene geçirdik, hala da fiyat zevk oranıyla vazgeçemediğim bir araba. Bu süre içinde ne zaman arabayı değiştirme mevzusu geçse ''ne gerek var ki hem o kadar para vereceğiz hem de daha ''iyi'' bir arabaya binemeyeceğiz'' dendi. Sadece 159 için 156'dan vazgeçebilirdim  :)

can4242

Zaten problemimiz burada rakamlardan bahsetmenin gerek olmadığı yönünde. Yoksa yanlış anlaşılma yok.
Peki diyelim o vakit nihayetinde konu ve sayfa sizin sayfanız daha da kirletmenin lüzumu yok faydalı bir tartışma degil.

Reha

156'nın bagaj fitili epey bir parçalanmıştı. Orjinali 320 lira olduğu için metre hesabı uydurayım dedim. Bostancı da sora sora Doğan oto cam diye bir yer buldum. Yerleri sanayinin girişindeki ışıklardan karşıya geçince outlet mağazaların olduğu yerde. (Ali Nihat Tarlan Caddesi, Kartal sokak) Ustaya fitili gösterir göstermez bunun orjinali var bizde dedi. Hakikaten üzerinde Fiat-Lancia arması basılıydı. Metresi 20 liradan 3 metre aldım. Gayet güzel oldu. Büyük ihtimal yine Fiat'ın bir modeline ait ama hangisi bilmiyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi neredeyse hiç fark yok.

Taktıktan sonra da şöyle oldu. Görüldüğü gibi iç taraftan iki yerde pot var. Kapanmasına engel olmuyor.  Zamanla geçer mi bilmiyorum.

TRSemih

Özellikle mk1'lerin fitili kaliteli değil gördüğüm kadarıyla. Hepsi dağılıyor. Mk1 2.0'ı aldığımda onunda bagaj fitili parça pincikti. Aynı yolla halletmiştim. Biraz potluk oluyor ama oda zamanla toplar diye düşünüyorum.

Elinize sağlık.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Reha

Kauçuk ömrünü tamamlamış. 17 senelik parça sonuçta. Eskiyi çekiştirince hemen yırtılıyor. Yeni aldığımı aynı şekilde çekiştirdiğimde esneme yapıyıp yırtılmıyor.