Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta İçin Multimedia Ünitesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya da :)

Ooo, en babası budur işte.
Ama alıp taktın mı hepsi cart diye çalışıyor mu yoksa tanıtmak etmek vs. gibi sıkıntılı işler gerekli mi?

Bunu geçen biz You are not allowed to view links. Register or Login ile konuştuk ama çok pahalıya geliyordu üzerine birde kargo,gümrük vs ödediğimizi düşününce vazgeçtik :D

ufuksrl

Aynen okadar para vermisken adam gibi navigasyonu olsun video oynatsin dedik vazgeçtik :alkis:

Ormanci

O da doğru, zaten bu kadar para verildikten sonra oraya custom ekran falan bile yaptırılabilir, Türkiye'de deli işler yapan adamlar var :)

un italiano vero

Jülyet için çok direndim. Ben gerçekten otomobil değil bir tutku, efsane satın almak istiyordum. Ama fiat linea punto kırması iç mekana 70 binli rakamları vermeyi gururuma yediremedim. çok değil. sadece bir ekran. içinde navigasyon ve geri görüş kamerası olan dandik mafsallı bir ekran yetecekti. Aylarca ümitle bu konuyu takip ettim. bekledim bekledim bekledim...

hoşlandığın kızı kuytu köşelerde gizlice kesip, hayalini kurup, sonra aile tarafıdan görücü usulü evlendirilmiş gibi hissediyorum şu an. geçen hafta aldığım başka marka araçla, başka bir dünyada görüşmek üzere esen kalın. hoş, bi daha kolay kolay görüşemiycez. yolda bir daha uzun yıllar alfisti selamı veremiycem.

bi maceranın kötü sonu....

halil

Jülyet için çok direndim. Ben gerçekten otomobil değil bir tutku, efsane satın almak istiyordum. Ama fiat linea punto kırması iç mekana 70 binli rakamları vermeyi gururuma yediremedim. çok değil. sadece bir ekran. içinde navigasyon ve geri görüş kamerası olan dandik mafsallı bir ekran yetecekti. Aylarca ümitle bu konuyu takip ettim. bekledim bekledim bekledim...

hoşlandığın kızı kuytu köşelerde gizlice kesip, hayalini kurup, sonra aile tarafıdan görücü usulü evlendirilmiş gibi hissediyorum şu an. geçen hafta aldığım başka marka araçla, başka bir dünyada görüşmek üzere esen kalın. hoş, bi daha kolay kolay görüşemiycez. yolda bir daha uzun yıllar alfisti selamı veremiycem.

linea punto kırması iç mekan benzetmesi biraz saçma olmuş.neresi benziyor söyleseniz de bilsek.gururunuza yedirip aldığınız araç ne?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

agucba

Allah aşkına, Mercedes Sprinter minibüslerin ön paneline baktığımda karşımda C ve E serilerini görüyorum.
Renault, Samsung markalı bir otomobili Renault Latitude olarak satıyor.
Mercedes, A serisinde Dacia'daki dizel motoru kullanıyor.
BMW, araçlarında Peugeot tasarımı motor kullanıyor.
Örnekleri daha da çoğaltabilirim.
Alfa Romeo tabi ki grup içerisinde ortak parça kullanacak. Ortak parça olduğu için zaten bu fiyatlara satılabiliyor. Eğer tüm parçaları özel olsun derseniz, o zaman Ferrari değerinde bir otomobil olur ki Ferrari bile "Şunu özel tasarlayayım da aracın fiyatını 10.000 € pahalı'ya satarım." diyemiyorken, Alfa Romeo'dan bunu beklemek mantıksız.
Artık devir değişti. Yok o eskilerin anlayışı. Bentley bile VW tasarımı V12 motor kullanıyor. Range Rover'larda BMW motorları var. Biz hala da Giulietta'da Bravo motoru olup olmamasını tartışıyoruz.

///////////////

Ormanci

Hayır bir de benim anlamadığım, dandik mafsallı ekran için mi araba değiştirilmiş? Tablet falan konulsaydı? Oto müzik sistemi yapan biraz büyük işletmelerin alayı çeşitli çözümler sunuyorlar bu konuyla ilgili... İstenilen ekran, işletim sistemli, DVD oynatan, navigasyonlu, Android'li falan filan. Hatta şu sıralar iPad alıp gösterge yerine bile koyuyorlar :)

fevkalbeser12

Artık bütün arabaların içi akıllı telefonlar gibi. Soğuk bi ekran yüzümüze bakıyor, birbirinden ayıran doğru dürüst bi tasarım farkı yok. O yüzden şu an giuleittada ekran olmaması bana daha özel hissettiriyor. Bana 10 yaşımdaki yeğenim serzenişte bulunuyor, dayı bunun içinde hiç ekran yok diye.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ozoozo

Çok mantıklı bir karar , giulietta kullanıcısı olarak sevindim.

OZO..!!!

alisto

mercedes CLA'daki piranha tablet gibi ekran olacağına;
hiç olmasın, retro tasarımı kalsın daha iyi..
ki 2014 modellerde teyp de ufak da olsa bi ekran geldi..

The Schuey

mercedes CLA'daki piranha tablet gibi ekran olacağına;
hiç olmasın, retro tasarımı kalsın daha iyi..
ki 2014 modellerde teyp de ufak da olsa bi ekran geldi..
Aynen, adamlar resmen gözümüze sokacak ekranı.

Sent from my Discovery using Tapatalk

cgokce

You are not allowed to view links. Register or Login Gayet başarılı duruyor.
Biraz daha detay verebilir misiniz? Mesela sizce bu sistemin eksikleri var mı? Kapağı kapatıp gözün içine saklanabiliyor mu? Montajı kolay mı? Montaj dahil ne kadara mal oldu? Gibi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabi hocam seve seve. Öncelikle cihazı alırken istediğim alttaki linkteki gibi kapağın altına koymaktı.

Videoda kullandığım tutacağı görmüşsünüzdür. Tutacak ve cihaz üst üste geldiğinde kapağın kapanmasını engelliyor fakat ekranı tutacaktan ayırıp gözün içine koyup kapağı kapatabiliyorum şu an. Aslında fiber aparat yaptırmak ya da plastik menteşe gibi bir parçayla kapak altında açılır kapanır duruma getirmek mümkün diye düşünüyorum ama biraz üşengeçlikten ilgilenemedim.
Montajı için parrot yetkili servisinde yaptırdım. Kolaylığı için birşey diyemem bilgi sahibi olmadığım için fakat 1 saat sürmediğini söyleyebilirim.

Sistemin eksisi olarak öncelikle tablet performansı beklemeyin derim.  Android 2.3 kullanıyor ve işlemcisi çok hızlı sayılmaz. Ekran hassaslığı göreceli bir kavram bence, videodan yorumlanabilir.
Bir de alırken çok heves ettiğim Yandex Navigator'u radyo ile birlikte sesli kullanamıyorum. Trafikli navigasyonu sadece görüntü olarak kullanıyorum. Sygic'te ise aracın radyosu ve cihaz gayet uyumlu.

Artı olarak cihaz andoid olması nedeniyle uygulama kısıtı yok. Sadece ilk alındığında Google Play'e girmiyor. Kendine ait kısıtlı bir marketi var. Rootlayıp birkaç işlemle Google Play yükleniyor. Aracımda blue&me ve usb girişleri mevcut değil. Handsfree konuşma ve mp3 konusunda ihtiyacımı karşıladı. Kumandası da bence başarılı, kullanımı rahat. Kendi amfisi çok anlamasamda kaliteli ses veriyor diyebilirim. Videonun sonunda güzel ses verdiğini düşünüyorum (bence:))

Ürünü 2013 Ekim ayında gittigidiyordan aldım. O zaman 900 tl idi ve 100 tl puan veriyordu. Malum döviz kurları değişti. Montaj için ise 100 tl ödedim.

Aklıma gelenler bunlar. Cihaz benim işimi görüyor fakat bu işler kişiden kişiye ve beklentiye göre değişir. Benim amacım araçla bütünleşik birşeyler olması ve kapağın altına girmesi idi. Şimdilik sadece bütünleşik ve kısmen de olsa kapağın altında. En kısa zamanda kapakla uyumlu bir hale getirmeyi planlıyorum.
Selamlar, bende asteroid tablet almayı düşünüyorum. Cihazı kapakla uyumlu hale getirebildinizmi? Birde Spotify kullanımı pratikmi? Cihazı nereden faydalanarak rootladınız?

coyote

Bir Alfa Romeo sever tarafından iyi niyetle yazıldığını düşündüğüm bu mesajı görünce ben de bir şeyler yazmak istedim.

Bir zamanlar, yukarıdaki 33 mk1 verde'de bulunan dashboard'a hayrandım. Göstergelerdeki rakamlarda kullanılan karakter seti bile benim için özeldi. Buradaki kimi parçaların başka modellerde kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Çok umrumda da değil. Ancak, ortak parça olmasa dahi, bu 33'ün zamanında bir Ferrari fiyatına satılmadığını biliyorum. Arkadaşın dediği gibi giulietta'nın dashboard'u linea'nın, punto'nun dashboard'una benzemiyor olabilir. Ancak onlardan daha karakteristik olmadığı da bir gerçek.

Benim anladığım, arkadaşın derdi, mafsallı ekran filan değil, giulietta'nın dashboard'unun yeterince "Alfa Romeo" olmaması.

qetu

Selamlar. Uyumlu oldugunu dusundugum bir hale getirebildim diyelim. Kapak acilip kapanabiliyor, cihaz kapagin icine girebiliyor. Yalniz cihazin arka aparatindaki topuzu sokmek zorunda kaldim(kapaga sigdiramadim). Maalesef foto mevcut degil, en kisa zamanda eklemeye calisirim.
Spotify denemedim ama onu da deneyip paylasirim. Root icin ise framaroot kullandim.

Biraz daha detay verebilir misiniz? Mesela sizce bu sistemin eksikleri var mı? Kapağı kapatıp gözün içine saklanabiliyor mu? Montajı kolay mı? Montaj dahil ne kadara mal oldu? Gibi.

Tabi hocam seve seve. Öncelikle cihazı alırken istediğim alttaki linkteki gibi kapağın altına koymaktı.

Videoda kullandığım tutacağı görmüşsünüzdür. Tutacak ve cihaz üst üste geldiğinde kapağın kapanmasını engelliyor fakat ekranı tutacaktan ayırıp gözün içine koyup kapağı kapatabiliyorum şu an. Aslında fiber aparat yaptırmak ya da plastik menteşe gibi bir parçayla kapak altında açılır kapanır duruma getirmek mümkün diye düşünüyorum ama biraz üşengeçlikten ilgilenemedim.
Montajı için parrot yetkili servisinde yaptırdım. Kolaylığı için birşey diyemem bilgi sahibi olmadığım için fakat 1 saat sürmediğini söyleyebilirim.

Sistemin eksisi olarak öncelikle tablet performansı beklemeyin derim.  Android 2.3 kullanıyor ve işlemcisi çok hızlı sayılmaz. Ekran hassaslığı göreceli bir kavram bence, videodan yorumlanabilir.
Bir de alırken çok heves ettiğim Yandex Navigator'u radyo ile birlikte sesli kullanamıyorum. Trafikli navigasyonu sadece görüntü olarak kullanıyorum. Sygic'te ise aracın radyosu ve cihaz gayet uyumlu.

Artı olarak cihaz andoid olması nedeniyle uygulama kısıtı yok. Sadece ilk alındığında Google Play'e girmiyor. Kendine ait kısıtlı bir marketi var. Rootlayıp birkaç işlemle Google Play yükleniyor. Aracımda blue&me ve usb girişleri mevcut değil. Handsfree konuşma ve mp3 konusunda ihtiyacımı karşıladı. Kumandası da bence başarılı, kullanımı rahat. Kendi amfisi çok anlamasamda kaliteli ses veriyor diyebilirim. Videonun sonunda güzel ses verdiğini düşünüyorum (bence:))

Ürünü 2013 Ekim ayında gittigidiyordan aldım. O zaman 900 tl idi ve 100 tl puan veriyordu. Malum döviz kurları değişti. Montaj için ise 100 tl ödedim.

Aklıma gelenler bunlar. Cihaz benim işimi görüyor fakat bu işler kişiden kişiye ve beklentiye göre değişir. Benim amacım araçla bütünleşik birşeyler olması ve kapağın altına girmesi idi. Şimdilik sadece bütünleşik ve kısmen de olsa kapağın altında. En kısa zamanda kapakla uyumlu bir hale getirmeyi planlıyorum.
Selamlar, bende asteroid tablet almayı düşünüyorum. Cihazı kapakla uyumlu hale getirebildinizmi? Birde Spotify kullanımı pratikmi? Cihazı nereden faydalanarak rootladınız?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

qetu

En son hali bu sekilde

cgokce

Selamlar. Uyumlu oldugunu dusundugum bir hale getirebildim diyelim. Kapak acilip kapanabiliyor, cihaz kapagin icine girebiliyor. Yalniz cihazin arka aparatindaki topuzu sokmek zorunda kaldim(kapaga sigdiramadim). Maalesef foto mevcut degil, en kisa zamanda eklemeye calisirim.
Spotify denemedim ama onu da deneyip paylasirim. Root icin ise framaroot kullandim.

Teşekkür ederim. Sipariş verdim ama henüz montaj yaptırmadım. Cihazla verilen toplu aparatı kesip biçerek bişeyler yapılabilir belki. Siz de öylemi yaptınız?

LT25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cgokce

Videoyu şimdi gördüm. Gayet iyi görünüyor. Bu parçalar kutudan çıkıyormu siz ekstra birşeyler aldınızmı? Açık halinde kutunun içine giriyormu diğer videodaki gibi?

qetu

Videoda arkadaki parca hafiza karti kutusu. Hani su seffaf plastik olanlardan :) Kutunun icinde karsilikli miknatislar koymustum. Bu sekilde bosta sallanmiyor kapagi acinca. Geriye cift tarafli bant kaliyor. Cok ekstra birsey yok.
Acik derken calismasindan bahsediyorsaniz burada sadece kontak kapali. Calismasi da bu sekilde

cgokce

Teşekkür ederim. Yapamazsam yine sorarım.

agucba

Yeni bir başlık açmak istemedim, bu sebeple buradan devam edeceğim. Şimdi biliyoruz ki Fiat grubu içerisinde ortak parça kullanımı var ve şu anda MY14 ile MY16 Giulietta'lardan aşina olmaya başladığımız 5" (veya 5,5") multi meyda ekranı var.

Bahsettiğim Giulietta MY14 5" ekranı şu:

Giulietta MY14

Veya 500L'deki 5" ekranı:

Göreceğiniz üzere aynı.

Şimdi gelelim benim soruma.

Madem teknolojik oyuncaklar aynı, bu durumda, mesela 500X'te sunulan Türkiye haritalı 6,5" UConnect ekranı, gerekli ön konsol değişikliği yapılarak Fiat'ta kullanılan 6,5" UConnect ekranını Giulietta'ya uyarlamak mümkün olur mu?

Giulietta MY14 6,5 UConnect:

Fiat 500X 6,5 UConnect:

Maddi anlamda nasıl bir avantaj elde edilir veya avantaj elde edilebilir mi bilmiyorum. Neticede sık sık gördüğümüz üzere Alfa Romeo ile Fiat parçaları arasında marka ismine göre fiyat farkları olabiliyor. Örnek vermek açısından Fiat 500X Cross Plus modelinde UConnect için 6,5" için 3.500 TL talep ediliyor.
Alfa Romeo'nun Nisan Fiyat Listesi'nde Giulietta'ta NAVİGASYON (6,5" Dokunmatik Ekran ile birlikte) için talep edilen miktar 5.000 TL.

Olur veya olmaz gibi bir fikrim yok, sadece bilebilecek uzmanlara danışmak istedim.

///////////////

ertena

Yeni bir başlık açmak istemedim, bu sebeple buradan devam edeceğim. Şimdi biliyoruz ki Fiat grubu içerisinde ortak parça kullanımı var ve şu anda MY14 ile MY16 Giulietta'lardan aşina olmaya başladığımız 5" (veya 5,5") multi meyda ekranı var.

Bahsettiğim Giulietta MY14 5" ekranı şu:

Giulietta MY14

Veya 500L'deki 5" ekranı:

Göreceğiniz üzere aynı.

Şimdi gelelim benim soruma.

Madem teknolojik oyuncaklar aynı, bu durumda, mesela 500X'te sunulan Türkiye haritalı 6,5" UConnect ekranı, gerekli ön konsol değişikliği yapılarak Fiat'ta kullanılan 6,5" UConnect ekranını Giulietta'ya uyarlamak mümkün olur mu?

Giulietta MY14 6,5 UConnect:

Fiat 500X 6,5 UConnect:

Maddi anlamda nasıl bir avantaj elde edilir veya avantaj elde edilebilir mi bilmiyorum. Neticede sık sık gördüğümüz üzere Alfa Romeo ile Fiat parçaları arasında marka ismine göre fiyat farkları olabiliyor. Örnek vermek açısından Fiat 500X Cross Plus modelinde UConnect için 6,5" için 3.500 TL talep ediliyor.
Alfa Romeo'nun Nisan Fiyat Listesi'nde Giulietta'ta NAVİGASYON (6,5" Dokunmatik Ekran ile birlikte) için talep edilen miktar 5.000 TL.

Olur veya olmaz gibi bir fikrim yok, sadece bilebilecek uzmanlara danışmak istedim.
Konunun takipçisiyim hocam eğer bahsettiğin gibiyse enteresan bir durum olur ve hiç aklımda yokken beni yepyeni masraflara itebilir

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Kibitzer

Çok büyük ihtimalle uyacaktır. Hatta içindeki yazılım değiştirilip direkt olarak Alfa Romeo yazılımı yüklenip kullanılabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

mythos

Yeni konu acmadan burdan devam edeyim dedim, aliexpresste gezinirken soyle bi urun gordum;

Kargosuyla falan 1900 tl civarina geliyor. Arabistanda oldugum icin gumruk sorunum yok, izne gelirken yanimda getiririm. Sorum su diyelim ki aldik bunu taktik, bendeki ekran ile bu ayni zamanda aktif olabilecek mi acaba? Yoksa orjinal uniteyi iptal etmek mi gerekecek?
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Volk02

Güzel soru :)

Yalnız cihaz fena. Arabamda gördüğüm tek eksiklik diyebilirim memlekette orjinal olarak bu cihazdan takılı gui yok nerdeyse. Çalıştırmasam bile sırf görüntü olsun diye takardım :) sizde yine iyi kötü bi ekran var bende yok :)
La Meccanica Delle Emozioni 🏁

devirsever

Yeni konu acmadan burdan devam edeyim dedim, aliexpresste gezinirken soyle bi urun gordum;

Kargosuyla falan 1900 tl civarina geliyor. Arabistanda oldugum icin gumruk sorunum yok, izne gelirken yanimda getiririm. Sorum su diyelim ki aldik bunu taktik, bendeki ekran ile bu ayni zamanda aktif olabilecek mi acaba? Yoksa orjinal uniteyi iptal etmek mi gerekecek?
Ben olsam cin mali olayina girmem, markali urunlerde benzer tasarimlar yok mu? Bilindik kaliteli markalar da cinde uretim yaptiriyor ama onlarin kalite ve tasarimi marka garantisi altinda oluyor, ikisi cok farkli seyler. Isinizi gorur mu? Gorur ama arada bir kilitlenmeler yada ekranda tepkisizlik oldugunda sineye cekmeniz gerekecek.

GT 3.2 V6

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)