Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yerli otomobilde sürpriz gelişme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Focus 1 de onun çizimi sanırsam..Bence de elinde bir otomotiv markası olmuş şahsiyet var, al evir çevir kullan kardeşim ..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login

al işte...yapan yapıyor kardeşim...hayri iştay isimli vatandaşımızın tasarımı...ben bayıldım

Alfadanadam

quote:

al işte...yapan yapıyor kardeşim...hayri iştay isimli vatandaşımızın tasarımı...ben bayıldım

Muhteşem bence de. NEden yerli otomobil halk tipi olmak zorunda ki zaten? Anadol STC'yi alıp böyle bir tasarım ile üretmek. Tek tip tek motor seçeneği ile bile olsa daha mantıklı değil mi? Yani amaç halk ucuza ve kolayca araba alabilsin mi, yoksa Türkiye'de de araba üretilebilir diyebilmek mi?

erdem1904

Harika... Ama asıl amaca uygun değil.. Amaç cari açığı azaltmak... Yeni kuşlar lazım
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Nonclose

Sene 1993 ben daha 10 yaşındayım, Rahmetli babam amcamla beraber araba almaya gidiyorlar.Giderlerken akıllarında Tofaş gurubu var tabiki.Gittikleri galeride Kia Capitalin resmini görüyorlar fiyat olarak da arada cuzi bir fark var.2 tane capital alip geliyorlar.Kuş serisinin yanında bana o dönem limuzin gibi gelmişti.Aradaki farklar saymakla bitmez ki o dönem çok da fazla bir teknolojik gelişme olmamasına rağmen.

Ama arabayı aldığımız dönem kişilerin bu araba alınırmı yorumlarından çektiğimiz kadar başka bir şeyden çekmedik.

Son bir şey,2000 yılında arabayı 2.250 liraya sattım  

tolga_ozhan

Yeni anadola bende beğendim ama yerli oto'dan kast edilen bu değil malesef. Ucuza üret yerli başlığı altında kakala gitsin olayı bizimki.
Zaten hiçte anlamış değilim, her hafta sanayiye uğrayan sağı solu çalişmayan lpg ile bile benzinli arabalardan daha çok yakan bir araba nasıl oluyorda memur arabası, gariban arabası oluyor. Ah kuş serisi ah!

Anıl

Andol STC konsepti mükemmel olmuş bencede!
Yerli otomobil işi neye benzeyecek dersek,bundan birkaç sene önce hızlı tren yapılacak diye söylendi,mevcut trenlerin kapasitesi arttırırldı,tren yolları hıza göre biraz tadilat gördü ve tren yola çıktı, ne oldu 3-5 seferden sonra yoldan çıktı ve onlarca vatandaşımız öldü,çift yönlü yol denildi,mıcır kaplam yollar yapıldı,ilk yağmurda bu yollar eridi bitti,yani herzaman ilk hamleler günü kurtarmaya,bakın birşeyler yapıyoruz denme uğruna gerçekleşti ve hatalar görüldü,şuan düzeltilmeye çalışılıyor...Otomobilde öyle olacak,yaptık demek için bir model piyasaya çıkacak,sonra denilecek bunun rekabet edecek durumu yok,bunu hibrit-ya da elektrikli yapalım,herşey tekrar sil baştan olacak...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Volkan

quote:

Çoğumuzun bildiği gibi yerli dediğimiz kuş serisi bile yerli değildi,fiat regata'nın oynanmış haliydi ve bence ülke ekonomisine tam bir köstekti,hem parça tüketimi hem de yakıt tüketimi olarak...
Yerli yerli diyoruz,mesela yerli dediğimiz taşıtlara bakalım,otobüslerimiz temsa alt yapı ve motor dışarıdan,kasa dizaynı bizden,BMC motor aktarma dışarıdan,elektronik dışarıdan kasa bizden...değişik bir örnek traktör;yerli erkunt,motor-aktarma dışarıdan,gövde-kasa bizden....Dünya'da gloabl firmalar hariç bu ne olabilir fiat,gm vs firmalar dışında,yerel üreticiler(mesela yakınımızda İran otomobil markası İkco gibi ki eski Fransız teknolojisini kullanır,mesela peugeot 405 temeli-motoru vs) her zaman alt yapı konusunda dışa bağlıdırlar,motoru-aktarmayı,elektronik sistemleri dışarıdan alırlar,yani hiçbir zaman böyle firmalar yüzde yüz yerli üretim yapamazlar...Şuan bizdeki durumda bu olacak,albea üretimden kalkıyor,teknoloji altyapı,siena zamanlarına 1997'lere dayanıyor.Albea'nın zaten arka dizaynı komple Türk mühendislerine aitti,diğer dizayn ayrıntılarında da emeğimiz olmuştu. Kısaca tarih yine tekerrür ediyor yeni kuş serisi doğuyor, ne olacak sadece kasayı üretiriz,iç aksesuarları üretiriz,yerli diye yine piyasaya süreriz sonra Afrika-Arap ülkelerine satıp,bakın nasıl otomobil yaptık deyip,teşfikleri cebe atarız...Medyayı takip ediyorsanız,daha geçen aylarda koç grubu yerli otomobil olamaz derken,çark edip,işin bir yolunu uydurdular ben bu işlerde fazla duyusal olayların etkisi olduğuna inanıyorum.

Evet büyük ihtimal böyle olacak. iç-dış tasarım burada yapılır, aracın %70' i yerli üretim olur(motor, diferansiyel hariç geri kalan parçalar), bir de marka türk markası olur.

Ekstra yatırım (makina, arazi vs) gerektirmez, çabuk bir şekilde devreye alınabilir.

İmaj açısından pozitif değer yaratır, ihraç edildiği pazardaki insanlar Türk arabası olarak bilir. hangi parçanın nerede üretildiğini çoğu sorgulamaz. saab ve opel dizel motorlarının multijet olduğunu çoğu insanın bilmemesi/önemsememesi gibi..

Özellikle dizel motor bir kaç ülke dışında (italya, fransa, almanya) doğru düzgün üretilemiyor. bu ülkeler verimli motorları uygun fiyatlara üretip satabiliyorlar çünkü ana pazarlarında dizel talebi fazlave bu işe odaklanmışlar. bu yüzden gm ve ford gibi dev firmalar bile dizel tasarlama işine girmiyor/uğraşmıyor, var olanı uygun fiyata alıp kullanmayı, araçlarına takmayı tercih ediyor.

Motor tasarımı yaptın diyelim enjektörü bosch' tan, pistonları mahle' den almayacak mısın? o zmn tasarımı türk olsa bile bu motor yerli olmayacak mı?

Yine de insanlar yerli otomobilin tamamen yerli olmaması hususunda yaptıkları eleştirilerde haklılar, Türkiye' nin tasarım ve üretimi tamamen kendi içinde başarabileceğinin farkındalar. Otomotivde çalışan bir mühendis olarak saygı duyuyorum.

Sportivo

Arkadaşlar daha önce bu sitede yazdığım bir yorumu yeniden yazacağım. Bu ülkede artık sermaye var, üst düzey yönetici var, mühendis var, teknisyen var, ucuz işgücü var, verimli çalışkan ve genç bir çalışan insan topluluğu var, otomotiv için bilgi birikimi ve know how eskisine göre hayli var, yan sanayi istemediğin kadar var, hükümetten teşvik ve destek önayak da var, aç bir iç pazar var, tüm avrupa,rusya,Türki cumhuriyetler, orta doğu ve kuzey afrika pazarlarının göbeğinde en yakın mesafedesin. Eee daha ne olsun arkadaş.

Tabii ki motor bloğunun ilk günden Türkiye'de yapılması gerekmiyor. Buna gerek de yok zaten. 10 sene sonra dünya elektrikli otomobillere dönecekken kimse buna yatırım yapmaz. Bizim de böyle motor bloğunu yapamıyoruz bu nasıl yerli otomobil gibi bir beklenti içine girmememiz lazım zaten. Aynen Volkan Bey'in dediği gibi ABS'yi gidip Bosch'tan alacaksın.  Belki parçaların %20 'sini uzakdoğudan alıp getireceksin. Bunlar problem değil, zaten herkes böyle yapıyor.

İlk tasarımından itibaren Türkiye'de geliştirilen, arge, ürge, üretim,kalite, finans,satış-pazarlama,satınalma,tedarik departmanlarının Türkiye'de olduğu ve üretimin Türkiye'de yapıldığı bir marka yaratmak. Yola ilk koyulduğunda işi bilen yöneticilerin de Türk olmasına gerek yok. Bastırırsın parayı Merso'dan ,BMW'den, Fiat'tan bilmem nereden istersen 5 senelik sözleşmeli bir yönetici getirirsin , altına yerli otomotiv sanayinde hali hazırda deneyimi olan uzman kadroları yerleştirip yola çıkarsın.

Önemli olan niyeti koyup yola çıkmak ve yılmamak. Anadol , Devrim zamanında yılmış olunmasaydı şu an çok farklı bir noktada olacağımız kesindi.

Bugün HT'de Fatih Altaylı'nın Kervan yolda düzülür başlıklı bir yazısı var, onu da okumanızı öneririm.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Kunteper156

Az önce denk geldiğim habere göre yerli otomobilin prototipi ortaya çıkmış. İyi de aracın kasası 2005 yılında piyasaya çıkan Cadillac BLS ile aynı değil mi? Yerli otomobilin 2020'de yollara çıkacağını düşünürsek 15 senelik bir teknolojiyi mi kullanacağız yani? Amerikalılar üzerine 2 tane yeni kasa çıkarmış olacaklar bu aracın.

Yerli otomobil diye yutturdukları prototipin haberin linki:

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ealprsln

kule gergisi var ayrıca, o da ayrı bir komedi
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

tughan

Ben de konuyu açmak için girdim fakat açılmış, direk net BLS yani. Birebir kopyalamış adamlar. Pardon kopyalamamışlar, direk satın alıp, kaplayıp, aha biz bunu yaptık demişler ahahaha :D
Tuğhan.
156 Selespeed

tughan

Tuğhan.
156 Selespeed

Kunteper156

Aslında ben en çok o kamuflajlara bayıldım da neyse  :S

tughan

Aslında ben en çok o kamuflajlara bayıldım da neyse  :S

Arabayı mat siyaha kaplayıp, üzerine önceden 3M den aldıkları yapışkanların artıklarını yapıştırmışlar  :lol:
Tuğhan.
156 Selespeed

admin

Bu konu aslında ancak masa başında ve çok uzun açıklamalar ve cümleler ile tartışılacak bir konudur. Burada yazılacak olan bir kaç cümle ile anlatılmak istenen aktarılamayacağı gibi hiç bir sonuç çıkmayacaktır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alihsans

İşyerinden bir arkadaş "Aynı Alfa Romeo'lar gibi olmuş. Çok güzel." dedi.  :haydi:  :rock:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ku2

Bu konu aslında ancak masa başında ve çok uzun açıklamalar ve cümleler ile tartışılacak bir konudur. Burada yazılacak olan bir kaç cümle ile anlatılmak istenen aktarılamayacağı gibi hiç bir sonuç çıkmayacaktır.

Konu hakkında yorum yapmayalım mı yani..? Anlamadım.
Ne demek istedin Sn. Admin :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

kule gergisi var ayrıca, o da ayrı bir komedi

Kule gergisi değil..fitil o :)

Bence o kamuflaj için Tübitak renklerini falan kullanmışlar. Aracın içinde de Tübitak logosu var ekranda. :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

max-ime

Yapılan Cadillac'ın ilgili modelinin satın alınması ve/veya kiralanması, ötesi değil.

Tubitak'ı da alet etmişler seçim öncesi oyunlarına. Tabi ilgili yatırımcıya bu kanalla para aktarımı da cabası.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tughan

Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla da, bunun yeni bir üretim(Türk üretimi) olduğuna inanan bir çok insan var.
Tuğhan.
156 Selespeed

Koful

Yapılan Cadillac'ın ilgili modelinin satın alınması ve/veya kiralanması, ötesi değil.

Tubitak'ı da alet etmişler seçim öncesi oyunlarına. Tabi ilgili yatırımcıya bu kanalla para aktarımı da cabası.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aaahh ah,, söylenebilecek o kadar çok şey var ki..
Sanırım Admin'in de demek istediği buydu.. masa başından kastı "rakı masası" imiş, uzun cümlelerle tartışılması gereken bir konu derken de memleket ve ilgili meselelerden bahsetmiş meğer...

ar.159

Sabah gececilere gündüzcülere yazmıltım

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

halil

araç her ne kadar cadillac olsa da aslı saab 9-3 modelidir.zamanında avrupa'da cadillac satmak için yapılan bir operasyon.
bir ara saab'ı satın almaktan bahsediyorlardı.onun sonucu olabilir.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A