Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Zincirlikuyu Birmot

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bado

:) öyle valla doğru soyluyorsun!!
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Sercan Keklik

bu konunun şöyle bi açıklamasıda olabilir.. :)

mesela sanayiye gidersiniz ekmek aslanın agzındadır.. olmıyacak işler bile yapılabilir düşüncesiyle denenir yapılır veya yapılmaz.. ama sonuçta bi kazanç ugruna yapmaya calışılır.. ugraşılır..

Serviste ise gelse ugraşcak alıcagı para belli.. onun yerine bahadır beyin arabasındaki cam butonunu yapar tofaştan parasını alır :) bildigim işi yaparım paramı alırım bilmedigime elimi sürmem olayı..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

BARLAS

quote:

:)
uydururuz..! bizim 159 u görmeleri lazım o zaman :D

gerçi bende kücükyalıya ilk gittigimde ustanın bana gösterdigi tepki  çok iyiydi... :)

18" abi bunlar! evet abi yapma 18" yaa!! arabayı parçalar  tarzında :D

Lastikler söküldü Abi yayları kesmişsin dedi ben gene bi yarıldım :)

Sonra amortisörler boyanmış falan tribine girildi :) ama en sonunda anlaşıldı arabaya ne yapıldıgı nası oldugunu nası yol tuttugunu anlayan anladı :)

Kücükyalıdaki Özellikle Elektrik işine bakan gözlüklü bir ustamız var o baya bilgili gibi ettigimiz muhabbetlerde farkına vardım.

Tabi sana kim dedi bilmiyorum barlas abi :) ama o arkadaşın öyle birşey diyecegini pek sanmıyorum :)

Yok yok o değil Sercan..

BARLAS

quote:

bu konunun şöyle bi açıklamasıda olabilir.. :)

mesela sanayiye gidersiniz ekmek aslanın agzındadır.. olmıyacak işler bile yapılabilir düşüncesiyle denenir yapılır veya yapılmaz.. ama sonuçta bi kazanç ugruna yapmaya calışılır.. ugraşılır..

Serviste ise gelse ugraşcak alıcagı para belli.. onun yerine bahadır beyin arabasındaki cam butonunu yapar tofaştan parasını alır :) bildigim işi yaparım paramı alırım bilmedigime elimi sürmem olayı..

Olayın en net & yalın açıklamasını yapmışsın Sercan.. Aynen katılıyorum ve biraz da heves ve istek olacak insanda tabii ki diye ekleme yapıyorum...

murat

Yeteneği de es geçmeyelim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

BARLAS

Bu sabah arabamı servise bıraktım, Hüseyin Bey yine her zamanki nezaketi ile karşıladı & ilgilendi, kendisine teşekkürler ediyorum..

Gelelim arabamı götürme nedenlerime:
- 2 camın filmi değişecek,

- Tabii ki trim sesleri (Filmleri yaptırırken de trim seslerini söylemiştim, "baktık, hallettik" demişlerdi ama tahmin ediyorum filmler takılmadan önce baktılar, sonra filmler yapılırken kapıların üst bölümleri açılınca ince ayar bozuldu sanırım )

- Sunroofun arka kısmının indirip kaldırırken takır tukur bir ses yapıyor,

- Direksiyondan yine trim tarzı sesler geliyor (ya da ben kafayı yiyorum artık)

- Bir süre önce "değişik bir ses geliyor arabadan" diye bir topic açmıştım, o topicte bahsettiğim ses,

- Ve son olarak bu da yeni çıktı, sabahları arabayı çalıştırdığımda ilk 1-2 dakika dizelmiş gibi çalışıyor araba (neden acaba??)

admin

quote:
- Ve son olarak bu da yeni çıktı, sabahları arabayı çalıştırdığımda ilk 1-2 dakika dizelmiş gibi çalışıyor araba (neden acaba??)

- Bir bilmecem var çocuklar
- Hadi sor sor sor
- İlk çalıştırmada olur bu ses
- Acaba nedir nedir nedir
- Alfa deyince akla
- Helen onun adı gelir
- Varyatör Varyatör Varyatör

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfa146

quote:

quote:

- Bir bilmecem var çocuklar
- Hadi sor sor sor
- İlk çalıştırmada olur bu ses
- Acaba nedir nedir nedir
- Alfa deyince akla
- Helen onun adı gelir
- Varyatör Varyatör Varyatör

heralde en güzel böyle anlatılabilirdi. tebrikler.

BARLAS

Ben de varyatör konusunda milli oldum yani sonunda..

Zaten ben o sorunu söylediğim anda Hüseyin Bey, "aracın gold planı vardı değil mi?" diye sordu..

Peki 22.500 km henüz erken değil mi varyatör için??

murat

Ortalama bir zaman , normal yani
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

agucba

Bence bu işin ortalaması yok. Varyatör bu, ne zaman nasıl nerede kendini hissettireceği belli olmayan bir aksam. En azından alfisti turkey'e üye olduğumdan beri okuduğum ve dinlediğim, ayrıca kendim de varyatörlü bir Alfa kullandığımdan beri yukardaki sonucu çıkartıyorum.

///////////////

n/a

varyatör konusu için sözler mükemmel baktaş abii acayip hoşuma gitti...
bu arada barlas bence o kilometreye göre çok çok iyi dayanmış varyatörün..Benim aracım 38.000km oldu..Şu ana kadar 2kere varyatörüm değişti...Yine başladı inceden tır tır yapmaya,yine değiştirme zamanı geldi..Yaz okulum ağustosun ilk haftası bitiyor..Bittiği gibi balikesire dönücem ve direk varyatörümü yaptırıcam ve ağustos 7 gibi biten garantimi uzattırıcam... :)

babi

Bektaş bey çok güzel bilmece bunu varyatör ile ilgili topiğin basına koy,barlas bey sende milli oldun sonunda o sesin nereden geldiğinide merakla bekliyorum.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Alfadanadam

Benim varyatörüm en son 30.000 km önce değişti ve maaşallah hala tık demedi. Ama motoru çalıştırdıktan sonra kısa da olsa biraz beklemek ve yağ değişim zamanını asla geçirmemek gibi bir takım alışkanlıklarım var, sizlere de tavsiye ederim.

agucba

Bülent Bey'e katılıyorum. İlk çalıştırmada motorun rölanti devrine düşene kadar hareket etmemek (yaz-kış), yağ değişim periyodunu geçirmemek ve hatta kanıtlanmamış olmakla beraber arabayı ön tarafı aşağıda kalacak şekilde park etmek etkili olacaktır.

///////////////

murat

quote:

Bence bu işin ortalaması yok. Varyatör bu, ne zaman nasıl nerede kendini hissettireceği belli olmayan bir aksam. En azından alfisti turkey'e üye olduğumdan beri okuduğum ve dinlediğim, ayrıca kendim de varyatörlü bir Alfa kullandığımdan beri yukardaki sonucu çıkartıyorum.

Öyle tabi..Ben genelde 20-25,000 km.lerde ortaya çıkmaya başlıyor gibi denk geliyorum ,bana da denk geliyo olabilir.Ama mesela benim de 25,000km. oldu ama henüz birşey yok
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

BARLAS

quote:

- 2 camın filmi değişecek,

- Tabii ki trim sesleri (Filmleri yaptırırken de trim seslerini söylemiştim, "baktık, hallettik" demişlerdi ama tahmin ediyorum filmler takılmadan önce baktılar, sonra filmler yapılırken kapıların üst bölümleri açılınca ince ayar bozuldu sanırım )

- Sunroofun arka kısmının indirip kaldırırken takır tukur bir ses yapıyor,

- Direksiyondan yine trim tarzı sesler geliyor (ya da ben kafayı yiyorum artık)

- Bir süre önce "değişik bir ses geliyor arabadan" diye bir topic açmıştım, o topicte bahsettiğim ses,

Eveeet, servisten aldığım son bilgiler:

- Filmlerim değişmiş,

- Trim seslerine yarın bakılacakmış,

- Varyatörüm değişmiş

- "Değişik bir ses geliyor arabadan" topicinde bahsettiğim ses ise, katalitik konvertörün egzosun arabanın ön kısımlarına doğru olan bir bölümüne değiyor olmasıymış (valla böyle dediler ), o da düzelmiş,

- Sunroof fitilim yağlanmış..

Yani Bodrum yolculuğuna hazır hale geliyor bizim kerata..

Tufan

benim varyatörüm 25,000 kmye kadar 2 kez değişti. 2. takılan yeni nesil varyatör ile 20,000 km dir sorun yaşamadım. ama bülentin dediği gibi soğukken zorlamıyorum ve yağ değişimini 5000 kmde bir yapıyorum.

diğer konular için de geçmiş ve hayırlı olsun barlascım.

gerçi bodrumda da yanmadık bir yer kaldı mı hala bilmiyorum ama...

BARLAS

quote:

benim varyatörüm 25,000 kmye kadar 2 kez değişti. 2. takılan yeni nesil varyatör ile 20,000 km dir sorun yaşamadım. ama bülentin dediği gibi soğukken zorlamıyorum ve yağ değişimini 5000 kmde bir yapıyorum.

diğer konular için de geçmiş ve hayırlı olsun barlascım.

gerçi bodrumda da yanmadık bir yer kaldı mı hala bilmiyorum ama...

Teşekkür ederim Tufan kardeş..

O zaman bana da herhalde güncel nesil varyatör takmışlardır da umarım uzunca bir süre tekrarlamaz.

Bodrum Yalıçiftlik'te bu yangından zar zor kurtardıkları Kempinski Otel'in inşaatı esnasında o oteli kredi işi için ziyaret etmiştim. Çevresindeki 3-4 koyda bir tek bu otelin yapıldığı yer imara açıktı ve diğer her taraf ağaçlıktı. O gün "bakalım ne zaman yanacak buralar?" demiştim ama artık günahları boyunlarına...

n/a

AAaa..
BC plakalı gri 147 sizindi demek :)
bende dün 20bin bakımı ve 1-2 ufak şey için servisteydim :)
filmler ve sunroof fitili yağlanma kısımlarını itinayla takip ettim :)
varyatör de hallolduysa gözünüz aydın :)

BARLAS

quote:

AAaa..
BC plakalı gri 147 sizindi demek :)
bende dün 20bin bakımı ve 1-2 ufak şey için servisteydim :)
filmler ve sunroof fitili yağlanma kısımlarını itinayla takip ettim :)
varyatör de hallolduysa gözünüz aydın :)

Evet, işte o benimki Can..

Sadece trim kontrolü kaldı bugün için herhalde..

n/a

quote:

Ben de varyatör konusunda milli oldum yani sonunda..

Zaten ben o sorunu söylediğim anda Hüseyin Bey, "aracın gold planı vardı değil mi?" diye sordu..

Peki 22.500 km henüz erken değil mi varyatör için??

bnm 13bin de değişti..
daha sürekli değildi çok ender ilk çalışmada tırrtırr yapıp kesiliyordu..daha giderdi ama şansa servise gittiğim gün usta çalştırdığında yapınca tamam deyip değiştirdiler :)

ermansavut

quote:

Bülent Bey'e katılıyorum. İlk çalıştırmada motorun rölanti devrine düşene kadar hareket etmemek (yaz-kış), yağ değişim periyodunu geçirmemek ve hatta kanıtlanmamış olmakla beraber arabayı ön tarafı aşağıda kalacak şekilde park etmek etkili olacaktır.

on taraf asagida park edince sabah benzin azmis gibi geliyo, sinir bozuyo
34 AE 4277
2001 156 selespeed

BARLAS

Ben bugün alıyorum arabamı servisteeen...

HoMeR

iyi hadi bakalımm barlascım kavusuossun... Umarım herşey tıkırında olur...