Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi marka LPG yakıtı kullanıyorsunuz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya da hafızam beni yanılttı ve ben hepsini birbirine karıştırdım. :)
:lol: Merak ettim araştırırım ben bunu  :serefe:

Yüklenirkende takibini yaptım benzine geçme olayı yapmıyor..:/

Sent from my iPhone using Tapatalk
buna sevinmeniz lazım  :D

Evet bu durum güzel birde benzin yakma işini sonlandırdıkmı tamamdır :)

Düzgün bir kontrol ve ayarla hallolur gibi bence :) ısı müşürü de en fazla ama en fazla 70-80 tl ye hallolucak bişey tabi eğer bozuksa..
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

milano 75

bunu çözmek için çok uğraşmıştı vatandaşın biri ,bir türlü anlıyamamışlar en sonunda benzin pompasına düğme takıp lpg ye geçişten sonra benzin pompasını iptal ederek aracın bir devir sonrası benzine geçtiğini anlamışlar.bendede 4500-5000 devir arası benzine atıyordu ama düğmeden takip edebiliyordum.mscsi foruma bi bakın,bunla ilgili konular olması lazım
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KUY65

bunu çözmek için çok uğraşmıştı vatandaşın biri ,bir türlü anlıyamamışlar en sonunda benzin pompasına düğme takıp lpg ye geçişten sonra benzin pompasını iptal ederek aracın bir devir sonrası benzine geçtiğini anlamışlar.bendede 4500-5000 devir arası benzine atıyordu ama düğmeden takip edebiliyordum.mscsi foruma bi bakın,bunla ilgili konular olması lazım
bildiğim kadarıyla o olayı sistem yetiştiremediğinde yapıyor.Muhtemelen 6mm sistem takmışlardır 147 ye. rahat rahat yetiştirmesi lazım.
Benzin pompasına düğme takmak da değişikmiş hiç duymamıştım :D Bilgisayarı bağlayıp yoldaki lpg yakıt durumunu takip etmek daha basit bi yol olabilirmiş bence
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

coyote

156 2.0 mk1 aracımda 2 yıldır Prins vsi2 lpg sistemi kullanıyorum. Montajı yaptırdığım yerin tavsiyesi üzerine 1 yıl devamlı aynı Opet'ten (Maltepe E5) Aygaz LPG kullandım. Gayet memnundum. Sonrasında evimin yakınında sadece LPG satan Lukoil istasyonu açılınca, buradan almak daha pratik ve LPG fiyatı düşük olduğu için oradan almaya başladım. Performansta ve aynı miktar LPG ile yaptığım km'de değişiklik hissetmedim. Aynı istasyon kapanınca tekrar Opet'e döndüm. Geçen farkettim, bizim oradaki eski Lukoil, şimdi Milangaz olarak tekrar açılmış. Gördüğüm kadarıyla, fiyatları yine avantajlı. LPG'lerini deneyeceğim.

Unutmadan ekleyeyim. 2 yıl önce, tatil dönüşü Bursa civarında bir Shell'den gaz almak zorunda kalmıştım. LPG tamamen bitmişti, tüm tankı burada doldurttum. Daha istasyondan çıktığım anda çekişin dramatik şekilde düştüğünü gördüm. O istasyona has bir üçkağıt olabilir ama, o gün bu gündür Shell'den LPG almıyorum.

surgeon

aynı firma istasyonların aynı marka gaz kullandığını sanmıyorum.  çünki sabit bir lpg fiyat kuru yok. örneğin konyada şu gün itibarı ile 1.99 tl ye lpg satan opet te mevcut 2.41 e satanda . peki bu kadar bariz fark nerden geliyor. ve şunu fark ettim zaten kullanımla bile bir depoda 40-50 km fazla gitmek mümkünken hangisi daha fazla gidiyor diye kontrolde çok zor. ş.içi kullanan ve sakin kullanan arkadaşların performans değerlendirmeside çok mümkün değil. tüm bu örnekler bana uyuyor :) o yüzden nerde uygun bulursam alıyorum pek bi farkta hissetmiyorum. ama özellikli lpg kitleri için birşey diyemem zira vialle lpg kullandığım tsı aracımda asla katkılı yakıt kullanmadım. örneğin opet ve shell gibi.
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

halil

lpg de ana üretici yada dağıtıcı olan firmalar belli.habaş,milangaz,aygaz.hemen her akaryakıt dağıtım şirketi bu firmalardan alım yapıyor.istasyondan istasyona marka değişebilir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Doğa Tosun

opetten alınca bariz fazla yakıyordum. En iyi performansı ve yakıt verimliliğini shell'de buldum. Şu an lpg'li aracım olsa sadece shell'den alırım
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

ben mecbur kalmadıkça shell kullanıyorum,aygazdan uzak kalıyorum katkı muhabbetinden

milano 75

Merhaba Arkadaşlar

Yaklaşık 1 ay önce Brc marka lpg kiti taktırdım
Fakat her hafta yaklaşık 20-30tl'lik de benzin tüketmeye devam ediyor ama bu kadar olmaması gerekir diye düşünüyorum
Sizce de bir problem varmıdır?
Bu yür sıkıntı yaşayan oldu mu hiç?

You are not allowed to view links. Register or Login  tesisattan anlıyomusunuz,lpg devir sinyalinin nerden alındığına bakın veya baktırın.enjektörden alınmışsa iptal ettirip bobin veya rpm sensörden alın.bahsettiğm mevzudaki şahış sorunu böyle çözmüş.konuyu bulup okudum linki kopyalamayı unuttum.birazdan bulur atarım

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login alttaki konuya bi göz atın  ;)

jackoceans

Çok Teşekkürler ilginiz için yarın ilk iş buna bakmak olucak durumdan haberdar ederim sizi..iyi akşamalr