Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yol Tutuyor Arkadaş!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

ooo yine bmw club olmuşuz. Heralde şaka yapıyoruz abiler kardeşler, tabiki yaktırırız ışığı 159'a, demek istediğim benim 159'u günlük kullanımım arabanın limitlerine yaklaşmıyor bile. Yani eğlence aradığım anlar bile limitlerden uzak kalıyor. Zamanında Mazda3'ü "ESP'Yİ ELİMLE KAPATIP" pert etmiştim. Babamın da 159'u almadan önce 18" jantlı test aracını kaldırıma patlatmışlığı ve neredeyse pert etmişliği var. 147 ile de sayısız limitleri kurcalamışlığımız var ama malesef bunu 159'da 2 saniyelik eğlence için yapabilecek kadar param yok, o kadar cesur değilim, arabamı ve neredeyse her sene setini değiştirdiğim lastiklerimi seviyorum, ve dersimi aldım bir hayli. Onun ileri derecede yol tutuş becerileri benim bir ölüm kalım anıma, Allah korusun acil bir duruma, veya dikkatsizliğimde işe yarıyor olmalı sadece. Çoğu iyi yol tutan, becerikli modelleri 159'un yol tutuş limitlerine ulaşmadan, işimi o yanan lambaya bırakmadan madara edebiliyorum zaten.

Amatör yarıştığım turnuvalarda, takımlarda ve katıldığım sürüş akademilerinde (Özcan Özalp dahil) en başta öğrendiğim şey, iyi bir pilot herşeyden önce neyi nerede yapacağını bilir. İyi yapıp-yapmaması bilek işidir. Yani dün 85'le girip limitte döndüğünüz o virajda yarın bir köpek ölüsü sizi bekliyor olabilir, belediye gece çukur açmış olabilir, yol çökmüş olabilir, Z rotunuz kırılabilir, çıkma aldığınız lastik gümleyebilir, replika jantınız kırılabilir, sizden önce geçen kamyon plastik bir vibratör düşürmüş olabilir.
Eğer o an burada yazdığınız gibi gerçekten limitteyseniz, bize ertesi gün aracınızın konusuna "ne güzel arabaydı, ve ne limit bir adamdı" demek düşecektir. Benim nacizane önerim işinizi o lambaya bırakmamanız yönünde. Biz öyle çok babayiğidin helvasının dağıtıldığına şahit olduk Atılım/incek raceway sağolsun.

Ha illa ben acayip lamba yaktırırım, uçak verseler şimşeklerin arasından slalom yaparım diyen varsa Berlingo'yu vereyim. 2 tekere yattıktan sonra devrilmezse o döşemeleri kontrol edelim ıslaklık var mı diye. Yada 370 beygir sc'li Alpina 28 getireyim zaptetmeye çalışsın :)

Maksadım böyle şeyler konuşmayalım, limitleri denemeyelim, eğlenmeyelim, bunlar etik değil demek falan değil yanlış olmasın, kimse de üstüne alınmasın. Ama, esp'yi devreye sokmak sizi yanlızca "KÖTÜ PİLOT" yapar. O viraja esp'yi devreye sokmadan girip çıkarsanız, o zaman daha iyi pilot olursunuz. Hele Türkiye gibi asfalt kalitesi muhteşem bir ülkede 5 bijona bu kadar güvenmek bana çok anlamsız geliyor. Erkeğin bi ereksiyonuna bide direksiyonuna karışmayacaksın derler ama, hadi yine bizim forumu bi kenara alalım, bu internet mecralarında uçup kaçanların altından al esp'li örneğin alfa romeo'yu, çok değil, daya 150 beygiri arkadan ittirsin, çekiş kontrol sistemi olmadan, esp olmadan yağmurlu havada işyerinden çıkıp evine varamaz. Ama yazmaya çizmeye gelince boeing 737'ye takla attırıyordur.  ;)

(yarın öbürgün viraja hızlı girdiğimi gören olursa "foruma öyle yazmıyosun ama" demesin, özellikle sen You are not allowed to view links. Register or Login :D . Benim önermediğim nokta limite 1 kala, limit ve üstü. Yani ESP'nin "çekil ayağımın altından ben hallederim", yada "bi çikten anladığın yok sakin ol da toplayabilirsem toplayım" dediği anlar.)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

Doğacım aslında konuyu açarken anlatmak istediği farklıydı. Üstüme alındığımdan değil açıklama yapmak istediğimden konuşuyorum, bahsi geçen olayda mecburiyetten, daha doğrusu arkamda kalan aracın viraj öncesi hız kesmediği için yeteri kadar frenaja vakit olmadığından dolayı yaşadığım zorunlu bir durumdu. Hoş asr vdc ışığı falan da yanmadı. Sadece kontra vererek kesemediğim bir hızda dik açılı ve kötü eğimli bir viraja girip çıkınca kilitlinin işidir diye düşündüm :) O yüzden de dedim ki denge sistemlerine kalsa zaten benim için başarısız olurdu, bir başka aracın ben girsem takla atardım dediği yere ışık yakmadan girmek şu anki kombinasyonuyla iyi yerde olduğunu gösterir.

Gerçi belirtmekte fayda var, aracı ilk aldığımda bir kez vdc'yi yakmıştım. Ama ne lastikleri iyiydi o zaman (Saçma sapan ömrü bitmiş adını duymadığım bir kışlıktı) ne de kule gergisi yay vs vardı. Ben biraz da kombinasyonun iş yaptığına sevindim başka bir şey yok.

Ama olay tabi ışık yanmaya kadar çıkınca haliyle herkesin ufak tefek anıları oldu.

Her ne kadar bunlara zamanında heves etmişliğimiz olmuşsa da buradaki arkadaşları diğer kullanıcılara benzetmekten ziyade (öyle olsalar bile) herkesin ufak denemeleri olmuş diyelim. Tıpkı senin de anlattığın eski hikayelerin gibi :) Kimimizin ilk kullandığı araç 159 olunca bunları 159'da yaşıyor hepsi bu. Tamamen şartlar meselesi.

Ve ben herkesin limitleri değilde limite 5 kalayı yaşaması gerektiğini düşünüyorum kullandığı arabayı ve kendisini iyi tanımak, nerede ne tepki vereceğini bilmek adına. Yoksa limit denemek derken gerçek limitleri kastetmek kimsenin hakkı değil, doğru da değil o konuda haklısınız.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Kaan

Veysel'e sonuna kadar katılıyorum söyledikleri için. Başkalarını tehlikeye düşürmeden sürdüğü aracın limitlerini öğrenmek gerekli diye düşünüyorum bende. Çünkü gerek acil durumlarda gerekse de Veysel'in kaldığı gibi bir durumda aracımızı tanımak hayatımızı kurtarabilir. Yada en azından maddi hasara bile uğramamamızı sağlayacaktır bu.(en azından Alfa Romeo'lar :) ) Ki bence bu limitleri deneme işi tamamen yeni alınan araçta bir heves ve kısa bir süre sonra bu heves kayboluyor. 3 sene önce aldığım 156'm da ilk zamanlar 2. viteste 100 yaptım 110 olur mu bir dahakine derken şimdi 2500 devir üstüne çıkmıyor, absürt hareketler yapmıyor ve vites aralığını kısa tutmaya çalışıyorum mümkün oldukça. Ayrıca özellikle forumumuzdaki Alfa Romeo sürücülerinin sürekli böyle şeyler denediklerini düşünmüyorum. Trafikte birkaç apaçi haricinde zaten Alfa Romeo'yu sürekli böyle sert kullananlara da rastlamadım.
Son olarak da söyleyeceklerim bence biz dahil herkesin diğer sürücüleri tehlikeye atmadan kısa süreli bu denemeleri yapmaya hakkı var. Neden derseniz de iş hayatı, aile hayatı ve sosyal hayat insanı bazen gerebiliyor ve herkesin bir dayanma sınırı olduğu için bir yerde bir rahatlama ihtiyacı hissediyor insan. Bazen müzik dinleyip, bazen bir halı saha maçıyla rahatlanırken bazen de aracımızda denk geliyor ve bu şekilde rahatlıyoruz.
Not: Son paragraf tamamen şahsi düşüncelerimi içerdiğinden katılmayabilirsiniz.
1 hayal
5 duyu
6.his

admin

Sanıyoruz ki yanlama, makas, viraja daldım, şu kadarla döndüm anıları yeteri kadar paylaşılmıştır. Kötü örnek teşkil edecek davranışları özendirmeyelim, birer Alfa Romeo sürücüsü, kullanıcısı, sahibi olarak Alfa Romeo'nun düzgün insanların ellerinde olduğunu, sadece çok sıkıntılı zamanlarda limitleri öğrenmek zorunda kaldıklarını gösterelim.  :serefe:  :alfisti:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

hi_cazz

Ben 159a gayet güzel yaktırıyordum vdc'yi. Hemde coiller varken bile. Döner kavşaklarda yaktırmak çok basit. Düz gitmek için önce sağ sonra sol yapınca tabi keskin bir şekilde çok rahat girecektir devreye.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DcD-Semih

Bu konuya benim şöyle bir yorumum olacak, şehir içinden ziyade herkes hayatında bir kere de olsa pist ortamına gitse kullandığı aracı orda sonuna kadar zorlasa daha mantıklı olur aslında. Şehir içinde deneyebileceğiniz bir iki viraj vardır ondada 5 dakika önce o virajda neler olup bittiğini en basiti bir aracın yağ kaçırıp virajı komple boyadığını bilemezsiniz, ancak pistte ardı ardına gelen virajlar yüksek süratli düzlükler derken hepsini anlık üst üste yaşıyorsunuz. Yani sürüş tekniğinizi aracın durumunu nerdeyse her 10 saniyelik periyotta tekrar tekrar deneme fırsatınız oluyor. Limitlerdeki davranışları geçtim limit ötesi durumlarıda aracın karakterinide çok iyi anlamaya yarıyor pist ortamı. Kafadan kayarken gaz pedalına adım adım verdiği tepkiyi görmek, geç kalınmış frenajda yaşanan tedirginliği güvenli bir şekilde yaşamak için harika ortamlar. Altınızda bir Alfa ile heleki bir çoğumuzun sahip olduğu kule gergili spor yaylı aslanlar ile alacağınız zevkde cabası olur.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu konuya benim şöyle bir yorumum olacak, şehir içinden ziyade herkes hayatında bir kere de olsa pist ortamına gitse kullandığı aracı orda sonuna kadar zorlasa daha mantıklı olur aslında. Şehir içinde deneyebileceğiniz bir iki viraj vardır ondada 5 dakika önce o virajda neler olup bittiğini en basiti bir aracın yağ kaçırıp virajı komple boyadığını bilemezsiniz, ancak pistte ardı ardına gelen virajlar yüksek süratli düzlükler derken hepsini anlık üst üste yaşıyorsunuz. Yani sürüş tekniğinizi aracın durumunu nerdeyse her 10 saniyelik periyotta tekrar tekrar deneme fırsatınız oluyor. Limitlerdeki davranışları geçtim limit ötesi durumlarıda aracın karakterinide çok iyi anlamaya yarıyor pist ortamı. Kafadan kayarken gaz pedalına adım adım verdiği tepkiyi görmek, geç kalınmış frenajda yaşanan tedirginliği güvenli bir şekilde yaşamak için harika ortamlar. Altınızda bir Alfa ile heleki bir çoğumuzun sahip olduğu kule gergili spor yaylı aslanlar ile alacağınız zevkde cabası olur.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Katılıyorum.

Bu arada Veysel Abi , seninki acil bir durum yada dikkatsizlik olarak değerlendirilebilir. İşte araba orada devreye girmeli iyi yol tutarak. Sen de bunu yaşamışsın zaten :)

Ama hobi olarak kendini esp'ye bırakanlara benim önerim :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Aşmış

Tabi ki Alfa Romeo'ya yürekten gönül verebilmemizi sağlayan şey bizleri "apaçilik" tabir edilen, insanların hayatını riske atacak hareketlerin de farkında olmamızı sağlıyor. Limitlere yaklaştığını hissetmek benim için yeterli. Bizler bu arabalara tutkuyla bağlıyız ve sevdiğimiz araçlarımızın da başarılı olmasını istiyoruz, yani bu özel araçlarımızın da yolda özel davrandığını görmek istiyoruz ve görüyoruz.
Tabi ki Alfa'lar alman panzerlerinden daha çok özen isteyen araçlar ama bunun karşılığını da görmeden kullanmak canımızı sıkar açıkçası.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Kubilay

Peki hazır konusu açılmışken sorayim: İstanbul'da Kadıköy'e köprü yolundan inerken Fenerbahçe stadının önüne dönen o meşhur viraja kaçla giriyorsunuz? Mutlaka denemişsinizdir birkaç kere. Ben her akşam eve giderken biraz zorlamaya kasıyorum eğleneyim diye.

Standart 147 ile 70-80 arası  :)

Hatta bir gün bu virajda o kadar zorladım ki çıkışına geldiğimde araba kafadan kayarak çıktı, şans o ki çıkışta da polis varmış.İki elini kaldırdı, napıon kardeşim dedi  :D

blackgear

Doğa, yazdıklarının altına imzamı atarım, o derece doğru bilgiler içeriyor :)

Ama şu da unutulmamalı, arcın limitlerini biliyor olmak, çoğu zaman kötü sonuçlanabilecek problemleri giderebiliyor. Burada bahsettiğim şey kesinlikle bir marka veya modele özgün değil. Eğer ortalamanın üzerinde bir sürüş dinamiği sergiliyorsanız, limitleri ve hatta limit üstü durumları bilmek zorundasınız.

Bu konu polemiğe çok açık bir konu, bunu biliyorum, ama altımızdaki markada ortalamanın üzerinde bir sürüş dinamiğine uygun bir marka :) Kimse kusura bakmasın.

Ortalamanın üzerinde bir sürüş dinamiğinden kastım, kesinlikle makasa girmek, yada virajı yanlayarak almak falan değil. Zaten yanlamak nasıl bir mantıktır, çözebilmiş değilim. Bu güne kadar çok sayıda araç kullandım, kiralık otomobiller de dahil, henüz hareket halinde bir aracın el frenini kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Ama yüksek hız ile otobanda ilerlerken aynı hızdaki araçların apex yakalama uğraşısı sırasında, şeritten dahi çıkmadan ve hızı düşürmeden viraja girip aynı çizgide çıkmak, paha biçilmez bir keyif benim için :) Ama Doğa' nın da bahsettiği gibi, o virajı alırken virajda karşılaşacağın olumsuz bir duruma karşın aracın tepkilerini kestirebilmek gerek diye düşünüyorum.

Bunun için de, esasında aracın limitleri haricinde fizik kurallarını ve araç dinamiğini de biraz biliyor olmak gerek.

İlginç gelebilir, ama bir öneride bulunabilirim. Simulatörler çok şey kazandırıyor bu hususta :) Assetto Corsa' yı da kesinlikle önerebilirim. Bu zamana kadar deneyimlediğim en güçlü fizik motoruna sahip, otoriteler de bunu destekliyor. Bir direksiyon ve bilgisayar ile, hafta bir iki saat kullanım, gerçekten çok şey katıyor. Acil durumlarda refleks hareketlerinizi kontrol edebilmenize olanak sağlıyor. Öneri sadece :)

Kazasız, keyifli sürüşler dilerim  :alfisti:

rain man

Kadir abi aynı şekilde ben de Project cars'ı önereyim eğer bilmiyorsan. Aynı şekilde ben de çok keyif alan birisiyim simülasyondan ve g27 ile bu tarz oyunları az oynamadım. Ve gerçeğe çok yakın fizik kuralları mevcut.

Dediklerinin her cümlesine de katılıyorum patron. Bugüne kadar bir kez makas atmadım, el frenine dokunmayı düşünmedim patinaj bile çekmekten sakındım. Sanırım herkesin de anlatmaya çalıştığı şey bu.Yoksa kimse ne arabasını ne de canını yolda bulmuştur. Mesele kendini ve aracı You are not allowed to view links. Register or Login kullanırsak kullanalım farkında olmadan yaptığımız şeyler.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Doğa Tosun

katılıyorum Kadir Abi. Limitleri fazla abartmadan öğrenmek ve sonrasındaki dinamik sürüş tarzının her anında öğrenilmiş limitlere göre "safe" kullanmak en mantıklısı. Ama bu limit görmek, arabayı tanımak için yapılan denemelerde de dikkatli olmak şart.

Ben de bazen tempolu kullanırım aracımı. AlfaRomeo marka araçlarımızın hemen hepsi bize diğer markalara ve rakiplerine oranla daha yüksek limit sunduğu gibi, limite yaklaşmadan da diğerlerinden daha yüksekte tutturabileceğimiz bir tempo sunuyor. Yani x viraj için 70 golf için limitken, 147 için 70 safe, 80 tempolu, 90 limit olabiliyor.

Simülasyon konusunda da kesinlikle sürücülüğü çok geliştirdiği gerçek. Refleksleri de geliştirdiği çok net. Asetto Corsa, GT6, project cars, en en en kötü LFS bile güzel bi direksiyon setiyle oyun olmaktan çıkıp eğitim haline getirilebilir.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Aşmış

Bu arada simülasyon konusu açılmışken anlatayim: 22 yaşlarındayken o dönem ki arabam 93 model Scoda Favorit'le 70 le viraj alamayıp yanımdaki minibüse çarpmıştım, sonrasında kaymaya başlayan arabayı kontra hareketlerle kurtarmaya çalışıp yola paralel hale getirmeyi başardım. Bunu nasıl yaptığımı ve ne yapmam gerektiğini nereden bildiğimi düşündüğümde yıllarca Colin McRea Rally 2 oynadığımı ve saatlerce kayan arabayı nasıl yola tuttururum diye uğraştığımı hatırladım. Sanırım o oyuna çok şey borçluyum.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

master

Yani dün 85'le girip limitte döndüğünüz o virajda yarın bir köpek ölüsü sizi bekliyor olabilir, belediye gece çukur açmış olabilir, yol çökmüş olabilir, Z rotunuz kırılabilir, çıkma aldığınız lastik gümleyebilir, replika jantınız kırılabilir, sizden önce geçen kamyon plastik bir vibratör düşürmüş olabilir.
Eğer o an burada yazdığınız gibi gerçekten limitteyseniz, bize ertesi gün aracınızın konusuna "ne güzel arabaydı, ve ne limit bir adamdı" demek düşecektir. Benim nacizane önerim işinizi o lambaya bırakmamanız yönünde. Biz öyle çok babayiğidin helvasının dağıtıldığına şahit olduk Atılım/incek raceway sağolsun.

Çok güzel anlatmışsın eline sağlık. Ben bu bahsedileni bundan 9 sene önce birebir yaşadım. 140'la alabildiğim virajda 70-80 km/s arası bir süratle yol ortasındaki engebe yüzünden kontrolü kaybedip arabayı pert ettim. O günden beri hala viraj kesebilen arabaya binmekten keyif almakla birlikte o virajları kesmiyorum :) Aksine, limitlerini öğrenip, başıma buna benzer gelebilecek en ters durumda o araba hangi noktaya kadar bana destek olacak, hangi noktada vazgeçecek bunu bilerek kullanıyorum ve kendimi daha güvende hissediyorum. Eskiden yol tutan arabayı o yolu tutarken görmek için alırken, artık o yolu tutabileceğini bilmek ama mümkün mertebe görmemek için alıyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ucarozcan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Arkadaşlar bir ve ikinci yollardan çıkış limit hızlarınız nedir? Sadece meraktan soruyorum. Herhangi bir amacım yoktur.

Geçenlerde oto yıkamada elemanın biri abi alfayla en fazla kaçı gördün muhabbeti açıldı.

Xperia z3
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login 220'yi rahat görüyor, sonrasında da istekli davranıyor ama ben basamadım..basarsan dikkat et :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

harunk

You are not allowed to view links. Register or Login 220'yi rahat görüyor, sonrasında da istekli davranıyor ama ben basamadım..basarsan dikkat et :)

Daha gidiyo gidiyo :) sorun yok
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

judge_85

Lojistik şirketinde çalıştığımız için araç/sürücü ve eğitimlerle ilgili çok haşırneşir olmaktayız.

Talep olursa, belirli gruplar oluşturularak deneyimli insanlardan, eğitim alabiliriz.

Birkaç kez onlarla olan sohbetlerde virajlarda ve girişlerde ne yapacağımız ile ilgili bilgiler vermişlerdi. bunları kendi kendime boş alanlarda denemeye çalıştım, kaldı ki babamla beraber kullandığımız Punto evo'da bunu çok denedim, özellikle küçükyalı'dan kayışdağına giden başıbüyük yolunda araç limitleri zorlanmış ve gerektiğinde hangi virajda nasıl girileceği öğrenilmiştir.

156 yı kullanmaya başladıktan sonra punto limitlerimi kontrol edemiyorım... Punto yu acaip sakin kullanmama gerektiği hissini alıyorum sadece :)
156 da birkaç kez küçük sürtüşme sonucu araç kovalamışlığım var, 116i' ler güzel yol tutar derler, sahil'den gelip küçükyalı - başıbüyük bağlantısında 116 nın arkasını kaydırarak fren yapıp virajı ön tamponumda izlediğini gördüm, sonra araçları fazla zorlamamam gerektiğini fark ettim, limitleri görüp keyifli kullanmalar dilerim hepimize.

eğitim için talep olursa görüşürüm.

2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

mertalikaymak

u

159 için 220 cok az ben 255 rahat goruyorum ama 260 hıc denemedim

ninapersson

159'umla ağrılık transferi yaparak vdc'yi yaktırabiliyorum, araç önden değilde arkadan kayma eğilimi gösteriyor ki bu da vdc devreye girene zevk almanızı sağlıyor.

Erkay KAHYA

u

159 için 220 cok az ben 255 rahat goruyorum ama 260 hıc denemedim

159 ile 255  :lol:
159 gta ;) . 3.2?
Profildeki yas dogru mu?
Bende goruyorum 255 falan da cok rahat olamiyorum kemer sıkıyor biraz.
:D

Sercan Keklik

159 gta ;) . 3.2?
Profildeki yas dogru mu?

:)) 1.9 JTD veya JTS 255 görüyor ise ben 2.2 ile 290-300 e dayıyorum.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

mertalikaymak

159 gta ;) . 3.2?
Profildeki yas dogru mu?
yas dogru herhalde aranızdaki en genc alfistiyim babamada alfayı ben alıştırdım su 255 olayıda arac rahat goruyo ancak her ibre gibi galiba %10 du bi hata payı var

surgeon

Yol durumu önem arzediyor şahsen 1.5 dci 100 hp megan 210 yapar mı deseler %90 yapmaz derim ama tatlı bi eğim ve düz bir yolda kendim yaptım bende hala şoktayım
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

surgeon

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )