Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'dan Alfa Romeo 147 1,6Ts 2004 Model 06AB2064

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Çok teşekkür ederim, arabada yay var ama 3cm. 3,5cm yay almak istedim ama alt takımları Ankara yollarında çabuk bozarız.

crown063

Koltuk ısıtma anahtarlarını sabah yerlerine taktım. :)

Koful

Hakikaten güzel hareketler, bravo hocam.
Kapı kollarını kaplattınız mı?

Tolga033

crown063

Teşekkür ederim. Kapı kollarını ısıtma petlerini taktıracağım zaman döşemeci yapacak, cam anahtarlarının çerçevelerini de boyatmayı düşünüyorum. Bu sırada far yıkama fıskıyesi peşindeyim bir yerde bulursam hemen alacağım.

crown063

Geçen hafta farları temizlettim ve ayarını yaptırdım bu sırada sağ far motorunda bir sorun olduğunu söylediler onuda tamir ettirdim. Sipariş ettiğim spoiler da gelince onuda takayım dedim. Spoiler montajı biraz uğraştırdı.

e.ateskaya

Maşallah kazasız belasız sürüşler dilerim..  :nazar:
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

crown063

Kaan

masallah. cok hos bir renk. bende zamaninda 156 icin cok bekledim bu renkgi ama ender bir renk oldugu icin temizini bulamamistim.  gule guke kullanin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

Doğa Tosun

Maşşallah abi ankamall otoparkta gördüm paçalıkların bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim, çok güzel olmuş
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

crown063

Teşekkür ederim Doğa ben de gördüm senin arabayı ankamall de sen olduğunu tahmin ettim. Senin araba da çok ilgi çekici duruyor sarı çok hoş durmuş.

TRSemih

147de far motoru farla yekpare şekilde, ayrılmıyor. Nasıl tamir edildi inceleme fırsatınız oldu mu? merakımdan soruyorum.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

crown063

Şaşmazda bir yere gittim önce tamponu söktüler. Sonra farları söktüler. Yukarda atölyede yaptılar, nasıl yaptıklarını göremedim. Ama farlar komple açılmış iç dış temizlenmiş. Sonra taktıktan sonra far ayarı yaptılar. Sağ far su alıyordu o sıkıntıdan da kurtuldum.

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

crown063

Aracımda yaşadığım katalizör sorunundan dolayı katalizörleri iptal etmek zorunda kaldım. Şansımdan eksozcumda 147 eksoz parçaları vardı ve o eksoz parçalarıyla yeni bir çatal yaptık. En sevindiğim olayda orjinal spiral elinde mevcuttu. Üzücü olan çevreye verdiğim zarar. Şu an için katalizörleri orjinalini araştırıyorum ama yarım araba parası. Altarnatif çözümleride "yan sanayi" hiç bir şekilde önermiyorlar ki onlarda uçuk fiyatlarda. Şu an böyle idare edeceğim. Kat iptalinden sonra araç epeyce bir rahatladı alt devirler biraz daha öldü ama üst devirler canlandı. Eksoz sesi bir miktar arttı. Bu değişiklikten sonrada da 2-3 günlük araştırma sonucu chip tuning yaptırmayı düşündüm. Amacım alt devirleri canlandırmak. İşe yarıyacağını sanmıyordum ama uygulamadan sonra gerçekten faydalı olduğunu gördüm. Özellikle alt devirler eskisinden çok daha iyi motor daha rahat çalışıyor ve gaz tepkileri süper oldu ve normal kullanımda yakıt değerleri az da olsun eskisine göre düştü. Chip tuning den sonra performan epey arttı. Bunun psikolojik bir şey olmaması gerektiğini düşünüyorum arabayı özellikle camlar kapalı ve müzik sesi açıkken test ettim motor ve eksoz sesini duymamak için. Sırada açık hava filitresi var.

Eski çıkan çatal, şu an saklıyorum ilerde orjinaline çevirmek için.

Yeni çatalın bir parçası.

Sevimli konuğumuz merekla bizi seyretti.

Bitmiş hali.

DcD-Semih

Hayırlı olsun yapılan işlemler. Atmosferik araç malum geri basınca ihtiyaç duyuyor. Ortaya bir free flow susturucu koysaydınız keşke, hem ses toklaşır gürültü yapmaz hemde alt devir cansızlığı sorununuz olmazdı.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Sercan Keklik

üstad egzoz işçiliği çok kötü. Sıkıntı yaşayabilirsin bilgin olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

crown063

Öncelikle orta 2 susturucu duruyor geri basınç için azda olsa işe yarıyorlardır. İşçilik konusunda da aslında yapılan pek bir şey yok başka bir 147 nin eksoz çatalında oynama yapıldı sadece 2 boru eklendi kalan kısmı orjinali yani işçilik gereken pek bir şey yapılmadı. Çatal hiç bir şekilde arabaya kaynak yapılmadı orjinali gibi vidalandı.Eksozda en ufak bir şekilde kaçak yok. Zaten kısa bir süreliğine kullanacağım. Orjinal çatal duruyor baştaki iki katalizörün durumu gayet iyimiş sondaki katalizör yerinde de kaliteli bir orta susturucu takacağım ve eski sistemine geri getireceğim. Bir süre böyle idare edeceğim.

rebeloghy

araç çok güzel maşallah , renk jantlar falan tam yerinde.

Çok merak ettiğim bir konudur 1.6 motordaki yazılım.  Hangi yazılımcıyı seçtiniz acaba ? Dyno verisi var mıdır ? yada kadrandan bir hızlanma videosu istesek çekebilir misiniz fikir olması açısından :)

crown063

Yazılım yaparken arabam çok hızlı gitsin gibi bir düşünce ile yapmadım o yüzden dyno sokmadım. Ama arabayı alırken dyno ya girmişti 123hb gibi bir rakam çıkmıştı tabi bu bana doğru bir veri olarak gelmedi. Yazılımdan sonra ne kadar değişti onu bilmiyorum. Yazılımı yapmamda ki amaç ara hızlanma ve gaz tepkisinin artmasıydı bana göre yazılımdan sonra çok daha başarılı oldu tabi bunda kat iptalinin artısıda çok. Bu sırada havalar düzelsin bir video paylaşmaya çalışacağım. Yaptırdığım yerle ilgili bilgiyi de özelden size attım.

rebeloghy

İlginize çok teşekkür ederim,

Bende peugeot 307 1.6 hdi var zaten şuan. Yaz sonu karar verdim satıp 147 almaya fakat Erasmus programı ile Polonya'ya geldim. Hazirana kadar da buradayım o yüzden biraz daha bekleyeceğim mecbur.

Şubat ayı boyunca İzmir'de olacağım, geri dönmeden önce satılırsa 147 yi alıp kenara koyabilirim belki  :)

crown063

147 güzel seçim olur. Benim 5. arabam ve ilk alfam ama en sıkıntısız aldığım araba bu güne kadar bir sorunla karşılaşmadım, hiç üzmedi.