Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

Bişi sorcam, birileri, birilerine alfaya bineceksin kardeşim, alfadan başka bir arabada ne bileyim navarada falan görürsem sıkarım topuğuna falan mı diyor? :)

Binmeyin abi.

Trim sesleri de kronik, kutuyu iyi niyetten değiştirse, trim için gidilecek. Trim için ne yapacak adam tüm plastik aksamı mı değiştirecek. Her iki yılda bir ön düzen gıcırtısı değişimi için servis önünde iyi niyet kuyrukları mı oluşacak? Biraz makul olmak gerek 8)

milano 75

öyle de değil ama şimdi,kullanıcı şikayetini söylemiyecekmi,bunun çözülmesi beklentisinde bulunmıyacakmı.led işiyle ilgili gezinirken nette google ın yönlendirdiği forumlarda karşıma gulıetta gündüz farı arızası şikayetleri çıktı bikaç tane,3 yaşındaki arabanın led gündüz farı bozuluyor ve verin parayı değişelim,tamiri bile olmuyor denirse ben o servisi yıkarım arkadaş.binmemem konusu apayrı,kimi kızar satar,dahada önünden geçmez,kimide lanet olsun der yine alıriyine biner ama şikayetinide söyler.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

size bi hiakaye ;sene 2008 sıfır km aldığım 15000 km deki fiat ducato aracım baskı balata yedi,servise bıraktım 1 saatsonra aradılar,baskı değişcek,900 tl,bekleyin geliyorum dedim,servis müdrünü çağırdım araç yanına,maalesef baskı garantiye girmez efenim,sıfır servisten çıkan aracın baskısını kullanan kişi 100 metre ilerde bitirebilir değil mi ama gibi şeyler söyledi.kardeşim ,sizin ducatonuzu aldıktan 3 ay sonra şanzıman takozu fabrikasyon hatasından yanlış,uyumsuz ölçüde takılmış diye servise çağırdınızmı,çağırdınız,şikayet neydi,araç geri vitesde titreyerek kalkıyo,rampada geri geri kırım iti gibi titriyomuydu bu,titriyodu,peki ben nasıl geri geri çıkıyodum bununla,tabiiki yarım debtriyajla,balata dayanırrmı buna dayanmaz,halada takoz değiştiği halde azda olsa sıkıntı var,(gebze birlik oto içi dik bi rampa var) senin en usta şoförün bu arabayı bu rampadan gözümün önünde balata kokutmadan çıkarsın,ben o parayı vericem,onun haricinde kuruş vermem dedim.içeri gitti,5 dakka sonra geldi,tamam efenim ,garantiden değişiyoruz dei.

h.t

Veysel bey ,
O lafı kullanırken kesinlikle aklıma siz gelmemiştiniz.. Zaten şahsınızı tanımam , sizi bilmem o sebepten dolayıda size direk gelip bişey demem haddime değil..
Ancak tartışmanın adabını iyi bilirim , zaten işim gereği günde onlarca adamla tartışıyorum. "2 lira ucuz diye alıp sonra ağlanıyor " lafımında tamamen arkasında , bunu adap bilmemek olarakta görmüyorum. Yarası olan gocunur , şirketin arabalarınıda ben sattığım için dedim genel olarak bizim Türk insanının durumu bu..
Çok küçük bir örnek bu ocakta 3 tane şirketimden çıkma corsa sattım.. En temizinin bi parça değişeni , en yorgunununda hatası boyası yoktu.. Biri geldi adamıda sevdim yalan yok , dedimki bak şu değişenliyi al zaten hasarıda ufak al buda resimleri.. Yok aynı fiyata veriyorsun zaten ben boyasızı alacam diye tutturdu , aldı arabayı expertize götürdü arabayı aldı gitti.. 3-4 ay sonra beni aramaya başladı , devirdaim pompası patladı yok direksiyon epc sinde sıkıntı var bilmemne bilmemne.. Öbür arabayıda sattığım kişi yakınlarda beni arayıp "abi yengemede araba alacaz , senin şirketten çıkan temiz olursa haber versene diye" .. Dedim corsada sıkıntı var mı , yok abi 230 bine geldi tık yok maşallah dedi. , çok mutluda oldum açıkcası..

Zihniyet hep bu ucuz etin yahnisi olmuyor her zaman..
Kadir abinin dediği gibi ben markaya haksızlık edildiğini düşündüğümden diğer firmalardan bilgim dahilindd örnekler verdim..
159 konusunda bakacaksak o kilometrede o yaşta alt takım yapmayan araba yoktur.. En sağlam denilen hyundai grubundada 150 bini geçmiş arabam komple alt takım istiyordu..hemde öyle böyle bi rakam değil 2 tane 147 yapılabilirdi :)
Yine bizdeki passata 100 binde alt takım yaptık.. Yani piyasadaki çoğu araba tr şartlarında istiyor. Ha 147 ye 3 kere tabla değiştiriyorsak bir almana 1-2 kete değiştiriyoruzdur. Ben o konularda aracın hassas olduğunu zaten herkese söylüyorum.. Ama her markada kronik problemler var alfayı bukadarda yerden yere vurmayalım(burda lafım kesinlikle size değil)

@muglalı kapak kırık tamam , ilk gelen serilerde bu problem olmuş tamam.. Adamlar parçayı güncellemiş , arabanın ilk sahibi gidip garantiden değiştirmediyse burda Ar Türkiyenn ne suçu var.. Tutup 4 yıl sonra kapak kırık diye gidip garantiden değiştirilmesini mi bekliyoruz ?
Bizim 2013 puntolarda debriyaj sensörü bozulup duruyordu ama 2015 lerde bu sıkıntı yok. Servis güncel parça gelince zaten taktı arabalarımıza mutlu mesut ayrıldık.. Hiçbir yetkilininde yok ben takmıyorum demeyeceğini düşünmüyorum..Ama tutup 5 yıl sonra buram gıcırdıyor diyip servisin ücretsiz çözmesini bekleyemeyiz..
Doğuş oto 2006 -7 passat golf fsi daki gaz kelebeği sıkıntısını ücretsiz mi değiştiriyor.. Banane kardeşim tr de yakıt kötü diyip bin tl yi alıyor geçiyor..Oda onların kroniği..

İyi niyet garantisi olayı tamamen ikili ilişki.. Bizim dsg jettamızda mekatronik bozulunca servis yokuş yapmaya tam başlayacaktı ki öyle bir atak yaptık ki ücretsiz dsg değişimi+ücretsiz kış lastiklerini sökme takma + ikame arabayı hemen verip yolladılar..
Ama dsg de para ödeyen yine yok mu , var.. Tutturabildiklerine..

Ankarada İlk açıldığında hep akotaya götürüyordum 2006 147 mi ama sürekli aksilik yaşadım bir türlü ısınamadım..Tutup rezil bir servis vs de demiyorum gidip memnun olan arkadaşlarda mevcut.. Kimyanın tutması biraz diyeyim :)

@blackgear Kadir abi tamamen katılıyorum , 3-5 yaşındaki Alman araçlarındaki sorunsuzluğu 8-11 yaşındaki Alfalardan bekliyoruz. Alfa Romeo yetkilileri beceriksiz olabilir , ilgisiz , bilgisiz olabilir ne yazıkki.. Ama bu kadar yerdne yere vurmamak gerekir.. Opelinde servisleri rezil, mb servislerininde çoğu zaman problem bulamadığını, çözemediğini biliyoruz , borusanın fahiş fiyatlarını biliyoruz.. İyi yetkili yok gibi birşey

Çok uzattım lafın kısası , bir araba sevdalısının en çok zorlandığı ülkelerden biri Türkiye :)

Saygılarımla..

Sent from my iPhone using Tapatalk

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
öyle de değil ama şimdi,kullanıcı şikayetini söylemiyecekmi,bunun çözülmesi beklentisinde bulunmıyacakmı.led işiyle ilgili gezinirken nette google ın yönlendirdiği forumlarda karşıma gulıetta gündüz farı arızası şikayetleri çıktı bikaç tane,3 yaşındaki arabanın led gündüz farı bozuluyor ve verin parayı değişelim,tamiri bile olmuyor denirse ben o servisi yıkarım arkadaş.binmemem konusu apayrı,kimi kızar satar,dahada önünden geçmez,kimide lanet olsun der yine alıriyine biner ama şikayetinide söyler.

Kullanıcının  şikayeti cozulemiyor durumda ise, yapacak başka birşey yok, var da ben mi bilmiyorum.

Sıfıri üretilmeyen aracın kronik arızasına iyi niyet garantisi istiyoruz.

Haa bu arada parça iyi niyetten değişsin ama ben yine kendi özel servisimde  bakımları yaptirayim. Oldu canım, servis müdürü de Pijama yla karşılaşınca bizi tam olsun.

Kaldı ki ikinci el pazarı sıfırdan fazla olan bir ülkede neden sana iyi niyet göstersin. Logo değişimi yapıldı tüm dünyada, araçlarimiz üzerinde kendi reklamlarını yapıyorlar diyenlerimiz oldu.

Bu durumda da binmemek daha mantıklı.

master

Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Şimdi öncelikle Alfa Romeo alırken biz bu aracı Renault, Peugeot alternatifi olarak mı alıyoruz, yoksa BMW, Audi alternatifi olarak mı alıyoruz?

Eğer ilki kafa yapısında alan varsa ben söylenenlere sonuna kadar katılırım. Evet parçalar pahalı, evet çok bozuluyor, bakımları sıkıntılı bir marka.

Ancak karşılık olarak ne alıyoruz? Renault ve Peugeot ile karşılaştırılamayacak sürüş özellikleri ve tasarım olarak bize geri dönüyor.

Eğer ikinci kafa yapısında alan varsa o zaman sorarım, bu markaların servisleriyle haşır neşir olduk mu? Öncelikle Doğuş grubunda yetkili servise bi 100.000 km araba getirip götürün, Alfa'mı niye sattım ben diye kafayı duvarlara vurursunuz. Audi'de otomatik şanzımanınız bi arıza yapsın, ikinci el 156 fiyatına değiştirin, ondan sonra Alfa parçasına pahalı der misiniz tekrar acaba :)

BMW'ye gelelim. Gerçekten çok iyi hizmet veren yetkili servisleri var. Ama gerçekten tıkır tıkır yürüyen problemsiz araçlar mı BMW'ler? Hadi eşit koşullarda, eşit hırçın kullanımda Alfa Romeo'dan daha dayanıklılar diyelim. Pekiiii, Alfa Romeo'nun 50.000 km dayanan parçası BMW'de 70.000 km dayanıyorken, düz mantıkla Alfa Romeo'da o parçaya 5 TL, BMW'de 7 TL verirseniz aynı fiyata gelmiş olur değil mi? Peki parça fiyatlarına bakınca sanıyor musunuz ki BMW'de benzer rakama aynı kilometre bakımlarını çıkarabileceksiniz?

Özet olarak, bu arabayı mainstream olarak görüyorsanız bakımları rakiplerinden pahalı ve dayanıksız. Premium olarak görüyorsanız rakipleriyle benzer dayanıklılığa sahip ve daha ucuz.

Mainstream fiyatına aldığınız arabanın sadece bakım masrafı mainstream'den yüksek ama premium'dan düşük diye sevmiyorsak o zaman Alfa Romeo'dan uzak durmalıyız. Ya da o bakımların hepsi yapılmış olanını almalıyız.

35.000'e 159 alıp "abi bana 20.000 TL masraf açtı, yemişim böyle Alfa Romeo'yu" diye şikayet edeceksek önce o paraya alınabilecek diğer arabaları, ve o paraya alınan 159'un artılarına bakıp o masrafa katlanmayı öğreneceğiz, ya da gidip hala muadili E90'dan daha ucuza olan 60.000 TL'lik 159'u alıp dertsiz tasasız bineceğiz.

Özetle elimizde rakiplerinden her halükarda daha ucuza aynı veya yakın özellikleri sunan bir marka mevcut.

Ben aldığım birçok Alfa Romeo'ya "yuh o kadar ne bakımı yaptırdın" denecek kadar para harcadım ve toplam masrafa baktığım zaman hala premium rakiplerinden ucuz veya benzer fiyatta kaldığını görüyorum. Buna karşılık olarak da çok daha iyi kondüsyonda ve sevdiğim arabaya binmiş oluyorum.

Alfa Romeo "x + 5.000 TL param var, o zaman x liraya karşılık gelen en ucuz Alfa Romeo'yu alayım" mantığıyla kesinlikle alınacak bir araba değildir. Bu sadece Alfa Romeo için de değil, bütün markalar için geçerli, sadece Alfa Romeo için biraz daha geçerli.

Bu yüzden, bu değerlendirmeleri yaparken, lütfen arabayı aldığımız fiyat + üstüne harcanan servis parasını koyup aynı kondüsyonda bir Renault ve BMW fiyatlarına ayrı ayrı bakalım, yorumu ondan sonra yapalım. Benim yaptığım karşılaştırmalarda genelde aynı kondüsyonda Renault ile ya benzer ya biraz daha yüksek Alfa Romeo toplam masrafı çıkarken BMW'den ciddi miktarda daha düşük olmaya devam etti.

Bu yüzden hala kalbin yanında mantık arabası olarak görmeye de devam ediyorum Alfa Romeo'yu.

Garanti dışı iyi niyet, yetkili serviste ekstra ilgi, daha az kronik problem isteniyorsa Alfa Romeo x 1,5 para verilip muadil sınıfta BMW alınır, kafa rahat binilir. Alfa Romeo daha iyidir BMW daha iyidir orası kişiye kalmış. Ancak daha iyi hizmetin karşılığı ikinci el için başta verilen 1,5 kat fazla para ve her servis bakımıyla daha da artacak miktarda para.

Ya da benzer paraya Renault veya Peugeot alınır, hem daha problemsiz, hem de daha ucuz parçalarla binilir. Alacağınız keyif de size kalmış.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  orda yazdığında haklısın,sıfırı üretiliyo bile olsa,garanti kapsamı şartları diye bişey var,bunlardan ilki servis dışı mudahale olmaması.yetkili servislerdi çok fazla yerin dibine sokmamak lazım,özel servis veya sanayide kabul ettiremiyeceğiniz bi çok bakım veya tamir sonrası sorunları yetkiliservisde öyle veya böyle ücretsiz mudahale ettirebiliyorsunuz,2003 -2007 arası sıfır alıp kullandığım kia bongo yu 2 sene sonu garanti bitincede yetkili srvis dışında baktırmamıştım,bana o güveni vermişlerdi çünkü.valla ne biliim,yine dipsiz bi konu işte,bu tip konuları okuyunca hoca nasrettinin meşhur ,sende haklısın hikayesi gibi oluyo işin sonu,herkes bi nebzede olsa haklı

harunk

Ne kadar ekmek o kadar köfte.

35.000'e 159 alıp "abi bana 20.000 TL masraf açtı, yemişim böyle Alfa Romeo'yu" diye şikayet edeceksek önce o paraya alınabilecek diğer arabaları, ve o paraya alınan 159'un artılarına bakıp o masrafa katlanmayı öğreneceğiz, ya da gidip hala muadili E90'dan daha ucuza olan 60.000 TL'lik 159'u alıp dertsiz tasasız bineceğiz.

Su kisimda kendimi gordum asagi yukari,
Adam etmek icin cok ugrastim adam ettim oh 3-4 yil kafam rahat olur dedim
Sans bi is firsati gecti elime ilana koydum ha istedigim fiyat satilmazsada keyfinide ben surerim aracimin o da guzel olur  :rock:
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

Lbe

Günlük olarak Giulietta haricinde E serisi, 320d ve Volvo C30 kullanan biri olarak Giulietta için parçası pahalı You are not allowed to view links. Register or Login ile karşılaştırma olmuş ama Borusan'a girip bakıma mk1 156 parası verebilirsiniz.Giulietta'nın bir çok parçası Fiat ile aynı eğer araştırılırsa.Bakım parçaları hangi araçlarla aynı merak eden varsa Mann Filtre'nin sitesinden parça kodlarına bakıp hangi araçlarda kullanılıyor görebilirler.Tabi ben markaya özel bir motor kullanmıyorum belki Multi Air'lerde ayrıdır orasını bilemem.Garanti süresi içinde ve sonrasında şimdiye kadar yetkili servise bakım dışında hiç bir para You are not allowed to view links. Register or Login çok kişi hissetmesede 2011 1.6 Jtd Giulietta'larda diferansiyelinde boşluk var ve bu ses yapıyor.Yurt dışı forumlarında başka insanlardan da duydum bunu.Akota hiç ikiletmeden ücretsiz olarak diferansiyelde bi parça değiştirdi ve düzeldi.Onun dışında garantim bittikten sonra aksla ilgili sorun yaşadım Kıbrıs'ta(Ben serviste yapılan diferansiyel modifiyesinden olduğunu düşünüyorum).Komple aksım ücretsiz olarak değiştirdi Tofaş tarafından.Ayrıca belirtmeliyim ki garanti bittikten sonra bakımlara özel servise gittim ona rağmen iyi niyet garantisinden aksımı değiştirdiler.Yetkili servislerle ilgili şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım ama tavsiyem bi sıkıntınız varsa bi şekilde Tofaş'la iletişime geçilmesi.Gerçekten çok yardımsever gördüm ben Tofaş'ı.Aracım şuan 94000 km'de ve Türkiye'ye ilk gelen araçlardan(En azından ben aldığımda Akota yoktu Ankara'da ve hiç Giulietta görmemiştim.)buna rağmen ben aracımın motorunda, şanzımanında veya yürüyeninde bi sıkıntı yaşamadım.Bu anlattığım olaylar dışında bakımdan bakıma servis yolu gördü aracım.Ben Giulietta'nın sorunsuz bir araba olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

Son olarak şu an aracımı değiştirmeyi düşünsem belki bi Alfa almam ama bunun sebebi Alfa'dan herhangi bi durumdan dolayı memnun olmamam veya Alfa'nın kötü olması değil, lüksü ve teknolojik oyuncakları sevmem olur.

Rotweiler

Açıkcası arabalara sahipken bu sepetten alıp şu sepete bile koymayan, "gözbebeğim" diye anlatan kullanıcıların, arabayı kazaladıktan sonra veya bakım günü gelince *** püsür bahanelerle bu kadar piç etmeleri, bir kez daha beni şaşırtmadı. Markanın satış ve Advertising yönleri elbette berbat ancak, siz hiç çocuğunuza 7 yaşına gelince "çok masraflı oldun sen" diyebiliyor musunuz? Eğer cevap evet ise, tüm Alfa tarihini silip atıyor ve sadece popülist bir kullanıcı oluyorsunuz. Dolayısı ile siz 159 felan almayın abi. Birdaha topiclerde felan da "offfff şu alfettadan bitane olacak garajda var ya..." felan diye gevelemeyin bence.

Ha bir de şu mühendislik muhabbetleri de birtürlü bitmedi. 159u ayda bir kez gören ustaların beceriksizliği yüzünden olan arabanın adına oluyor. Mühendisine oluyor. Elimizi sallasak otomotiv mühendisi ya.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ATA

Açıkcası arabalara sahipken bu sepetten alıp şu sepete bile koymayan, "gözbebeğim" diye anlatan kullanıcıların, arabayı kazaladıktan sonra veya bakım günü gelince *** püsür bahanelerle bu kadar piç etmeleri, bir kez daha beni şaşırtmadı. Markanın satış ve Advertising yönleri elbette berbat ancak, siz hiç çocuğunuza 7 yaşına gelince "çok masraflı oldun sen" diyebiliyor musunuz? Eğer cevap evet ise, tüm Alfa tarihini silip atıyor ve sadece popülist bir kullanıcı oluyorsunuz. Dolayısı ile siz 159 felan almayın abi. Birdaha topiclerde felan da "offfff şu alfettadan bitane olacak garajda var ya..." felan diye gevelemeyin bence.

Ha bir de şu mühendislik muhabbetleri de birtürlü bitmedi. 159u ayda bir kez gören ustaların beceriksizliği yüzünden olan arabanın adına oluyor. Mühendisine oluyor. Elimizi sallasak otomotiv mühendisi ya.

Helal... Bu posta şapka çıkartırım.  :yukari-ok: :alkis:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

Artık bi "beğen" düğmesi koysak şu foruma :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

krm1983

Diyecek söz yok bu paylaşımın üzerine +1283

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

iceberg156

Helal... Bu posta şapka çıkartırım.  :yukari-ok: :alkis:

:yukari-ok:  :arkadasim:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

coyote

Artık bi "beğen" düğmesi koysak şu foruma :)

Hatta bir de "ya sev, ya terket" butonu olsa daha süper olur. Mazallah birisi Alfa'sı ile ilgili bir şikayetini paylaştığında direkt basarız.  :)

Bu bahaneyle, tüm forumdaşların yeni yılı kutlu olsun.  :arkadasim:

admin

Tofaş'ın yetkilileri ile görüşünce oldukça yardımseverler. Bunu sitemizde sorun yaşayan ve Tofaş tarafından, hem de en üst yetkililer tarafından mağduriyetleri giderilen üyelerimiz teyit edebilirler. Ancak bu yine de yetkili servislerin eksiklikleri yok değil ve yapıları gereği özel servislerin yaptığı tamirleri onlardan bekleyemeyiz.

Yetkili servis için farklı bir markadan örnek vermek gerekirse, otomatik olarak katlanmayan bir Peugeot 208'in sağ aynası, yetkili tarafından garanti kapsamında değiştirildi. Eğer garanti kapsamında olmasaydı ya ücret karşılığında değiştirirler, belki "iyi niyet" denilen ve son günlerde moda olan tarif ile ücretsiz değiştirirlerdi. Ama hiç bir surette tamir yoluna gitmezlerdi, bu onların işi değil çünkü. Bunu yapamayacaklarından da değil. Elbette orada bu aynayı tamir edebilecek birileri vardır ama bu yetkili servislerin çalışma şekli değil ve zaten buna vakitleri de yok. Randevu ile gidilen bir yetkili servisten, araç sahibinin özel servisteki kaprisini çekmesini bekleyemezsiniz. "Ya değiştirmeyelim, tamir edelim." veya ""Değiştirme, tamir et ama daha pazarlık yapacağız, ona göre!" diyemezisiniz.

Yetkili servislerin masrafları ile özel servislerin giderlerini de karşılaştırmak gerek. Bir özel servis, faaliyet gösterdiği mekana ayda 3 bin, 5 bin TL kira ödüyordur. Yanında çalıştırdığı usta, çırak vesaire elemanların ya sigortasını eksik gösteriyordur ya da asgari ücretten gösteriyordur. Öğle yemeğini ya evden getiriyordur, ya ekmek arası ya da tost yiyerek geçiştiriyordur ya da sanayide anlaşmalı lokantalara gidiyordur. Orijinal parçalar yerine hem kendisi için hem de müşterisi için muadil parçalar kullanma durumu daha fazla.
Yetkili servislerin mekan kiralarının yüksekliğini sizler tahmin edebilirsiniz. Ayrıca o mekanı doldurmak için distribütör veya ana markanın kullanmayı zorunlu kıldığı teknik aletlerin maliyetini düşünün. İçerideki çalışanların, satış görevlisinden çaycısına, yerleri silen elemanından hem satış alanındaki hem de servis alanındaki resepsiyon görevlisine kadar, tamiratı yapan teknik personelin maaşlarının maliyeye gerçek gelir üzerinden gösterilmesi zorunluluğunu düşünün. Ana firmaya bağlı olmayan (örnek olarak Birmot harici yetkili servisleri düşünün), münferit bir yetkili servisin ana firmaya ödemesi gereken ücretleri ve bunun gibi diğer çok gideri düşünün. Çok övülen Borusan'ın hizmet kalitesini, ucuz fiyata yapmasını bekleyemezsiniz. Çünkü ona göre çalıştırdığı elemanlara, verdiği hizmetlere daha fazla maliyetle sahip olmakta.

Bir çok kişi, "Bana ne adamların maliyetinden, ben aldığım hizmete ne kadar ödediğime bakarım" diyebilir ve demekte zaten. Ama devir öyle değil. İyi mal her zaman pahalıdır. Bu böyle. Türkiye'de de öyle, İtalya'da da öyle, başka ülkede de öyle.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Doğa Tosun

+'ların kifayetsiz kaldığı bir yorum daha !

"şüphesiz ki biz onu, Akota'dan faturayı elimize alıp eve dönerken de çok sevdik.."
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

TRSemih

Kaza yapan bir kadın sürücünün hava yastığına çıkan fotokopisi : )))

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

KUY65

kazadan sonra tanınmaz hale geldi lafı geçerli sayılır heralde  :lol:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

TRSemih

kazadan sonra tanınmaz hale geldi lafı geçerli sayılır heralde 
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Adza

Kesinlikle katılıyorum.
Maşallah memlekette ne çok mühendis ruhlu varmış ya. Herkes ne kadar da kolay sanıyor bu işleri. Günlük hayatta mühendislere gösterilen bu art niyete pek şaşırmıyorum ama forum ortamında da ayağı taşa takılsa yapan mühendislerden bilen tipitipler var. İfrit oluyorum ifrit.
Sen markanın kendi kitapçığını okuma, önerdiği yağı yedek parçayı kullanma sonra gel burda mühendise söv.
Memlekette araç kullanımı- seçimi konusunda çok ciddi bir sıkıntı var, "beni bi yerden bi yere götürsün yeter" demez hiçbir alfista ve aynı alfista bakımı geldiği zaman, sorun çıkarttığı zaman giydirmeye başlamaz anında.
Milletin haşat ettiği, hayatında 159 görmemiş ustanın baktığı 159u al, sonra sorunlu marka de. YAV HE HE.

Tolga033

Böyle olursa,güzel olacak gibi.

hkmtctnky

2:

Hay maşallah corsa takaslı mk1 147 ve gta kit aranıyor

'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

blackgear

Tolga da GTA bodykit vardı hikmet ;)

ssg

Tolga da GTA bodykit vardı hikmet ;)

Artık kaçamaz :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT