Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre_deniz

Öncelikle mrb. Eski lastiklerim Pirelli p zero. AR 159 a Continental Sport Contact 5 almak mantıklsı geldi. Denemek istiyorum. Çok farklı gelir mi acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

coscos23

ben yazlık olarak yerli petlas pt741 kullanıyorum cok memnunum kıslıkta mıchelın alpın kullanıyorum ıkısındende cok memnunum ısındıgı zaman petlas cok verılmı kayma asla yapmıyor

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle mrb. Eski lastiklerim Pirelli p zero. AR 159 a Continental Sport Contact 5 almak mantıklsı geldi. Denemek istiyorum. Çok farklı gelir mi acaba?

2 lastiğide kullanıyorum şu an 2 farklı araçta.
Defalarca yazdım..İkisi de çok iyi lastik.
Tavsiye ederim.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emre_deniz

Tavsiye ederim.

Tavsiyelerinizi okudum. Fiyat olarak Continentalı daha uygun buldum ve dün taktırdım. Sert kalkışta kolay patinaj yaptı. Yol tutuşu daha iyi gibi geldi. Direksiyonda biraz daha yumuşadı.

ku2

Tavsiye ederim.

Tavsiyelerinizi okudum. Fiyat olarak Continentalı daha uygun buldum ve dün taktırdım. Sert kalkışta kolay patinaj yaptı. Yol tutuşu daha iyi gibi geldi. Direksiyonda biraz daha yumuşadı.

Araç otomatik mi..? Düz mü?
Patinaja neden kalıyorsunuz..?
Patinaj yapmaması lazım..Güzel tututan bir lastik Conti.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emre_deniz

Tavsiye ederim.

Araç otomatik mi..? Düz mü?
Patinaja neden kalıyorsunuz..?
Patinaj yapmaması lazım..Güzel tututan bir lastik Conti.

Manuel dizel. Biraz sert kalkıp denemek istedim. Yolda hafif ıslaktı.

rain man

Cevabı kendiniz vermişsiniz üstad.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

harunk

Ben 4 aydir 235/35/19 Goodyear asy f1 kullaniyorum gayet memnunum yagisli havalarda da
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

mahoretti

Conti SC5 iyi güzel hoş ama ömür kısa... Kısa derken 2 sene (max 30000KM) sonunda çok ta ani olmayan 2 frenlemede ABS devreye girdi. Kalkışlarda ASR ışığı yanmaya başladı. Görünürde kabaklaşma yok ama yapısal olarak demek ki ömrü bu kadar...

kuti147

Tavsiye ederim.

Daha dün takılan lastikten bugün performans beklemek hata olmuş aslında. Lastiklerin yüzeyinde kalıptan kolay ayrılmasını sağlayan kaygan bir kimyasal bulunuyor. Bu malzeme lastik bir süre kullanıldıktan sonra eriyerek yüzeyden ayrılıyor. Asıl o zaman lastik gerçek performansını göstermeye başlıyor. Ayrıca lastik basıncı , ön takımın halide etken. Islak zemin demissiniz bu arada :) tek başına büyük etken ıslak zemin
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

emre_deniz

Tavsiye ederim.

Daha dün takılan lastikten bugün performans beklemek hata olmuş aslında. Lastiklerin yüzeyinde kalıptan kolay ayrılmasını sağlayan kaygan bir kimyasal bulunuyor. Bu malzeme lastik bir süre kullanıldıktan sonra eriyerek yüzeyden ayrılıyor. Asıl o zaman lastik gerçek performansını göstermeye başlıyor. Ayrıca lastik basıncı , ön takımın halide etken. Islak zemin demissiniz bu arada :) tek başına büyük etken ıslak zemin

Onlar ilk izlenimdi zaten :) biraz daha kullandıktan sonra izlenimlerimi paylaşırım)

surgeon

m+s olan lastikler hakkında görüşler neler acaba?
petlas - pirelli - kumho?
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

Kalzoon

İyi Akşamlar,

2016 lastikleri gelmeye başladı. Kullananlar var mı? Michelin Pilot Sport 4,  Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, Continental Sport Contact 6 (19" dan başlıyor)... Hala PZero mu diyoruz? :) 225/40r18
2011 Giulietta QV
Full SuperSprint+Downpipe
Quaife LSD 
Colombo Bariani Camshafts
GFB - DV+
Protoxide Wastegate
DR. ECU Custom Tuning
BMC AirFilter
Billstein B8+H&R Springs
Wiechers Racingline Carbon Front Strut Bar
Magneti Marelli ME200T Throttle Module+Remote
Novitec Sport Shifter
Goodridge Stainless Steel Brake Lines
Marangoni Front Bumper
19" Prodrive +235/35R19 Michelin PS4S

esatkaracan

Benim şahsi fikrim lastikte nokian çok isabetli bir karar olur. :yukari-ok:

ES53

Araci uc noktalarda kullanmiyorsaniz nokian zline tavsiye ediyorum.Ben memnunum.Kullanici yorumlarina yurtdisi sitelerdeki puanlarins ve fiyatina bakarim aldim.fiyat/performans olarak cok iyi

admin

Taze bir habere göre Nokian yetkilileri, 2015 yılına kadar testlerde yüksek puan ve başarı elde edebilmek için manipüle edilmiş, yani normal müşteriye satılan lastiklerden daha üst özelliklere sahip lastikleri testlere göndermiş. Bunların hangi lastikler ve testler olduğu konusunda bir bilgi yok. Ancak ve artık böyle bir şey yapılmıyormuş.

Normalde lastik üreticileri, hamur karışımında bir farklılık olduğunda veya bir prototip lastik olduğunda bunu testi yapan kuruma bilgi olarak iletirdi. Testi gerçekleştiren kurum da buna göre ya test eder ancak değerlendirmeye almaz, ya değerlendirir ve bunun bilgisini okuyucularına verirdi. Nokian, anlaşılan böyle bir bilgi vermemiş.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ertena

Arkadaşlar iyi bir referans olması sebebiyle paylaşıyorum.

www.tyrereviews.co.uk

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Kalzoon

Selam,

İlk testler çıkmaya başladı.. Goodyear AS3, Pzero'yu geçmiş gorunuyor... CSC5'i indirimemiş ama...

2011 Giulietta QV
Full SuperSprint+Downpipe
Quaife LSD 
Colombo Bariani Camshafts
GFB - DV+
Protoxide Wastegate
DR. ECU Custom Tuning
BMC AirFilter
Billstein B8+H&R Springs
Wiechers Racingline Carbon Front Strut Bar
Magneti Marelli ME200T Throttle Module+Remote
Novitec Sport Shifter
Goodridge Stainless Steel Brake Lines
Marangoni Front Bumper
19" Prodrive +235/35R19 Michelin PS4S

salimulas

Bugun 290 TL ye 225/50R17 DUNLOP SP SPORT FM800 taktık. Şimdilik sadece sessizliğinden bahsedebiliyorum. Etikete göre yakıt tasarrufu "C" Islak zemin performansı "A"

Utku

orjinal lastikte yuk endeksi 94v olan bir araca, 101y xl lastik takarsak ne kazaniriz ne kaybederiz ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

halil

orjinal lastikte yuk endeksi 94v olan bir araca, 101y xl lastik takarsak ne kazaniriz ne kaybederiz ?

94 V    =    240 KM/H MAX HIZ   670 kg/ lastik   yük taşıma kapasitesi

101 Y  XL =  300 KM /H MAX HIZ  825 kg/ lastik yük  taşıma kapasitesi  xl ekstra load.güçlendirilmiş yanak ,daha fazla yük taşıma kapasitesi

lastiklerin ağırlıklarını kontrol etmek gerekir.yeni takacağın lastik eski lastikten ağırsa ,yakıt tüketimine performansa zararı olur.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Utku

94 V    =    240 KM/H MAX HIZ   670 kg/ lastik   yük taşıma kapasitesi

101 Y  XL =  300 KM /H MAX HIZ  825 kg/ lastik yük  taşıma kapasitesi  xl ekstra load.güçlendirilmiş yanak ,daha fazla yük taşıma kapasitesi

lastiklerin ağırlıklarını kontrol etmek gerekir.yeni takacağın lastik eski lastikten ağırsa ,yakıt tüketimine performansa zararı olur.

Anladım teşekürler.
Ağırlık farklarını bilmiyorum ama muhtemelen daha ağır olacak, 215 orjinal ölçü yerine 225 alacağım.
Açıkçası durum şöyle ;

508 in orjinal ölçüsü 215 55 17, 94V
Benim almak istediğim 225 55 17, 101Y XL

Tabanı bir nebze büyütmek istiyorum tutuşu arttırmak adına.
Aradaki fark %1,65 gözüküyor, kabul edilebilir bi değer.

Ancak beklediğim tutuş artışının karşılığında ne kadar tüketim dezavantajım olur, bu değişime değermi kestiremiyorum
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

halil

Anladım teşekürler.
Ağırlık farklarını bilmiyorum ama muhtemelen daha ağır olacak, 215 orjinal ölçü yerine 225 alacağım.
Açıkçası durum şöyle ;

508 in orjinal ölçüsü 215 55 17, 94V
Benim almak istediğim 225 55 17, 101Y XL

Tabanı bir nebze büyütmek istiyorum tutuşu arttırmak adına.
Aradaki fark %1,65 gözüküyor, kabul edilebilir bi değer.

Ancak beklediğim tutuş artışının karşılığında ne kadar tüketim dezavantajım olur, bu değişime değermi kestiremiyorum

215*55 in yerine 225*55 takılmaz.daha doğrusu  birbirinin muadili lastik değildir.takmak istediğin lastiğin çapı 1,12 cm fazla.hem çap artışı hem de ağırlık artışı olur.taban genişliği artar ,sürtünme artar,yakıt tüketimi artar.
çap artar,aracın yerden yüksekliği artar,ağırlık merkezi daha yukarıya çıkar,aracın altından geçen hava miktarı artar,yol tutuş azalır.

Utku

215*55 in yerine 225*55 takılmaz.daha doğrusu  birbirinin muadili lastik değildir.takmak istediğin lastiğin çapı 1,12 cm fazla.hem çap artışı hem de ağırlık artışı olur.taban genişliği artar ,sürtünme artar,yakıt tüketimi artar.
çap artar,aracın yerden yüksekliği artar,ağırlık merkezi daha yukarıya çıkar,aracın altından geçen hava miktarı artar,yol tutuş azalır.

Ben duz mantik kurup taban genisligi artinca yol tutus da bi nebze artar diye dusunmustum, tuketim artisini goze alarak.yanlismis demekki.

Peki tutusu arttirmak icin hangi olcuyu almali jant olcusunu degistirmeden ? Oyle bi cozum yoksa orjinal olcu alacagim tabi mecburen
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

halil

az da olsa faydası olur ama ,avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırıp ,ona göre uygulama yapmak gerekir.