Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AU 4494 - 156 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sportivo

Arkadaşlar, sonunda yıllardır hayaliyle yanıp tutuştuğum Alfa 156'ma kavuştum. 98 yılında ben daha lisedeyken piyasaya çıktığından beri hayallerimi süsleyen araba. İnsanın lise aşkıyla evlenmesi gibi bir duygu mu , nasıl birşey bilemiyorum.

2004 156 1.6 Distinctive
19 Ağustos 2004 trafiğe çıkışlı
Castellet (inci) mavisi
Dual klima + Park sensörü + CC + İç denetimli alarm + CC + 8 airbag.
1 Ağustos'ta 45500km'de 25300 YTL'ye aldım.

Son bir yıldır araba alma niyetim vardı, bir aralar Honda Civic 2005 ES alıyordum az daha kazara ama İstanbul'dan eski bir 156 2.0 sahibi Alfisti bir abim beni bu kararımdan vazgeçirdi ve tekrardan tamamen 156'ya konsantre oldum. Yaklaşık 4 aydır gördüğüm her makyajlı 156'ya alıcı gözüyle baktım. Bir kaç araç sahibiyle niyetlenir gibi olsak da anlaşamadık. Galeriden almak istemiyordum, gönlümden bir Alfisti'den almak geçiyordu, öyle de oldu. Ajan bırakmıştım You are not allowed to view links. Register or Login'da geçen hafta çıktığı gün ilanını gördüm, hemen ertesi gün sabah 9'da aradım, o akşam arabaya bakmaya gittim ve o akşam anlaştık. Böylelikle satılmayan denen Alfa'yı sahibi ilk gün satmış oldu. Çok içime sinerek aldığım bir araba oldu. İki gündür sürüyorum, sanki 40 yıldır berabermişiz gibi ahenk içinde gidiyoruz birlikte yollarda. Allah kazasız belasız binmek nasip eder inşallah.

Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar, nice Alfa'lara Alfistilere...
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Register or Login" border=0>

Edited by - Alfadanadam on 03/08/2007  08:56:16
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

master

Hayırlısı olsun , güle güle kullanın :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tughan

Güle güle kullanın, kazasız belasız..
Tuğhan.
156 Selespeed

Sportivo

Arkadaşlar çok teşekkürler, bu arada forumun huyunu suyunu bilmediğimden fotoları postta görünmesi için yüklemeyi beceremedim, bir de fotolar ilk gün dolayısıyla amatörce ve aceleyle dar zamanda çekildi.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

hayırlı olsun cem güle güle kazasız belasız kullan...Bu arada bir öneridir ki, aracın sis farı etrafındaki plastikleri ve arka tamponda bulunan park sensörlerini gövde rengine boyatırsan çok daha hoş olur kanımca....
Benim bildiğim kadarı ile bu sis farları çerçevelerinin siyah plastik renkte olanları 2005 yılındaki 156'lardaki ,iç konsol döşemesi malzemesi değişen alfalardan sonra çıktı..aracınız 2004 model olmasından dolayı,sanırım normal şartlarda o kapakların gövde rengi olması gerekiyor diye tahmin ediyorum...tekrara güle güle kullan 156 'nı...

alfistihrn

Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Alfadanadam

Hayırlı uğurlu olsun, hayalinizdeki araca sahip olmanız çok sevindirici. 156 benim de 98 yılından beri hayalim olan bir otomobildi, sizi çok iyi anlayabiliyorum emin olun :)

BARLAS

Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...

murat

Hayırlı olsun, güzel bir renk
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

Hayırlı olsun keyifli sürüşler;)

Sportivo

quote:

hayırlı olsun cem güle güle kazasız belasız kullan...Bu arada bir öneridir ki, aracın sis farı etrafındaki plastikleri ve arka tamponda bulunan park sensörlerini gövde rengine boyatırsan çok daha hoş olur kanımca....
Benim bildiğim kadarı ile bu sis farları çerçevelerinin siyah plastik renkte olanları 2005 yılındaki 156'lardaki ,iç konsol döşemesi malzemesi değişen alfalardan sonra çıktı..aracınız 2004 model olmasından dolayı,sanırım normal şartlarda o kapakların gövde rengi olması gerekiyor diye tahmin ediyorum...tekrara güle güle kullan 156 'nı...

Teşekkürler Ahmet, park sensörüyle ilgili haklısın, tampon renginde olsa daha güzel olacak.
Ön sislerdeki siyah plastik renk şimdi baktım You are not allowed to view links. Register or Login'da birkaç ilana diğer 2005-2006 modellerde de yine siyah. Senin arabadakini sonradan mı boyattın?

Bir de eksoz ucu diyenler mutlaka olacaktır, haklısınız aklımda.Benim komşuda da 156 var sanayiden işçilik dahil 40YTL'ye taktırdı.(sadece uç kısmı) fiyat çok anormal ucuz geldi. Sizce bir arızalık olur mu?
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

YAY ŞART

(Alfistice'de "Hoşgeldiniz" demek)

Edited by - agucba on 03/08/2007  14:01:10

///////////////

n/a

yok cem benimkiler standart fabrika çıkışı gövde rengi halinde geldi..2005 'in hangi ayı bilmiyorum ama yanılmıyorsa eğer ,sanırım 2. yarısından sonraki 156 ların sis far çerçeveleri siyah plastik ve kapakların formu biraz daha farklı olarak getirilmeye başlandı...Sanırım bu sis farı çerçeveleri siyah plastik olan modellerde aynı zamanda iç konsoldaki malzemede biraz daha farklı olarak (daha yumuşak ve temizlenmesi-bakımı daha kolay olan bir konsol kaplaması) sunulmaya başlandı..

Egzost ucu konusunda, şahsen oval egzost ucu tercih ediyorum,gerçi bu zevk meselesi tabi kişiden kişiye değişir ama benim en çok oval olanlar hoşuma gidiyor...Benim aracın fotolarından bakabilirsin istersen cem..Uç olarak  jsv 'nin paslanmaz oval egzost ucunu kullanıyorum..Estetik açıdan güzel duruyor kanımca...

Edited by - ralf on 03/08/2007  12:56:00

Sercan Keklik

hayırlı olsun :) kazasız belasız inş.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Hoşgeldiniz . Aracınız da maşallah çok güzel allah kaza bela vermesin.

n/a

Hayırlı uğurlu olsun Cem : )

Burak

İyi günlerde kullan , İzmirliler yavaş yavaş artıyor forum da
1997 Gtv V6 TB

Sportivo

quote:

Hayırlı uğurlu olsun Cem : )

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.

Tolga abi playakayı 35 CEM XX yapamadık , CEM plaka boşta yoktu. Olsa nefis olacaktı neyse sağlık olsun. Bu da fena sayılmaz (benim adım Uğur Cem, çift isim var 35 AU 4494 - Alfa Uğur oldu artık.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

carmaniac

hayırlı olsun arabanız renk cok gusel gule gule kullanın. YAY SART :))

Sportivo

Valla arkadaşlar öncelikle söyleyeyim yay düşünmüyorum :) Araba zaten yeterince diri duruyor, bir de %70 şehir içi kullanacağım, İzmir'in yolları pek tekin değil, yaya bu nedenle sıcak bakmıyorum. Ama Eksoz ucu için bir operasyon bu haftasonu planlıyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

simendifer

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Haklısın İzmirde yay biraz zor 5-6 senedir kapatılmayan çukurlar var artık yerlerini kanıksadık yakınından bile geçmiyoruz otomatiğe bağladık ama tümsekler ve çukurlara hergün yenileri ekleniyor. Egzoz ucuna gelince asıl o şart. Ben dikdörtgen tercih ettim. Karabağlarda 15 YTL. ye aldım ve taktırdım. Nisan ayının ortasında. Sorun yok şimdilik. Yani komşunun 40 You are not allowed to view links. Register or Login taktırdığına ucuz diyorsan benimkine bedava diyebilirsin.

Sportivo

Arkadaşlar öncelikle egsoz ucu için 2.sanayiye gittim, oval egsoz 35 YTL+ 10 işçilik dediler. 40'a rahat yapılıt.  Fakat yaptırmadım çünkü egsozu takınca düz değil de sola meyilli duruyor. Arkadaki simetriyi bozuyor gibime geldi. Bu da biraz arabanın kendi son susturucusu da hafif sola doğru dönük, tabii o altta olduğu için görünmüyor ve farkedilmiyor.

Ne yapalım dersiniz?
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Bu arada hafta sonu Didim'e gittim geldim.

Bir kaç problem var:

1- Varyatör dizel sesini rölentide (0-1000rpm) aralığında ve 1. viteste ilk gaza yüklenirken alıyorum. Önceden sanki yoktu, ya da ben duymuyordum, canım sıkıldı biraz.

2-Didim yolunda bir istasyonda durduk. Vectra sahibi bir arkadaşla tanıştık. O farketti, sağ kısa far çok sönük yanıyor. 2 hafta sonra vize muayenesi var. Elektriksel bir temassızlık ya da sigorta yüzünden falan olabilir mi? Yoksa farı komple mi değişirtirmek gerekir?

3-Pazar sabah arabanın ön koltuğunun altındaki paspasta ıslaklık farkettim. Baktım direksiyon milinin oradan çok hafif bir su sızıntısı var. Pazar günü+ Didim'de olduğum için Enriko'daki bir servisdeki arkadaşı aradım. Direksiyon hidroliğinden ya da klima veya silecek suyundan olabileceğini söyledi. Hala sızdırıyor. Hararette bir sorun yok fakat bu yüzden Didim'den tedirgin döndüm, yolda belde kalmayalım diye. Sizce ne olabilir.  

Bana servis yolu göründü yani:)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Cem

1- Varyatör problemi oluşmuştur,normaldir bence.

2- Far ampulünün ömrü bitmiş olabilir bir ihtimal,sanmam büyük bir sorun olsun.

3- Paspastaki ıslaklık meselesine gelince, cam suyu tahliye kanalı  tıkanınca su aracın içine geliyor,bu da normal.

Çok önemli sorunlar değil bence,içiniz rahat olsun=)