Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dr_eros

You are not allowed to view links. Register or Login

Kayınbiraderimin aracı..İlgilenen olursa konuşalım.

Kaza boya yok mükemmel, insignia satılırsa arayacağım seni:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2.0 tfsi 11 lt yakıyor bizim 1.4 MA aynı :) şaka gibi
Gerçekten şaka. Yoğun trafikte rahat 13-14 yakar. Audi'deki 2.0 tfsi ile cupra'lardaki farklı motorlar. Bir dönem ben de niyetlenmiştim. Benzin+yağ ile çalışan bir motor  :D  Bagajda yağ tenekesi ile geziyor sahipleri. Segman, sandık motor vs değiştiren bir sürü kişi var.

E.Ç.M. (MiTongin)

Kayınbiraderimin aracı..İlgilenen olursa konuşalım.

Kaza boya yok mükemmel, insignia satılırsa arayacağım seni:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2.0 tfsi 11 lt yakıyor bizim 1.4 MA aynı :) şaka gibi
Gerçekten şaka. Yoğun trafikte rahat 13-14 yakar. Audi'deki 2.0 tfsi ile cupra'lardaki farklı motorlar. Bir dönem ben de niyetlenmiştim. Benzin+yağ ile çalışan bir motor  :D  Bagajda yağ tenekesi ile geziyor sahipleri. Segman, sandık motor vs değiştiren bir sürü kişi var.
cth kodlu olanlar yakmıyor sanırım :) adamlar revize etmiş üstüne 2 3 kez güncelleme yapmışlar daha düşük tüketimi yakalamışlar. Alfistler olarak toplanıp isyan edelim İtalya'ya ya  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Tolga033

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Göz önünde durmasında fayda var
:yukari-ok: Maşallah. :nazar:

ku2

Aracın motoru iyi durumda. 110bin de yağ pompası arızası yüzünden yarım motor yapıldı. Doğuşta kayıtları var. 110binden bu yana sıkıntısız biniyor kayınço. Şimdi Levorg alıyoruz o yüzden satıyor. Bir de Doğuştan kurtulmak istiyor artık. Çok memnun değiliz tavırlarından. Neyse durum bu.. Anahtarı değişecek. Parası ödendi. Anahtarı çalışmıyor. Doğuş yeni anahtar getiriyor. 800 TL mi ne verdik..

Ok gibi gidiyor. Basmazsan cüssesine göre oldukça ekonomik. Uzun yolda 7-8 çok rahat 110-120 gibi gidip. Şehirçi değeri 11 görüyoruz. Genelde çok şehiriçi kalmıyor zaten araç. Çoğunluk benim gibi o da çevre yolundan gidip geliyor. Düşünen olursa konuşalım. Aracı ben aldırmıştım ona. :)) 70 bin gibi aldık. Dediğim gibi 2. Sahibiyiz. Manuelini bulmak çok zor. Alıp Chip vs yapmak istenirse manuel ile çok rahat bu işler. :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Sıkıntısız araba yok beyler. Sürücü emniyet kemeri girişi arızası verdi mesela. Takmana rağmen ötüyordu. !!! Yapıldı ta ne zaman.. Anahtar arızası.. Yağ pompası hele..! İnanılır gibi değil. Neyse.. Bazen gözümüzde büyür ya .. Of Audi falan :)) değil abicim :) Her markanın kendine has durumları var. Önemli olan bakımları düzgün, düzenli ve orjinal parça ile yapmak.
--

Utku

Biraz 508 den bahsedeyim,
Oncelikle otomobilleri artik station wagon ve digerleri olarak ayiriyorum.Bu kadar kullanisli ve gosterisli araclar nasil turkiyede tutulmaz akil alir gibi degil.Yukle yukleyebildigin kadar, ailenle geziye cik.Mangalami gidersin, sahile deniz yatagimi goturursun, daga bayira kampami gidersin, evcil hayvanmi koyarsin, bebek esyalarini mi koyarsin.Yeri gelir beyaz esya bile koyarsin.Muhtemelen bi on sene evde mutlaka bir sw bulunacak.

508 de inanilmaz ekonomik ve mantikli bi arac.Arka bolum e class genisliginde hatta belki daha genis, koltuklar muthis rahat.Bagaji zaten soylemeye gerek yok.
Yakit desen, en soguk havada 6.5 lt yaktim sehir icinde.Normal zamanda 5.5-6 diyebiliriz.Uzun yolda zaten 4.5 le falan gelmistim ankaradan.Inanan 4 un altina indirir oyle diyim.Bu buyuklukte araba icin inanilmaz degerler.

Sanzimandan cok cekiniyordum, hic bir falsosunu gormedim.Karakterine alisinca ki bu bende birkac gunu gecmedi, gayet sorunsuz.

Performans ilk iki viteste yok gibi bisey :) ama 3 ten sonra fena degilmis diyebiliyorsun.
Ilk gun suspansiyonu begenmemis, 159 dan iyi degil yazmistim.Halen ayni dusunuyorum.Hemen her gun insignia ya da biniyorum, 18 lastige ragmen cok daha tok bi araba 508 den.
Donanim ve malzeme kalitesi cok iyi.Insignia dan epey iyi hatta.
Surus keyfi pek yok..O konuda alfa romeoyu cok ozluyorum.
Ama mantikli iste..Ulkemizde otomobil yurutme maliyetleri malum, hem keyifli hem guclu hemde donanimli ve cekici bir arac olsun dersen A4 Allroad almak gerekiyor.Oda 150-200 milyar

SW yi en keyifli kilacak sey 4 ceker.Muhtemelen 3 sene en az binecegim buna, imkanim olursa da levorg yada a4 e gecerim.Ama mutlaka sw olacak hayatimda.Zaten bi kere tadini alinca, yasam tarziniz oluyor.Artik avrupalilari daha iyi anliyorum.

Bi kac ezik fotografini koyuyorum pejomun :) 

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

rain man

Abi sen anlattıkça gözüme çirkin gelen sw aşkı beni de alıyor götürüyor. Ayrıca 508 sw gerçekten bir fransıza göre çok çok güzel :)

Belki AR güzel bir sw çıkarırsa tekrar, ne bileyim giulia sw gibi, 5 10 yıl sonra belki ona binersin.

Bizim millette sw kültürü sanırım es geçilmiş. Adam spor araba istiyorsa hatchback veya coupe istiyor, biraz büyük rahat olsun denilince de direk Suv'a geçiyor. Arada bir şey yok. Anlattıklarına göre sw çok daha makul ve cazip ama bilinmiyor demek ki.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Utku

Veysel aslinda onada deginecektim, ulkemizde genis arac ihtiyaci olan butcesi uygunsa suv, sonrasinda crossover, oda olmadi doblo tarzi ticari arac aliyor.Ancak hicbiri sw nin surus dinamigine sahip degil bence.

Ben bugune kadar bindigim surdugum hicbir crossoverda yada jipte kendimi iyi hissetmedim.Yuksektesin bi kere, agirlik merkezi cok yukarda.Her virajda yatiyorsun.Sallaniyorsun.En azindan oyle hissediyosun.
Belki range rover gibi bir aracta bunu hissetmeyebilirsin ama oda ucuk bi ornek.
Butcem yeterli de olsa asla alacagim bi arac degil, arazi offroad merakim yoksa.

Sw lerin ulkemizde tutulmama nedenlerini epey arastirdim ve su sonuclara vardim ;

- Bizde otomobil bir yatirim araci, gayrimenkul gibi bisey.Zaten cok zor ulasabiliyosun.(Avrupaya gore sifirda 5 kat, ikinci elde 8-10 kat fazla oduyoruz.Evet 10 kat ! ) Haliyle satarken deger kaybi goze alinamiyor.

- Bizde otomobile verilen deger cok farkli, aslinda dogu toplumlarinin genel sorunu bu.Araba ev kiyafet hepsi statu gostergesi oldugundan o donem statulu gozuken seylerin devamini getirmek bu statuye dahil olmak anlamina geliyor.Parayi ucundan yakalayan, spor araclara yada e segment siyah renk premiumlara You are not allowed to view links. Register or Login cogumuzun ideali, subaru levorg, legacy, allroad yerine bmw 3 sedan yada turevlerini almak gibi :)
Yanlis anlasilmasin, bende bundan izler tasiyorum, ama yavas yavas farkina variyorum bazi seylerin.
Avrupalinin arabaya bakis acisi gercekten cok farkli.

- Yine alim gucu dusuklugu sebebiyle yillarca bize itelenen toros ve kartal araclarin, halk arasindaki imaj dusuklugu.
Sw ye binecem diyen adama 'kartal' gibimi diye soranlar var.Sw yi oyle belirlemis kafasinda.

- Hem ekonomik nedenlerle, hemde ulkemizde genel olarak gezi, spor v.s kulturunun pek de yuksek olmamasi nedeniyle avrupali gibi arac doldurup 1-2 gunlugune sIk seyahatler yapmak ulkemizde cok da yaygin degil.
Avrupalilarin bir cok hobisi var, kayak, dagcilik, trekking, bisiklet, v.s ve bu islere ayda 3-4 gun en azindan ayiriyorlar.Haftasonlari cuma gununden cikip turlu etkinliklere gidiyorlar.Trafik az, ulasim rahat, yollar guzel, yakit ucuz.Bu gibi durumlarda cok ise yarayan sw arabalar, ulkemizde sadece yazin gidilebilen otel tatilleri ve spor olarak sadece hali saha yapilmasi gibi nedenlerle cogu insan icin gereksiz yer israfindan oteye gecemiyor.

Tekrar soyliyim, bende malesef benzer sekilde yasiyorum, yasayabiliyorum.Ancak bundan sonra mumkun oldugunca aileme zaman ayirip daha fazla gezi, daha fazla spor ve aktivite icinde olmaya calisacagim.
Buda bana sw kulturuyle gelen bir arti olacak.

Tipki alfa kulturu gibi, sw de ayri bir yasam tarzini ifade ediyor aslinda.Modeli ne olursa olsun.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

rain man

Çok güzel özetlemişsin abi. Dediklerine sanırım olur da ileride sw kullanırsam ben de deneyerek katılmış olacağım. Tekrar hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ku2

O zaman biraz Legacy SW

Bu arada .. Satmayı planlıyorum.. Bakalım..
Levorg alıcam sanırım :)
Kayınbiraderime Levorg ve XV sipariş ettik bile.
--

ku2

Utku çok güzel yazmışsın.. Ben 4 yıldır işte bu duygularla biniyorum SWye :))

--

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

erk1n

İsveç'te otomobillerin %70 'i SW.

Utku çok güzel özetlemiş. Yazdıklarının hepsine katılıyorum.

Bakalım, bizim 2. otomobil olarak Volvo XC70 alma planımız var ilerisi için.

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

murat

SW benim için de başka... Yukarıda 508 SW için böyle bir araç nasıl tutulmaz demiş arkadaşımız, bence Pejo ciddi bir irtifa kaybetti son 5 senede Türkiye'de.. 508 içinse şöyle düşünüyorum: "ya bu arabaya nasıl para veriyorlar" "açık ara en tipsiz sedan", bunlar tamamen göreceli olan dizayn ile ilgili tabi..Yoksa kullanışlılık ve hacim gibi faktörler tamamen kullanıcının daha iyi bileceği bir şey ..Selim'in Subaru'sunda da görüleceği üzere Subaru'da anlatamadığım veya açıklayamayacağım bir çekicilik var (Tabi bu dış dizayn olarak, yeni modellerde gelişse de iç dizaynlar evlat olsa sevilmez), ve Subaru bu çizgiyi hiç kaybetmiyor, bu yönüyle Alfa ile benzetiyorum..O nedenle Alfa'ya binemeyecek bir pozisyon olsa Subaru benim için de bir alternatif bu yönüyle.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Utku

SW benim için de başka... Yukarıda 508 SW için böyle bir araç nasıl tutulmaz demiş arkadaşımız, bence Pejo ciddi bir irtifa kaybetti son 5 senede Türkiye'de.. 508 içinse şöyle düşünüyorum: "ya bu arabaya nasıl para veriyorlar" "açık ara en tipsiz sedan", bunlar tamamen göreceli olan dizayn ile ilgili tabi..Yoksa kullanışlılık ve hacim gibi faktörler tamamen kullanıcının daha iyi bileceği bir şey ..Selim'in Subaru'sunda da görüleceği üzere Subaru'da anlatamadığım veya açıklayamayacağım bir çekicilik var (Tabi bu dış dizayn olarak, yeni modellerde gelişse de iç dizaynlar evlat olsa sevilmez), ve Subaru bu çizgiyi hiç kaybetmiyor, bu yönüyle Alfa ile benzetiyorum..O nedenle Alfa'ya binemeyecek bir pozisyon olsa Subaru benim için de bir alternatif bu yönüyle.

Murat bey, 508 değil, genel olarak sw ler nasıl tutulmaz dedim yanlış anlamışsınız.
Benimde fikrim zaten 508 in çekici bi araba olmadığı yönünde.

Ancak bazı kriterlere göre araç alabiliyoruz, dizel otomatik, yüksek modelli, donanımlı, geniş ve ekonomik.
Fiyat/fayda ekseninde daha mantıklı bir sw yok, haliyle tercihim bu oldu.

Yoksa tabiki, subaru gibi audi gibi markaların sw leri çok daha dinamik, güven veren yapıya sahipler.
İlerde benimde hedefim bunlar zaten.Pejo, sw dünyasına geçiş için bi basamak oldu.

You are not allowed to view links. Register or Login Levorg hayırlı olsun abi, bayide inceledik, müthiş araba her yönüyle.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

murat

Yok onu anladım da sadece insanların "Kartal" algısı değil mesele insanlar tipe de bakıyor, ona değinmek istedim aslen..Siz kendi aracınızdan yola çıkıp değerlendirmişsiniz ben de sizin araç hakkındaki fikrimi öncelikle söyledim. Tabi dediğiniz gibi bütçe en önemli şey, seçim yaparken..Bir de SW lerin çok az bir kısmı bana göre gerçekten yükleme anlamında büyük avantajlar sağlıyor artık. Eskiden öyle değildi bu..Mesela bizim 156, 159 SW lerin sedan kardeşlerinden yükleme konusunda dişe değer bir avantajı yok. Ben ikisini de dizayna bakarak aldım mesela.. 508 SW bu konuda başarılıysa bu önemli bir avantaj ve onu sevmeniz için bir neden tabi
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Koful

159 SW'nin yükleme bölümü diğer markalara göre kötü, eşiği düz değil mesela, kapasitesi de düşük...
Ama sedan 159'a göre yükleme açısından çok daha avantajlı orası kesin. Kağıt üzerinde sadece 45lt oynuyor, ama yanyana koyup bakarsanız yükseklik açısından ciddi avantajı var.
Mesela çamaşır askılığı alıp dikine koyabiliyorsunuz :) altına bebek arabası ve alışveriş poşetleri, yan tarafta arabanın brandası (baya yer kaplıyor) artı printer (kutu içinde) ve daha bir sürü de yer kalıyor :)

Bence de her türlü SW candır, yüklemesi zor olsa da dışarda eşya bırakmaz hiç biri :)

fevkalbeser12

Yalnız bugün otohaberin testinde Levorgun 100 km hızda fren mesafesinin 48 metre olduğunu okuyunca buz gibi soğudum Levorgdan.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Doğa Tosun

Yalnız bugün otohaberin testinde Levorgun 100 km hızda fren mesafesinin 48 metre olduğunu okuyunca buz gibi soğudum Levorgdan.
Abi 48 metre mi? 90'larda bile daha iyi değerler vardı. Xtrail çok güvensiz bulunmuştu bir testte sırf 46 metrede duruyor diye.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Utku

Sanmıyorum hiç ya, 48 çok abartı bi değer.Ben izlediğim testlerde zımba gibi durduğunu hatırlıyorum kullanıcı yorumlarından
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ku2

130 km hız ile 48 metrede duruyordur.. Yanlışlık olmasın..!!
Olası değil.

--

max-ime

Artık 38 m'lerde başarısız sayılabiliyor. Yazım yanlışı da olabilir

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fevkalbeser12

Eve geçince fotoğrafını atayım ben derginin. Genelde japonlar fren konusunda başarısız ben ona yordum:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ku2

Eve geçince fotoğrafını atayım ben derginin. Genelde japonlar fren konusunda başarısız ben ona yordum:)

"Genelde Japonlar fren konusunda başarısız."..çok talihsiz bir yorum olmuş.
--