Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

alisto

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bu aracı sürmenin insana, kendini nasıl iyi hissettirdiğini tahmin edebiliyorum.

master

Volkan eline sağlık, el emeği göz nuru daha keyifli olur :)

Abiler şu performans meselesini bundan tam 10 sene önce konuştuk, bugün de değişen bir şey yok. 2.2 JTS motorlar başarısız değil, aksine çok güzel, çok keyifli motorlar. Ancak Brera da Scirocco, Genesis, S2000, RX-8 tarzı bir araç değil. O sınıfta bulamayacağınız kadar kaliteli şasesi, orta-üst sınıf lüks araçlarda olan donanımları mevcut. Bu da ağırlık olarak geri dönüyor. Gerçekten ağır araç, bu yüzden çok pis uçup kaçmasını beklememek lazım.

Son hızına kadar çok rahat çıkıyor bu araç, 8 saniye civarında 0-100 yapıyor ve güzel vites oranları sayesinde yüksek hızda da zorlanmıyor. Ancak asıl amacı çok hızlı gitmekten ziyade konforlu bir cruiser mantığında olmak. Bu yüzden evet bilimum GTI serisi araç, Scirocco, RCZ ve türevleri daha hızlı olacaktır. Görüntüsüne aldanıp Porsche performansı beklememek lazım yani Brera'dan. Birincil amacı gazlamak olan insanın Brera almasının bir mantığı yoktur.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

dün gece yine yoğun mesaideydim :)

2 gündür uğraştığım stopları dün sabah taktığımda tek ampulü patlak olarak takmıştım farkına varmadan, öğlen tatilimde çıkıp benzinciden aldığım ampulleri akşam 21:00'de monte ettim ve stopların montajını bitirdim, tam 24 saattir aracın üzerinde kalmış oldular, bu sabah da şirkete gelirken hafif yağmur çişeledi, şirkete geldiğimde de arabayı tazzikli su tutarak kirini attım, yarım saat sonra da kontrol ettim, şu anda stoplarda gram buhar yok..eğer halletmiş olursam çok mutlu olucam :)

dün gece stopların montajını bitirdikten sonra egzosların resmen yanmış görüntüsü beni deli ediyordu, tel mutfak süngeri , çeşitli temizleyiciler vs, kullanarak yaklaşık 45 dakikada egzosları sıfır hale getirdim diyebilirim, bir tek krom parlatıcı ile parlatmam gerekiyor o da haftasonunun işi zaten :)

egzosları hallettikten sonra sis farları ve oradaki ızgaralar gözüme takılıyordu onlara da el atayım dedim, sis farlarını söktüm ancak onların yenisini almaktan başka bir çaresi olmadığını anladım, hazır sökmüşken de o ızgaraları da boyadım. gece 23:00 olduğunda artık yorgun ama mutlu bir şekilde eve girdim :)

egzoslar önceki hali

sonrası;

bir kaç atıştırmalık foto :)

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

KAKIRMAN

Yaw arkadaş işin yok mu senin... Şaka bir yana bravo ya. Stresimi senin yanına gelip yaptığın işleri seyrederek atmak isterim.

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

canselmo

tech'de yazmıştım burda da yazıyım maşallah diyelim baştan  :nazar:

Brera'yı zaten 159 nz varkende istiyordunuz kısmet bu zamanaymış güle güle kullanın.
2.memleket  = İtalya

wolkanku

Arkadaşlar brera şaka gibi, yakmıyor
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hannibal

Hayırlı olsun, otoparktaki fotoğrafa bayıldım, aynı makinayla, arkadaki toyota manzarası ile on numara bir mizansen yakalamışsınız :)
Heyecanla takipteyiz ;) Kazasız belasız inşallah.

hi_cazz

Brera ve spider da en sinir olduğum şey şu kadran sanırım. Estetikten çok uzak duruyor bana göre.

Sen ne düşünüyorsun bu konuda ama makyajlı 159 kandranı uyuyorsa ebayden araştırıp almalısın kesinlikle.

fatihmehmet

You are not allowed to view links. Register or Login
Brera ve spider da en sinir olduğum şey şu kadran sanırım. Estetikten çok uzak duruyor bana göre.

Sen ne düşünüyorsun bu konuda ama makyajlı 159 kandranı uyuyorsa ebayden araştırıp almalısın kesinlikle.

Katılıyorum ben de. Tbi 159 uyumlu olabilir :)

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

wolkanku

Bu sabah 8de soluğu sanayide aldım yoğun bir gün olacağı için
Zeki abi sağolsun hemen lifte aldı dükkanı açar açmaz
Jantlar sökülüp poryalar ve kaliperler griye boyandı, egzos kazanı paslı görüntüsünden kurtulmak için önce griye boyanmıştı ancak sonra arkadan baktığımda çok sırıttığı için siyah boyadım
2015 ön arka logoları taktım

Ordan çıkıp soluğu cam filmcide aldım, 2 buçuk saat süren çalışma sonucunda en ön cam hariç tüm camlarımı 1 numara film kaplattım, bu esnada veloce volkanın hediye ettiği ti yan çamurluk logolarını yapıştırdım.

Ardından eve güzelce yıkadım ve içini arka koltuklar ve kapı trimleri dahil olmak üzere apc geçtim ve meguiars m40 uyguladım.. Sonuç inanılmaz diyebilirim, tüm trimler canlandı ve daha tok ve diri bir görüntüye kavuştu..koltuk fotoğrafına dikkatli baktığınızda dikişlerin renginin bile ortaya çıktığını göreceksiniz:)) günü bu şekilde bitirdim, yarın tüm camları seryum oksitli cam cilası ile polisaj makinesiyle geçip çiziklerden arındıracağım.

Bugünlük fotoğraflar

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Koful

Reha

Kurzuk

Volkan ellerine sağlık. Özellikle koltuklar çok güzel olmuş. Müsait olduğunda koltuklar için sırasıyla neler yaptın hangi ürünleri kullandın, kısaca bahsedebilir misin?
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

driftking11

Super.... Dıkkatımı ceken orta unıtenın mp3 calar olması bızde neden yok:(
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

alperuzi

Seryum oksitli cila sonucunu merakla bekliyorum  :yukari-ok:
Resimle anlatılamıyor ama baya işe yarıyor. :) Ben de geçen yaz başında uygulamıştım, belli bir yaş üstü tüm araçlara mutlaka yapılması gereken bir uygulama bana göre.

E.Ç.M. (MiTongin)

Seryum oksitli cila sonucunu merakla bekliyorum  :yukari-ok:
Resimle anlatılamıyor ama baya işe yarıyor. :) Ben de geçen yaz başında uygulamıştım, belli bir yaş üstü tüm araçlara mutlaka yapılması gereken bir uygulama bana göre.
sonax merkezlerinde mi yapiyorlar peki?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

alperuzi

francobaresi

Bilmiyorum, ben kendim yaptım :)
alper bu iş arastirdigim kadariyla baya mesakatli, nasil yaptin bir kac tuyo versen :)

Cuore sportivo

alperuzi

Hazır seryum bulursanız çok zor değil, sert Rayon cila pedi ve cila makinası gerekiyor. Ben Ceriglass bulup almıştım ebay'den.

Sonrasında makina ile baya abana abana girişiyorsunuz cama. Hemen olmuyor, baya uzun uzun geçmeniz gerekiyor, yorucu da oluyor. Bir de çok bastırdığınız için cam ısınıyor, onu kontrol etmeniz lazım ara sıra.

Seryumu toz olarak bulup başka bir pasta veya cilaya ekleyerek de yapılabiliyorsunuz, ama onu denemedim, çok da tavsiye etmem, toz rafine olmaz ise camda daha fazla çizik açar.

francobaresi

Hazır seryum bulursanız çok zor değil, sert Rayon cila pedi ve cila makinası gerekiyor. Ben Ceriglass bulup almıştım ebay'den.

Sonrasında makina ile baya abana abana girişiyorsunuz cama. Hemen olmuyor, baya uzun uzun geçmeniz gerekiyor, yorucu da oluyor. Bir de çok bastırdığınız için cam ısınıyor, onu kontrol etmeniz lazım ara sıra.

Seryumu toz olarak bulup başka bir pasta veya cilaya ekleyerek de yapılabiliyorsunuz, ama onu denemedim, çok da tavsiye etmem, toz rafine olmaz ise camda daha fazla çizik açar.

nette okudugum da toz seryumla olan bir uygulamaydi, uzun saatler suren ve yorucu bir uygulamaymis.

Cuore sportivo

schumi

Hayırlı olsun, kazasız belasız Volkan...İç trimde uyguladığın Apc nedir?

FB10ur

Forum olarak görmek istediğimiz manzaralar bunlar işte kardeşim.
Eline sağlık yine arabayı ayna gibi yapmışsın bende uzun zamandır cila atamıyorum havalardan kıskandırdın  :alkis:

wolkanku

herkese teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, kazasız belasız Volkan...İç trimde uyguladığın Apc nedir?

Volkan ellerine sağlık. Özellikle koltuklar çok güzel olmuş. Müsait olduğunda koltuklar için sırasıyla neler yaptın hangi ürünleri kullandın, kısaca bahsedebilir misin?

koltuklar için meguiars apc 101 sıkıp, mikrofiber bezle sildim. Esas uygulamayı henüz yapacak fırsatım olmadı.
yapılması gereken, biraz sert bir apc karışımı yapıp (1:5 oranında) , koltuklara sıkıp, sert ve bükülmeyen bir el fırçası ile fırçalayıp mikrofiber bez ile silmek lazım. tam kuruduktan sonra da güzel ve mat bir deri bakım sütü ile besleyip bir daha kirlenmesine izin vermeden ayda bir koltukları 1:10 karışımlı apc ya da daha hafif asprix ile silmek lazım derim.

fırsat bulamadığım için taban halılarını henüz kosla oxi action halı deterjanı ile temizleyemedim, biraz da havaların ısınmasını bekliyorum tabi iyice kuruması için.

yakın zamanda paspasları yine el yazısı ile brera logosunu kırmızı ile yazdırarak siyah renkte yaptırmayı düşünüyorum.

bugün app plaka sipariş ettim.
aliexpressten' de direk alfa romeo uyumlu aux kablosunu sipariş ettim.
yavaş ama güzel ilerliyoruz :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia