Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

orjinal ebat 215*55*17 
bu çapa uygun en yakın lastik 235*50*17 

orjinal çap :668,3 mm

istenen ebat: 666,8 mm
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

OnurG

aracım, 147 Blackline.

215/45/17  ebatında FALKEN ZE914 EC XL lastik siparişimi verdim. sürdükçe yorumlarımı yazarım.

Netteki yorumlar, olumlu ve Yakıt-yoltutuş-dayanıklılık gayet iyi.

tyrewiews'den yorumlara ve puanlamalara bakıldığında da %86 ort. ile iyi bir durumda :)

bakalım benim düşüncelerim nasıl olacak :)

Bar35

159 kullanıcılarına yeni taktırdığım Continental SportContact 5 'i kesinlikle öneririm.

225 50 17 Xl aldım, eski lastiklerden sonra arabanın kaderi değişti. (Potenza vardı). Coil takmışcasına tutuyor baya yumuşak ve sessiz.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

mstf_ozkantar

You are not allowed to view links. Register or Login
aracım, 147 Blackline.

215/45/17  ebatında FALKEN ZE914 EC XL lastik siparişimi verdim. sürdükçe yorumlarımı yazarım.

Netteki yorumlar, olumlu ve Yakıt-yoltutuş-dayanıklılık gayet iyi.

tyrewiews'den yorumlara ve puanlamalara bakıldığında da %86 ort. ile iyi bir durumda :)

bakalım benim düşüncelerim nasıl olacak :)

aynı tip 16 inç laştık aldım kullanıyorum. Sert spor bir lastik baya da sessiz

nazamarya

225 40/R18 Kışlık Nokian WRD4'den sonra PZero'lar Yol tutuş ve güvenliği %99 hissettiriyor ama yol sesine alışamadım. Nokian WRD4 çok sessiz lastikmiş. Kış performansından da çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Goodyear Asymmetric3 Nokian WRD4 gibi 67db, eğer yol tutuşu Pzero kadar iyiyse bundan sonraki tercihim Asymmetric 3 olacak. Sessizliğe alışmışım  :)
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

francobaresi

235 45 18 ebatında lastik almayı düşünüyorum. 3 lastik öne çıkıyor, Nokian Zline, Goodyear  eagle f1 assymetric 2, Continental SC 5. 3 lastiğinde fiyatlarına birbirine yakın, aşınma durumları hakkında tyreview sitesi baya karamsar yorumlara sahip, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum, 159 ağırlığıyla baya bi lastik yiyici araç, hangi lastiği alsam aşınma konusunda daha memnun kalırım ? en azından 2-2.5 yıl kullanabileyim istiyorum.
Cuore sportivo

wolkanku

yıldan ziyade kaç km kullanmak istediğin önemli You are not allowed to view links. Register or Login

conti en hızlı aşınan olacaktır bilgin olsun. 20.000km 'de çöp.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ealprsln

benden önce You are not allowed to view links. Register or Login  yazmış, yıllık 10.000km gibi bir ortalama ile kullanıyorsan, ne alırsan al 20.000 kullanırsın.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

francobaresi

yıldan ziyade kaç km kullanmak istediğin önemli You are not allowed to view links. Register or Login

conti en hızlı aşınan olacaktır bilgin olsun. 20.000km 'de çöp.
volkan tyreview sitesinde 3 lastik arasinda en yuksek memnuniyeti nokian almis, asinma olarak dedigin gibi conti cok dusuk puana sahip. nokian biraz daha da uygun fiyatli. nokian konusunda tek endisem gecenlerde adminin bi paylasimi vardi, sahte sonuclar yayinliyomus filan diye. yilda 10-12 bin km yapiyorum, 7 bin km max yazlik lastikle olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

wolkanku

volkan tyreview sitesinde 3 lastik arasinda en yuksek memnuniyeti nokian almis, asinma olarak dedigin gibi conti cok dusuk puana sahip. nokian biraz daha da uygun fiyatli. nokian konusunda tek endisem gecenlerde adminin bi paylasimi vardi, sahte sonuclar yayinliyomus filan diye. yilda 10-12 bin km yapiyorum, 7 bin km max yazlik lastikle olur.

cevabı kendin vermişsin zaten, geriye goodyear kalıyor.
ben yıllarca pirelli pzero rosso (ki rosso, neroya göre nispeten konforlu olarak geçer) , goodyear eagle f1'de huzura ermiştim..benim tavsiyem üstüne pek çok kişi de burada eagle f1 alıp memnun kaldı.  aşınma olarak da şöyle diyeyim, en azından 2 ayda bir rot balansa girerim, ancak gözle görülür bariz bir aşınmam olmuyor ( gerçi benim araç kullanımım da çok düşük km aylık olarak )

nokian belki aşınma ve sessizliği ile goodyearın önüne geçebilir, ama yol tutuş, frenleme ve ıslaktaki performansı ile şansı yok diyorum çok net olarak... daha önce de yazmıştım, goodyear eagle f1 ile resmen yağmurda araba kullanmak ister hale geliyordum, kurudakinden daha bile keyifli hale geliyordu.

şu anki lastiklerim biterse ben başka bir şeye bakmadan eagle f1 alacağımı biliyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

cevabı kendin vermişsin zaten, geriye goodyear kalıyor.
ben yıllarca pirelli pzero rosso (ki rosso, neroya göre nispeten konforlu olarak geçer) , goodyear eagle f1'de huzura ermiştim..benim tavsiyem üstüne pek çok kişi de burada eagle f1 alıp memnun kaldı.  aşınma olarak da şöyle diyeyim, en azından 2 ayda bir rot balansa girerim, ancak gözle görülür bariz bir aşınmam olmuyor ( gerçi benim araç kullanımım da çok düşük km aylık olarak )

nokian belki aşınma ve sessizliği ile goodyearın önüne geçebilir, ama yol tutuş, frenleme ve ıslaktaki performansı ile şansı yok diyorum çok net olarak... daha önce de yazmıştım, goodyear eagle f1 ile resmen yağmurda araba kullanmak ister hale geliyordum, kurudakinden daha bile keyifli hale geliyordu.

şu anki lastiklerim biterse ben başka bir şeye bakmadan eagle f1 alacağımı biliyorum.
benimde ilk adayim f1 asyymetric 2. suan bayileri arayip fiyat aliyorum, nisanda degistircem insallah

Cuore sportivo

ucarozcan

Goodyear f1 biraz ses yapıyor. Bozuk duble yollarda kafayı yeme konumuna geldim. Ama hep otoban, sıcak asfaltta gidecem diyorsanız Goodyear derim.  Eskiden önde Bridgestone vardı bir tık daha sessizdi. Önlerde Bridgestone varken araba bazı frenlemelerde hemen ABS ye geçiyordu. Goodyear öyle değil.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ku2

Pzero tak geç derim.. Çok memnunum. 2.seti kullanıyorum. (ebat 225/40/18)
Conti SC5 kullandık..Legacy'de vardı. 225/45/17.. Sıkıntı çıkarmadı. Güzel tutuş, konforlu..ama bir Pzero tutuşu yoktu..
F1 assy kullanmadım. Kullanan arkadaşım memnun. Forumda da kullananlar oldu..Yorum yapamıcam.
Dediğim gibi Pzero'dan oldukça memnunum. (Rosso, Nero vs..değil. PZero sadece)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Bar35

Ben Golfte 224 40 18 ölçülerde F1 Asymetric kullandım mükemmel lastiklerdi, şuanda Conti Sc5 kullanıyorum çok çok iyi ama ne alırsan performans lastiği olduğundan ve hamuru yumuşak olacağından dolayı ömürleri kısa oluyor.

Bu konuda en uzun ömürlü ama en sert olan Potenza S001 dir. F1 lerden önce Golfte onu kullanıyordum çok geç ısınıyor sert bir lastik ama ömürü çok daha uzun. Isınınca süper tutuyordu ama günlük kullanımda bence vasat.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

francobaresi

yorumlar icin cok tesekkur ederim, aradigim en basta guvenilirlik sessizlik ve asiri cabuk asinmama . bu sayilan lastikler hepsini karsiliyor isteklerimin,  suan fiyat arastiriyorum f1 liste basim daha sonra nokian. simdi selim abinin onerdigi pirellilere de bakacagim. eger cok cazip fiyat yakalarsam onu secerim yoksa ilk sira da f1 sonra nokian, cs5 ve pirelliyi arastiriyim onu da listemde bi yere oturtayim:)

Cuore sportivo

ku2

yorumlar icin cok tesekkur ederim, aradigim en basta guvenilirlik sessizlik ve asiri cabuk asinmama . bu sayilan lastikler hepsini karsiliyor isteklerimin,  suan fiyat arastiriyorum f1 liste basim daha sonra nokian. simdi selim abinin onerdigi pirellilere de bakacagim. eger cok cazip fiyat yakalarsam onu secerim yoksa ilk sira da f1 sonra nokian, cs5 ve pirelliyi arastiriyim onu da listemde bi yere oturtayim:)

Pzero'ları Hepsiburada'dan aldım :)) 5 ay önce.
Kışın yaz, yazın kış lastiği alıyorum :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

francobaresi

Pzero'ları Hepsiburada'dan aldım :)) 5 ay önce.
Kışın yaz, yazın kış lastiği alıyorum :)
ekonomik manada mantikli olan o abi

Cuore sportivo

Utku

Nokian Z Line - Good Year Efficient Grip Performance
Bu ikisi arasından seçim yapmak zorundayım.Fikir verecek varmıdır ? Fiyatları aynı, ikiside 2016 üretim
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Kaan

Nokian Z Line - Good Year Efficient Grip Performance
Bu ikisi arasından seçim yapmak zorundayım.Fikir verecek varmıdır ? Fiyatları aynı, ikiside 2016 üretim

abi madem fiyat olarak fark yok isim yapmış olan good year ı tercih etmelisin. nokian çok uğultu yapıyor. kalite olarak good year kendini kanıtlamış bir marka zaten.
1 hayal
5 duyu
6.his

alperuzi

zor seçim ama ben de EGP derdim.

necati_jr

Merhaba herkese,

Dizel Giulietta sahipleri 18" lastik olarak ne önerirler?

Özellikle tavsiye edecekleri lastik marka/modeliniz var mıdır?

Tşk.

sbk0655

Conti sc 5 , pirelli p zero , good year eg 2 , nokian z line

necati_jr

Conti sc 5 , pirelli p zero , good year eg 2 , nokian z line

Sıralamanız nasıl olurdu peki bu lastik tercihleriniz arasında?

Cevap için tşk.

sbk0655

Good year , p zero , sc 5 , z line
Benim tercihim bu sekilde olurdu , rica ederim.

necati_jr

Good year , p zero , sc 5 , z line
Benim tercihim bu sekilde olurdu , rica ederim.

Tekrar tşk. ederim yanıtlarınız için.