Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
ŞAKİRİŞTAİN TARAFINDAN YAPILAN 4 ADET COİL   :serefe: :serefe: :serefe:

Şakirair :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

erdem1904

bedavaya mito için prokit

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

E.Ç.M. (MiTongin)

bedavaya mito için prokit

en ust klasmani prokit mi eibach in? Sertlik durumu nasıl birde bilgisi olan varmi
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ealprsln

Senin aracın üzerinden çıkan Vogtland'lardan daha yumuşak. Ama spor helezon, ne olursa olsun OEM helezonlardan sert. Helezon ne kadar yumuşak olursu olsun, helezonun boyunun kısalığından ötürü  amortisör geri tepme mesafesi kısalıyor ve doğal sonuç olarak sürüş sertleşiyor.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

E.Ç.M. (MiTongin)

Senin aracın üzerinden çıkan Vogtland'lardan daha yumuşak. Ama spor helezon, ne olursa olsun OEM helezonlardan sert. Helezon ne kadar yumuşak olursu olsun, helezonun boyunun kısalığından ötürü  amortisör geri tepme mesafesi kısalıyor ve doğal sonuç olarak sürüş sertleşiyor.
alip taksam hanim fark etmez o kadar herhalde o zaman  :lol: vogtlandlar biraz sert gelmisti banada çünki. Borlayi 1 ay sonra fark etti. Oda her bulusmada yanimizdaydi ve arkadaslar surekli gaza basmami istemesinden killandi ve sonunda sordu *bisey mi yaptirdin sen egzoza?. Bende uc taktirdim dedim  :lol:
*Smiles per gallon*

Incablue

Supersportlar 3 taneymiş :( elinde bir tane olup da, bunları satın almadan elindeki tek jantı bana satabilecek var mı :D

Tolga033

Renk olarak sayılı. Ama o ekran ve jant olmamış gibi.  :)

ucarozcan

Renk olarak sayılı. Ama o ekran ve jant olmamış gibi.  :)
'çok havalı 18' jantlar ' varmış diyo doktor.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Tolga033

'çok havalı 18' jantlar ' varmış diyo doktor.

Xperia Z3
O da haklı,159'a diğer Alfa modelleri kadar jant seçeneği yok.  :) En iyisi TI jantlar ama bulması da zor,fiyatı da çok yüksek galiba.

salihyksk

jantları yakından gördüm forumun orda değişik bir jant gerçekten dikkat çekiyor bence mersindeki 2 beyaz 159 dan biri gidiyor :)

hi_cazz

Tamamda doktordan olunca temiz mi oluyor bu araba şimdi. Bunu anlamıyorum. Tanıdığım doktorların hiçbiri aracına bakmıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

salihyksk

Tamamda doktordan olunca temiz mi oluyor bu araba şimdi. Bunu anlamıyorum. Tanıdığım doktorların hiçbiri aracına bakmıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ülkemizde böyle bir moda var malesef :) öğretmenden doktordan memurdan helede bayandan  :D ayrıca bu araba 5 yaşında ama balataları ve diskleri değiştirmiş benim astram 10 yaşında usta daha 5 6 sene gider dedi hor kullanılmış bu 159.

Gouki

...ayrıca bu araba 5 yaşında ama balataları ve diskleri değiştirmiş benim astram 10 yaşında usta daha 5 6 sene gider dedi hor kullanılmış bu 159.

Ciddi bir yorum değildir umarım. :o

salihyksk

Ciddi bir yorum değildir umarım. :o

belki benim araçta hiç değişmediği için değişmiş olması bana garip geldi belki otomatik araclarda daha çabuk eskiyordur bilemem ama benim aracım 2006 model ve 108 bin km de ve hiç değişmedi.

octinum

belki benim araçta hiç değişmediği için değişmiş olması bana garip geldi belki otomatik araclarda daha çabuk eskiyordur bilemem ama benim aracım 2006 model ve 108 bin km de ve hiç değişmedi.

Araç 160.000km'de. :) 5 yılda çok binilmiş yani. Muhtemelen de ortalama şehir içi arabasından çok şehir dışına gitmiştir veya açık trafikte uzun mesafe kullanılmıştır bu. İstanbul trafiğinde yılda 30 küsur bin km'ye ömür yetmez. :)

Bu arada disk değişimi demişken; hanımın 2000 model Vectrasının ön diskleri 2014'te mi ne, 200 küsur bin km'de değişti, üstünden orijinal diskler çıktı. Benden önce de daha çok uzun yol yapmış anlaşılan, ben de bolca uzun yol yapıp frenleri ara-sıra kullandığımdan böyle oldu. :)

muğlalı

Otomobillerden ne kadar anladığını bu yorumda çok net belirtmişsin, umarım 2006 model 108 bin km de olan astranın diğer ağır bakımlarınıda bu şekilde yorumlamamış ve yaptırmışsındır yoksa km si düşük tertemiz araba diye arabanı alan kişi yüklü bir faturaya maruz kalabilir.

ArinFırat

alip taksam hanim fark etmez o kadar herhalde o zaman vogtlandlar biraz sert gelmisti banada çünki. Borlayi 1 ay sonra fark etti. Oda her bulusmada yanimizdaydi ve arkadaslar surekli gaza basmami istemesinden killandi ve sonunda sordu *bisey mi yaptirdin sen egzoza?. Bende uc taktirdim dedim
Aksesuarcıdan 20 TL ye uç aldım canım :))

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E.Ç.M. (MiTongin)

Aksesuarcıdan 20 TL ye uç aldım canım :))

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aynen oyle oldu  :lol:
*Smiles per gallon*

octinum

Otomobillerden ne kadar anladığını bu yorumda çok net belirtmişsin, umarım 2006 model 108 bin km de olan astranın diğer ağır bakımlarınıda bu şekilde yorumlamamış ve yaptırmışsındır yoksa km si düşük tertemiz araba diye arabanı alan kişi yüklü bir faturaya maruz kalabilir.
Polemiğe girmeye gerek yok sanki. :) arkadaş arabadan anlarım dememiş, kendi yorumunu paylaşmış.

Bu arada fren diskini yapılan kilometre ve yilla degil kumpasla ölçmek gerek. Minimum kalınlık değerleri var, Opel Vectra için 20mm idi galiba misal.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ArtemiS

Polemiğe girmeye gerek yok sanki. :) arkadaş arabadan anlarım dememiş, kendi yorumunu paylaşmış.

Bu arada fren diskini yapılan kilometre ve yilla degil kumpasla ölçmek gerek. Minimum kalınlık değerleri var, Opel Vectra için 20mm idi galiba misal.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Aynen öyle; ben arkadaşın, bahsi geçen postunda ' arabalardan anlarım ya da ben arabalardan çok iyi anlarım' gibi bir ifade kullandığını görmedim...Forumda bulunan her üye, araba konusunda uzmanlaşmak zorunda değil, bilmiyordur, ögreniyordur, ya da sadece ilgi duyuyordur...Tepkiniz fazlasıyla yersiz olmuş You are not allowed to view links. Register or Login, kusura bakmayın...
Disk ve balataların, özellikle de araç şehir içinde ve sıkışık trafikte kullanılıyorsa çoğu zaman, rutin bakımlarında kontrol edilmesi, güvenliğiniz açısından faydalı olacaktır..Selametle

muğlalı

@ArtemiS@octinium  160 bin km ye gelmiş aracin disk ve balatasi değişti diye hor kullanılmış yorumuna istinaden bence hak edilen yorumu yazdim, arabalardan anlarim yada anlamam gibi bir söze istinaden değil fikrinize saygı duyarim yorumumun gerekli olduğunu düşünmesem zaten yazmazdim.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login@octinium  160 bin km ye gelmiş aracin disk ve balatasi değişti diye hor kullanılmış yorumuna istinaden bence hak edilen yorumu yazdim, arabalardan anlarim yada anlamam gibi bir söze istinaden değil fikrinize saygı duyarim yorumumun gerekli olduğunu düşünmesem zaten yazmazdim.

Yok, ben ve sanırım ArtemiS de, yorum yerine arkadaşın bilgi veya ilgi seviyesi hakkinda yorum yapmanıza takıldık. :) internet ortamında alınganlık yaratabiliyor. Mesela, ben Otobüs uretiminde calisiyorum ve iyi kötü anladığımı düşünüyorum, en azından emin olmadığım konuda yorum yapmaktan kacinirim. Kumpasla ilgili yorumuma sizin için arabadan anlamıyorsunuz diye baslasaydim alınmaz mıydınız? Ki siz arabadan anlar mısınız anlamaz mısınız bilmiyorum ve bu konuda yorum yapmak da haddim değil.

Maksat forumda arkadaşlar gereksiz kötü olmasın. Yarın obur gün belki bir buluşmada yüz yüze bakacaksınız. :)

ucarozcan

Bir doktor daha. :-)  Bu temizlikte bu km yok diyor. Bakımları en iyi ustalarca yapılmış. :-o

Xperia Z3
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

vozkol

Bir doktor daha. :-)  Bu temizlikte bu km yok diyor. Bakımları en iyi ustalarca yapılmış. :-o

Xperia Z3

Tayin sebebiyle sattığını belirtince 159'u kullanamayacağını düşündüğü yeni yeri merak ettim ve aslında hiç de uzak bir yer çıkmadı (Gaziantep İslahiye). Tayin bana bahane gibi geldi ama yine de kasabada 159'u koruyamayacağını düşünmüş olabilir tabii. 
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

iceberg156

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive