Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bella bianco, dizel Giulietta TCT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muzaffersan

Aracınız hayırlı olsun  :nazar: çok güzel inceleme yazısı olmuş 2 sayfayıda soluksuz okudum  :D
Bende şu sıralar yeni araç bakıyorum listemin en tepesinde yeni giulietta var bostancı birmotta test gününe katılmıştım vites geçişleri beklentimin hayli üstündeydi  :)
Fakat şu ekrana çok takmış durumundayım insan biraz daha geniş çözünürlüğü yüksek bir ekran koyar diyorum kendi kendime  :duvar: 2011 model giulietta mın içi bana daha çekici geliyor şalter tipi tuşlarını kaldırmamalrı gerekirdi bence aracın retro tasarımını bozduğu görüşündeyim :)

cagdas oto izmir

Maşallah kazasız belasız kullanin ic dikiz aynası mitoyla punto evoyla aynı olmuş

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah kazasız belasız kullanin ic dikiz aynası mitoyla punto evoyla aynı olmuş

Ah giuly'e de takilsa onayna sonradan.
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

cagdas oto izmir

Ben taktim aynisi benimkide karartmali oldu izmire gelirsen takariz

krm1983

Maliyet ne oldu Çağdaş.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

tayfun

Parmaklarınıza sağlık, ilk bölümü iş yerinde, ikinci bölümüde merakla evde okudum ve benim gibi giu'ya önyargılı birini bile heyecanlandırdınız yazınızla.

Yeri başka bir alfa ile dolana kadar heyecanınız hep taze kalsın.

vozkol

Merhaba dostlar,

Bugün Giu'yu satın aldığım günden sonra ilk kez yakıt istasyonuna uğradım.

İlk aldığımda tam 60,2 lt mazot almıştı depo. 776 km sonunda yol bilgisayarı ortalama 7lt/100km yakıt tüketimi gösteriyordu. Genel olarak 2/3 şehir dışı, 1/3 şehir içi şeklindeydi katettiğim yol. Bu kez depo 50,4 lt mazot aldı.

776 km'de 50,4 lt mazot ile ortalama 6,5lt/100km ortalama yakıt tüketimim olmuş, ki bu değer yol bilgisayarının verisinden de düşük, ilginç. 7lt/100km ortalama için 4 lt daha mazota ihtiyaç var. İlk dolumda ağzına kadar doldurmuş gibiydi pompacı, bu kez pompa attıktan sonra o kadar eklemesine izin vermedim ama o kadarcık yol 4 lt alır mı ki? Neyse çok önemli değil, sadece yol bilgisayarının doğruluğunu karşılaştırmak adına merak ettim.

Giu'dan son derece memnunum. Yakıt tüketiminin yanı sıra onun günlük kullanımdaki pratikliği, seriliği, kolay kullanımı ve bir Alfa olmanın farklı duruşunu gerçekten seviyorum. Üstelik annemin yazlık sezonunun açılışının da üstesinden gelmeyi başardı (yazlığı olanlar anlamıştır :) ). Sadece iki önemsiz negatif durum var şu an:

1- Genel olarak trim sesi hiç olmamakla birlikte sadece bir yerde var: çok bozuk yollarda sol ön kapı içindeki cam açma buton grubunda titreşimden kaynaklı bir zırıltı oluyor. Bu sık karşılaşılan bir durum mudur bilmiyorum, bir zaman servise uğradığımda yaptırtmayı düşünüyorum.

2- Standart ses sisteminin düşük ses düzeyinde 159 ile karşılaştırıldığında görece hacimsiz ve cılız kaldığına artık eminim. 2006 156'nın standart ses sitemi bence çok kötüydü, bu kesinlikle o kadar değil, ama orta halli ses sistemi her yönüyle. Keza Alfa da bunu biliyor olsa gerek, sadece bas,mid ve tiz ekolayzır ayarı ile loudness on/off parametreleri koymuş. Bugün en uyduruk mp3 çalarda bile en az 8-10 frekansta eq ayarı vardır. Her orta halli ses sisteminde olduğu gibi asıl kaliteyi ortaya koyan midleri +1 de tutup, Bası ve tizi sona yakın olacak şekilde arttırdım (taksici V'si :) ) ve loudness on olarak ayarladım. Günlük kullanımda zaten çok şey beklemediğimden şikayetçi değilim, ama aracı satın almadan önce bir yurtdışı forum sitesinde Giu'nun standart ses sisteminin gayet yeterli olduğu ve Bose'nin (şimdi Alfa Hi-fi olarak geçiyor, farklı olabilir) pek fark yaratmayacağına dair okuduğum yorumların pek gerçeklik payı olmadığını düşünüyorum şu an.

Kullanım kılavuzunda Giulietta için yol bilgisayarında yağ seviye göstergesi olduğu gibi bir şey okuduğumu sanıyorum ancak bulamadım. 159'da anahtarı soktuğumuzda kısa süreliğine ekranda motor yağı seviyesi görünüyordu. Giulietta'da da var mı bu özellik arkadaşlar?

Son olarak aslında bir süre pek dokunmak istemiyorum aracın bir yerine ama sanırım saten krom ayna kapakları ve üçgen yonca seti alacağım en basit modifikasyon olarak. Sizce beyaz arabaya yonca seti olarak saten krom tabanlı mı yoksa beyaz tabanlı mı daha yakışıyor? Bayiinin elinde olmadığından kendim deneyemedim.

Şimdilik izlenimlerim bu şekilde. Görüşmek üzere :)
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

ssg

Hocam merak ettiğim şu Giu'nun deposu 60 lt diye biliyorum. 60.2 lt nasıl aldı acaba?
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

vozkol

Hocam merak ettiğim şu Giu'nun deposu 60 lt diye biliyorum. 60.2 lt nasıl aldı acaba?

Ben de şaşırdım, fabrikada koklatıyorlar sanırım :) Pompacı depo kapağına kadar doldurmuştu neredeyse.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

ssg

Ben de şaşırdım, fabrikada koklatıyorlar sanırım :) Pompacı depo kapağına kadar doldurmuştu neredeyse.
En azından İçinde 1-2 lt mazot kaldığınıda düşünürsek garip geldi bu rakam.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

h.t

Benim dizel giuda da pompa ölçümüne göre yol bilgisayarı yarın litre fazla gösteriyor.. Almanlar az gösterir bizimkiler fazla gösteriyor :)