Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

2-3 ayda bir yurt disina gidiyorum, bi kere bile xrayden gecmedim hatta geceni de pek gormedim ilginc.sadece supheli gordukleri tek tuk bagajlari sokuyolar.

En son ocak ayinda amerikadan gelirken 5 tane iphone koymustum bagaja, hicde bisi olmadi.

@alfadanadam bu sistem yenimi gelmis abi otomatikman tum bagajlri geciriyolarmi hakkaten ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Rotweiler

Ben sektör çalışanı ve her gün aynı noktadan geçen biri olarak olarak söyliyeyim.
Eğer tipinizde hafif bir şüphe uyandırıyorsanız, bagaj taşıma arabaları ile tek kişi 5-6 bagaj birden taşıyorsanız, ki zaten Atatürk çıkışında DUTY önünde o bagajları bekletip kasada yarım saat alış veriş yapıyorsanız(X-ray lokasyonu ile Duty free yan yanalar, memurlar sizi görüyor), çok yüksek ihtimalle sizi alıyorlar Xray cihazına. Tabbii bu böylediğim AHL için geçerli.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

E.Ç.M. (MiTongin)

Merhaba Arkadaşlar

Malum yurt dışı siparişlerimizde ürünleri göremedigimiz için parayla satın alamadığımız tek şey TECRÜBE lerdir.

Bu başlık altında;

- Alışverişi yaptığımız linkin kopyasi
- Teslimat süresi  ( değişiklik gösterebilir ama fikir adına )
- Memnuniyet ve Elimize ulaştığı ücret

Bilgilerini toparlasak çok yararlı olacağını düşünüyorum. Gerekli hassasiyeti gösterebilirsek hepimiz icin çok yararlı olacaktır  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Increase

Hem fazlaca seçenek var hemde fiyatlar uygun gibi geldi!..

You are not allowed to view links. Register or Login
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170

E.Ç.M. (MiTongin)

Hem fazlaca seçenek var hemde fiyatlar uygun gibi geldi!..

You are not allowed to view links. Register or Login a benziyor.alisveris yapan arkadaşların yorumu nedir?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

milano 75

az önce apex yay için adımları ilerledim,kargo ücreti alfistishopdan yüksek.a.shopda 40 ,burda 55 pound hesapladı.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ucarozcan

Gümrük vergisi ve KDV: Gümrüğe beyan edilen mal bedeli üzerinden, Avrupa Birliği (AB) üye ülkeler için %18, AB dışı ülkeler için %20 gümrük vergisi oluşacaktır.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

agucba

147, 157, 166 vr GT sahipleri için.

///////////////

martini_lancia

Paypal şirketi, 6 Haziran 2016 itibari ile Türkiye üzerinden hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Yurtdışından alışveriş yapmayı düşünen arkadaşlar;6 Hazirana kadar ellerini çabuk tutsunlar,ya da hesaplarında bakiye vb. varsa meblaları çeksinler. 
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

vieri

Arkadaşlar merhaba aliexpress'ten yaklaşık bir ay önce yeni logolardan sipariş ettim 4 adet beklerken 1 adet geldi.Bu üründen 2 adet olarak aldım ve toplam 5 küsür dolar ödedim.İşin parasında da değilim zaten.
Böylece ilk yurtdışı alışverişim hüsranla sonuçlanmış oldu.Sizce şimdi ne yapmalı  ?

Kaan

Arkadaşlar merhaba aliexpress'ten yaklaşık bir ay önce yeni logolardan sipariş ettim 4 adet beklerken 1 adet geldi.Bu üründen 2 adet olarak aldım ve toplam 5 küsür dolar ödedim.İşin parasında da değilim zaten.
Böylece ilk yurtdışı alışverişim hüsranla sonuçlanmış oldu.Sizce şimdi ne yapmalı  ?

Aynı şekilde 2 adet olarak linkteki yerden bende sipariş verdim 28 Mayıs tarihinde. Bakalım ben nasıl bir hüsranlar karşılaşıcam. Aynen ben de 5 dolarda değilim ama o kadar beklediğimize yazık olacak. Ne yapılmalı resmi kanalları bilmiyorum ancak satıcı ile mesajlaşarak bir sonuca varılabilir belki.
1 hayal
5 duyu
6.his

wolkanku

aliexpress minimum 1 ayda geliyor, bekleyin , 46. günde gelen siparişim olmuştu.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

Satıcıyla irtibata geç. Durumu anlat. Yoksa olumsuz puan vereceğini söyle.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

vieri

aliexpress minimum 1 ayda geliyor, bekleyin , 46. günde gelen siparişim olmuştu.

Umarım öyle olur.Bir daha beklemek can sıkacak çünkü.

Satıcıyla irtibata geç. Durumu anlat. Yoksa olumsuz puan vereceğini söyle.

Xperia Z3

İrtibata geçeceğim ama önce bir forumun fikrini alayım dedim.Adamın puanı da yüksek ona güvenip sipariş vermiştim.

Aynı şekilde 2 adet olarak linkteki yerden bende sipariş verdim 28 Mayıs tarihinde. Bakalım ben nasıl bir hüsranlar karşılaşıcam. Aynen ben de 5 dolarda değilim ama o kadar beklediğimize yazık olacak. Ne yapılmalı resmi kanalları bilmiyorum ancak satıcı ile mesajlaşarak bir sonuca varılabilir belki.

Umarım siz aynı şeyi yaşamazsınız. Satıcıya mesaj atacağım.Belki bizim ptt'de sıkıntı vardır.

fatihmehmet

Ben burdan almıştım. 19 günde geldi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

milano 75

sınır girişde otobüs arama tarama işi nasıl oluyor.bütün bagajları açıyorlarmı. birader 2 3 defa gir çık yapcak avrupaya tur rehberi olarak,yay atsa bagaja getirebilirmi.

vieri

Ben burdan almıştım. 19 günde geldi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim.Bir de buradan sipariş verelim artık.Satıcıya mesaj attım bir cevap gelmedi henüz.

esatkaracan

sınır girişde otobüs arama tarama işi nasıl oluyor.bütün bagajları açıyorlarmı. birader 2 3 defa gir çık yapcak avrupaya tur rehberi olarak,yay atsa bagaja getirebilirmi.
Benim Otobüsle yurtdışı çıkışlarında arama yapılıyordu ama çok detaylı değildi. İpsala genel olarak daha rahat fakat kapıkule öyle değil. Gurbetçi geçişinin en yoğun olduğu yer. Aracımı 1 hafta önce alan arkadaş kapıkulede gümrük araç muayene memuru. Söylediğine göre aramaları detaylı yapıyorlarmış. Fakat Giriş alfa romeo olunca ona göre muamele ediyorum diyor.  :) şimdi diğer gümrükçü arkadaşlarada 2 tane daha 159 bakmaya ankaraya gelecekler. Bence sıkıntı olmaz bu saatten sonra. Hatta tarih belliyse arar konuşurum. :)

octinum

Teşekkür ederim.Bir de buradan sipariş verelim artık.Satıcıya mesaj attım bir cevap gelmedi henüz.

Aliexpress iyi o konuda. Ben de başka bir sebepten satıcıyla anlaşmazlığa girdim geçen haftalarda. Aldığım araç bağlantı cihazı iddia edilen işi yerine getirmedi. Satıcı epeyce ilgilendi, sonra geri göndermemi istedi. Posta masrafı bana ait olacağı ve işi gücü bırakıp mesai saatinde PTT'ye gitmemi gerektireceğinden bunu istemedim. AliExpress devreye girdi, "Arabanın komple göründüğü, cihazın bağlı olduğu ve çalışmadığı bir video gönder" dediler gönderdim. %60'ını iade ettiler direkt. Hiç zorlamadım bile.

Bu arada benden bir soru: Yurtdışından amortisör geliyor mu yahu? Bizim Kurzuk "vergisini ödesen bile gelmiyor, yassah" der. Eibach'ları haftaya taktıktan sonra amortisör aramaya başlayacağım ona göre bakayım. :)

milano 75

Benim Otobüsle yurtdışı çıkışlarında arama yapılıyordu ama çok detaylı değildi. İpsala genel olarak daha rahat fakat kapıkule öyle değil. Gurbetçi geçişinin en yoğun olduğu yer. Aracımı 1 hafta önce alan arkadaş kapıkulede gümrük araç muayene memuru. Söylediğine göre aramaları detaylı yapıyorlarmış. Fakat Giriş alfa romeo olunca ona göre muamele ediyorum diyor.  :) şimdi diğer gümrükçü arkadaşlarada 2 tane daha 159 bakmaya ankaraya gelecekler. Bence sıkıntı olmaz bu saatten sonra. Hatta tarih belliyse arar konuşurum. :)
tarihde hangi kapı olduğuda henüz belli değil.olası bi durumda yazarım size  :yukari-ok:

Ormanci

İpsala'da kontrol yok gibi bişey. En azından ben hiç denk gelmedim, öyle diyeyim. Ne Türk ne Yunan memurlar kontrol ediyor.

Aslında oradaki memurlar bazı tipleri çok çok çok iyi biliyorlar. Fakat onlardan da avanta mı alıyorlar artık ya da zararsız nasıl olsa diye karışmak mı istemiyorlar neyse, çok karışmıyorlar. Yalnızca bir Yunanistan dönüşümüzde adamın biri kıllık yapmaya kalktı memurlara uyuz davrandı falan. Şef gibi bir memur da çıktı, "seni biliyoruz, tanıyoruz, bagajını ararsam görürsün" dedi, adam direk 180 derece döndü aaaabi tamam aaaabi diye :D

Bunun haricinde 1 defa otobüsle, 2 defa da kendi aracımla Yunanistan'a geçip geri geldim İpsala'dan. Türk tarafında bagajı açmadılar bile. Yunan tarafında da bagaj kontrol dedi, indim tam açarken içeri baktı, hanım, arkada da diğer çift arkadaşlar, "ha normal bagaj?" dedi, "Ne ne" dedim, "okey devam devam" diye o Türkçe ben Yunanca, bindik arabaya devam ettik :D

Geri dönerken de Türk tarafında bi kontrol falan olmadı hiç.
Ancak yine de bazen kontrol edecekleri tutuyormuş, hatta uyuz olurlarsa havalimanındaki gibi şu freeshop'lardan alınan içki sigara limitlerine falan takıyorlarmış. Herhalde uyuz oldukları veya "yukarıdan" kesin emir falan geldiğinde yapıyor olsa gerekler.

Ha tabi ben hep yazın çıkış-giriş yaptım, yoğunluktan dolayı da sallamıyo olabilirler.

Bu arada Bulgaristan'ın rüşvetçi polislerinden, üçkağıtçı polis olmayan ama çevirme yapan şerefsizlerden, her halta bahane bulup para koparmaya çalışan Bulgar gümrük memurlarından sıkılıp, Yunanistan üzerinden gelip İpsala'dan geçen gurbetçilerin de sayısı hiç yabana atılacak gibi değil.

esatkaracan

Gurbetçiler için ipsala 2. Alternatif. Çünkü hem yol uzuyor hemde italya bari üzerinden geldikleri için feribot parası vermek zorundalar. Yurtdışındaki gurbetçilerle konuştuğumda neden uçakla gelmiyosuz dediğimde anlattıklarına hem şaşırdım hemde hak verdim. En az 4 kişilik aile uçak biletini erken bile alsalar kişi başı 450 eurodan başlıyormuş. Gidiş geliş 4 kişi yüksek bir rakam çıkıyor. Ekstra bagajlarda cabası. Dönüşlerinde baya bir yükle döndükleri için herşey ekstra. Sadece benzin parası vermek daha ucuza geliyor ama yorucu. Gümrük çileside ayrı tabi. Allah kolaylık versin gurbetçilerimize.

milano 75

birader güzergah planını atmış.çıkış ipsala giriş kapıkule.2-3 defa gitcek bu yaz,birinciyi tecrübe etsinde bi,ona göre  davranırım artık

esatkaracan

birader güzergah planını atmış.çıkış ipsala giriş kapıkule.2-3 defa gitcek bu yaz,birinciyi tecrübe etsinde bi,ona göre  davranırım artık
:yukari-ok:

vieri

Aliexpress iyi o konuda. Ben de başka bir sebepten satıcıyla anlaşmazlığa girdim geçen haftalarda. Aldığım araç bağlantı cihazı iddia edilen işi yerine getirmedi. Satıcı epeyce ilgilendi, sonra geri göndermemi istedi. Posta masrafı bana ait olacağı ve işi gücü bırakıp mesai saatinde PTT'ye gitmemi gerektireceğinden bunu istemedim. AliExpress devreye girdi, "Arabanın komple göründüğü, cihazın bağlı olduğu ve çalışmadığı bir video gönder" dediler gönderdim. %60'ını iade ettiler direkt. Hiç zorlamadım bile.

Bu arada benden bir soru: Yurtdışından amortisör geliyor mu yahu? Bizim Kurzuk "vergisini ödesen bile gelmiyor, yassah" der. Eibach'ları haftaya taktıktan sonra amortisör aramaya başlayacağım ona göre bakayım. :)
Ben de sizin gibi aliexpress yönetimine başvurdum.Satıcı cevap bile vermemişti.Görmemesine imkan yoktu.Ben de bilinçli olarak tek gönderdiğini anladım.Paramın 4'te 3'ünü geri talep ettim.Uyuşmazlık lehime sonuçlandı.Daha sonra satıcı cevap verdi. Dostum göndereyim ürünü falan diye.Ama artık çok geçti.  :) Şu anda aklımda tek soru para iadesini ne zaman yapacaklar. Çok da bir para değil gerçi.  :)