Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Jant nedir Fatihim? Ben en çok onu merak ediyorum :D

Oz der kaçarım :)

Sercan Keklik

Jant nedir Fatihim? Ben en çok onu merak ediyorum :D

Angaralı bir büyüğümün dediği gibi JDM = JTDm :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Fatihob

Engin teşekkürler.

Volkan Alman takıyor İtalyana, ben hiç olmazsa İtalyan takıyorum :)
Jantlar aynen OZ ama modeli gelince görcez.
..

Fatihob

Bence bana daha çok yakıştı, gece koynuma alıp yatacam 4 eşli Suriyeliler gibi takılcam.

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr
..

E.Ç.M. (MiTongin)

Allah bir yastikta kocasin  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

OğuzCanAlantor

aman diyimmmm  :haydi: You are not allowed to view links. Register or Login

Fatihob

Karbon jant kapaklari gelmemis ama :(

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
..

Gouki

Hayırlı olsun panpa çok şükela :clover:

ihsany

Hayırlı olsun Fatih, Mito ya taktırdın mı jantları?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

FB10ur

Öyle elinde tutmakla olmuyor, takta görelim kardeşim :)

gurkanlale

Ahaha farketmemişim bu ön taraf traction problemleri sebebiyle dimi
Drive Tastefully..

ealprsln

Hayırlı olsun Fatih...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

h.t

Hayırlı olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fatihob

Teşekkür ediyorum. Daha jantları dün aldım, haftaya falan anca takarım.

You are not allowed to view links. Register or Login Evet, pist merakı başladıktan sonra daha çok yol tutmak için ön ikiyi semi'ye dönmüştüm. Bu haftasonu sizde pisteymişsiniz, başarılar dilerim.
..

Theillest

Jantlar mükemmel seçim bence eminim çok yakışıcaktır mitoya, çok emek var araçta maşallah, kazasız  belasız keyifli sürüşler.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

gurkanlale

You are not allowed to view links. Register or Login Evet, pist merakı başladıktan sonra daha çok yol tutmak için ön ikiyi semi'ye dönmüştüm. Bu haftasonu sizde pisteymişsiniz, başarılar dilerim.

Evet bu pazar gideceğim, ilk istanbulpark deneyimi olacak. Başarı dileğin için teşekkürler ama iddia asla yok, zaten transponder da takmayacağım. Sen geliyor musun bu haftasonu?

Bu arada konuda geçtimi bilmiyorum da pist için bir önler slick mito incelemesi yapar mısın müsait olduğunda.

Ben çok sakin kullanıyorum şehirde %70-80 kullanımımda. Ama ne zaman yüklensem 1-2-3 sürekli sarıyorum. Lastikler Pzero 11 model. Yeni bir lastikte sorun aşılır mı, nedir ne değildir, neler yapılabilir, bir yazsan şunu?  :) selam verdin borçlu çıktın  :))
Drive Tastefully..

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler.

İlk sefer zaten pisti öğrenme ile geçer ama çok zevk alırsınız her türlü. Ben katılımcı olarak gelmeyeceğim belki izleyici olarak gelebilirm. Aytuğ abi ilemi gidiceksiniz piste?

Slick lastik, İstanbulParkta patinajı çok kesmez bizimkisi gibi küçük araçlarda, çünkü asfaltı çook çokk iyi ayrıca 2. vitese düşmeyeceksinizdir. Sokakta slick tehlikeli anlar yaşattığı oluyor.
İlk slicklerim Yokohamo Advan A048'idi. Mükemmel bir lastikti ama tozda asla arabayı kontrol edemiyordum, yağmur gaza dokunmaya hiç gözüm kesmedi.
Şuan kullandığım ucuzz yollu bir slick; Nankang NS2R. Bu lastikle tozda çok sıkıntım olmadı ama kuru yolda virajda ıslağa denk geldim aman diyim, ilk düz vıraj dışına doğru gitti, sonra sudan çıkınca topladı, o şekilde sert toplayında arkayı saldı vs. vs..
Aldığım jantlar ile 4 adet Pilot Sport Cup2 kullanmayı planlıyorum. Yolda kullanmaya daha uygun gibi gözüktü gözüme.

NS2R çok iyi yol tutmuyor ama yanakları çok sert virajda yanaklara yatmıyor araba, piste büyük avantaj bu. Pzerolar vb. yol lastiklerinin yanakları sert olsada hiç biri semi slickler kadar değil.
Eğer deli gibi pist kasıcak, arabayı sokakta kullanmayacak olsam A048 alırım. 2viteste patinaj çekemiyordum lastikler ısındıktan sonra. Ama asla sokakta kullanılacak lastik degil. 50ile giderken benzinciye girecektim, yer tozdu, frene bastım az kalsın benzincinin yakıt fiyatlarını yazan o uzunlamasına olan direğe giriyordum, kaç metre hiç yavaşlamadan kaydım bilmiyorum. Yine duramadım, ayağımı frenden çekip direksiyonu benzinliğin içine kırdım, orda durabildim :) O derece sorun yaşatabilir ayrıca çok pahalı vede kolay bulunmuyor.

Siz piste bir kaç sefer çıkarsanız eğer ben o zamanda kadar Cup2leri test etmiş olurum, hem sokak hemde pist performasını o zaman tekrar bir fikir alış verişi yaparız.

Advan A048

NS2R

Pilot Sport Cup2 - Sokakta kullanmaya diğerlerinden çok daha uyun olduğu fotosundan belli. Zaten SS sınıfı araçların bağzıları fabrikadan bu lastik ile çıkıyor.

..

gurkanlale

Çok teşekkürler eline sağlık. Referans niteliğinde olmuş.

Açıklamalarına bakılırsa benim pist katılımım için slick lastik almak şimdilik mantıklı değil gibi duruyor. Birincisi, aracımı limitlerinde sürekli zorlamak istemiyorum, amacım pist zamanı yapmak zaten değil. Aşığı olduğum şey, kullanığım otomobilin DNAsını yaşamak. Alfa Romeo tarihi ve buna benzer şeyler. Bunu sokaklarda değil, trafiğe kapalı bir pist ortamında tekrar deneyimlemek. Daha önce Körfezde 2 kere katılmıştım 147 ile. Lastiğin önemini daha iyi anlamıştım. Istanbulpark sanırım çok farklı bir tecrübe, 2ye düşmüyorsun demenden çıkardım bunu.

İleri vadede bir Track-Day otomobilim olsun istiyorum. O zaman işler değişir, gidilir bir takım yarı slick alınır. Ama yolda kullanılmaz, veya nadir kullanılır. O tarihe kadar Mito QV özelinde sanırım iyi bir radial lastik işimizi görür. Belki de sorun sadece Pzero'da. Günlük kullanım için daha yumuşak daha taze bieşey daha mantıklı gibi.

Drive Tastefully..

ealprsln

Benim yazlıklarda bitmek üzere Fatih ve hiç pistle falan işim  olmasada semi-slick alsammı acaba diye düşünüyordum. Senin verdiğin  bilgiler doğrultusunda anlıyorum ki , semi-slick günlük kullanımda saatli bomba demek sanırsam. Islakta vs. o kadar fark ediyorsa hakkaten hiç girilecek top değil demek ki. Pilot Sport Cup2'lerin yorumları oldukça iyi birçok karşılaştırma sitesinde, fiyatlarıda ülkemizde oldukça tuzlu. Pirelli taraftarı olamama rağmen lastiklerin sertliğinden gerçekten yıldım. H&R + Pirelli kombosu anlatılmaz yaşanır cinsten. Lütfen PSC2 değerlendirmelerini bizimle paylaş; görece yumuşak bir lastikse (olmaması lazım, sadece PZERO'lar ile kıyaslandığında nasıl? ) bir sonraki yazlık takımlarım kesinlikle PSC2 olacak... desen için lastik alınmaz fikrine de sonsuz katılıyorum ama Michelin'lerin desenleri de efsane.....

Fatihob

Abi dikkatlı kullanılırsa semiler çok sorun yaşatmaz ama otobanda 180le virajdasın, viraja su dökülmüş. Bum olur valla :) Ayrıca NS2R 300TL falandır ama tavsiye etmem güzel lastik değiller. Advanların 16' olanını 3-4 sene önce 550TL'ye almıştım, buda çok pahalı ve bulunmuyor.

Şimdi Michelin bayisinden Cup2 için fiyat aldım. Nakit KDV dahil 470, taksitli 490TL dedi. 1-2 gün içinde teslimat.
Bir şey daha var günlük kullanıma uygun olmayan. Advanlar deli gibi bağırıyorlardı. 80km/h'yi geçince SC'li Mini cooperların SC sesini düşünün. O Sc sankı sağ koltuğunuzda gibi oluyordu,  hoşuma gidiyordu ses ama konfor yönünden berbat bişi. NS2Rlarda bağırıyor hemde Advandan daha çirkin. Cup2leri bu h.sonuna kadar alabilirm, bakalım onlarda bu şekilde bağaracakmı, desenleri yol lastiklerine daha yakın çünkü bağırmayabilirler.
Bağırma diyorum çünkü lastik sesi demek yol lastiklerne ayıp olur.

Ses şuna benziyor. Videonun 12-19sn arasında gelen ses gibi. Tabi ses çok fazla. Bahsettiğimiz lastiklerin bağırma sesi dediğimde buna yakın.

Yada şurda gelen SC sesi gibi.

Olmadı kedi kavgasındaki sesleride andırıyor :D
..

Fatihob

Ses içeride tam bu videodaki kadar falan duyuluyor.

..

E.Ç.M. (MiTongin)

Olmadı kedi kavgasındaki sesleride andırıyor :D

O nasil tesbih arkadas :lol: :lol: :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Fatihob

SC sesi bana hep kedi sesini anımsatmıştır, çocukken nasıl bir kedi gördüm, nasıl ses çıkardıda bu bende böyle birşey oluşturdu bilmiyorum :D
..

Fatihob

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

ealprsln