Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Ultraleggera 1-1,5 kilo daha hafif bundan, Alleggerita HLT 2kilo falan daha hafif. Bu 3 jant arasında kalmıştım gittim en ağır olanını aldım :) Ağır olsun, sağlam olsun dedim ;)
..

Doğa Tosun

çocuk demiş ne kadar zalım bir MiTo  :nazar:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Ne zaman takıcaksın Fatih  :)

Fatihob

Jantlar lastikcide :)
Arabama bir aksesuari takmak icin ilk defa bu kadar hizli davraniyorum.
Plana gore lastikler en gec yarin gelecek, haftasonuna yeni jantlarimla girmeye ugrasiyorum.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

gurkanlale

Müthiş duracak,  :arkadasim: dört gözle bekliyorum.
Drive Tastefully..

Fatihob

Taktık jantları ama ..
Gözüm alışmadı diyemi, lastiğin yanaklarımı kalın, siyah jant sevmememdenmi bilemiyorum öyle çok güzel gelmedi gözüme. Özellikle çok güneş vuran yerlede hoşuma gitmedi görüntüsü, gölgede güzel gibi :)
Coilleri 1cm kadar düşürüp birde öyle bakmam lazım.

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr

Linkte bir kaç resim daha var.
Lastik ölçüsü;  215/45R17
Jant ET:30
Jatın kalınlığı: 7J
You are not allowed to view links. Register or Login
..

milano 75

müthiş olmuş,ben böyle janttan hafif taşan,balon gibi duran lastik-jant kombinini daha çok beğeniyorum
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Fatihob

Mehmet abi müthiş olmuş diyerek yüreğime su serptin :) 10-15 dkde bir dışarı çıkıp jantlara bakıyorum, bir güzel yaaaa diyorum bir cık bu olmadı.
Bende ince yanak seviyorum ama semide bundan ince olcaka ölçü yok bana. Sanırsam yanaklardan öyle geliyor. Şimdi yine çıktım baktım iyi böyle dedim :) Ön tarafa 2 kiş oturttum az biraz daha düştü aşşağı daha çok içime sindi. Bu haftasonu coilleri indirmeliyim. 2-2bucuk cm pay var nerdeyse. Hatta elim değmişken arka amortisörleride değiştiririm.

Ayarsız ucuz spec turuncu Koniler ve resmin sağ tarafında You are not allowed to view links. Register or Login un çer çöpleri :D
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr
..

wolkanku

Lastik parlatıcı sürmemişsin fatihim ondan derli toplu durmuyor:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OğuzCanAlantor

Güle güle kullan Fatih , lastik yanaklarından dolayı gözün alışamadı galiba bende ilk baktığımda olmamış dedim ama zoom çekince beğendim :)

Fatihob

Yıkatayım o zaman arabayı, öylede görelim.
Teşekkürler Oğuzcan, yanaklar kalın bide normal lastik değil etli etli duruyor iyice. Göze çok hitap etmiyor.

Linke biraz daha iyi makinayla çekilmiş bir kaç foto daha ekledim.
..

OğuzCanAlantor

Ayna kapakları nolucak You are not allowed to view links. Register or Login

Fatihob

Kardeşimle baktık baktık şöyle, jantlar arabaya göre çok iddalı. Siyah detaylar lazım bize. Marşpiyel, ayna kapağı, spoiler, far çerçevesi gibi. You are not allowed to view links. Register or Login
..

OğuzCanAlantor

Kardeşimle baktık baktık şöyle, jantlar arabaya göre çok iddalı. Siyah detaylar lazım bize. Marşpiyel, ayna kapağı, spoiler, far çerçevesi gibi. You are not allowed to view links. Register or Login

Hepsi nokta atışı olur  :yukari-ok:

milano 75

kesinlikle ısrar ediyorum,semi slick olmasa belki düşünürüm ama semi lerle bu şekilde tam sportmen,yarışçı bi duruşu var,resmen ben sıradan bir mito değilim,pis gazlarım haa diyor.

Fatihob

Mehmet abi yanaklı olması falan işi bilenler için o anlama geliyor ki bende bakınca banada öyle geliyor, yarışçı gibi, içten içe hırçın ama yinede siyahla biraz daha destekleme yaparsam jant ve araba kendini biraz daha belli edecek gibi. You are not allowed to view links. Register or Login
..

milano 75

biraz karartma yapmak lazım tabi,bilmiyorum hiç örneği varmı,metalik kısımlar,hatta scudetto dahi plastidiple karartılabilir,hırçın bi duruş kazanabilir dahada

ealprsln

Fatih bence gayet güzel olmuş çok da kafaya takılacak birşey yok. Ben 215/45/17 ile geziyorum 3 yıldır ben ne diyeyim  :(
Sen 18" lerden düştüğün için sana acayip geliyor yoksa durum OK. Far ve stop çerçevelerinin siyah olduğu beyaz MiTo gördüm, çok da güzel durmuyor bence. Yapılabilirse, camların altındaki krom çıtalara iyi bir maskaleme ile siyah plastidip atılır.
Nokta atışı ise kapı kolunu siyaha çevirmen olur, karbona falan o paraları vermek pist kasan ada için akul karı değil, bir takım daha lastik alırsın o paraya. Sana tavsiyem kapı kolunu ve çıtaları siyaha çevir herşey biter....  :clover:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Alıştım alıştım bencede oldu, güzelde durdu ama yine sanayiye çektim arabayı :) Bi yüzüm gülmüyor.

Cuma günü işe gidiş yolunda bayaa hızlıyken kamyon aynaya bakmadan önüme atladı. Güzel bir fren yaptım, ABS yok o yüzden aynadan baktığımda dumandan başka hiç bir şey gözükmüyordu, neyse kamyoncu fren sesimi duydu heralde geri girdi şeridine, girmesede sorun olmayacak hıza düşmuştum. Sonra yola devam ettim ama arabada uğultu başladı. Yavaşken, hızlıyken, boştaa, yükte her türlü denedim ritmik şekilde ses geliyor, aks şüperi uyandı bende. Bir yandanda lastikler 2 günlük acaba diyorum lastikten mi geliyor, il gün farketmedim şimdi duyuyorum belkide. C.tesi oldu arka amortisörleri takıp, coilleride biraz aşşağı indirmek için sanayideydim. Aracı kaldırdığımızda Engin abiye söyledim, ses var dedim akslara bakarız, alt takımı kontrol ederim dedi ama incelemedik, incelemesinide istemedim açıkcası. Akstan dese ne olcak, değiştirelim demicem, gitti yere kadar gitsin diyecektim. Ben bir güzel 1.5cm indirdim arabayı, hala 1.5cmde pay var. O şekilde akşam çıktım sanayiden. Alçaldıktan sonra jantların görüntüsü dahada güzelleşti. Gece 11 gibi Caddebostan Migros otoparkına girmek için sıra bekliyordum, tam sıra bana geldi, direksiyon sağa kırık, yokuşlu bir girişi var. Tam arabayı kaldırdım ama şangur şungur bir sürtme sesi geliyor, arabada gitmiyor. Heralde alt gergiyi sürtüyorum, alçalttım ondan düşüncesindeyim. Ha gayret dedim tekrar denedim aynı şekilde, 3.yü denedim, durdum ve aha aks gitti dedim. Arkama tam yanaşanları geri gönderdim, az geri saldım, 1. vitese taktım MiTo son canı çıkmadan önceki gücünü kullanarak 2saniye kadar kendini itebildi ve aks yerinden çıktı, güç gitti. Beni otoparkın ağzından kendisini itmek zorunda bırakmadı, ara sıra böyle düşünceli olduğu oluyor. Az ilerde sağda durdum, Yılmaz abi çekici yönlerdirdi bana ve bu vesile ile Caddebostanda kalablık had saftada iken arabayı çekiciye bindirdim, Alfa Romeolar bozuluyor abi normal sesleri her yanımdaydı, çekici üstünde ışıklarda dururken dahil.

4. kez aks problemi yaşıyorum, yalama oldu heralde dikiş tutmuyor artık :)

Tekrar sanayide VIP köşesini geri almış bulunuyorum.
..

Theillest

Bununla geçmiş olsun hocam inşallah bu son olur nazar diyelim Rabbim beterinden korusun.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

evrenalpar

Fatih nasıl bir şans sendeki ya helal olsun iyi dayanıyorsun.  :duvar:
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

FB10ur

Geçmiş olsun fatih'im sorun sende mi yoksa mitoda'mı çözemedim kardeşim :) Bu ne talihsizlikdir yahu

E.Ç.M. (MiTongin)

geçmiş olsun fatihim. sürekli nükseden bir sorun olduğu için tecrübelerinle sabit demek. gülüp geçtiğini düşünerek pazar gününe yetişir mi acaba  :p
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

OğuzCanAlantor

Geçmiş olsun Fatih

ealprsln

kilitli dif'ten sonra pek yapmamıştı yanlış hatırlamıyorsam, nedir kardeşim nihai çözüm. Yancı tayfa gibi kaynaklatsakmı acaba :D
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde