Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara Akota Bayi'nin Saygısızlığı ve İlgisizliği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba Murat Bey,

Öncelikle şikayetimi Admin sayesinde görüp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda İstanbul'a gideceğim orada da full donanımlı bir Giulietta varmış. Eğer uygun zamanım olursa ona da bakmaya gideceğim. Size en kısa zamanda geri dönüş yapacağım. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Eğer sırf donanım görmek için İstanbul'a gidilecekse, gereksiz olur muhtemelen. Neticede performans olarak otomatik ve dizel kombinasyonu kullanıldı ise yeterli olmalıdır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Kubilay

Ben İstanbul'da olmama rağmen yıllardır ben bile Akoto'nun satış kısmındaki bu rahatsızlıktan haberdarsam ve yıllardır düzelmediyse bence muhattabı Akoto olarak değil, Türkiye Genel Müdürlüğü vs. olarak alın.Sizi memnun edip geri kalan müşterilere aynı davranmaya devam edecekler ve bu saygısızlıkları yapan çalışanlar aynı tas aynı hamam orada çalışmaya devam edecek çünkü.

Onur Mutlu

Eğer sırf donanım görmek için İstanbul'a gidilecekse, gereksiz olur muhtemelen. Neticede performans olarak otomatik ve dizel kombinasyonu kullanıldı ise yeterli olmalıdır.

Aslında sırf donanımı görmek için gitmiyoruz. Orada akrabalarımız var. 3 gün orada kalacağız. Bundan dolayı böyle bir fırsat oluştuğu için böyle bir plan yaptım. Benzinli otomatik Giu ihtimali de çok yüksek. Dizellerden keyfi sadece Giu da alabildim ama benzinli kadar hiç bir şekilde olamayacaktır diye düşünüyorum.

Onur Mutlu

Ben İstanbul'da olmama rağmen yıllardır ben bile Akoto'nun satış kısmındaki bu rahatsızlıktan haberdarsam ve yıllardır düzelmediyse bence muhattabı Akoto olarak değil, Türkiye Genel Müdürlüğü vs. olarak alın.Sizi memnun edip geri kalan müşterilere aynı davranmaya devam edecekler ve bu saygısızlıkları yapan çalışanlar aynı tas aynı hamam orada çalışmaya devam edecek çünkü.

Orası öyle bundan dolayı şu anket yapan yönetime ulaşmam gerekiyor. Bu merkezin telefon numarasını internetten baktım ama emin değilim o numara olduğundan. Direk o çalışanlara eğitim verilmesi gerekiyor.

Onur Mutlu

18 yaşında olup ta f430 alan insan da var :)

Para ile iman kimde belli olmaz diyede bir lafta var, yani diyeceğim o ki herkese potansiyel alıcı gibi davranılması demek satışların 1 tık yukarı çıkması demek.

Hiç belli değil zaten. Herkese eşit davranılmalı bayilerde.

Seriner13

"FRANSIZ" yakıştırması ne kadar tatlı bir kelimedir :)

cem meric

Hoşgeldiniz kelimesinin esirgendiği dünyada ne anlatsak boş !

Murat bey lütfen rakip marka showroomlarındaki ST'ler ile kendi ST'lerinizi kıyaslayın...

Onur Mutlu

Hoşgeldiniz kelimesinin esirgendiği dünyada ne anlatsak boş !

Murat bey lütfen rakip marka showroomlarındaki ST'ler ile kendi ST'lerinizi kıyaslayın...

Eğitim ve bilinçlendirme şart. O mağazaya her gelen kişi müşteridir ama çok da ısrarcı olunmaması gerek.

cem meric

Satış ve Servis standardı diye birşey var Hoşgeldiniz bunun başlangıç noktasıdır,
Herkes potansiyel bir alıcı olabilir olmayabilir fakat bazı şeyler standart halinde herkese yapılmalıdır.

Sahada promoterlarim yani firma tanıtım personellerimin hepsi Hoşgeldiniz demek ve yine bekleriz şeklinde uğurlama yapmak zorunda biz en pahalı 8.500 tl lik ürün satis yaparken satış ve servis hizmeti ile ilgili her ay toplantı ve gizli müşteri denetimi yaptırıyoruz.

Tamamen bakış açısı ile ilgili,

Tok satıcı oradaki insanlar benim hissiyatım tamamen bu !

Tek arabadan 100, 200 tl prim alıp ayda 5 tane araç satışı kendisine yetiyor ise olacağı zaten budur...

Onur Mutlu

Satış ve Servis standardı diye birşey var Hoşgeldiniz bunun başlangıç noktasıdır,
Herkes potansiyel bir alıcı olabilir olmayabilir fakat bazı şeyler standart halinde herkese yapılmalıdır.

Sahada promoterlarim yani firma tanıtım personellerimin hepsi Hoşgeldiniz demek ve yine bekleriz şeklinde uğurlama yapmak zorunda biz en pahalı 8.500 tl lik ürün satis yaparken satış ve servis hizmeti ile ilgili her ay toplantı ve gizli müşteri denetimi yaptırıyoruz.

Tamamen bakış açısı ile ilgili,

Tok satıcı oradaki insanlar benim hissiyatım tamamen bu !

Tek arabadan 100, 200 tl prim alıp ayda 5 tane araç satışı kendisine yetiyor ise olacağı zaten budur...

Yaptığınız işler gerçekten takdirlik. Tebrik ediyorum bu konuda sizi. You are not allowed to view links. Register or Login Murat Bey'in de bu yazıyı okumasını arz ediyorum. Üst yönetimin politikası acilen değiştirilmeli. Bayi tanıtımı için güzel etkinlikler yapılmalı. Herkes güzelce karşılanmalı ve bunların saygı çerçevesi içinde olması çok önemli bir kıstas.

admin

Yaptığınız işler gerçekten takdirlik. Tebrik ediyorum bu konuda sizi. You are not allowed to view links. Register or Login Murat Bey'in de bu yazıyı okumasını arz ediyorum. Üst yönetimin politikası acilen değiştirilmeli. Bayi tanıtımı için güzel etkinlikler yapılmalı. Herkes güzelce karşılanmalı ve bunların saygı çerçevesi içinde olması çok önemli bir kıstas.

Tofaş'ın veya Birmot'un, Akota, Mengerler, Çifçiler ve Çiftkurtlar'ın nasıl bir çalışma prensibi içerisinde olduğunu, ne türlü eğitimler verip vermediğini, üst yönetimin neler yapıp yapmadığını, ne derecede anketler veya araştırmalar yapıp yapmadığını bilmeden öğrenmeden yazmayalım, çizmeyelim.

Birşeyden memnun kalınmamış olunabilir, ancak üst yönetim sen yapıyor demek, açık olmak gerekirse biraz fazla olmakta.

Bunu şuna benzetebiliriz; Fenerbahçe taraftarının RVP, Nani, Fernandao gibi transferlere rağmen şampiyon olamayıp erkenden havlu atmasına benziyor. Haliyle taraftar "Yönetim İstifa" demekte. (Lütfen maç muhabbeti bu konu ile sınırlı kalsın, Fenerbahçe sadece bir örnek idi.)

Birmot, Akota, Mengerler vs'nin eksiklikleri var ve bu işi çok daha profesyonel yapanlar var. Ancak genel olarak satış konusunda Alfa Romeo'nun Avrupa genelinde (ki zaten başka yerde pek satılmıyordu kısa süre öncesine kadar) bu konuda bir zaafı var ve şikayet konusu. Belki Alfa Romeo'nun yeni CEO'su ile beraber bu iş biraz profesyonelleşecek ama bugünden yarına mümkün değil.

Elbetteki herhangi bir müşteri veya potansiyel alıcı şikayetini dile getirecek ve hoşnut olmadığı şeyleri anlatacak, düzeltilme yapılmasını talep edecek ancak satış temsilcini çok aşağı görmek, zaten kapasitesi bu kadar demek yakışık almaz.

Bu arada kesinlikle Akota veya diğerlerinin tarafını tutuyoruz gibi algılanmasın, birebir görüşmelerde genel olarak yaşanan sıkıntılar kendileri ile tek tek konuşulmakta, bilgi verilmekte.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Onur Mutlu

Tofaş'ın veya Birmot'un, Akota, Mengerler, Çifçiler ve Çiftkurtlar'ın nasıl bir çalışma prensibi içerisinde olduğunu, ne türlü eğitimler verip vermediğini, üst yönetimin neler yapıp yapmadığını, ne derecede anketler veya araştırmalar yapıp yapmadığını bilmeden öğrenmeden yazmayalım, çizmeyelim.

Birşeyden memnun kalınmamış olunabilir, ancak üst yönetim sen yapıyor demek, açık olmak gerekirse biraz fazla olmakta.

Bunu şuna benzetebiliriz; Fenerbahçe taraftarının RVP, Nani, Fernandao gibi transferlere rağmen şampiyon olamayıp erkenden havlu atmasına benziyor. Haliyle taraftar "Yönetim İstifa" demekte. (Lütfen maç muhabbeti bu konu ile sınırlı kalsın, Fenerbahçe sadece bir örnek idi.)

Birmot, Akota, Mengerler vs'nin eksiklikleri var ve bu işi çok daha profesyonel yapanlar var. Ancak genel olarak satış konusunda Alfa Romeo'nun Avrupa genelinde (ki zaten başka yerde pek satılmıyordu kısa süre öncesine kadar) bu konuda bir zaafı var ve şikayet konusu. Belki Alfa Romeo'nun yeni CEO'su ile beraber bu iş biraz profesyonelleşecek ama bugünden yarına mümkün değil.

Elbetteki herhangi bir müşteri veya potansiyel alıcı şikayetini dile getirecek ve hoşnut olmadığı şeyleri anlatacak, düzeltilme yapılmasını talep edecek ancak satış temsilcini çok aşağı görmek, zaten kapasitesi bu kadar demek yakışık almaz.

Bu arada kesinlikle Akota veya diğerlerinin tarafını tutuyoruz gibi algılanmasın, birebir görüşmelerde genel olarak yaşanan sıkıntılar kendileri ile tek tek konuşulmakta, bilgi verilmekte.

Öncelikle anketlerle ilgili daha öncesinden konu içine yazmıştım. Hizmetlerinden çok memnun kalmama rağmen benden iyi değerlendirme yapmamı rica ettiler. Ben de iyi niyetle biraz daha tolerans gösterdim. Ancak şimdi keşke yapmasaydım diyorum.

Satış temsilcilerini küçük görmek gibi saygısızca harekette bulunamam. Ancak onların bizi küçük görmesi büyük sorun açıkçası. Kendilerinin de en az bir Alfisti kadar bilgi sahibi olmalarını beklemek çok da yanlış değil. Hatta bütün rakip firmalar hakkında bilgileri olsun ki biz de Alfa ile karşılaştırdığımızda daha net bilgiler elde edebilelim değil mi? Bmw'deki satış temsilcisi bu konuda diğer çalışanlara örnek niteliğinde. Diğer araçlarla kıyasladı, avantajlarını ve dezavantajlarını söyledi. Her firmanın ürünü ne olursa olsun birbirine göre avantajı ve dezavantajı olacaktır. İnsanlar da bu konuda çok bilinçsiz davranıyor. En azından dürüst satış temsilcileri tarafından insanları bilinçlendirilme sağlanabilir. Açıkçası Alfa'yı bilen bilir ile herkes farklı bir anlam yükleyebilir. Bir Alfisti için rüya otomobil iken, Alfa'yı çok bilmeyen bir insan için hiç de çekici bir seçenek olmayabilir. Bu şekilde tüketiciyi bilinçli hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

agucba

Bence BMW'deki temsilci bir istisna ve işini severek yapan birisi. Ama değil Türkiye, dünyada işini severek yapan kaç kişi var ki. :)

Agucba by Tapatalk

///////////////

Onur Mutlu

Bence BMW'deki temsilci bir istisna ve işini severek yapan birisi. Ama değil Türkiye, dünyada işini severek yapan kaç kişi var ki. :)

Agucba by Tapatalk

Türkiye için evet ama yurt dışındaki durum için aynı şey geçerli değil. İlk başta şikayetimde de belirttiğim gibi Rolls Royce'da olan insanlar rahatça arabalara bakabiliyor inceleyebiliyor. Ayrıca Bmw'deki çoğu çalışanın işini severek yaptığı ortada. Mutlu ve huzurlu biri işine de bunu yansıtır. Bmw Genius'lara da bakmalısınız gerçekten hoş sohbet insanlar. Türkiye'de ve dünyada böyle iyi insanların çoğalması harika olur.

agucba

Rolls Royce?
Çok uc örnek.
Rolls Royce alacak olan adam veya kadını arabaya bindirmemek... Bu zor bir ihtimal.
Rolls Royce alacak olan kişi test sürüşü esnasında otomobili pert etse de kolayca telafi edebilecek seviyede.
Biraz daha gerçek dünya ve ortadirek seviyesine inerseniz, sanırım daha makul olacaktır. Ama yaşınız itibarı ile bunu yapmak kolay değil. Hepimizin er veya geç geçtiği yollardan geçiyorsunuz.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Kubilay

Agucba by Tapatalk

İstisnalar illa ki vardır fakat BMW'deki satış temsilcileri %99 çok düzgün kişiler.Zaten bildiğim kadarıyla dil bilme vs. gibi şartlar arıyorlar.Bu doğrultuda da aldıkları maaşlar bir ST'ye göre baya iyi.

Borusan İstinye'de gördüğüm nezaketi hala unutmam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

agucba

BMW ile ilgili bize en doğru bilgiyi Volkan verebilir muhtemelen.

@wolkanku

Agucba by Tapatalk

///////////////

Onur Mutlu

Rolls Royce?
Çok uc örnek.
Rolls Royce alacak olan adam veya kadını arabaya bindirmemek... Bu zor bir ihtimal.
Rolls Royce alacak olan kişi test sürüşü esnasında otomobili pert etse de kolayca telafi edebilecek seviyede.
Biraz daha gerçek dünya ve ortadirek seviyesine inerseniz, sanırım daha makul olacaktır. Ama yaşınız itibarı ile bunu yapmak kolay değil. Hepimizin er veya geç geçtiği yollardan geçiyorsunuz.

Agucba by Tapatalk

Oradaki çoğu insan o aracı alabilecek düzeyde süper maaşları yok. Ama yine de onlara da eşit ve adaletli davranılması. Pert etmek demişken, Borusan'ın bu konuda çok başı ağrıdığından 3 senelik ehliyet şartı koymuşlar. Yine de çok açığı olan bir kural. Satış temsilcisi de dedi zaten ben olsam koymam, açıkçası da kullanamadığım aracı da almam dedi. Diğer firmalarında hatta insanların da örnek alması gereken bir davranış.

agucba

Peki, haklısınız. İyi akşamlar.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Onur Mutlu

Peki, haklısınız. İyi akşamlar.

Agucba by Tapatalk

Umarım yanlış bir şey demedim?

leonheart

Satış kısmını bilmiyorum fakat Akota' nın servis kısmından ben çok memnundum açıkcası. Satış kısmı ile hiç işim olmamıştı o yüzden yorum yapamayacağım ama Alfa kullanana kadar Renault, Opel gibi araçların yetkili servislerini de sıkça kullanmış biri olarak favorim Akota' nın servisi olmuştur her zaman.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
159 JTDM Distinctive

Erenbal

Evet Akota'da yürümeyen, iyi hizmet edilemeyen birçok nokta olabilir ancak böyle bir olay sonucunda tüm bayiyi karalamak doğru değil. Yani satış temsilcisi kızın ilgisizliği veya test sürüşüne çıkacak adamın ortadan kayboluşu doğru değil, ancak unutulmamalı ki onlar da insan. Satış temsilcisi kızın günü kötü geçmiş olabilir, mesaisi biten test sürüşçüsünün yetişmesi gereken bir yer olabilir. Tamam elbette bunlar bahane değil ama böyle bir olay sonucu tüm bayi hakkında yorum yapılmasını doğru bulmuyorum.
Oranın temizlik görevlisi, güvenliği, satış temsilcisi, satış müdürü, mağaza müdürü, ustaları, usta başları, işletmenin sahibi suratsız bir kızın yüzünden haksızlığa uğramamalı, emekleri hiçe sayılmamalı.

Ben aracımı akota'dan almama rağmen ve memnun bir şekilde oradan ayrılmama rağmen satış kısmında ST'lerin kendini düzgün ifade edemediğini ben de bir çok kez duydum. İlgisiz tavır, markaya aşırı güven, tok satıcı stili, araçlar konusundaki eksik bilgiye sahip olunması duyduğum şikayetler arasında.

Umalım ki düzelir, işler yoluna girer.

İyi geceler herkese

murat

Evet burada Onur kardeşimizin bir sıkıntısı olmuş ve bu Akota yönetimi tarafından da buradaki tartışma sayesinde duyuldu ve gereken önlemi alarak telafi edeceklerini söylediler sağ olsunlar. Tartışmanın bundan sonrası biraz fantaziye girdi :) Kendi adıma son bir kelam edip kapatıyorum yeni bir vukuata kadar:
Yani o çok mükemmel dediğimiz BMW'de, vakti zamanında bir arkadaşım nerdeyse küfürleşme noktasına geldi showroomdaki bir satış görevlisiyle ..Dolayısıyla özellikle ülkemizde hizmet sektöründe standartlara bağlılık daha düşük seyrettiğinden hiçbir firmanın satış politikasını çok iyi veya çok kötü olarak değerlendirmemeliyiz. Yukarıda arkadaşların altını çizdiği gibi bireysel performanslar belirleyici oluyor ilişki yönetiminde.

Birçok kişi bir firmadan çok memnundur ama senin başına böyle bir olay gelir ve ne kadar iyi olursa olsun senin için artık orası kötüdür.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Bazen kendimi Alfa Romeo Türkiye veya genel olarak Alfa Romeo'nun avukatı gibi hissediyorum. Bir süre için sadece takip etmekle yetineyim bari.  :)

///////////////

Onur Mutlu

Evet Akota'da yürümeyen, iyi hizmet edilemeyen birçok nokta olabilir ancak böyle bir olay sonucunda tüm bayiyi karalamak doğru değil. Yani satış temsilcisi kızın ilgisizliği veya test sürüşüne çıkacak adamın ortadan kayboluşu doğru değil, ancak unutulmamalı ki onlar da insan. Satış temsilcisi kızın günü kötü geçmiş olabilir, mesaisi biten test sürüşçüsünün yetişmesi gereken bir yer olabilir. Tamam elbette bunlar bahane değil ama böyle bir olay sonucu tüm bayi hakkında yorum yapılmasını doğru bulmuyorum.
Oranın temizlik görevlisi, güvenliği, satış temsilcisi, satış müdürü, mağaza müdürü, ustaları, usta başları, işletmenin sahibi suratsız bir kızın yüzünden haksızlığa uğramamalı, emekleri hiçe sayılmamalı.

Ben aracımı akota'dan almama rağmen ve memnun bir şekilde oradan ayrılmama rağmen satış kısmında ST'lerin kendini düzgün ifade edemediğini ben de bir çok kez duydum. İlgisiz tavır, markaya aşırı güven, tok satıcı stili, araçlar konusundaki eksik bilgiye sahip olunması duyduğum şikayetler arasında.

Umalım ki düzelir, işler yoluna girer.

İyi geceler herkese

Öncelikle ne zaman gitsem aynı tavırlarla karşılaşmam sonucu bu durumu yazmak durumundaydım. İnsanların çoğunun günü kötü ya da iyi geçebilir. Ancak kötü geçtiyse bile bunu diğer insanlara yansıtmaması gerekiyor. Hepimiz kendimize göre zor ve kötü durumlar içinde kalabiliyoruz. Ancak yabanc insanlara olabildiğince bunu göstermemeye çalışıyoruz. Sırf o bayan görevli için değil genel olarak satış kısmı öyle. Açıkçası adamına göre davranıldığı için size iyi davranmış olabilirler. Ben 20 yaşındayım ancak olduğumdan daha küçük gösteriyorum. Bundan ötürü bir çok yerde ilgisizlik hatta saygısızlık var. Eskişehir yolu üstündeki Opel Reis bayideki gördüğüm muamele bundan daha kötüydü. Direk bir insana yaşınız kaç ehliyetiniz var mı diye sorulmaz ki. O bakışları asla unutmayacağım. Ha sonra ne oldu? Akota'ya yakın Opal (yanlış hatırlamıyorsam) bayide test sürüşümü yaptım bilgileri de aldım. Reis bayi de olanları da aktardım.