Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Emniyet Kemeri ve Koltuktaki Ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altugg34

Arkadaslar herkese merhaba son 1 haftadir emniyet kemeri takili gicirti tarzinda ses geliyor.Kemeri cikartinca rahatsiz eden ses kesiliyor.Kemer takili degilken kapinin solunda ki mekanizmada ses yapacak bir sey goremiyorum.Kemer tokasi ile ilgili sorun yasayan oldumu  ?

Gouki

Benim eski Giulietta'mda da vardı bu gıcırtı. Elinizle kemer tokasını kendinize doğru çekip bırakınca gerilen yay mekanizması yapıyor bu gıcırtıyı. O bölgeye dikkatlice WD40 sıkınca ses kesilmişti.

altugg34

Cevap icin tesekkurler.Bahsettiginiz yay kapinin hemen yanindaki celik halat benzeri kisim degil mi ?

Gouki

Kapı tarafı değil. Tokanın altındaki yay. Aşağıda işaretledim. Yani en azından benim arabada sorun buradaydı.

altugg34

Görsel için teşekkürler.Görselde ki kısma wd40 sıktım ses kesildi ancak koltuk bel destek kısmı da ses yapıyormuş bunu fark ettim sizde de benzer durum varmıydı ?

Gouki

Kronik Giu sesleri bunlar :) Sırt kısımdaki ses için arkadan döşemenin fermuarını açıp müdahale etmek gerekli. Aşağıdaki link bir fikir verebilir size:

You are not allowed to view links. Register or Login

Ugur55

Koltuk arkası fermuarı actıktan sonra iskeletin temas ettiği yerlere gres sürün ses tamamen gidiyor. Kronik ama basit bir giu problemi.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

altugg34

Bilgilendirme icin tesekkur ediyorum.Bu koltuk gicirtisi icin kendim cözmeye calisacagim çözemezsem servis çözuyordur umarim :)

kWo

koltuk gıcırtısı meselesini bende yukarda tarif edilen şekilde çözdüm ama kısa sürdü maalesef, bir süre sonra yine geri geldi bu ses. Acaba diyorum o kaburga şeklindeki plastiği komple çıkarsam ne olur? Sizce bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım, konfor vs açısından, ya da bu şekilde yapan var mı forumda?

Sercan Keklik

Koltukta ki parçayı yağlayınca sadece çözümü öteliyosunuz. Parça üretimi hatalı değişmesi gerekiyor bilginiz olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Gkt94

Merhaba arkadaşlar 2013 model giulıetta aracımda sırt kısmında değil.Oturduğum kısımda inanılmaz bir gıcırtı var.Ses yuzunden kafayı yıyıcem basına gelen veya çözumu bılen var mı?
:alfisti:
La Meccanica Delle Emozioni

gurkanlale

Merhaba arkadaşlar 2013 model giulıetta aracımda sırt kısmında değil.Oturduğum kısımda inanılmaz bir gıcırtı var.Ses yuzunden kafayı yıyıcem basına gelen veya çözumu bılen var mı?
:alfisti:

Goktug, silikon spreyi hic fayda etmedi mi? Kesilmis gibiydi sanki ilk siktigimizda..
Drive Tastefully..

Gkt94

Goktug, silikon spreyi hic fayda etmedi mi? Kesilmis gibiydi sanki ilk siktigimizda..

yok abi sesi yapan parca altta sungerle surtunmeden yapıyor nerdeyse 1 kutu slıkon bitirdim sonuc yok yınede
La Meccanica Delle Emozioni

cyk

Aynı sorunu ben de yasıyorum,sürücü koltugu sol arka çaprazdan geliyor.Emniyet kemeri ile ilgili de olabilir.