Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Tutku ile alıp kullandığımız araçlarımız ve gönül verenlerden oluşan bir topluluğumuz var. Başka hiçbir markada bu bağlılık yok arkadaşlar.

O yüzden, selamımızı birbirimizden esirgemeyelim :)

Emre BAŞKAYA
147 2.0 Selespeed
34 E 5137

agucba

quote:

quote:

Bu arada Erman Bey, sizin Eyüp Belediyesi'nin orada kurban kestiğiniz gün trafık ışıklarında yanyana geldiğimizde de size korna ile selam vermiş ama selamıma cevap alamamıştım

Walla o gün arabayı yeni aldığımdan, heyecanımı tahmin edersiniz. Hani bırakın diğer bir Alfa yı, Pamela Anderson olsaydı görmezdim.

Ayrıca kurbandan sonra babam kullanıyordu arabayı eve kadar ben arkadaydım, belki ona denk gelmişte olabilirsiniz.

Canınız sağ olsun Erman Bey :)))

///////////////

anIL(34an623)

daha önce de belirtildiği üzere 147 ve makyajlı 156larla birlikte selam verme olayı çok azaldı. arabayı ilk aldığımda bu selam olayından haberim yoktu. yeşilköy-florya tarafında orta yaşa yakın bir abimizin kullandığı bir kırmızı 156'dan farklı zamanlarda iki defa slm alınca durumu kavradım ve ben de gördüğüm her alfaya selam vermeye başladım. arabaya sahip olduğum ilk yıllarda sıklıkla karşılık alıyordum ama artık yok denecek kadar azaldı ve ben de slm wermeyi kestim ne yazık ki.

keyfim yerinde olduğunda yine de slm weriyorum ama hiç karşılık yok hem de hiç :((

tughan

Eskidendi o..bizde yapardık babamla otobanda bile giderken birbirimize selam verirdik...Şimdi kimse tınmıyor...
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

arkadaşlar bu selamlaşma işi 1998-2000 yıllarında çok yaygınlaşmıştı.bende 1997 145q vardı ne günlerdi.Selamlaşmayı bırakın durup konuşurduk.

burcintun

Ben de sürekli selam veririm. Ama artık şunu anladım bu araçları satın alanların çoğu Alfisti değil bence. Forum, internet sayfamızın, AROC un olduğunu bile bilmeyenlerin olduğunu düşünüyorum. Bence bu araçları satan bayilere küçük bir broşür ile böyle bir üyelikle böyle şeylere sahip olabilirsiniz gibi hatırlatma yapılabilir. Ordan da siteye üye olup herşeyden haberdar olabilirler. Tabii bilgisayar kullanmasını bilmeyen araç sahipleri de olabilir. Onlar içinde servislerde bilgi verilebilir. Saygılar.

n/a

dediginiz gibi sehir icinde artik cok zor ama sehir disinda yapiyorum. Orda da tek sorun ilerde radar var zannedilmesi

HoMeR

ben genelde yan yana geldiğimde alfa sürücüse bakıyorum eğer o da bakarsa selam vermeye gayret gösteriyorum. ama maalesef hala bu olmadı hiç kimse bana bakmıyor yahuuu

n/a

yaw arkadaşlar çok baktığımız için dayak falan yemeyelim

ATA

cumartesi gunu bir bordo 156 ile kordonda selamlastık... guzel bir duygu uzun zaman sonra
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

AlfistiKerem

Ya geçen günde açıkladım.Eskisi gibi gerçekten selam falan yok.Ama işin enteresan tarafı 1 haftadır bu selam işinde bir artış varya...Bende anlamadım vallaBaya hoşuma gidiyor böle karşıdan gelirken selam vermek falan filan...Tabiki bende asla eksik etmem...

agucba

Artmasının sebebi belki bu siteye üye olup, selamlaşma başlığındaki yazıyı okuyan ve belli sebeplerden dolayı şimdilik sadece okuyucu boyutunda olanlardan kaynaklanıyor olabilir. Neticede 600 üzerinde üyemiz var ama katılımcı sayısı o kadar yüksek değil. Bu yine de hoş bir gelişme.

///////////////

murat

Selamlaşma olduğunda kendimi aynı firmada çalışan iki otobüs şöföründen biri gibi hissediyorum
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Alfadanadam

quote:

Selamlaşma olduğunda kendimi aynı firmada çalışan iki otobüs şöföründen biri gibi hissediyorum

Çok alem bir adamsınız Murat Beyciğim :)

Onur

sisleri açık gelen bir alfa görürseniz yüzde 80 selamınıza cevap alırsınız :)

n/a

walla ben sahil yolunda kırmızı bir 155 e denk geldim korna ile başladı sağa çekip muhabbet ettik baya güzeldi yani

n/a

Yıllar sonra bi alfisti selamı gerçekleştirdim bu gün öğle saatlerinde ernköy kız lisesinin orda alt geçide giden geliş gidişli yolda kırmızı derli toplu bi 75 le alfisti klasiği olan selektör aracılıyla selamlaştık çok keyifliydi ernköyden studioya kadar sırıtarak gittim:) acaba 75 in sahibi sitemizden birimidir?

gurbuz1972

eski kasalar (33,75,155,164) sadece gerçek alfaseverlerin elinde kaldılar. yeni kasalar daha geniş kitlelere hitap ettiği için yollarda sizinle aynı tutkuyu paylaşan insanlarla karşılaşmak her zaman mümkün olmuyor.

147BLACK

2 sene önce Konya yolu Kepekli mevkinde (Yani dikmen sırtları diyelim Ankara'yı bilmeyenler için) ilk kez bir 156'cı yanyana giderken korna ve el selamıyla beni bu konuya uyandırdı. Sonra 1-2 kez daha yaşadım. Ama ortak görüşe katılıyorum...Alfisti nitelikli sürücü az.
Bu arada geçenlerde Söğütözünde çok izbe ve alakasız bir yolda gecenin geç bir vaktinde benimki gibi siyah bir 147 ile bir anda köşeyi dönünce burun buruna geldik. Bayan bir sürücüsü vardı...
Gece acaip alakasız ve ıssız bir sokakta iki siyah 147'nin denk gelmesi muazzamdı ve bayan sürücüyle bir anda karşılıklı ani fen yaptık ve güldük...sonrada gaza bastık kornalaşarak.
Birde 3-4 ay önce tam Hacettepe Beytepe kampüsünün önünden geçerken bir 147'yi lastik değiştirirken gördüm ve durup bir yardım lazım mı dedim.
İçindeki genç çocuk gayet memnun ama şaşkınlık yaşamayan bir ifade ile teşekkür edip hallettiğini söyledi. Bu da küçük bir Alfa'cı dayanışmasıydı ve pek şaşkınlık yaratmasada yinede memnun edici ve anlamı anlaşılır bir durum oldu.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

n/a

geçen pazar günki buluşmamızda arabalarımızla resim çektiriyoruz.sanırım o sıra ordan 3 tane ayrı ayrı alfa geçtik,ALLAH rızası için dönüp bakmadılar bile

147BLACK

quote:

Onur...benim bir arkadaşım 2 sene önce sis olmayan havada sis farlarını açtığı için polisden ceza yemişti. Böyle bir cezada varmış. Belki biliyorsundur ama yinede dikkatli ol derim.

147BLACK

quote:

Onur...benim bir arkadaşım 2 sene önce sis olmayan havada sis farlarını açtığı için polisden ceza yemişti. Böyle bir cezada varmış. Belki biliyorsundur ama yinede dikkatli ol derim.

147TI

Ben Alfa mı almadan önce tanıştığım arabasına çok düşkün bir 147li arkadaş vardı. Alırsınız beraber takılırız 2 kırmızı olur bilmemne odur budur..

Arabayı aldım adam bırakın selam vermeyı benı gordumu hava atacak dıye dibi düşüyordu...

Ben o yüzden biraz çekingenim o konuda, tedbirli daranıyorum bozulmayayım diye... :D

Cem

quote:

quote:

Bende gündüz vakti sislerle gelen biri olunca hiç hazzetmiyorum,hemen sisleri açıp tavrımı belli ediyorum.

BARLAS

quote:

Ben ısrarla polislerin, 147 Mk1'lerin sis farlarını anlamadıklarını düşünüyorum.. Ayrıca 3 senedir de gündüzleri sisler açık gidiyorum..