Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araclarimizin Bilinmeyen Ozellikleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
daha önce yazildimi bilmiyorum ama 159 ön kol dayamasi hareketli öne doğru 5-6 cm kayabiliyor en azından 2006-2007 modellerde.
Eminmisin tugrul nasıl hareket edıo cekınce gelmedıgı kesın??
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

ArinFırat

Bence etmiyor,yanlışınız var..en azından 2009 model için net konuşabilirim

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

Bende bugün Tuğrul haber verince baktım,  hakkaten varmış :)

Biraz sert, arkadan öne doğru ittir. Daha önce muhtemelen hiç açılmadığından ilk açılış biraz sert oluyor.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Tuğrul, müsadenle videoyu paylaşıyorum;

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

driftking11

Haydaaaa gece gece arabayı kurcalatcaksınız bana :haydi:
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

ucarozcan

Benim arabada da oluyor. Genelde öne kaydırıp kullanıyorum.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

TRSemih

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

muğlalı

videoda her şey ortada oluyor mu olmuyor mu gördünüz

ArinFırat

Bence etmiyor,yanlışınız var..en azından 2009 model için net konuşabilirim

Bi ara epey kurcalamıştım olmamıştı,ama hep açma tuşuna basılı tutup denemiştim.o yüzden net konuştum..videoyu izledikten sonra demek ki bazen net konuşmamak gerekiyor :) tuşa basılı tutmadan denemedim ama sabah ilk işim  denemek olacak

ArinFırat

daha önce yazildimi bilmiyorum ama 159 ön kol dayamasi hareketli öne doğru 5-6 cm kayabiliyor en azından 2006-2007 modellerde.

Bende bugün Tuğrul haber verince baktım,  hakkaten varmış :)

Biraz sert, arkadan öne doğru ittir. Daha önce muhtemelen hiç açılmadığından ilk açılış biraz sert oluyor.

Haydaaaa gece gece arabayı kurcalatcaksınız bana :haydi:

Gerçektende oluyormuş.

ArinFırat

159 için yazıyorum..aracı stop ettikten sonra kontağı yarım çıkarıp geri takarsanız eğer "direksiyon kilidi devre dışı" oluyor.ekranda da o uyarıyı gösteriyor.

KUY65

Giulietta ve mitoda all wheather moduna aldiginizda dst aktif oluyor ve mesela virajda direksyonu kirarken ani dip fren yapip direksyonu elinizden birakirsaniz arac arac sadece direksyonu toplamakla kalmiyor anlik ters tarafa yarim turdan fazla kontra veriyor araba duzelene kadar. Arac rayina oturdugunda duzeliyor. Meraktan denendi, onaylandı  :D bu ozellik direksyonu birakmasaniz da ki birakmayin :) kontralarinizi kolaylastiracak, su birikintisine girmelerinizde arac kontrolunu kolaylastiracaktir.
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

E.Ç.M. (MiTongin)

Giulietta ve mitoda all wheather moduna aldiginizda dst aktif oluyor ve mesela virajda direksyonu kirarken ani dip fren yapip direksyonu elinizden birakirsaniz arac arac sadece direksyonu toplamakla kalmiyor anlik ters tarafa yarim turdan fazla kontra veriyor araba duzelene kadar. Arac rayina oturdugunda duzeliyor. Meraktan denendi, onaylandı  :D bu ozellik direksyonu birakmasaniz da ki birakmayin :) kontralarinizi kolaylastiracak, su birikintisine girmelerinizde arac kontrolunu kolaylastiracaktir.
way be. 5 kere okudum iyice anlayayım diye  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

KUY65

Nasıl anlatıcağımı şaşırdım kusuruma bakmayin :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

seres

Merhaba,

Giulietta, tavanda ki aydınlatma düğmelerinin orda iki kırmızı ışık var bu neye hizmet ediyor bilen var mı ?

francobaresi

Merhaba,

Giulietta, tavanda ki aydınlatma düğmelerinin orda iki kırmızı ışık var bu neye hizmet ediyor bilen var mı ?
ambiyans aydınlatmasından bahsediyorsunuz sanırım. İç mekanın daha hoş görünümüne yönelik bir aydınlatma
Cuore sportivo

agucba

Onur Bey'in yazdığı gibi, ambiyans aydınlatması olarak geçiyor veya Submarine diyeni de duyduk.
Makyajlı Giulietta'da bir tane varken eskilerde iki tane vardır.

///////////////

seres

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login Bilgi için teşekkürler

coolistanbul

GT de sol cam açma düğmesi : cami full açın uç kere kesik kesik tuşa basarak açma hareketini tekrar edin camın tek tuşla otomatik açılıp/kapanma özelliği off olur veya off ise on olur. ( 3 kere basarken dit dit dit ses gelmeli ) GT ile ayni cam acma kumandasini kullanan diğer Alfa larda da bu özellik vardır sanırım, denemek lazim. Tek tıkla tam kapanma veya açma özelliğinin bozuk olduğunu düşünenler bir denesin...

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Kaan

GT de sol cam açma düğmesi : cami full açın uç kere kesik kesik tuşa basarak açma hareketini tekrar edin camın tek tuşla otomatik açılıp/kapanma özelliği off olur veya off ise on olur. ( 3 kere basarken dit dit dit ses gelmeli ) GT ile ayni cam acma kumandasini kullanan diğer Alfa larda da bu özellik vardır sanırım, denemek lazim. Tek tıkla tam kapanma veya açma özelliğinin bozuk olduğunu düşünenler bir denesin...

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 mk2 de sol ön cam tek tıkla açılıp kapanıyor ama yolcu tarafı tek tık ile kapanmıyordu. Akşama hemen bir deneyeyim.
Benim gibiler için faydalı bir bilgi oldu.
:alkis:
1 hayal
5 duyu
6.his

Sonery1

156 mk2 de sol ön cam tek tıkla açılıp kapanıyor ama yolcu tarafı tek tık ile kapanmıyordu. Akşama hemen bir deneyeyim.
Benim gibiler için faydalı bir bilgi oldu.
:alkis:
Oldu mu?   ben de olmadı

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cumhurcagri

Daha onceden yazildi mi bilmiyorum ama, mito'mda silecekler hizli calisma modundayken(kesik cizgi olan degil de diger modlarda) arac durdugunda silecek calismayi durduruyor. Devam edince yine devam ediyor. Aracta yagmur sensoru var sandim bi ara:)

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk

cAn16

Bilmiyorum başka yerlerde paylaşıldı mi ama yukarıda GT ve benzeri cam kumandalı için cam otomatigi uyandırma özelliğinden bahşedilmiş.

Giulietta için benzer uygulama mevcut . Eğer otomatik açma kapama çalışmıyorsa, büyük ihtimalle off konuma geçmiştir.  Cam açma tuşuna basılı tutarak en alt pozisyona gelsin , bırakmadan 5 saniye daha basılı tutun , sonra aynı şekilde tuşa basılı tutarak yukarıya kaldırın ve kapalı konumda 5 saniye basılı tutun. Başka bir arıza sorunuyla off konuma geçmemiş ise otomatik aç kapa özelliği açılacaktır ;) umarım faydası olur  :)

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

Cihan82

Geçenlerde taktığımız park sensörünü denemek için sürücü kapısı açık şekilde yavaş yavaş geri geldim ss ile. Bir de ne göreyim,vites n konumuna geçiyor kendi kendine. Defalarca denedim hep aynı. Hatta dedim al işte ss bozuldu falan diye düşünürken kapıyı kapatıp denedim ve olay bitti.

Selespeed şanzuman,sürücü kapısı açıkken geri geri gitmeye çalıştığınızda N konumuna geçiyor. 1.vites ileri doğru giderken bu olmuyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

defrost

Sadece geri vites değil her kapıyı açtığınızda boşa alır.
Uzun süre durur vaziyette viteste beklerseniz yine boşa alır.
El frenini çektiğinizde bir süre sonra boşa alır.