Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nihayet ilk alfama sahip oldum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreyilik

Herkese merhaba,
Ben Ordu Ünyeden Emre. 12 yildir burada ingilozce ogretmeni olarak calsiiyorum. Yillardir bir Alfa Romeo sahibi olmak istiyordum ama bir turlu kismet olmadi. Asil istegim 159 almakti. Ekonomik sartlar beni 147 e yoneltti ve 2 aydir geceli gunduzlu You are not allowed to view links. Register or Login da ilanlari baktim. Uzakta oldugum icin buyuk sehirlerdeki araclara fazla bakamadim ama karadenizde Alfa Romeo arac parmakla gosterilecek kadar az. Sansimi bir de alfistiturkey ailesine katilarak denemek istedim ve oguzcan alantor kardesimizden temiz ve siyah bir 147 Collezione almak nasip oldu. Kendisiyle dersleri oldugu icin tanisamadik ama sagolsun yeterince yardimci oldu. Sukru amca da gayet ilgili ve konukseverdi. Dukkandaki ev yemeklerini gundemden sohbet ede ede yedik 😃

Ilk alfam oldugu icin alisik olmadigim seyler var onlari buraya siralamak istiyorum.
1- Vites kolundaki bosluk ve 1 ve 2 viteslere gecerken gelen hafif bir tik sesi
2- Klima panelinin arkasinda klima kapaliyken de gelen cok hafif bir vizilti
3-Suspansiyonun sertliği

Bu siraladiklarimin haricinde aracin 4000 devir uzerinde cikardigi ses cok hos ve o sesin verdigi zevki ben bu zamana kadar kullandigim arabalardan alamadim. Yol tutusu kendi sinifindaki araclarla kiyaslanamaz bile 190 km hizda arac resmen yere yapisti diyebilirim. Koltuklarin bej deri olusu ayri bir hava katmis. Su aralar maddi olarak cok fazla bir sey yapamayacak olsam da bu araci daha iyi hale getirebilmek icin tabsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar. Araniza katildigim icin cok mutluyum. Sevgiler saygilar herkese[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Araci temizleme firsatim olmadi kusura bakmayin 😉

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

Vindiesel26

aracınız hayırlı olsun, enazından şimdilik bi pleksi plakalığı hakediyor bence  :)
Sigorta Aracılık Hizmetleri

Serdivan / Sakarya

emreyilik

You are not allowed to view links. Register or Login
aracınız hayırlı olsun, enazından şimdilik bi pleksi plakalığı hakediyor bence  :)
Tesekkurler listenin ilk sirasina pleksiyi yaziyorum

Adza

emreyilik

Aramıza Hoşgeldiniz :alfisti:
Tesekkurler kardesim

OğuzCanAlantor

Abicim güle güle kullan Allah kaza bela vermesin

Detaylı fotoları bekliyorum

:nazar:

TRSemih

Aileye hoş geldiniz. 147'niz hayırlı olsun  :nazar:

Sorularınıza hızlıca cevap vermek istiyorum;

1) Vites kolundaki boşluk, vites çanağının ömrünü yitirmesinden kaynaklanıyor. Vites geçişlerindeki ses senkromeç kaynaklı olabilir. Ankara, İstanbul veya İzmir'e yolunuz düşerse bu ikisini özel servislerde halledebilirsiniz.

2) Ses belirli bir süre mi geliyor? sürekli mi var? Klepelerden veya klima panelindeki sıcaklık ölçerin içindeki minik fandan geliyor olabilir. Klepeler, fan/klima sistemini kapattığınızda konum değiştirirken bir kaç saniye sadece vızıltı yapar. Bahsettiğim sensörün fanı da fan/klima çalıştığı sürece ses çıkartır. Buradan yorum yapmak zor.

3) Son paragrafta bahsettiğiniz yol tutuşunun başrol oyuncuları onlar :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

octinum

Ooo, Facebook'tan fotoğrafını görmüştüm bu çocuğun. Demek size geldi. :) Koyu renk arabaya açık renk deri çok yakışıyor. Bej mi yoksa kösele rengi mi bu arada? Sarıysa köseledir o. :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Sizin gibi arkadaşlarımızı aramızda görmek bizim için zevk.

Muhtemelen mekanik ve kozmetik olarak yapılması gereken pek bir şey yoktur; Oğuz'dan almışsınız. Bence para harcamaya başlamadan önce araçla iyice bir tanışın. Bir-iki hafta veya biraz daha fazla belki. O zamana kadar pleksi plakalık, Alfa anahtarlığı filan gibi ufak tefeklere bakın.

Bir de, tamam arabanız yüksek hız kapasitesine sahip ama yine de çok hız yapmamaya çalışın. :) İlk başta yapmayın zaten. Sonra boş yollarda kimseyi tehlikeye atmadan bakarsınız duruma. Her araba kendine özgüdür. 147'nin yol tutuşu ve özellikle limitte handling'i benzerlerine göre çok iyidir evet ama başka arabalarda verdiğiniz tepkiler aynı sonucu doğurmayabilir.

osmangirisen

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın...
159 jtdm q-tr 2008

festar

Hayırlı olsun kardeşim , darısı başıma  :nazar:

emreyilik

Aramıza Hoşgeldiniz :alfisti:
Tesekkurler

E.Ç.M. (MiTongin)

Hayirli olsun. Aramiza hosgeldiniz  :alfisti:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

tarr

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın :)

emreyilik

Abicim güle güle kullan Allah kaza bela vermesin

Detaylı fotoları bekliyorum

:nazar:
Tesekkurler oğuz kardesim. Insallah agiz tadiyla bineriz. Yavas yavas detayli resimleri buraya da koyarim.

emreyilik

Aileye hoş geldiniz. 147'niz hayırlı olsun  :nazar:

Sorularınıza hızlıca cevap vermek istiyorum;

1) Vites kolundaki boşluk, vites çanağının ömrünü yitirmesinden kaynaklanıyor. Vites geçişlerindeki ses senkromeç kaynaklı olabilir. Ankara, İstanbul veya İzmir'e yolunuz düşerse bu ikisini özel servislerde halledebilirsiniz.

2) Ses belirli bir süre mi geliyor? sürekli mi var? Klepelerden veya klima panelindeki sıcaklık ölçerin içindeki minik fandan geliyor olabilir. Klepeler, fan/klima sistemini kapattığınızda konum değiştirirken bir kaç saniye sadece vızıltı yapar. Bahsettiğim sensörün fanı da fan/klima çalıştığı sürece ses çıkartır. Buradan yorum yapmak zor.

3) Son paragrafta bahsettiğiniz yol tutuşunun başrol oyuncuları onlar :)
Tesekkurler semih Hosbuldum cumleten. Simdilik dedigini yapiyorum arabayi dinliyorum bildigin. Alismaya calisiyoruz birbirimize  vites topuzu sallanmasi genelde zamanla olusan bir seymis forumda bazi arkadaslar anlatmis. Klimanin altindan gelen vizilti motoru kapatincaya kadar devam ediyor.  Onu da takip edicem. Buyuk bir sey degil sanirim. Bakalim zamanla elimden geleni yapicam. Yorumun icin tesekkurler

emreyilik

Ooo, Facebook'tan fotoğrafını görmüştüm bu çocuğun. Demek size geldi. :) Koyu renk arabaya açık renk deri çok yakışıyor. Bej mi yoksa kösele rengi mi bu arada? Sarıysa köseledir o. :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Sizin gibi arkadaşlarımızı aramızda görmek bizim için zevk.

Muhtemelen mekanik ve kozmetik olarak yapılması gereken pek bir şey yoktur; Oğuz'dan almışsınız. Bence para harcamaya başlamadan önce araçla iyice bir tanışın. Bir-iki hafta veya biraz daha fazla belki. O zamana kadar pleksi plakalık, Alfa anahtarlığı filan gibi ufak tefeklere bakın.

Bir de, tamam arabanız yüksek hız kapasitesine sahip ama yine de çok hız yapmamaya çalışın. :) İlk başta yapmayın zaten. Sonra boş yollarda kimseyi tehlikeye atmadan bakarsınız duruma. Her araba kendine özgüdür. 147'nin yol tutuşu ve özellikle limitte handling'i benzerlerine göre çok iyidir evet ama başka arabalarda verdiğiniz tepkiler aynı sonucu doğurmayabilir.
Tesekkurler kardesim. Valla sen deyince dikkatimk cekti sari mi bej mi diye arabaya gittim baktim bana bej gibi geldi. Arac benzii oldugu icin cok basmamaya calisiyorum zaten   Bu gece de 15 krs zam gelmis zaten moral 0

emreyilik

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın...
Tesekkurler osman kardesim 

emreyilik

Hayırlı olsun kardeşim , darısı başıma  :nazar:
Eyvallah epey araba baktik senle ama denk geldi bunu aldim   insallah kisa zamanda sen de kavusursun

emreyilik

Hayirli olsun. Aramiza hosgeldiniz  :alfisti:
Hos gordum dostum sagolasin

emreyilik

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın :)
Tesekkurler. Simdiden cok keyif aldim diyebilirim

blueoyester

you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

emreyilik

hoşgeldiniz hayırlı olsun
Tesekkurler

ereglilim67

Hayirli ugurlu olsun.Aramiza hosgeldiniz  :clover:

DcD-Semih

Hayırlı uğurlu olsun hoşgeldiniz keyifli forumlar dilerim. Suspansiyon sert gelmiş sanırım ama 3cm'lik kaliteli bir spor yay şahane durur, kule gergisi de koyduğunuz zaman tekrar aşık olabilirsiniz 147'ye  :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

melih123

Hayırlı olsun  güzel günlerde binmek dileğiyle . :clover:
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed