Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

1 ay gibi bir süredir araba 30-40 km/s hızlarda (düşük hızlarda) giderken direksiyonda bir hareketlilik vardı. Hafif hafif sağa sola dönüyordu. Rot balans ayarı için gittiğimde Goodyear Eagle F1 Asymmetric (235/35/19) 2011 üretimi lastik 'keten kırmış'  olduğunu öğrendim.  :'(

Mecburen lastik yenileme işine girdim.
Bridgestone 235/40Zr19 96W Xl S001 şipariş geçtik.
Ay sonuna doğru %4'lük bir zam geleceğini öğrendim. Lastik almak isteyenler ellerini çabuk tutsun derim. :yukari-ok:  :alfisti:
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

semreko

Alfa romeo 156 2003 model mk1.5 için orjinal lastik 185/65/r15 midir?
Üzerinde 195/60/r15 var.  Lastiğin değişmesi lazım.
Sizce hangisi alınmalı. Nokian line serisi düşünüyorum. Ne dersiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

suqunet

merhaba,

giulietta icin 17 inc kıs lastigi onerileriniz var mıdır? lastikci lassa onerdi ama burda sizlerin tecrube ettigi ve onereceginiz markalar daha onemli benim icin

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
1 ay gibi bir süredir araba 30-40 km/s hızlarda (düşük hızlarda) giderken direksiyonda bir hareketlilik vardı. Hafif hafif sağa sola dönüyordu. Rot balans ayarı için gittiğimde Goodyear Eagle F1 Asymmetric (235/35/19) 2011 üretimi lastik 'keten kırmış'  olduğunu öğrendim.  :'(

Mecburen lastik yenileme işine girdim.
Bridgestone 235/40Zr19 96W Xl S001 şipariş geçtik.
Ay sonuna doğru %4'lük bir zam geleceğini öğrendim. Lastik almak isteyenler ellerini çabuk tutsun derim. :yukari-ok:  :alfisti:

2011 lastik , 5 sene görevini yerine getirmiş abi, hayırlı olsun güle güle kullan..bridgestone ile bir nebze sertleşecek olsa da , 40 yanak sayesinde pek hissetmeyebilirsin o sertliği.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

admin

Alfa romeo 156 2003 model mk1.5 için orjinal lastik 185/65/r15 midir?
Üzerinde 195/60/r15 var.  Lastiğin değişmesi lazım.
Sizce hangisi alınmalı. Nokian line serisi düşünüyorum. Ne dersiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forumumuzda olan tablodan bakabilirsiniz.

Bu da ilgili başlık konu.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ucarozcan

2011 lastik , 5 sene görevini yerine getirmiş abi, hayırlı olsun güle güle kullan..bridgestone ile bir nebze sertleşecek olsa da , 40 yanak sayesinde pek hissetmeyebilirsin o sertliği.
Bu sene değilde seneye değişim planım vardı zaten. Neyse 12 taksit yaptım aylık pek bir şey tutmuyor.  :)
40 yanak sürtme yapabilir belki o yüzden coili 1-2 diş yükseltirim sertleşme azalır bir nebzede.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Ben goodyear ultragrip 8 kullanıyorum. Çok memnun kaldım geçen kış. Tavsiye ederim.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

denozor

merhaba,

giulietta icin 17 inc kıs lastigi onerileriniz var mıdır? lastikci lassa onerdi ama burda sizlerin tecrube ettigi ve onereceginiz markalar daha onemli benim icin

kış lastiği için tek marka öneririm.
nokian

tabiki nitelik anlamında bütün kış lastikleri işinizi görür. karda beni yolda bırakmasın diyorsanız en dandik markanın kış lastiği bile diş yapısından ötürü işinizi mutlaka görecektir. ama kış lastiği diyince nedense nokian, kuzey avrupa koşulları için üretilmiş olduğundan 1 tık daha öndeymiş gibi geliyor. 2 farklı araçta 2 set nokian kış lastiği kullandım. bir tanesi tel kırmıştı. ancak onuda ben bayağı zorlamıştım.

bir sonraki markam continental olacaktır.

birçok sitede test sonuçlarına ulaşabilirsiniz. iyi bir araştırmayla alternatiflerinizi 2-3 e indirebilirsiniz.

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

suqunet

yorumlarınız icin tesekkurler goodyear pahalı gibi, kıs lastigi icin boyle bir butce ayırmayı dusunmuyorum. ne cok kaliteli ne cok vasat birsey arıyorum malum istanbulda 1 ay falan aracta kalıyo lastik. nokian icin bunu tavsiye eder misiniz?

S.Asil

yorumlarınız icin tesekkurler goodyear pahalı gibi, kıs lastigi icin boyle bir butce ayırmayı dusunmuyorum. ne cok kaliteli ne cok vasat birsey arıyorum malum istanbulda 1 ay falan aracta kalıyo lastik. nokian icin bunu tavsiye eder misiniz?

Kış Lastiğinde Nokian Bir Numaradır , Fakat Şöyle Birşey Diyeyim Ben Size İstanbul Tarafındaysanız Doğuya Yada Dağa Taşa Çıkmıyorsanız WR A4 alın ömrü daha uzun  :)
Alfa Romeo 156 SW mk2 (1)
Alfa Romeo 156 1.9JTD mk1.5 (2)

denozor

WR D4 kullandım bende. maalesef tel kırma sorunu bu lastikte yaşamıştım. ancak karda ve buzda tutunma çok çok başarılı. tel kırma bana denk gelmiş olabilir.
ayrıca linkteki lastiğin hız endeksi giuliettaya uygun değil. alırken dikkat ediniz.

suqunet

tel kırma nedir? hız endeksi olarak ne secmeliyim sizce?

Uurmayuk

Merhaba, yaklaşık  10 sayfadır 159 lastik seçimim için okuyorum ama gerçekten kafam çok karıştı.
GY Asym 2 veya 3 almaya kadar verdimki 225 50 r17 ebatlısı yokmuş. 225 45 r17 var, problem yaratır mı fikrim yok...
Birde michelin  Crossclimate önerisi aldım ama lastiklerin şeklini hiç beğenmedim.
Şuan 18'' e mi geçsem acaba gibi fikirler oluşmaya başladı kafamda.
18 inç ve 17 inç için 159 a lastik ne önerirsiniz?

francobaresi

Merhaba, yaklaşık  10 sayfadır 159 lastik seçimim için okuyorum ama gerçekten kafam çok karıştı.
GY Asym 2 veya 3 almaya kadar verdimki 225 50 r17 ebatlısı yokmuş. 225 45 r17 var, problem yaratır mı fikrim yok...
Birde michelin  Crossclimate önerisi aldım ama lastiklerin şeklini hiç beğenmedim.
17 icin 225 50 17 olcusunde goodyear efficent grip performance hem yol tutus hem konfor olarak cok basarilidir.
18 icinde orjinal ebatta kullanacaksaniz 235 45 18 olcusunde kumhonun yeni serisinden memnun kalmistim, seri ismi hatirlayamadim kumho saticilarindan yeni cikan seri olarak ogrenebilirsiniz kodunu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

denozor

giulietta 170 bg için çok hesaplı bulup aldığım (250tl kampanyalı) ve ilk 500 km devirdiğim

nokian 225x45x17 94W zline XL lastik için yorumlarımı yazayım. belki fikir verir.

önceki lastiklerim continental contisportcontact 3 idi.

artıları:
lastik hamuru yumuşak,
kuru frenleme başarılı,
ıslak frenleme çok başarılı,
suda kızaklama deneme fırsatım olmadı.
viraj salınım gayet iyi, yoldan kopartmıyor. kıç atmıyor.
ani kalkışlarda düz yolda patinaja düşmedi.
sürüş esnası yol sesi gayet iyi
yakıt verimliliği C sınıfı
ıslak frenleme A sınıfı

eksileri:
XL lastik olduğundan dolayı yoldaki tüm çukur ve çıkıntılarda araç iyi sarsılıyor :)
tümsek ve kasis geçişlerinde sıkıntı yok ama çukur ve çıkıntılarda beton gibi içeride hissediyorsunuz.
bu lastiklerle çukur ve çıkıntıları mümkün mertebe kibâr geçeceğiz.

sonuç itibariyle fiyat/performans gayet başarılı.

Doğa Tosun

159'da kışlık GY Ug8, yazlık GY Assy2. Fiyatları biraz pahalı ama tercih edilebilecek en iyi lastikler. Assy2 nin karakteri 159'la çok uyumlu. Ug8 ise kışın çok optimize bir kullanım sunuyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

fluhayat

kışlık olarak cordiant diye bir marka önerebilirim. geçen sene eski aracım için almıştım. arkadaşlar traktör lastiği diye dalga geçmişlerdi fakat keçi gibi tırmanıyordum her yeri ;). yere basan kısımları biraz ince olduğundan karı daha rahat yarıyordu. diğer kış lastiklerine göre biraz daha yumuşaktı. fakat daha büyük ebatlarda nasıl performans gösterir onu da bilemem.
alfa romeo 2004 156 distinctive

esginmurat

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım herkese selamlar.

alfa romeo 156 araç için 205/55/r16 91v kullanırken kış lastiği için 185/65/r15 88t kullanmak istiyorum. Bu şekilde kullanan var mı acaba? tavsiye edermisiniz? Yeri geldiğinde zincir kullanmak istiyorum ama kitapçıkta 205/55/r16 için tavsiye edilmiyor amortisör kirişlerine çarpar diyor. şimdiden teşekkürler.

macpherson

Merhaba,

2014 Giulietta m var, yeni bir kışlık lastik ihtiyacım vardı. Lastiklerim 225/45/17 91 W idi yazlıklar. İnternetten araştırdım ve karşılaştırma sonuçlarına baktım. S onuçta şuna karar verdim. Goodyear Ultragrip 8 özellikle karda iyi, yalnız Ankara da yaşıyorum, Kars da değil. Geçen yıl sınırlıydı ciddi sokakaları kar kaplayan gün sayısı. Bu yüzden Goodyear yerine kuru ve ıslak zemin test sonuçları iyi olan Michelin Alpin ve Continental TS860 üzerinde durdum. TS860 hem yeni olması hem de Şaşmaz da bir yetkili bayide daha uygun fiyata bulmam sebebiyle tercih ettim.

halil

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img].                                    Otohaber 11sayısı kış lastiği testi.lastik alacak arkadaşlara fikir verebilir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Bachelor

2008 GT SS

halil

goodyear,michelin,nokian,pirelli tavsiye edilir.orta halli derseniz petlas ,sava ,kumho gibi markaları tercih edebilirsiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Bachelor

goodyear,michelin,nokian,pirelli tavsiye edilir.orta halli derseniz petlas ,sava ,kumho gibi markaları tercih edebilirsiniz.

Özellikle kullanılan bir model var mı? P zero gibi? çünkü her markanın içinde fazlaca model var. O yüzden özellikle foruma sordum kullanan memnun kalan tavsiye den varmı diye.
2008 GT SS

fajarta

Arkadaslar bende yeni vur guilietta sahibi olaraktan aracin bu kadar sert oldugunu anlayamadan cok yakin arkadasimdan araci aldim. Ve ilk is olarak aracin orjinal 225 45 17 olan lastiklerini deneme amacli 225 50 17michelin olarak degistirdim ve kayda deger bir yumusama elde ettim. Yaklasik %3 luk bir sapma oldugunu ve cok sikinti gorunmedive surtme olmadi. Sizlere sirum yol tutusucok farkedermi...

ertena

Arkadaslar bende yeni vur guilietta sahibi olaraktan aracin bu kadar sert oldugunu anlayamadan cok yakin arkadasimdan araci aldim. Ve ilk is olarak aracin orjinal 225 45 17 olan lastiklerini deneme amacli 225 50 17michelin olarak degistirdim ve kayda deger bir yumusama elde ettim. Yaklasik %3 luk bir sapma oldugunu ve cok sikinti gorunmedive surtme olmadi. Sizlere sirum yol tutusucok farkedermi...
Aracın ar-ge aşamasında süspansiyon sistemi ve sürüş dinamikleri üzerine geliştirme yapılırken lastikler için de bir kaç farklı setup seçilerek test düzenekleri oluşturulur. Bunlar örnek vermek gerekirse 205/55R16, 225/45R17, 225/40R18 olarak seçilmiştir. Bu olası üç farklı setup için ortak paydada bulunan bir sub-optimal (birtakım tavizler verilerek ortak payda için en uygun) çözüm bulunur. Halihazırda bu bile ideal tasarım değilken lastiği üreticilerin skalasında bulunmayan bir ölçüyle değiştirmek belki normal koşulların 90%'inda bariz performans sapmaları olarak karşımıza çıkmasa bile bir belirsizlik unsurudur. Aracınızın performansı nadir de olsa bazı durumlar için "kestirilemez" niteliktedir. Bu skala dışı seçim size yukarıda bahsi geçen sub-optimal tasarımdan biraz daha uzaklaşmanız anlamına gelmektedir. Özetle: üretici tavsiyesi harici lastik ebadı ve/veya lastik basıncı risk faktörlerinin artmasıdır. Eğer lastiklerinizi almamış olsaydınız size tavsiyem konfor iyileştirmesini uygun ebatta yumuşak karakterli bir seçimde aramanız olurdu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk