Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

SeleSpeed vites problemi, boşa atma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xax0dm

Merhabalar,

Aracım 147 Ss 2.0 modeli.
Vites geçişlerinde 1,2. viteslerde araç boşa atıyor vitesi , sanki karar veremiyormuş gibi ve bu durum beni çok üzüyor. Uşak ilinde yaşadığım için İzmir'de veya İstanbul'da
işin anlayana gitme şansım zor hele ki araç böyle yaparken. Lütfen bana bir yol yordam Alfa sevenler mis gibi arabam duruyor öyle
Roleleri temizledim.

S.Asil

You are not allowed to view links. Register or Login ağabeyim anlar sanırım , geçmiş olsun üzüldüm...
Alfa Romeo 156 SW mk2 (1)
Alfa Romeo 156 1.9JTD mk1.5 (2)

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhabalar,

Aracım 147 Ss 2.0 modeli.
Vites geçişlerinde 1,2. viteslerde araç boşa atıyor vitesi , sanki karar veremiyormuş gibi ve bu durum beni çok üzüyor. Uşak ilinde yaşadığım için İzmir'de veya İstanbul'da
işin anlayana gitme şansım zor hele ki araç böyle yaparken. Lütfen bana bir yol yordam Alfa sevenler mis gibi arabam duruyor öyle
Roleleri temizledim.

Geçmiş olsun. Tam olarak ne yapıyor? Yani vitesteyken mi boşa düşüyor mesela? Ya da 1'den 2'ye geçerken, 2'den 3'e geçerken mi? Başka viteslerde yapıyor mu? Yaptığı zaman Selespeed uyarı lambası yanıyor mu?

Bir de tabii akünün ve alternatörün sağlam olduğunu varsayıyorum. Bir voltaj ölçseniz iyi olur. :)

Tam olarak durumu bir teşhis etmeye çalışın. Geçenlerde Adana'da Selespeed'ci bir arkadaşımda sıkışık dur-kalk trafikte boşa düşme oluyordu. Arkadaş inceleyince sadece klima açıkken, dur-kalk ve haliyle birinci-ikinci viteslerde olduğunu farketti. Klima kompresörünün rulmanı kilitlenmek üzere çıktı. :) Öyle olunca da alternatör dönmesi gerektiği kadar hızlı dönmüyor, yeterli voltajı sağlayamayınca Selespeed pompası yavaş çalışıyor, üst üste debriyaj-1. vites-2.vites gezinirken kaybolan basıncı dolduramıyor. Hop, boşa düşüyor.

Bence böyle bir şey çıkar bu. Endişe etmeyin. Sakince inceleyin arabanın davranışını.

melih123

Bence böyle bir şey çıkar bu. Endişe etmeyin. Sakince inceleyin arabanın davranışını.
Değerli yazılarınıza ek olarak benim araçtada devamlı boşa atma vardı.Robotu sökmemiz lazım dendi ünlü bir alfa servisi sonra sorunu kendim bulmuştum.Akünün yanındaki büyük soketin kablosuna zarar vermişler temazsızlık yapıncada kendini korumaya alıp boşa atıyordu araç sonra soketin tesisatını yenileyince problem kalmadı tesisatada baktırmanızda fayda var hocam.
Bassettiğim kablo
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

xax0dm

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkür ederim ilginiz için. 1. ve 2. viteslerde gerek bir üst vitese geçerken (1 den 2 2 den 3 ) yada düşürürken (3 den 2 2 den 1 ) olacak şekilde tam geçiş esnasında boşa atıyor. Ayrıca bu 1. ve 2. vites yanıp sönüyor onun dısında herhangi bir uyarı hata bildirisi olmuyor. Bugun yaşadığım sehirde birmot aradım o bile yok xxxx firması ilgileniyormul fiatla oda ben kabul etmem dedi :(

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkür ederim ilginiz için. 1. ve 2. viteslerde gerek bir üst vitese geçerken (1 den 2 2 den 3 ) yada düşürürken (3 den 2 2 den 1 ) olacak şekilde tam geçiş esnasında boşa atıyor. Ayrıca bu 1. ve 2. vites yanıp sönüyor onun dısında herhangi bir uyarı hata bildirisi olmuyor. Bugun yaşadığım sehirde birmot aradım o bile yok xxxx firması ilgileniyormul fiatla oda ben kabul etmem dedi :(

Pompa veya rölenin sesini duyabiliyor musunuz kullanırken? Torpido gözünde olması gerek pompa rölesinin, dolayısıyla robot pompası basınç doldururken oradan tık diye bir ses gelir, pompa motoru cızırtısı başlar, basınç yeterli düzeye ulaştığında tekrar bir tık sesiyle de pompa motoru cızırtısı kesilir.

Şu yüzden soruyorum; birkaç gün arabayı manuel kullanın. Pompa motoru sesi geldiği sürece vites değiştirmemeye çalışın. Mesela 1. viteste kalktınız, eğer pompa motoru aktifse 2'ye atmayın, birinci viteste devam edip pompa motorunun sesinin kesilmesini bekleyin. Ses kesilir kesilmez 2. vitese atın. Aynı şekilde, üçe geçmeden sesin kesilmesini bekleyin. Amacınız, böyle kullanımda vites geçişlerinin başarıyla yapılıp yapılmadığını görmek.

Pompa motoru sistem basıncı 45 barın altına düştüğünde çalışır ve 55 bar basınç oluşana kadar doldurur. Dolayısıyla pompa motoru devreden çıktığında sistem çalışma basıncına ulaşmıştır. Pompa devreden çıkmadıysa basınç yeterli seviyeye ulaşmış olmayabilir.

Siz pompa sesi kesildiğinde vites değiştirerek sistem basıncı tarafını garanti altına alacaksınız. Eğer bu şekilde vites değişimleri başarılı oluyorsa sorunu basınç tarafında arayacaksınız. Eğer bu şekilde de vites geçişlerinde sorun oluyorsa (basınç ölçümüyle teyidini yapıp) öbür taraflara bakacağız.

hiktor

Selam,
%90 basınç tüpündendir. Basınç tüpü tek başına satıldığından çok ta maliyetli değil.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)