Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araclarimizin Bilinmeyen Ozellikleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurkanlale

You are not allowed to view links. Register or Login
Daha onceden yazildi mi bilmiyorum ama, mito'mda silecekler hizli calisma modundayken(kesik cizgi olan degil de diger modlarda) arac durdugunda silecek calismayi durduruyor. Devam edince yine devam ediyor. Aracta yagmur sensoru var sandim bi ara:)

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk

Evet, hatta siz hızlandıkça silecekler de hızlanıyor.. Ben de sensör var sanmıştım  ;)
Drive Tastefully..

coolistanbul

Geçenlerde taktığımız park sensörünü denemek için sürücü kapısı açık şekilde yavaş yavaş geri geldim ss ile. Bir de ne göreyim,vites n konumuna geçiyor kendi kendine. Defalarca denedim hep aynı. Hatta dedim al işte ss bozuldu falan diye düşünürken kapıyı kapatıp denedim ve olay bitti.

Selespeed şanzuman,sürücü kapısı açıkken geri geri gitmeye çalıştığınızda N konumuna geçiyor. 1.vites ileri doğru giderken bu olmuyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Selespeed bazen saçmalar mesela dar bir alana park etmeye çalışırken 1 ve R arasında sık vites değiştirirken birden boşa alır ve istesenizde vitese geçmez.

Bu durumda kontağı kapatıp, araçtan inin kapıları kapatın, 30 sn. bekleyin ve tekrar kapıyı açın binin SS çalışmaya başlar...

Şoför kapısını her açıp kapattığınızda SS pompası devreye giriyor. Bu sebeple ne olur olmaz eğer duvar kenarına "0" park edeceksiniz aracın sağını ( yolcu kapısını ) duvara yanaştırın...
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Doğa Tosun

Selespeed bazen saçmalar mesela dar bir alana park etmeye çalışırken 1 ve R arasında sık vites değiştirirken birden boşa alır ve istesenizde vitese geçmez.

bence bu ss'de sorun olduğunu gösterir ben 3 yılda nerelere parkettim hiç öyle birşey yaşamadım
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hcyolcu

Evet, hatta siz hızlandıkça silecekler de hızlanıyor.. Ben de sensör var sanmıştım  ;)
Benim mito'da fazladan bir tane fasılalı silecek modu var. Ama ikisi arasındaki farkı anlayabilmiş değilim. Bilgisi olan var mı acaba?
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

hcyolcu

Merhaba,

Giulietta, tavanda ki aydınlatma düğmelerinin orda iki kırmızı ışık var bu neye hizmet ediyor bilen var mı ?
Arkadaşların da dediği gibi hem ambiyans aydınlatması hemde vites bölgesini aydınlatıyor. Gece sürüşlerinde faydalı oluyor.

murat

Arkadaşların da dediği gibi hem ambiyans aydınlatması hemde vites bölgesini aydınlatıyor. Gece sürüşlerinde faydalı oluyor.

Otomotiv literatüründe de submarine aydınlatma olarak geçer.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

tekin159

Bu durumda kontağı kapatıp, araçtan inin kapıları kapatın, 30 sn. bekleyin ve tekrar kapıyı açın binin SS çalışmaya başlar...

Şoför kapısını her açıp kapattığınızda SS pompası devreye giriyor. Bu sebeple ne olur olmaz eğer duvar kenarına "0" park edeceksiniz aracın sağını ( yolcu kapısını ) duvara yanaştırın...

bu küçük bir hata sandığınız durum yarın sizi uzun bir yolda çekici ile eve dönmeye zorlayabilir. SS'in verdiği küçük mesajları saçmalamak yerine küçük birer uyarı olarak anlamak lazım bence :) belki 5 10 liralık bir parçadır ama sorun büyüye büyüye sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir. naçizhane tavsiyem.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

Cihan82

Kapılar kapalıyken hiç olmadı aslında. Açıkken olduğunu öğrenmiş oldum.

Yolcu kapısından binmek zorunda kaldım bir keresinde,kontak mar pozisyonuna gelince de pompa çalışıyor ve biraz bekleyince motoru çalıştırabiliyorsunuz

2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

murat

Dikkat etmiş olanlar olabilir ama Giuilietta'nın marş anahtarı çalıştırma kademelerinin sonuncusu İTALY , yani arabayı çalıştır doğru italya diyor  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Spiritchaser

Nasıl çalışıyor ki onlar.  Bende de var ışık falan yanmıyor.  Düğme de yok  :)

TRSemih

Park lambaları ile birlikte devreye girer.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

murat

Giuilietta'da çok yalandan submarine olayı, 159 da çok iyiydi  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

hcyolcu

Tam hatırlamıyorum ama menüde iç aydınlatma diye biryer vardı orada olabilir diye tahmin ediyorum

blackgear

SS' de fren pedalı çok önemli, benim SS' de de nadiren de olsa bu sorun vardı ve aynı şekilde çözüm buldum, kontak kapat, in, kitle, 30 sn bekle, tekrar aç, bin, kontak çevir şeklinde. Yurt dışı forumlarda da önerilen çözüm metodu bu.

Ama sonra farkettim ki, aslında ben frene çok narin basıyormuşum, frene basma yükümü arttırdıktan sonra bir daha bu problem ile karşılaşmadım. Sebebini araştıramadan GT satıldı. Alan arkadaşla 4-5 ay sonra konuştum, o da yaşamış bir iki kez ama sonra söylediğim şeyi (frene daha sert basma) uygulamış, ondan sonra yaşamamış bir problem. Bu arada frene sert basma, zaten araç duruyorken uygulanıyor, ileri gittim, durdum, geri geleceğim, bu sırada vites geçişi için frene daha sert basmak gerek ;)

akıllı

Madem bilinmeyen özellik, bende kendi bilmediğimi sorayım. Bizim 159 larda arka koltuk yatmıyor mu ya? Ben mi bulamadım düğmeyi? Ne alaka yatmıyorsa da?  :duvar:

TRSemih

Madem bilinmeyen özellik, bende kendi bilmediğimi sorayım. Bizim 159 larda arka koltuk yatmıyor mu ya? Ben mi bulamadım düğmeyi? Ne alaka yatmıyorsa da?  :duvar:
2010 ve 2011'ler de yatmıyor maalesef. Maaliyetten çalmışlar :/
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

akıllı

2010 ve 2011'ler de yatmıyor maalesef. Maaliyetten çalmışlar :/

ilk kez araba için "yuh artık" diyorum. >:(  Bide az önce üşenmedim arabaya indim. burada kol dayama videosunu izledim hareket ediyor diye. Benimki elimde kalacaktı, acaba onda da mı maliyetten çalmışlar? yarın gündüz gözü ile yine deneyecem

hi_cazz

2,5 yıllık 159 maceramda bilmediğim birşey kalmadı derken şimdi kolçak olayını öğrenmiş bulunuyorum.

akıllı

Benim 159 da emniyet kemeri yüksekliğide ayarlanmıyor, kol dayama da hareket etmiyor. Resimde de göreceğiniz üzere edemezde...  :p

francobaresi

Benim 159 da emniyet kemeri yüksekliğide ayarlanmıyor, kol dayama da hareket etmiyor. Resimde de göreceğiniz üzere edemezde...  :p

kapaliyken one dogru guclu sekilde cekilcek kol dayamanin kaymasi icin. 2010 ve 11 lerde de hareketli :)

sadece en ust deri kismi kayiyor bu arada

Cuore sportivo

akıllı

Öne doğru güçlü çekilecek diyorsunuz You are not allowed to view links. Register or Login ama el freninin hemen üstüne bakarsanız plastik kısım tek parça ve üst kapak bağımsız hareket edemiyor. Ya da ben beceremiyorum.

TRSemih

Bahsettiğiniz plastik kısmın üzerindeki deri ile kaplı kısım hareket ediyor. Görsel doğru. İlk seferinde oldukça sert. Sonra yumuşuyor.

Bknz;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Not: bazı modellerden kasıt, progression donanımlarda bu özellik bulunmuyor olabilir ama TR'de ki prog. paketlerde de bu özellik benim tecrübe ettiğim kadarıyla var.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

35 bin km'de ki aracın kolçağını elinize almayın da

Kaymasa da olur. Ben bir kez kullanmadım
156 '05 1.6 TS (2012-19)