Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NeyzeN

You are not allowed to view links. Register or Login
Her iki araç bir bütün olarak değerlendirildiğinde, yani, sahip olma maliyeti, teknoloji, performans, güvenlik ... hepsi hesaba katıldığında, muhtemelen sorunuzun cevabı "sıfır" olur, ki bu durumda benim tercihim de Giulia olur. Ancak, bence buradaki "bilemiyorum Altan" durumu, tüm bunlardan bağımsız olarak, halef ve selefin salt dizayn açısından karşılaştırılmasıyla alakalı. Hal böyle olunca, bence de, "bilemiyorum Altan"  :)

"bilemiyorum Altan"  kısmına dikkat etmedim...Fotoları görünce düşüncelerimi aktardım... :yukari-ok:

Aşmış

Evet güzeldi...Ama artık eski.Tahtı devretti...Köşesine çekilip efsane olma zamanı :) Yeni kral artık You are not allowed to view links. Register or Login bunu tasarımı ve sundukları ile sonuna kadar hak ediyor....

Samimi olmak gerekirse kaç kişi imkanı olsa Giulia yerine 159 tercih eder... :clover:

İkisinin de sıfır vereceklerse Giulia qv dahil olmak şartıyla bile kesinlikle 159'u tercih ederdim.

Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

NeyzeN

İkisinin de sıfır vereceklerse Giulia qv dahil olmak şartıyla bile kesinlikle 159'u tercih ederdim.

Tarz meselesi :)

wolkanku

iddalı oldu:)
Ben bile 159 diyemezdim sanırım:)
Qv nin çamurluktaki havalandırma deliği, arka spoileri, direksiyondaki kırmızı tuşu beni acayip çekiyor:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

NeyzeN

bado

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

hi_cazz

Söz konusu qv olursa Kesinlikle Giulia. Hatta Veloce olursada Giulia. Ama onun haricinde super falan çok sıradan görünüyor. 159u ne kadar sevsekte veloce, qv karşısında seçilme şansı yok.

francobaresi

Katiliyorum halit, gercegi kabullenmek lazim 159 on far disinda giulia qv veya veloceyle  basa cikamaz bence.
Alfa 159 are really handsome and charismatic and maybe it will became a "light-classic" sign in future, but Giulia is also handsome (maybe we can say "beautiful" because it is a "she") and with a matching spice also very attractive.

Söz konusu qv olursa Kesinlikle Giulia. Hatta Veloce olursada Giulia. Ama onun haricinde super falan çok sıradan görünüyor. 159u ne kadar sevsekte veloce, qv karşısında seçilme şansı yok.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

balesanist

1.4-1.6 200 hp falan gelseydi şu Giulia bu kadar kafa karıştırmazdı herhalde
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

murat

1.4-1.6 200 hp falan gelseydi şu Giulia bu kadar kafa karıştırmazdı herhalde

Ben de bunu anlamıyorum zaten, 1.6 lt. hacimlerden 200hp civarı güçler alınırken neden yapmazlar ilginç..Tabi tekrar söylüyorum biz hep ülkemizin kısıtları üzerinden düşünüyoruz..Adam 1.6 lt araba yapsa birçok ülkede daha az yakıttan fazla bir esprisi de olmayacak..Ama günümüzde o da çok önemli bir olay..2,0 demek 1,6 ya göre daha fazla karbon ayak izi demek..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Aşmış

Hatta arttırayım sıfır 156 ile bile fikrim değişmez  :)
Giulia'yı canlı olarak görüp kullanınca belki düşündürtür ama sanmıyorum fikrimin değişeceğini.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

OğuzCanAlantor

Ben de bunu anlamıyorum zaten, 1.6 lt. hacimlerden 200hp civarı güçler alınırken neden yapmazlar ilginç..Tabi tekrar söylüyorum biz hep ülkemizin kısıtları üzerinden düşünüyoruz..Adam 1.6 lt araba yapsa birçok ülkede daha az yakıttan fazla bir esprisi de olmayacak..Ama günümüzde o da çok önemli bir olay..2,0 demek 1,6 ya göre daha fazla karbon ayak izi demek..

Düşük hacimden fazla güç alan araçların durumu ortada

hi_cazz

Sadece Tr değil, Avrupa'da da küçük hacim baya rağbet görüyor.

NeyzeN

Bir çok marka düşük hacim için artık eskisi kadar hevesli değil :) Hatta yavaş yavaş vazgeçiyorlar.Hele düşük hacim dizel artık sonu görünen bir teknoloji.

Buna önümüzde ki 3/4 yıl içinde şahit olacağız üstelik...

1.5 litre hacminde benzinli motorlar geliştirildi ve şu an bir çok marka da kullanmaya başladı.İleri de bu motora entegre elektrikli motor eklenme olasılığı çok ama çok yuksek.

Yani diyeceğim o ki FCA da bu planları yapan grup ve markalar içinde...Çok fazla bir şey beklemesek yeridir.

admin

Motor hacminin düşürülmesi, silindir sayısının azaltılması tüketici için züğürt tesellisi, üretici için de yeni bir kandırmaca yolundan başka bir şey değil. Kağıt üstü verilerden ziyade gerçek kullanım şartlarında çok fark olduğunu söylemek zor. Çevre korumacıların, AB veya ABD'deki kanun koyucuların direktifleri ve kanun baskıları sonucunda motorlarda yapılan geliştirmeler vedüzeltmeler, gerçek kullanım koşullarında öyle çok da başarılı değil.

En yeni ve en uç noktadaki bir örnek olarak Ford GT40'ı verelim. Daha düşük hacim sebebi ile daha az tüketim, dolayısı ile daha az zehirli egzoz gazı atılımı için 550 BG üreten 5,4 litre hacmindeki V8'in yerini yeni modelde 647 BG üreten 3,5 litre hacminde bir Bi-Turbo V6 aldı. Eski V8'in ortalama tüketimi 17 litre olarak verilirken yenisinin ortalama tüketimi 16,8 litre olarak verilmiş. Aracın hafif olması için ayrıca bir çok yerinde karbon ve hafif alaşım metaller kullanılmış bunlar da ayrıca yüksek maliyetli geliştirmeler. Şimdi denilebilir ki;

- Daha düşük hacimden daha fazla güç alınmış!
- Eski motor ile şimdikinin gücüne ulaşılmış olsaydı daha fazla tüketirdi!
- Böyle otomobili olan birisinin yakıt tüketimi umurunda olmaz!

Konu bu değil ama. Konu bir şeyin küçültülmesi sonrasında çevre için daha duyarlı olunacağının gösterilmeye çalışılması ve tüketicinin de bunu "yemesi". Otomobillerin egzoz emisyonları ile uğraşacaklarına, Çin'den çıkıp Amsterdam limanına gelen bir tankerin doğaya saldığı egzoz gazlarına bir bakmaları yeter. Neyse, o da başka bir araştırma konusu olur ama yeri bu forum değil.

Konuyu şimdi Giulia ile bağlayacak olursak; Alfa Romeo Giulia'nın 2,2 litre hacimli Advanced Efficiency versiyonunun şehir dışı yakıt tüketimi 3,2 litre olarak verilmiş. Eğer ki Giulia'ya 1,6 litrelik dizel motor konursa,  büyük motora göre %72'lik bir hacme sahip olan motorun tüketimi aynı oranda 2,3 litreye düşmez, büyük motorla küçük motor muhtemelen benzer seviyede olur. Benzer seviyede olan yakıt tüketimindeki zehirli egzoz gazı miktarı da yaklaşık aynı seviyede olur (zehirli atık, motor hacmine göre değil, benzinli ve dizel motorlarda farklı değerlerde olan birimlerim litre karşılığı ile alakalıdır). Buna göre;

- Yaklaşık aynı tüketim değerinde olacak olan iki farklı motor için kısıtlı olan bütçeyi, düşük hacimli eski bir motor için harcamanın mantığı olmaz.
- Sırf bir kaç tane Türk tüketici vergiden daha az etkilensin diye 1,6 litrelik bir motoru Giulia'ya monte etmenin anlamı yok. Ülkenin vergi sisteminin ofsayt olmasında FCA'nın veya Giulia'nın bir suçu yok.

Aynısı benzinli motor için de geçerli. Aynı hacme sahip farklı güçlerdeki motorların tüketim değerleri aynı veya benzer. Niye o eski motoru yepyeni bir şasiye uyarlamak için ayrıca masraf yapsın?

Denilebilir ki, o zaman eskiden, 156'da mesela, niye 1,6, 1,8, 2,0 litrelik T. Spark 16V vardı, niye 159'da 1,8, 1,9 ve 2,2 litrelik JTS'ler vardı? Çünkü o zamanlar ile şimdinin gereksinimleri ile şimdinin maliyet baskısı bu seviyede değildi. Okuyup hatırlayanlar olacaktır. Chip tuning ile ilgili olarak BMW motorları üzerinden örnek verilmişti. Üretici, motor geliştirmek yerine yaklaşık 0,5 litre hacminde tek bir silindir geliştirmekte ve talep edilen modelin fiyat/performans seviyesine göre silindir içindeki hareketli parçaların malzeme kalitesini de ona göre yapmakta. Mesela 318i'de 1498 cc, üç silindirli bir motor varken 330i'de 1998 hacminde dört silindirli bir motor var, 340i'de ise 2998 cc hacminde altı silindirli bir motor var.

Gelelim yine Alfa Romeo'ya. Kısa vadede Giulia'da 1,4 litrelik bir benzinli veya 1,6 litrelik dizeli görmek zor. Biliyoruz ki gelecek olan Giulietta, aynı Giulia gibi Giorgio platformunda olacak. Bu durumda Giulietta'da 2,0 litrelik benzinli motorun olacağına kesin gözle bakabiliriz. 2,2 litrelik dizel motor olmayabilir, çünkü o sınfta o hacimde bir dizel, eğer çok özel bir amaçla üretilmemiş ise, olmaz. Yukarıda izah etmeye çalıştığımız silindir geliştirilmesi örneği üzerinden gidecek olursak, 1,65 litrelik bir hacim için bir silindirin eksiltilmesi gerekir, ancak Alfa Romeo yönetiminin "traktör" sesine benzeyen üç silindirli bir motoru tercih edeceğini düşünmek, pek gerçekci olmasa gerek.

Bu durumda ne olur? Giulietta için sınıfının gerektirdiği motorlar tasarlanacak. Şu anda elde ne var? 1,4 ve 1,75 litrelik benzinli ile 1,6 ve 2,0 litrelik dizeller. Ya bunlar Giulietta için güncellenerek Giorgio'ya uyarlanacak ve kullanılacak, ya da Giulia örneğinde olduğu gibi yine tek bir silindir hacmi üzerinden gidilecek (mesela 150 BG, 180 BG ve 210 BG benzinli motor ile 120 BG, 150 BG, 180 BG dizel motorlar gibi).

Dedikodulara göre yeni Giulietta 2019 gibi piyasaya çıkacak. Giulietta için geliştirilecek olan motorlar Giorgio'ya göre tasarlanacağından, aynı zamanda Giulia içinde kullanılabilecek. Ancak 2019 yılında piyasaya çıkacak olan bir modelin motorlarını hemen bir üst sınıfta da kullanmazlar. En azından Alfa Romeo bunu yapabilecek yönetimsel çabukluğa sahip değil (Burada bahsetmeye çalıştığımız bürokratik yavaşlık değil, FCA'nın piyasa analizlerinde yavaş davranması ve piyasayı arkadan takip etmesi. Ancak bu da bir nebze olsun cepteki sıcak para ile alakalı bir durum ve FCA sadece Alfa Romeo'dan ibaret değil). Bu da demek olur ki Giulia'da en azından 2020 yılından önce 2,0 benzinli ve 2,2 dizelden daha düşük hacimli motoru görmek zor. Yukarıya doğru hacim büyümesi olabilir ama aşağı doğru zor gibi. Bu karamsar tablo idi.

Bir de iyimser olarak bakalım konuya. Giulia ile Giulietta aynı Giorgio platformunu kullanacaklar ve Alfa Romeo, Giulietta'da kullanılmak üzere olan motorları şimdiden tasarlamaya başladı diyelim. 2019 yılına kadar daha iki yıl var ve bu esnada, Giulietta'ya hazırlık olması ve nihayi kullanıcının test edebilmesi için düşük hacimli motorlar Giulia'da kullanılmaya başlanacak, olası hatalar da Giulietta piyasaya çıkana kadar giderilir. Gerçi bu iyimser tahmin çok gerçekçi değil.

Sonuç olarak, Türkiye pazarı zurnanın son deliği bile değil, zurna çalarken kalak kısmından süzülen tükürük değerindedir.

Tüm bu yazılanlar gerçek veriler üzerinden admin'in "Alfa Romeo Giulia'nın düşük hacimli motoru olur mu?" olasılığının gerçekleşebilmesini görebilmek için yapmaya çalıştığı bir varsayım. Sonunda tutar veya tutmaz, onu artık zaman gösterir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

umutqx

Tarzdan kastım...

:nazar: :nazar: :yukari-ok:
166 V6 TB

admin

Koshi Group Alfa Romeo Giulia'ya da el atmış.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

cAn16

Nihayet kendisi ile tanisabildim.  Gerçekten kaliteli hissettiren malzemeleri ve görüntüsü mevcut. Gün içerisinde video da çekmeye çalışacağım.  Yakından görünce heyecandan atladığım detaylar olabilir ama genel anlamda başarılı ;) fiat grubu araçlara da benzemiyor ayrıca :) :) :haydi:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

iceberg156

Nihayet kendisi ile tanisabildim.  Gerçekten kaliteli hissettiren malzemeleri ve görüntüsü mevcut. Gün içerisinde video da çekmeye çalışacağım.  Yakından görünce heyecandan atladığım detaylar olabilir ama genel anlamda başarılı ;) fiat grubu araçlara da benzemiyor ayrıca :) :) :haydi:

:haydi: :alkis:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

ar.159

Şöyle diyelim.

159, Apollo Creed ise, Giulia da Rocky Balboa.
Apollo muhtemelen daha güçlü ve zarif dövüşçü olsa da zamanı artık doldu ve yerini zamana daha fazla ayak uydurabilen, en az onun kadar güçlü ve dayanıklı olan Rocky'e devretmeli.

güzel benzetme  :yukari-ok:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

herşeyi bir yana direksiyonu bambaşka birşey  :clover:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alfadanadam

Fotolara bakarken bir küfür ettim bir küfür ettim ki size anlatamam....

bado

Fotolara bakarken bir küfür ettim bir küfür ettim ki size anlatamam....

Niye Bülent abi

Alfadanadam

Şu şaheseri almayalım diye herşeyi düşündükleri için.
Düşük/Yüksek hacimden gol, ÖTV'den gol, Türkiye'deki fiyat politikalarından gol.

3-0.

Daha ne olsun....

bado

Vallahi öyle çok üzgünüm o konuda bende