Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM 20V

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Renkler ve zevkler tartışılmaz bende ne TT ne brera derim 325d yi tercih ederim hem daha hızlı hem daha keyifli hem piyayası daha fazla. Ama bu kişiden kişiye değişir. Ben Brerayı aman aman beğenmiyorum arkadan ve profilden müthiş ama 159 unu önünün bir e bir aktarılması hep gözüme batıyor. Bence önden aynı tasarım hatlarıyla daha dinamik bir görünüm verilip uygulanmalıydı.
Ama her haliyle rakiplerinin çoğunu ezecek güzellik ve estetiğe sahip olduğu kesin. Yürümesin varsın, sırf tarzından, stilinden ve karizmasından olayı bile tercih edeceğim bir araçtır brera. Ama onu bunu bilmemde umarım partikül filtresi vardır! Yoksa 4 egsozumdan birden kara duman atıp gittiğimi bilmek bana hiç keyif vermeyecektir açıkçası.

agucba

Dayanamadım ve yeri değil ama Brera gidiyor be :))

You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

n/a

quote:

Superchargerlı 3.2 Q4 müş bu. E gitsin artık dimi ama. :D:D Bazıları JTD yazmış ama kadranın sonundaki 8000 (80) Rpm i görmüyorlar heralde :)

n/a

quote:

quote:

Superchargerlı 3.2 Q4 müş bu. E gitsin artık dimi ama. :D:D Bazıları JTD yazmış ama kadranın sonundaki 8000 (80) Rpm i görmüyorlar heralde :)

konunun tamamını okuyun..
sonra mesaj yazın..

3.2'yi kullandığımda performansından çok etkilenmedim açıkçası..

n/a

quote:

quote:

quote:

konunun tamamını okuyun..
sonra mesaj yazın..

3.2'yi kullandığımda performansından çok etkilenmedim açıkçası..

ben konudaki yazı için değil youtube da yazanların söylediklerinden dolayı yazdım ;) Konuyu okudum merak etmeyin.

Alfadanadam

Önder'cim herzamanki gibi harika yazmışsın. Gene yazacak birşey bırakmamışsın yani :)

Şimdi buraya iki şey yazıp yeni bir tartışma başlatmak istemem ama "alfisti" kelimesinin ne anlama geldiğini bana bir yazın hele, sonra siz "alfisti "misiniz söyleyin bana. Ona göre bilelim kim ne yazıyor, niye yazıyor.
Bilelim ona göre, kimler "birim para karşılığında en fazla havayı attığı" 156'ya mı biniyor yoksa gerçekten senelerce hayalini kurduğu arabaya mı?

n/a

Abi damardan girdin hakkaten.. :)
Peki bide şunu yazalım abi, mesela Alfa Romeo grande punto'yu alıp, iki süsleyip, puntonun 5-10 bin euro fazlasına bize Junior diye kakalarsa biz onu alır mıyız??
Alfa romantizmiyle gerçekçiliği harmanlamaktan yanayım ben daha önce de söylemeye çalıştığım gibi..

Edited by - shame on 04/10/2007  15:25:16

agucba

Erhan'ın yazdıklarını şöyle açalım o zaman.
Çok beğendiğimiz 145 ve 155, Tipo ve Tempra'nın süslenip püslenmiş hali değil mi?
155 hala kendine baktırıyor. Ama Tempra?
145 hala kendine baktırıyor. Ama Tipo?

Veya 159 ile Opel Vectra'yı karşılaştırın. Alt yapı aynı. Motorların bir kısmı aynı ama iksini yanyana gördüğünüzde hangisine insanın gözü kayar?

Alfadanadam'ın sorduğu soruya da şöyle cevap vereyim. Alfisti olmak aslında "körü körüne aşık olmaktır". Günahı ve sevabı ile Alfa'yı sevmektir.

///////////////

master

Alfa Romeo GTV'nin de Fiat Tipo platformu uzerinde yukseldigini eklemezsem olmaz :)

Bir de Alfa Romeo'nun susleyip pusleyip o sekilde piyasaya sundugu gorusu biraz basite indirgemek oluyor olayi. Ayni platformdan cikan, veya bir model ile benzer yonleri olan bircok arac var, ancak Alfa Romeo'nun Fiat'tan veya diger markalardan aldigi teknoloji ve altyapilar da Peugeot 106-Citroen Saxo benzerligini saglayacak seviyede degil.

159, Vectra ile ayni platformda ama Vectra'dan iyi yol tutar misal, surus ozellikleri arasinda onemli farklar vardir.

Fiat'tan ornek verelim, Alfa 145, Tipo ile oldukca benzerdir, ama gerek kalite, gerek surus ozellikleri, gerek his olarak Tipo'dan iki gomlek ustundur.

Demem o ki, Alfa sadece susleyip puslemiyor.

Brera ve Spider'da ustune basarak soylenen tek eksiklik agirliklari. Kalan elestirilerin ana kaynagi agirlik zaten. Alfa Romeo demek ki bu agirligi azaltma konusunda cok aciz bir durumda. Cunku rakiplerinden 50-60kg agir degil bu araclar, 200-300 kg daha agir. Bunun aciklamasi olmaz. Yerin dibine vururlar adami, vurdular da.

Ama Brera'nin kalan alanlarda en azindan objektif verilerde goze carpan bir eksikligi de yok. Iste bu durumda, ait oldugu sinifta performansi en ust secenek olarak aramayanlar icin cok ideal bir secim konumuna geliyor. Ben olsam alir miyim o paraya, hayir, 3 sene bekler 1/3 fiyatina alirim :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Alfa zayıflayacak. Biraz daha sabır.

///////////////

n/a

Arkadaşlar iyi okumamışsınız sanırım.. :)
orada bir "MESELA" var..:) Punto junior olayını örnek vermek amacıyla söyledim yoksa zaten çıkmamış bir araba hakkında yorum yapılmaz..
Bende biliyorum platform ilişkilerini..

Yani Alfa'ya gönül verdik tamam ama bu ülkede paranın da bir değeri var. Sonuçta kimse parasının hakkını vermeyen birşey almak istemez..
Alfa Romeo'yu severim iyi hoş ama fabrika patronu da babamın oğlu değil bir aracı körü körüne sırf Alfa Romeo markasını taşıyor diye alayım..

agucba

Bu konudan gerçekten çok ekmek çıkar. Hem de çook :))

///////////////

n/a

quote:
Text Alfa Romeo'yu severim iyi hoş ama fabrika patronu da babamın oğlu değil bir aracı körü körüne sırf Alfa Romeo markasını taşıyor diye alayım..

Aynen Erhan 'a katılıyorum. Tabii ki Alfa Romeo markasını çok seviyorum, çocukuğumdan beri hayalini kurduğum araba ancak körü körüne markacılık da özellikle gerçekleri gözardı edecek şekildeyse bana göre diil. Yoksa alfisti değilmiyim gerçekten

agucba

Kendim için örnek vereyim. Benim arabanın fiyatı belli, özellikleri belli. 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda başka markaların belki çok daha sağlam, kaliteli modellerini alabilirdim. Ama şimdi aldığım keyfi alabilecek miydim? Ona şüphe ederim. Arabam 97 model olduğu halde hala insanların başını çevirip baktığı bir arabaya sahibim. Aynı zamanlarda piyasada olan ve standart halde olan bir Pug 306 S16'ya, Renault Megane Coupé'ye, BMW 318 ti'ya, VW Golf III GTI'ye, Honda Civic 1.6 Vtec'e, Opel Astra GSI'ya o kadar bakıldığını sanmıyorum.

Bahsettiğim araba Alfa'nın kendini kurtarmak için ilk adımlarını attığı arabalardan biri.

156 da kendine baktırıyor diyeceksiniz ama onu saymıyorum. Çünkü bence çok farklı bir araba.

Alfisti'yim, çünkü bir 75 TS'ye bile binebilirim ve bundan zevk alırım. 33'e de binerim. Hala çok büyük bir keyifle babamın 164'ünü kullanıyorum. Ama şu anda 156 ve 147 kullananların bir çoğunun bunu yapabilceğinden emin değilim. Onlar için Alfa Romeo bu iki model ile başlayan bir marka ve bu markayı diğer markalar ile karşılaştırıyorlar. Ben bunu hiç yapmadım.

Sahibinden efsaneler başlığına 1990 model, 600 km'de bir Alfa 75'in ilanını koydum. Almanya'da olsaydım o arabayı alırdım. 156 veya 147 kullananlardan kaç kişi buna alıcı gözü ile bakmıştır, merak ediyorum.

///////////////

Sportivo

quote:

brera ve spider gibi tasarımlardan da sizce performans beklenmiyor mu?? açıkçası ben bekliyorum ama bu araçlar sade görüntüden ibaret kaldılar..

Direk size söylemiyorum bu görüş için söylüyorum. 0-100km'si 8,5sn olan bir aracın Türkiye şartlarında performansının neresi yetersiz ben onu anlamadım. Mevcut 156 1.6TS'nin 10sn civarlarında iken Brera'ya sadece görüntüden ibaret denilmesi biraz tuhaf. Yani hepimiz yollara çıkıyoruz 100 arabadan kaçının 0-100 hızlanması 8,5sn'den daha iyi ki? Şu denirse anlarım fiyat/performans zayıf kalıyor diye, o ayrı mesele ama. Ama direk performans zayıf demek insafsızlık olur.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

quote:

quote:

brera ve spider gibi tasarımlardan da sizce performans beklenmiyor mu?? açıkçası ben bekliyorum ama bu araçlar sade görüntüden ibaret kaldılar..

Direk size söylemiyorum bu görüş için söylüyorum. 0-100km'si 8,5sn olan bir aracın Türkiye şartlarında performansının neresi yetersiz ben onu anlamadım. Mevcut 156 1.6TS'nin 10sn civarlarında iken Brera'ya sadece görüntüden ibaret denilmesi biraz tuhaf. Yani hepimiz yollara çıkıyoruz 100 arabadan kaçının 0-100 hızlanması 8,5sn'den daha iyi ki? Şu denirse anlarım fiyat/performans zayıf kalıyor diye, o ayrı mesele ama. Ama direk performans zayıf demek insafsızlık olur.

Ki burada bahse konu olan araç bir dizel. Yani performanstan ziyade ekonomik bir amaca hizmet eden bir araç.

///////////////

n/a

Performansı Zayıf :)

Alfa 156 ile Brerayı karşılaştırmak, murat 124 ile 147'yi karşılaştırmaya benzer..
Performans rakiplere göre ölçülür, rakipleri arasında en düşük performans sunan araç brera..
Yoksa zaten 2.0 156'lar da veriyor 8.5sn 0-100km değerini..

Sportivo

156 ile Brera'yı karşılaştıran yok ki ya da pardon ben bilmiyordum bu iki aracın karşılaştırılmaması gerektiğini. Matematiksel verilerin yollara yansımasından bahsediyoruz.  Hangi rakip bir kere? Dizel bir rakip kaç tane var? 0-100 hızlanmaları nedir? Varsın rakibin 7 saniye olsa ne olur? 1.5 saniye kime ne kazandırır, zaten bu çapta iki rakip araç Türkiye'de kaç defa yan yana gelir? Gelse de dibine kadar performansını gösterecek yolu, müsait trafik koşullarını nerede bulur?

Ya da bu dizelin performansı yine de kesmiyorsa çakarsınız bir GTA Brera, hala da kesmiyorsa dicek bişey yok tabii. Ama rakip konusuna katılıyorum da nereye kadar? M3 diyorduk 400HP, Mercedes yeni AMG C serisi çıkardı 517HP mi ne kesmezse Brabus var,ee BMW M3 için ne diyeceğiz şimdi? Performansı yetersiz mi diyelim :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

Brera GTA yok zaten...

1.5 saniye tek bir kalkışta hemen hemen yarım-bir boy arası farkeder. uzun soluklu bir performans testinde o rakipleriyle olan 1.5 saniye dakikalara uzanır, ara hızlanmalardaki farklar konusunda konuşmaya bile gerek yok, nitekim boş bir yolda (pilotajı hesaba katmamak için) rakiplerden birine kafa tutarsanız rezil olursunuz..

Ayrıca hızı hissetirme açısından 1.5 saniye fark o kadar büyük bir fark ki..  

Dizel konusunda daha önce de bahsettik dizel breranın herhangi bir rakibi yok, ancak breranın genel benzinli motorlarının olduğu versiyonlar rakiplerinin altında ezilmekte, bunun aksini iddia edecek biri yoktur sanırım..

BMW M3 şu an sınıfının en iyi araçlarından biri, Mercedes 517 hp çıkardı M3 geri kaldı tamam. Peki ya aynı kulvardaki diğer araçlar? 3 hepsinden de mi kötü?? Brera sınıfındaki tüm otomobillerden kötü bir performans sergiliyor ama.. Birde fiyat olarak Mercedes C AMG ile M3 e bakmak lazım.. Ben bilmiyorum fiyatları nedir..

birde şunu söylemiştim ama tekrar söyliyeyim, 3.2 V6 260hp brerayı çoğu forum üyesi gibi bende kullandım, ve performansından çok memnun kalmadım.. Kağıt üzerinden konuşmadığımı söyliyeyim.. Ne zaman Brera 150-200kg zayıflar, o zaman favori arabam olur..

Edited by - shame on 05/10/2007  17:48:53

master

Brera'nin performansi o araci alacak olan genel kesim icin yeterli olur bunu soyledim. Yani subjektif olarak "yeterli" diyecek cok olur soylediginiz gibi. Ancak veriler Erhan'in dedigi gibi rakiplerine karsi olculur. Brera'nin bu konuda savunulacak hicbir yani yok. Rakiplerinden cok cok geride performans olarak. 0-100 bir yana, 0-160 rakamlarina bakildiginda yanilmiyorsam BMW Z4 3.0si'dan (tam rakip degiller bence ama yine de benzer sinif) 8 saniye kadar gerideydi. 8 saniye o aracin Brera ile dalga gecmesi demektir, Brera tam gaz hizlanirken, ayagini gazdan cekip ve hatta frene basip yine de Brera'ya kendisini gecirmemesi demektir. Bu Alfa Romeo icin cok buyuk bir ayip. O guzelim motora bir hakaret boylesine anlasilmaz bir agirlik. Dedigim gibi bu savunulmaz.

Ama bir yandan da o sinifin beklentisi saf performans olmadigi icin, Alfa Romeo'nun bu ayibinin onemi azalabiliyor. Her zaman niche pazara hitap eden Alfa Romeo yine oyle yapiyor, bu sefer karakteristik ozelligi olan performansi feda edip kalan alanlarda mukemmeli yakaliyor ve bu sekilde, aslinda o pazarin musterisinin istedigini de sunmus oluyor.

Alfa Romeo'yu koru korune ben de sevmem, yalniz rakibinin araci objektif anlamda daha mantikli diye de gidip onu almam. Ancak Alfa Romeo hakikaten kotu bir arac uretecek, veya benim fiyat araligima uygun bir araci olmayacak ki o zaman gidip rakibini alayim.

Misal, objektif olarak bakarsak Passat orta sinifta 159'dan daha iyi bir arac. Neden ? Orta sinifta kimse super yol tutus aramaz, orta sinifta kimse super dizayn aramaz. Ama orta sinifta genis ic hacim, kuvvetli ikinci el, rakiplerinden iyi konfor ve diger alanlarda da ortalamanin ustunde performans beklenir. Iste Passat bunlari sunuyor. Ama ben asla ve asla 159 varken gidip Passat almam. Cunku klasik orta sinif musterisi degilim.

Alfa Romeo musterisinin birinci onceligi surus keyfidir, ikincisi cogu kisi icin degisir, dizayn olur performans olur detaylardaki mukemmellik olur vsvs.

Ama Alfa Romeo her zaman ve her zaman fiyatinin cok ustunde surus keyfi sunmustur. Iste bu yuzden onceligi surus keyfi olan insanlar icin bulunmaz bir nimettir. Baska hicbir marka bu fiyatlara bu surus keyfini sunamaz. Surus keyfi cok fazla faktorden olusan bir bilesen. Aracin tasarimi da surus keyfine etkide bulunur, performansi da, yol tutusu da, direksiyonun direktligi, gaz pedalina ne kadar cabuk cevap verdigi, motor sesi vsvsvs. Iste Alfa Romeo toplamda o kadar iyi ki, bu bilesenlerden bazilarinin ve hatta bazen performans gibi cok yuksek yuzdeye sahip bir faktorun bile cok iyi olmamasina ragmen surus keyfinde yine bir numara olabiliyor. Iste bu yuzden ben mumkun oldugu surece Alfa Romeo'yu tercih ederim. Kiyaslamalarimi da her zaman fiyattan bagimsiz yaparim ben, insanlar zaten fiyata cok aldandiklari icin bazi markalari digerlerinin ustunde goruyorlar aslinda oyle olmamasina ragmen. Benim icin Alfa Romeo 75, kendisinden cok daha pahali bircok aractan cok daha fazla kullanmak istedigim bir aractir.

En guzel ornek de BMW ile kiyaslamak olur sanirim. BMW genel olarak daha kaliteli araclar uretiyor Alfa'dan, ve bazen daha cok oyuncak koyuyorlar aracin icine. Ancak ozellikle bugunkunden bir onceki jenerasyon araclara bakarsak, bu iki marka birbirinin disli bir rakibi, suruse yonelik her alanda ciddi birer rakipler, ama TR'deki fiyat farkina bakarsak ve sadece fiyata gore degerlendirirsek sanki BMW 3 gomlek ustun bir aracmis algilamasi yapilabilir. Ancak ben E46 almak icin Alfa 156 verip ustune tonlarca para dokmem. Ama ikisinin fiyatlari benzer olsa, o zaman oturup dusunurdum ulan BMW mi iyidir Alfa mi diye. Fakat arada bu kadar fiyat farki varken zaten dusunmeye gerek kalmiyor, birbirine bu kadar yakin iki markadan birisinin ciddi anlamda daha ucuz olmasi neticesinde onceden de dedigim gibi Alfa Romeo bulunmaz bir nimet haline geliyor.

Ve dolayisiyla Alfisti olanlar icin de Alfa Romeo her zaman ilk tercih oluyor, cunku surus keyfinde her zaman bir numara. Ne zaman ki Alfa Romeo surus keyfini kaybeder, iste o zaman hak veririm, diger markalar ciddi anlamda daha iyi hale geldi derim.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Önder biz 21 senedir kullanıyoruz. Pek bir değişilik olmadı süre içerisinde :))

///////////////

Alfadanadam

Önder'cim öncelikle teşekkür ederim :)
Alfisti olmak için alfa romeo sahibi olmak gerekmez ama aşk derecesinde alfa romeo'yu sevmek gereklidir. Hatta tek şart budur. Aynı paraya Alfa Romeo alabiliyorken başka marka alan ya da alırım diyen kişi alfisti değildir. Yazdıklarım rasyonel düşünen bir kişi için mantıklı ya da akla yatkın olmayabilir, alfistilerin aklı başında insanlar olduğunu kim iddia ediyor ki. Bunca arızasına rağmen uğruna methiyeler düzülen kaç marka var? Üstelik bunları çok çok yoğun ve yıpratıcı geçmiş bir ayın ardından gecenin bir vakti fabrikadaki bilgisayarından kaç kişi yazar?
Demek istediğim, demeye çalıştığım bu dostlar.
Alfa'ları eleştirmek ayrı birşeydir, onun yerine şunu alırdım demek ayrı birşey.
Ben demeyin ya da yazmayın demiyorum, ama hem "ben alfistiyim" diyeceksiniz hem de aynı paraya diğer markayı tercih edeceksiniz, olacak iş mi?

Sportivo

quote:

Önder'cim öncelikle teşekkür ederim :)
Alfisti olmak için alfa romeo sahibi olmak gerekmez ama aşk derecesinde alfa romeo'yu sevmek gereklidir. Hatta tek şart budur. Aynı paraya Alfa Romeo alabiliyorken başka marka alan ya da alırım diyen kişi alfisti değildir. Yazdıklarım rasyonel düşünen bir kişi için mantıklı ya da akla yatkın olmayabilir, alfistilerin aklı başında insanlar olduğunu kim iddia ediyor ki. Bunca arızasına rağmen uğruna methiyeler düzülen kaç marka var? Üstelik bunları çok çok yoğun ve yıpratıcı geçmiş bir ayın ardından gecenin bir vakti fabrikadaki bilgisayarından kaç kişi yazar?
Demek istediğim, demeye çalıştığım bu dostlar.
Alfa'ları eleştirmek ayrı birşeydir, onun yerine şunu alırdım demek ayrı birşey.
Ben demeyin ya da yazmayın demiyorum, ama hem "ben alfistiyim" diyeceksiniz hem de aynı paraya diğer markayı tercih edeceksiniz, olacak iş mi?

Kesinlikle, Alfa bir aşk. Aşık olan insan sevdiğini aldatmaz, aldatırsa da aşık değildir zaten. Alfa'yı Ford'un yarattığı seri bant üretim otomobil sektöründen ayıran da bu. Alfa endüstriyel otomobiller üreten herkese hitap etme hevesinde olan bir marka değil. Alfa ve benzeri markalar günümüzde çok azaldı,bir elin parmakları kadar ve Alfa'yı bu endüstriyel üretim mantığıyla çalışan markaların otomobilleriyle kıyaslamak zaten başlı başına alfisti olmakla çelişen bir durum. Ya bir alfistisinizdir ya da değildisiniz, bu duygunun arası,ortası,gri bölgesi olmaz.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

O zaman beni Alfistiden saymayın arkadaşlar, marka fanatiği olacak kadar zengin değilim maalesef..

İlerde çok param olursa mutlaka garajımda bir Alfa Romeo bulundururum, ama mevcut ekonomik şartlarda paramın alacağı en iyi otomobili seçmek durumundayım.. Kimse kusuruma bakmasın..

agucba

Marka fanatiği olacak kadar zengin değilimi anlamadım.

Sahip olduğun 156'nın yerine alabileceğin aynı model yılı, aynı kilometre, motor hacminde ve aynı etkiyi bırakacak hangi markalar var? Bunu merakımdan soruyorum.

///////////////