Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ali Jea

ön takımdan tak tuk ses gelmeye başlamıştı geçen gün Muttalip ustada sol taraf z rot değiştirdik. Sorunumuz ortadan kalktı.

Telefonumdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düşportacı

Dün akşam trafikte motor uyarı ışığının yanmasının ardından Ecu Obd cihazına bağladım.Diferansiyel basınç sensörü arıza uyarısı aldık.Alfin'e gittik sabah sabah.Şükür ciddi bir problem yoktu.Diferansiyel basınç sensörünü geçen yıl Temmuz ayında değiştirmiştim zaten.Sadece hortumu çatlamış onu değiştirdik.Hazır servise gitmişken sol ön kapı gergisini de aradan çıkarttık.Kronik kapı gıcırtısından şuan için kurtulduk.

Muratözdemir

Güzellik geldi[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ONEPLUS A3003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düşportacı

EGR ve Boğaz Kelebeği Temizliği
Kesinlikle ihmal edilmeyecek bir bakım arkadaşlar.Arabanın kimyası değişti gerçekten.
You are not allowed to view links. Register or Login

umutrıza

maslak sanayiide lastiği yardım bir takım 19'' sürprizi çıktı akşam akşam
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

krm1983

maslak sanayiide lastiği yardım bir takım 19'' sürprizi çıktı akşam akşam

Çok geçmiş olsun. Yollar mayın tarlası gibi maalesef.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

etimat

Boğaz kelebeği sökülüp temizlendi ;) Ama helak etti beni maşallah :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
06 UJ 192
    147

etimat

EGR ve Boğaz Kelebeği Temizliği
Kesinlikle ihmal edilmeyecek bir bakım arkadaşlar.Arabanın kimyası değişti gerçekten.

Yahu bu işi kendim yapayım dedim, bizim arabalarda kelebeği sökmek ne dertmiş arkadaş :) EGR kolaydı ama sonrası baya kastı :) Ortalarda bi ara Cumartesi günü tanıştığım Şükrü abiyi arayasım geldi vallahi, abi gel al bunu diye ama korktuğum kadar olmadı sonuna geldiğimde :) Soketin tırnaklarını kırmayaydım iyiydi :)

06 UJ 192
    147

frantic

Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

etimat

Alfinde periyodik bakım yapıldı el freni teli değişti
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

06 UJ 192
    147

Darkboys10

Benim giuliettanında 2. Yıl bakımı yaklaştı servisi aradım 1000lira dediler bandırma sanayide filtre ve yağı ben alsam 400-450 lira tutuyo 100 lirada işçilik veririm nerdeyse yarı yarıya ama servis bakım zamanını nasıl sıfırlarız?

kuti147

İftarı beklerken boşmu oturalım..bi tozunu alalım
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

hero96

2012 model giu Dashboard ı boyadım , plastidip ile boyadım biraz deneme amaçlı nasıl duracağına dair , kötü olmadığını düşünüyorum, ama yakın zamanda sulu karbon olayına girişicem gibi [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

yigitekimdemir

Allcarracing hard yazılımını attık :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

tughan

Bugün cam önü ızgaralarımızı yenileriyle değiştirdik You are not allowed to view links. Register or Login sayesinde. Ayrıca sunroof un senelik bakımını yaptık(paslanmasını önlemek için)  :rock:

Tuğhan.
156 Selespeed

Fatihob

Pazar temizliği  :D :nazar:

Plakayı görünce şaşırdım biranda :)
..

octinum

Bugün cam önü ızgaralarımızı yenileriyle değiştirdik You are not allowed to view links. Register or Login sayesinde. Ayrıca sunroof un senelik bakımını yaptık(paslanmasını önlemek için)  :rock:

You are not allowed to view links. Register or Login hocam sunroof bakımı tam nedir? Ben de yapayım o işi.

Ben de bugün parça parça yapmak zorunda kaldığım ağır bakımın ilk adımını attım. Yağa karıştırılan motor temizliyici kullanıp periyodik bakımı hallettik. Bir de soğutma sistemini tekrar boşaltıp bu sefer Paraflu+saf suyla doldurduk. İçeride bir miktar musluk suyu kaldı gerçi ama oranı düşük. Bu arada soğutma suyu yedek deposunu da Marea'nın yan sanayi olanıyla değiştirdim bakalım.

yigitekimdemir

You are not allowed to view links. Register or Login hocam sunroof bakımı tam nedir? Ben de yapayım o işi.

Ben de bugün parça parça yapmak zorunda kaldığım ağır bakımın ilk adımını attım. Yağa karıştırılan motor temizliyici kullanıp periyodik bakımı hallettik. Bir de soğutma sistemini tekrar boşaltıp bu sefer Paraflu+saf suyla doldurduk. İçeride bir miktar musluk suyu kaldı gerçi ama oranı düşük. Bu arada soğutma suyu yedek deposunu da Marea'nın yan sanayi olanıyla değiştirdim bakalım.
Yan Sanayi olanı hiç önermiyorum hocam boru yerinden kırılıyor ve basınca çok dayanıksız.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

octinum

Yan Sanayi olanı hiç önermiyorum hocam boru yerinden kırılıyor ve basınca çok dayanıksız.

Hmm aynısını Semih de söylemiş arabanın kendi konusunda. Oynatmazsam bir şey olmaz gibi ama o boyna. Basınca dayanıksızlık; orijinal kapağı taktım, ona rağmen mi patlar yahu? İlginç. Aşırı dolum yapmamak gerek. Arabada saf su şişesi gezdiriyorum artık zaten. Tam "max" noktasında tutarım, eksilirse tamamlarım. Teşekkürler. :)

yigitekimdemir

Hmm aynısını Semih de söylemiş arabanın kendi konusunda. Oynatmazsam bir şey olmaz gibi ama o boyna. Basınca dayanıksızlık; orijinal kapağı taktım, ona rağmen mi patlar yahu? İlginç. Aşırı dolum yapmamak gerek.
Ben canlı gördüm bildiğin davula dönüyor esniyor, gördüğüm için geçen   sene gidip ricambi orijinali aldım

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

octinum

Ben canlı gördüm bildiğin davula dönüyor esniyor, gördüğüm için geçen   sene gidip ricambi orijinali aldım

Of. Çok acayipmiş. :D Adana sıcaklarını bir görsün o halde, 1 aya ortaya çıkar mevzu. Tamamen merakımdan görmek istiyorum açıkçası. Seninki gibi bir deformasyon hissedersem o günkü ruh halime göre direkt orijinali sipariş edebilirim -veya görüntüyü bozmayacak ufak bir modifikasyon da yapabilirim. ;)

DcD-Semih

Abi Yiğit hoca da söylemiş dayanıksız baya bi malesef, yan sanayi olupta dayanan tek bir marka gördüm Buerko gibi bir şey di yanılmıyorsam, 80tl civarı bir fiyatı olması lazım. Zaten dediğim gibi olmadı herhangi bir fiat parçacısından Marea için orjinal olanını daha uyguna alınabilir. Paraflu etiketi ve mavi renkte 1.4bar basınca ayarlanmış orjinal kapakla gelenlerin hepsi iyidir.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

tughan

Sunroof camlarının çerçeveleri sacdan yapılma olduğu için maalesef zamanla hava şartlarından etkileniyor ve korozyona uğruyor. Kimi bunu bilmediği için koruyamıyor ve belli bir sene sonra çerçeve iyice çürüyüp delinmeye kadar gidebiliyor. Kışın veya arabayı yıkattığımızda suyla teması ister istemez oluyor ve üzerindeki boya kabarıyor ardından çürüme başlıyor. Ben de bunu önlemek için her sene havalar ısınmaya başladığı zaman sunroof camını yerinden söküp korozyon başlayan yerleri gözlemliyorum. Bazen ufak ufak başlamış oluyo, bazen de bir yerden boşluk bulup iyice kabarmış oluyor. Her sene düzenli söktüğüm için artık eskisi kadar kabarma ile karşılaşmıyorum. Dün söktüğümde de bir köşede sadece inceden kabarma başlamıştı ve orayı zarar vermeden kabarmasını alıp pası alabildiğim kadar aldım. Diğer bölgelerde de ufak ufak paslanma izleri gözüküyordu. Onları da ufak ince hareketlerle zımparalayıp temizledim. Ardından cam kenarlarına kağıt bant çekip, fırça ve sünger yardımıyla siyah boya ile boyadım. Ayrıca kabaran yerde oluşan boşluğu poliüretan(sika marka) ile doldurup güzelce yedirdim ve dümdüz olması gereken şekle getirdim. Ardından yaklaşık 3 saat kurumaya bıraktım. Boya yarım saatte kuruyor fakat poliüretan için ne kadar uzun beklenirse o kadar iyi. Ardından montajı gerçekleştirdim ve tertemiz oldu. Siz de en azından senede bir bunu yaparsanız sunroofunuz daha uzun ömürlü olabilir.

Sunroof camı sökmek oldukça basit, ihtiyacımız olan tek şey 6 yıldız uçlu tornavida ve alttan destekle üstten hemen alabilirsiniz. Fotoğrafta vida olan kısımları işaretledim. Sunroof camının olduğu fotoğrafta da paslanan kısımlar camın etrafındaki siyah çerçevedir. (Resimler temsilidir)

Özellikle köşe kısımlarında büyük oranda paslanma başlıyor.

Tuğhan.
156 Selespeed

Theillest

Biraz parladık :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

frantic

Plakayı görünce şaşırdım biranda :)
:D plaka önemli kardeşim  :lol:
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS