Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147BLACK

Arkadaşlar selamlar...
156 aracımda 4 senedir Michelin Primacy lastik  kullanıyorum ama şu sıra kar lastiklerini çıkarttığım gibi
uygun bir spor lastik almak istiyorum.Bir süredir billboard'larda Petlas'ın yeni spor lastiğinin reklamını gördüğüm için daha önce kış lastiklerimi aldığım Petlas bayisine uğrayıp fiyat aldım bugün. 16'lık uygun ebatlar için peşinde tanesi 200 TL dedi.Toplamda 800 TL
Biliyorum, daha iyi markalar var sma zaten çok atraksiyonlu araç kullanan birisi değilim. Şu sıra uygun fiyat daha önemli.
Bu model ile ilgili bilgisi olan var mı?
Teşekkürler...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

coolistanbul

Petlas yerine daha iyi öneriler ikisi daha ucuz... [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

admin

Bazı lastikler ilk yıl veya ilk bir kaç bin kilometrede oldukça iyi iş görürken, az kilometre yapılmış ve profilde hiç bir aşınma gözlenmiyor olsa bile, birden bire çok sertleştiklerinden yol tutuş ve frenleme ile konfor özelliklerinde büyük kayıplar yaşatabiliyorlar.

Bu sebeple Alper Bey'in önerdiği lastikler değerlendirebilir.

You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

coolistanbul

Bu sitedeki farklı ülkelerin farklı dergilerin kuruluşların yaptıkları lastik testlerini görebilirsiniz lastik alirken  oldukça faydalandigim  bir kaynaktır.

@147BLACK

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

cem meric

Bu sitedeki farklı ülkelerin farklı dergilerin kuruluşların yaptıkları lastik testlerini görebilirsiniz lastik alirken  oldukça faydalandigim  bir kaynaktır.

@147BLACK

Bende aynı siteden referans alırım,

Site çok kullanışlı hem test sonuçlarını,

Hem alternatif lastikleri ,

Kullanıcı yorumları ve kaç km kullandıklarını,

Ya da araca göre en memnun kalınan lastikleri puanları ile listeliyebilmesi :)

Gt de şuan F1 Assy 2, 3 önde mesela.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coolistanbul

Bende aynı siteden referans alırım,

Site çok kullanışlı hem test sonuçlarını,

Hem alternatif lastikleri ,

Kullanıcı yorumları ve kaç km kullandıklarını,

Ya da araca göre en memnun kalınan lastikleri puanları ile listeliyebilmesi :)

Gt de şuan F1 Assy 2, 3 önde mesela.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende o yüzden F1 Asym 2 serisi aldim

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

147BLACK

Yanıtlar için çok teşekkürler.
İşin aslı, 2004 yılında 0 km aldığım 147'min üzerinde Good Year gelmişti. Çocukluğumdan beri sempatimin olduğu bir marka. Yol tutuşu çok iyiydi. Arkadaşımızın paylaştığı resimlerdeki fiyata bulsam hiç kaçırmam ama ilk başta piyasa araştırması yapmam gerek.
Gerçi öz amcam senelerce rot-balans dükkanı işletti ve bir ara da Pirelli bayiliği yaptı. Şaşmaz Sanayi'de eski çalışanlarının açtığı dükkanlardan uygun fiyatlı lastik alabilme şansım var ama "Petlas her zaman en uygun fiyatlısıdır" kafasında olduğum için ilk başta tanıdığım Petlas bayisinden fiyat aldım.
Pirelli vb markaları da soruşturacağım amcamla gidip. Linklere de bakayım verdiğiniz.
Ona göre son kararımı veririm artık.
Tekrardan teşekkürler. :-)

147BLACK

Bir kaç gündür bizimkilerle beraber Şaşmaz Sanayi'deki, amcamın eski kalfasının yeni açmış olduğu lastik-rot balans servisine gidiyoruz.
İlk gittiğimizde dükkanın sahibi yoktu ve sadece babamın kar lastiklerini değiştirebildik. Dün ise benim kar lastiklerini verip yerine yeni yazlık lastikler aldık.  Good Year ve Falken arasında seçim sundular.
Good Year'ın yerli yapım olduğu ve Falken'in bana gösterdiği modeli ile arasında esasen çok da fark olmadığını ve Falken'leri kendi aracına da takıp bizzat denediğini anlattı.
Amcam da senelerce Pirelli bayiliği yaptığı için lastikten anlıyor. O da onay verince Falken 914 Ecorun aldım 4 adet.
Toplamda 640 TL tuttu... Tanesi 170 TL'ye geliyor. İnternet yorumları da hep olumlu olunca bu lastik için o fiyata kaçırmadım. Sonuçta Japon malı ve ben de ralli yapmıyorum, düzgün bir sürüş tarzım var.
Gece de eve dönerken hafifçe denedim ve lastiklerin genel tepkileri gayet iyi.
Bu fiyata tavsiye ederim.  :alfisti:

halil

3 mm hem cebe hem doğaya zarar.

Lastiklerin 3 mm'de değiştirilmesi milyonlarca lira kayba neden olurken doğanın daha fazla kirletilmesine yol açıyor. Freedonia'nın araştırmasına göre dünya lastik pazarı her yıl yüzde 4.1 büyüyor. 2019 yılında dünyada 3 milyar lastik satılması bekleniyor. You are not allowed to view links. Register or Login olarak bizde geçen hafta dünya lastik piyasasının devlerinden Fransız Michelin'in Fransa'nın Clermont-Ferrand kentindeki Ladoux pistinde düzenlenen test sürüşüne katıldık.
Türkiye'de ve dünyada lastiklerle ilgili olarak oluşan genel kanı dişli derinliği 3 mm'reye indiği zaman lastiklerin değişmesi. Michelin yetkilileri bunun doğal kaynak israfı oluşturduğunu uzun ömürlü lastiklerin diş derinliğinin azalmasına rağmen yapılan test sürüşlerinde frenleme mesafesinde yüksek performans sergilediğini belirtiyor.
12hp21hp21
Islak zeminde uzun ömürlü aşınmış ve yeni orta bütçeli lastikleri test ediyoruz. 90 kilometre sürat yaptıktan sonra frene asıldığımızda 0 kilometreye iniş mesafenin aşınmış kaliteli bir lastikte 44 metreye kadar inerken, orta kalite ucuz bir lastikte 67 metreyi aştığını gözlemliyoruz. Michelin Ar-Ge Müdürü Pierre Fraisse testlerin sonucunda yaptığı açıklamada, "Diş derinliği ıslak zeminde frenlemede o kadar önemli değildir. Bazı premium lastikler aşınmasına göre yeni lastiklere nazaran daha iyi performans sergiliyor" ifadesini kullandı.
Kuru zeminde yapılan fren testinde otomobillerin 45 metre ila 67 metre arasında 0 kilometre hıza indiğini gözlemledik. Kaliteli lastik 45 metre'de dururken yeni aşınmamış lastikte bu 67 metreye kadar çıktı.
Kuru zeminde yapılan fren testinde otomobillerin 45 metre ila 67 metre arasında 0 kilometre hıza indiğini gözlemledik. Kaliteli lastik 45 metre'de dururken yeni aşınmamış lastikte bu 67 metreye kadar çıktı.
Michelin yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde sıklıkla lastiklerin olması gerekenden önce değiştirildiğini vurguluyorlar. Yasal sınır olan 1.6 mm'den önce lastik değiştirmek lastiğin en verimli olduğu ömrünün dörtte birini çöpe atmak anlamına geliyor. Michelin Kuru zemin Ar-Ge Müdürü François Fink, "Lastik kullanılmaya başlandığı andan itibaren ısınıyor, enerji kaybediyor. Dolayısıyla yakıt tüketimi artıyor. Her 5 depodan biri lastik için harcanıyor. Lastik aşındıkça, yakıt tüketimi azalıyor, yuvarlanma direnci azalıyor. Bu nedenle yasal sınır olan 1.6 mm den önce lastik değiştirmek, lastiğin en yararlı ömrünün ¼'ünü boşa harcamak anlamına geliyor. Bu oran her araç için 2 yılda 1 lastik maliyetine denk geliyor" diyor. Fink aynı zamanda lastik aşındıkça dış ses seviyesinin de azaldığını belirtiyor.
3123213213213
Öte yandan iyi aşınmış lastikler ile orta bütçeli yeni lastiklerin yol tutuşları arasında da ciddi farklar olmadığı göze çarpıyor. Yuvarlak bir pistte yaptığımız dönüş testinde yeni yüksek kalite lastiklerle eski lastikler arasında ciddi farklar olmadığını gözlemledik. İkinsinde de 56 kilometre de aracın arka tarafı sallanmaya başladı.

7 MİLYAR EURO TASARRUF

Ernst & Young lastiklerin 1.6 mm'e kadar kullanılmasının doğaya katkı sağlayacağını ifade eden bir rapor hazırladı. Raporda yer alan ifadelere göre lastiklerin 50 si 3mm diş derinliğine sahipken değiştiriliyor. 1.6 mm yerine 3 mm de değiştirilen lastikler; doğaya yüzde 35 daha fazla atık bırakıyorlar. Böylece yılda 1 milyon ton hammadde israfı yapılıyor.
Lastikler 3 mm yerine 1.6 mm'de değiştirildiğinde doğaya 6 milyon 600 ton daha az CO2 salınımı yapılmış olacak. Sadece Avrupa'da elde edilecek tasarruf ise 7 milyar euroyu buluyor.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ArinFırat

159 için orjinal ebat olan 225.50.17 yerine 215.55.17 olur mu? dönüşüm tablosundan baktığım zaman %1.7 fark görünüyor ve kabul edilebilir bir değer..bu ölçüyü 159 da kullanan veya deneyen var mı? kelepir fiyata 4 adet pirelli cinturato p7 sıfır denk geldi ve almak istiyorum..bu arada kullanan var ise yorum alabilir miyim?

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cihan82

Kullanmadım ama rakamlar üstünden yorum yapayım. Yaklaşık 6mm kadar yanak kalınlığı artacak. Bu değerde sürtme vs olacağını düşünmüyorum. Taban genişliğinin 1cm azalması da sürtünmeyi biraz olsun azaltır. Yakıta olumlu katkısı olabilir belki ama hissedileceğini sanmıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

ArinFırat

Kullanmadım ama rakamlar üstünden yorum yapayım. Yaklaşık 6mm kadar yanak kalınlığı artacak. Bu değerde sürtme vs olacağını düşünmüyorum. Taban genişliğinin 1cm azalması da sürtünmeyi biraz olsun azaltır. Yakıta olumlu katkısı olabilir belki ama hissedileceğini sanmıyorum

marka ve seri olarak tecrübe edinmiş olan arkadaşlar cinturato p7 yi önermediler dolayısıyla vazgeçtim..bizzat deneyen arkadaşlar goodyear asy 2 ve 3 önerdiler. (fiyat ve performans olarak en uygunu) üstelik AB değerleride B ve A. adet fiyatı ort 340-380 tl

ugur_1903e

Bu Goodyear asy3 içindi galiba İstanbul daki yetkili servislerden birisinde kampanya var diye duymuştum tanesi 265 lira dan satılmış bence bir arayın oraları.

coolistanbul

Hepsi You are not allowed to view links. Register or Login a bakın

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Çok iyi fiyat[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

umitkilic

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama bu 225 45 17

ArinFırat

225 45 17 için en düşük fiyat 297 tl...ama kargodan gelecek ve lastikleri sırtlayıp lastikçiye gidecen.. sökme takma nitrojen rot balans vs en az 100 tl alacaklar..bunu yapmaktansa bayisinden 320 ye almak daha mantıklı, en azından aldığın bayi belli  yeri yurdu belli,muhatabın belli..internetten almak akıl karı değil

Alfadanadam

Bence akıl karı. ben adres olarak direk lastikçimi veriyorum. 60 lira da lastikçime veriyorum.
Bu lastikte olmayabilir ama muazzam fiyat farkları oluyor. Kendi lastikçim zaten abi sen oradan al bari ben takayım diyor. O fiyatlara benim verme imkanım yok diyor.

ArinFırat

Bence akıl karı. ben adres olarak direk lastikçimi veriyorum. 60 lira da lastikçime veriyorum.
Bu lastikte olmayabilir ama muazzam fiyat farkları oluyor. Kendi lastikçim zaten abi sen oradan al bari ben takayım diyor. O fiyatlara benim verme imkanım yok diyor.

bu lastik için kârın yok ki? 225.45.17 94v good year F1 asym 3
ama başka marka ve modelde daha uygun kampanya varsa tabiki akıl kârı olabilir.

ArinFırat

aslında sormak istediğim şuydu.orjinal olan 17 jant  225.50 yerine 215.55 takılırsa 159 larda sürtme yapar mı? veya 225.45 takılırsa çamurluk açıklığı sırıtır mı?

agucba

İlla farklı ebatta lastik takmak istemenizin sebebi nedir?

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

ArinFırat

İlla farklı ebatta lastik takmak istemenizin sebebi nedir?

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk
sıfır michelin ve conti fiyat olarak pahalı geldi, tecrübe etmiş arkadaşların da tavsiyesi ile good year f1 asy3 fiyat performans olarak en iyi seçenekti benim için. onda da ölçü olarak 225.45 vardı. Lastikpark şubesi ısrarla"abi bişey olmaz, nolacak 1 cm den, ha 45 yanak ha 55 " dedi..yapıştılar canıma bırakmadılar kaçamadım :)) bu yüzden sorun teşkil edip etmeyeceğini sordum..neyseki orjinal ebat 225.50.17 conti eco 5 buldum lastik sorunumu hallettim

Cihan82

marka ve seri olarak tecrübe edinmiş olan arkadaşlar cinturato p7 yi önermediler dolayısıyla vazgeçtim..bizzat deneyen arkadaşlar goodyear asy 2 ve 3 önerdiler. (fiyat ve performans olarak en uygunu) üstelik AB değerleride B ve A. adet fiyatı ort 340-380 tl

P7 Blue bulunabilirse değerleri p7'den daha iyi. Fiyatı biraz daha fazla. Ben onu tercih etmiştim ilkbaharda. Şu anda memnunum kendilerinden :)

Bu arada lastik almışsınız, hayırlı olsun yeni lastikleriniz. Orjinal ebat her zaman en iyisi  :yukari-ok:
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

nazamarya

Sottozero 3 kullanan var mı? Nokian WRD4 den memnundum ama 2016 üretimi RFT 4 adet 1 kış az kullanılmış lastik buldum 850TL ye. Nokainların RFT'si 1400TL 4 adet sıfırı. 2016 tarihi çok geç sayılmaz 1.5 yıllık lastik ama sottozero 3 nasıldır onu kestiremiyorum.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

sabrican

Sottozero 3 kullanan var mı? Nokian WRD4 den memnundum ama 2016 üretimi RFT 4 adet 1 kış az kullanılmış lastik buldum 850TL ye. Nokainların RFT'si 1400TL 4 adet sıfırı. 2016 tarihi çok geç sayılmaz 1.5 yıllık lastik ama sottozero 3 nasıldır onu kestiremiyorum.

Nokian kullanmadım ama Sottozero 3 (225/50R17) kullandım, harikaydı. Tavsiye ederim. Yalnız saklama koşulları çok önemli. Aynı lastik bir sezon sonra farklı olabiliyor.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic