Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
teşekkür ederim.Resimlerinizde de gördüm.Bende aynı proplem var.Çok özel değilse maliyeti hakkında bilgilendirimisiniz.
parça fiyatı 500~550 tl, 1.4 tb 120 bg için seri no 51894348..değişim işlemi 20 dk sürdü.işçilik ustanız ile olan samimiyetinize bağlı. bence 500 e kıyıp yapın yoksa titreşim ile aracınızın heryerinden trim sesleri alır başını gider.

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Geçtiğimiz Cumartesi günü Mengerler'de ilk birinci yılımızın şerefine periyodik bakıma gittik. Kilometre dolmamasına karşın yağı değişti, filtreler değişti. Mengerler ile iki farklı zamanda yapılan telefon görüşmesi sonrası yanlış yağ kullandıklarını anladığımdan, SRC Otomotiv'ten, namı diğer Alfa Yedek, kitapçıkta yazan şartları karşılayan yağlardan biri olan Motul X-Clean 5W-40 alınıp motora konmuştur.

Mengerler ile ilk görüşmemde Shell 0W-40 kullandıklarını, ikinci görüşmemde ise 5W-30 kullandıklarını söylediklerinden, hangi yağı kullandıklarına emin olamadığım için, kendimi emin hissetmek için, kendi yağımı kendim almak istedim.

Alman dergileri zaman zaman yetkili ve özel servisleri kontrole gidip bunların hizmetlerini değerlendirirler. Yapılması gerekenler listelerinde ayarsız hava basınçları da olur genelde. Mengerler mesela lastik hava basınçlarını kontrol etmemiş ama sıkıntı değil. Cumartesi günü eksik eleman çalıştırmaları ve yoğunluklarına verdim. Onun haricinde genel anlamda ilgi ve alaka bakımından Mengerler'den memnun kaldım diyebilirim.

Garantiden değişmesini talep ettiğim bir parça vardı ancak Cumartesi günü olması sebebi ile genel merkez (Alfa Romeo, Zincirlikuyu) çalışmadığından ve onay alınması mümkün olmadığından, bu talebimi hafta arası bir gün gidermek gerekecek. Umarım fırsat yaratıp servise gidebilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login 'e yardımları ve sorduğum onca soru karşısındaki sabrı için tekrardan teşekkür ederim.

Uygun bir zamanda paspas almaya da geleceğim inşallah.  :))

Bu arada yeni Jeep Compass'ı çok beğendiğimi dile getirmem gerekiyor. Satışta olan bir adet 190.000 TL etiketli bir Compass vardı ve hoşuma gitti. Bir tane de kırmızı Giulia Veloce vardı içeride ama kapıları kilitli olan tek otomobildi. Fiyatı ile ağzımın açık kalmasına sebep olan bir tane de cam tavanlı, mat gri renkli, 18" jantlı Giulietta Super 1,6 JTD TCT vardır. Etiketinde You are not allowed to view links. Register or Login TL yazıyordu.  :o  :S Fiyatlar geçen seneki ÖTV artışı ve dövizin artması ile beraber uçmuş anlayacağınız. Giulia Veloce'nın fiyatı tam tavanı ile beraber 392.000 TL idi.

///////////////

ealprsln

Serkan Abi, senin memnun kalmandaki en büyük etken zaten "sen" olman durumu ile açıklanabilir. Eminim oradaki servis müdüründen en alt personeline kadar herkes senin kim olduğunu bildiğinden azami özen göstermişlerdir ki onda bile kendin söylemişsin bir takım eksiklikler yaşanmış. Senin pozisyonunda olmayan veyahut bilgi seviyesi daha az durumda olan bir şahısa sana gösterilen ilgi ve alakanın gösterilmeyeceğine adım gibi eminim.
Bunlar Türkiye gerçekleri...

edit: çirkefleşmedikçe, güler yüzlü ve insana insan gibi davrandığın yerlerin neredeyse tamamına yakınında adam gibi hizmet almak mümkün değil. Forsun yoksa...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Kurzuk

Bugün birkaç değişiklik yaptım. Arabayı aldığım günden beri hep Opet'ten alıyordum motorini bugün bir arkadaşımın tavsiyesiyle Total Excellium Diesel ile doldurdum depoyu. Liqui Moly dizel yakıt katkısı ekledim. Her zaman olduğu gibi Motul 5w-40 8100 X-cess yağ ve ilk kez Liqui Moly Ceratec katkı ekledim. Şimdi bu kombinasyonu deneyeceğim 1000km kadar sonuçları paylaşırım. İlk izlenimim bariz motor sesi azalması ve düşük devirlerde canlanma. Sarfiyat üzerindeki etkisini depo sonunda paylaşacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

agucba

Serkan Abi, senin memnun kalmandaki en büyük etken zaten "sen" olman durumu ile açıklanabilir. Eminim oradaki servis müdüründen en alt personeline kadar herkes senin kim olduğunu bildiğinden azami özen göstermişlerdir ki onda bile kendin söylemişsin bir takım eksiklikler yaşanmış. Senin pozisyonunda olmayan veyahut bilgi seviyesi daha az durumda olan bir şahısa sana gösterilen ilgi ve alakanın gösterilmeyeceğine adım gibi eminim.
Bunlar Türkiye gerçekleri...

edit: çirkefleşmedikçe, güler yüzlü ve insana insan gibi davrandığın yerlerin neredeyse tamamına yakınında adam gibi hizmet almak mümkün değil. Forsun yoksa...

Emre, benim Mengerler ile ilk tanıştığım zaman üzerinden beş sene geçti ve bu süre zarfında 3 tane servis müdürü geldi, 2 tane satış müdürü, bir tane genel müdür vardı, o da yok artık.
Birinci servis müdürü ile nerede ise kanka seviyesinde tanışıyorduk, ikincisi ile samimi idik, üçüncüsünü tanımıyorum. Şu anda aksesuarlardan sorumlu olan Tamer Bey değişmedi, şimdiki satış müdürü ve çaycıları aynı. Belki başkaları da vardır ama onları göremedim.
Açık olmak gerekirse mecburi olarak oraya gitmem gerekiyor, çünkü anadolu yakasında tek tabancalar. Küçükyalı Birmot da Alfa Romeo'ya bakıyor dedi orada olan müşterilerden biri ama o konuda emin değilim.
Çok fazla beklentim yoktu ve garantiden değişmesini istediğim şeyler karşısındaki tutumlarını merak ediyorum. O zamana kadar bekleyelim görelim.

///////////////

Sercan Keklik

Bugün birkaç değişiklik yaptım. Arabayı aldığım günden beri hep Opet'ten alıyordum motorini bugün bir arkadaşımın tavsiyesiyle Total Excellium Diesel ile doldurdum depoyu. Liqui Moly dizel yakıt katkısı ekledim. Her zaman olduğu gibi Motul 5w-40 8100 X-cess yağ ve ilk kez Liqui Moly Ceratec katkı ekledim. Şimdi bu kombinasyonu deneyeceğim 1000km kadar sonuçları paylaşırım. İlk izlenimim bariz motor sesi azalması ve düşük devirlerde canlanma. Sarfiyat üzerindeki etkisini depo sonunda paylaşacağım.

yakıtta 0,4  - 0,5 lt fark edıyor fazla beklentı olmasın ama alt devirler ciddi iyileşiyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

radar54

10bin bakımı yapıldı You are not allowed to view links. Register or Login kardeşimden aldığım motor temizleme ve koruma uygulandı. Şimdilik seste azalma var başka değişiklik olursa yazarım.

2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

coyote

17" janta geçtiğimden beri, bizim 156'nın süspansiyon sistemine de el atmak istiyordum. Kısmet, dövizin şaha kalktığı bu günlereymiş. Şaka bir yana, ben Bilstein coilover'ları sipariş ettim, döviz fırladı. Bu da benim şanssızlığım :)

Aslında Brembo sport fren balatalarını da sipariş vermiştim ama, bir yanlış anlaşılma sonucunda, sport yerine Brembo standart balatalar geldi. Bakalım, duruma göre ya standartları satıp tekrar sport sipariş vereceğim ya da bunlarla devam.

Hazır süspansiyon sistemine girişmişken, kauçuk burçları da poliüretan olanlarla değiştireyim diyorum. Powerflex'in fiyatlar oldukça yüksek. Onun yerine, yurt dışı forumlarda pek de fena yorumlar olmayan Strongflex markasını tercih etsem mi diye düşünüyorum. Aşağıdaki likte, 156 için full set fiyatı 271 euro. Bu fiyata kargo, gümrük filan da eklenecek tabi.

Bu arada, aracın rijitliğini arttıralım derken, zaten kötü olan burç sesini, poliüretan burçlarla daha da arttırır mıyım diye düşünmüyor da değilim. Poliüretan burç kullanan arkadaşlar, gıcırtı konusunda tecrubelerini paylaşırlarsa çok faydalı olur.

Fırsat bulup taktırmam ayları bulacağı için, öncesinde birkaç kutu açılış fotosu paylaşayım:

Kutulama gayet korumalı, tüm coiller ayrı ayrı iyice sarılmış çıktı kutudan.

Coilde düşünülecek en son şey belki de renk ama, ben renklerine bayıldım. Kaliperleri de bu renge boyadım mı tamamdır :)

156, 147 ve GT'ye uyumlu. İlerde dashboard takıntımı yenip GT'ye geçersem direkt ona takarım :)

OğuzCanAlantor

güzel hareketler güle güle kullanın

coyote

Teşekkür ederim Oğuz Bey. Bu işlerin içindeki birisi olarak, poliüretan burçlar konusunda bir tavsiyeniz olur mu? Genelde, rijitlik konusunda, her şekilde kauçuktan daha iyidir diye söyleniyor ama,  ses konusunda çok yorum bulamadım. Üreticilerin tavsiye ettiği gibi, montaj öncesi, silikon bazlı gresle iyice yağlansa, gıcırtı durumu nasıl olur acaba?

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login Hayırlı olsun. Coil ayrı bir güzellik, taktığınızda farkı göreceksin.
Bende arka sağ-sol salıncaklarda Powerflex burç kullanıyorum. Ses olayı olmadı gayette memnunum.
ama 147'de durum ne olur bilemem, yabancı forumlarda kullanan vardır, küçük bir araştırma ile net bilgilere kavuşabilirsiniz.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, teşekkürler. Poliüretan burç işine gireceğim sanırım. Hem coil hem de burçları aynı zamanda takacağım için, sanırım 156'nın sürüş dinamiklerinde epey bir değişiklik olacak.

Alfadanadam

Hayırlı olsun. Poliüretan burç montajında en önemli detay barkırlı grestir.
Burç montajı yaparken ASLA burçların salıncaklara girdiği yere yağ sürmeyeceksiniz. Oralara sıkı geçme girecek. Bakırlı gresi sadece içinden mil geçen yerlere süreceksiniz. Yani burçların hareket etmesi beklenen kısımları yağlanacak SADECE.

Kurzuk

Bugün Alfa Romeo'm 4,5 yaşındaki kızımın kekinin fotoğrafını çekmesi sırasında kadraja girmiş. Kekin gölgesinde kalmış. Herhalde bir Alfa'nın tek gölgesinde kalabileceği şey böyle bir şeydir
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

erdem1904

Kişilere göre öncelik sırasının değişkenliğiyle ilgili en uç örneklerden biri olmaya aday bir fotoğraf olmuş. :) Afiyet olsun prensese  :)  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kurzuk

Kişilere göre öncelik sırasının değişkenliğiyle ilgili en uç örneklerden biri olmaya aday bir fotoğraf olmuş. :) Afiyet olsun prensese  :)  :nazar:
Güzel yorum Çok teşekkürler iltifatın için. Bu arada kız arabayı büyüyünce ona vereceğim anlaşması yaptı:)) hatta annesinin okuldan aldığı günlerde "keşke babamın arabasıyla gelsen" diyormuş. Acaba diyorum arabayı da bilerek mi aldı cadı kadraja

2008 MY GT Q2

balesanist

Bugün Alfa Romeo'm 4,5 yaşındaki kızımın kekinin fotoğrafını çekmesi sırasında kadraja girmiş. Kekin gölgesinde kalmış. Herhalde bir Alfa'nın tek gölgesinde kalabileceği şey böyle bir şeydir
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Keki yazıyı okuduktan sonra farkettim
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

erdem1904

Güzel yorum Çok teşekkürler iltifatın için. Bu arada kız arabayı büyüyünce ona vereceğim anlaşması yaptı:)) hatta annesinin okuldan aldığı günlerde "keşke babamın arabasıyla gelsen" diyormuş. Acaba diyorum arabayı da bilerek mi aldı cadı kadraja

:) olabilir, elma şekeri gibi araba :) benim 2 numara 9 aylık kızım da ben abisiyle beraber hot wheels arabalarla oynarken oturup arabalarımızı gasp ediyor :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, bilgi için çok teşekkürler. Bana kalsa, burcun içine dışına, her tarafına sürerdim gresi. Doğru anlamışım değil mi; Burcun dışına yağ sürülmeyecek, sadece içine sürülecek.

Bir de netteki yorumlarda silikon bazlı gres sürüldüğünden bahsedilmiş. Silikon bazlı gresin özelliği, yüksek sıcaklıklarda özelliğini kaybetmemesi. Sizin önerdiğiniz bakırlı gres de, piyasada molikot (molykote) olarak anılan, yine yüksek sıcaklıklarda kullanılan, içinde bakır tozu var gibi parlayan gres. Her ne kadar, burçların çalışma ortamı sıcak olmasa da, önerilen tüm gresler, sıcağa dayanıklı tip. Muhtemelen bunlar, sıcaklık dışındaki, ıslak, tozlu vb. ortamlarda da daha kalıcı oldukları için özellikle tavsiye ediliyorlar.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login, bilgi için çok teşekkürler. Bana kalsa, burcun içine dışına, her tarafına sürerdim gresi. Doğru anlamışım değil mi; Burcun dışına yağ sürülmeyecek, sadece içine sürülecek.

Bir de netteki yorumlarda silikon bazlı gres sürüldüğünden bahsedilmiş. Silikon bazlı gresin özelliği, yüksek sıcaklıklarda özelliğini kaybetmemesi. Sizin önerdiğiniz bakırlı gres de, piyasada molikot (molykote) olarak anılan, yine yüksek sıcaklıklarda kullanılan, içinde bakır tozu var gibi parlayan gres. Her ne kadar, burçların çalışma ortamı sıcak olmasa da, önerilen tüm gresler, sıcağa dayanıklı tip. Muhtemelen bunlar, sıcaklık dışındaki, ıslak, tozlu vb. ortamlarda da daha kalıcı oldukları için özellikle tavsiye ediliyorlar.

Rica ederim. Tam tersine muazzam sıcaklıklara çıkıyor o bölgeler. Dakikada kimbilir kaç defa saat yönü ve tersi yönünde hareket ediyor ve muazzam sıcaklıklara çıkıyor o bölgeler. Garip bir örnek olacak ama sağ işaret parmağınızı, yumruk yaptığınız sol elinize sokup sağa sola çevirin. Ne kadar kısa sürede ısındığını göreceksiniz :)

Aynen, doğru anladınız. Hareket edeceği yere sürülecek. Sabit kalacak bölgelere kesinlikle sürülmeyecek.

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, tekrar teşekkürler.

156'ların viraj demiri çapları standart değil sanırım. Ön ve arkanın çapını ölçüp, orası için olan burcu, gerçek çap değerine göre sipariş etmek gerekiyor. İlk fırsatta gerekli ölçümleri yapıp, burç siparişini geçmek istiyorum. Böylece, hem coil montajı gecikmemiş olacak, hem de, havaların soğumasıyla artan burç sesinden, bir nebze olsun kurtulmuş olacağım.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login, tekrar teşekkürler.

156'ların viraj demiri çapları standart değil sanırım. Ön ve arkanın çapını ölçüp, orası için olan burcu, gerçek çap değerine göre sipariş etmek gerekiyor. İlk fırsatta gerekli ölçümleri yapıp, burç siparişini geçmek istiyorum. Böylece, hem coil montajı gecikmemiş olacak, hem de, havaların soğumasıyla artan burç sesinden, bir nebze olsun kurtulmuş olacağım.

Viraj demirleri farklı olmakla birlikte salıncaklarda da farklılıklar çıkabiliyor. Ama diğerinin aksine bu yan sanayi kullanımı sebebiyle. Örneğin powerflex burçlar Votto marka salıncaklara uymaz :)

jcruelf

ben de daha önce ceratec kullanmıştım. mucizevi değil ama yararlı bulmuştum. sizin de yorumunuzu merak ediyorum.
159 jtdm dist. plus !

stan

Hill & Toe için birbirinden çok uzak olan fren ve gaz pedalı sorununu sparco pedal seti ile çözdüm. İki pedal baya bir yaklaştı, ciddi kullanım kolaylığı oldu:

ArinFırat

şuraya 2015 model 1.6 dizel rosso giu koyalım..devamı konu başlığı ile pek yakında gelecek.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi